درحالی که سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده نوزادان در 6 ماه نخست زندگی خود صرفا از شیرمادر تغذیه کنند، تحقیقات جدید نشان میدهد که سطح آهن خون این کودکان از کودکانی که از 4 ماهگی غذای مکمل را آغاز می کنند کمتر است. | |
به گزارش خبرگزاری مهر، مزایای تغذیه با شیر مادر همواره موضوع تحقیقات
متعدد و گسترده ای بوده اما تاکنون کمتر به این موضوع پرداخته شده است که
دوره تغذیه با شیر مادر بدون افزودن سایر غذاها باید در چه مدت باشد. در اکثر تحقیقات توصیه شده است که کودکان تا 6 ماهگی از شیر مادر تغذیه کنند، اما یک تحقیق جدید نشان می دهد، کودکانی که در چها ماهگی خوردن پوره غلات را آغاز کرده اند دارای سطح بیشتری از آهن در خون خود هستند. این درحالی است که کودکانی که تا 6 ماهگی صرفا از شیر مادر تغذیه کرده اند از سطح اندکی از آهن در خون خود برخوردار هستند. محققان اظهار داشتند که هر دو گروه از کودکان دارای سطح کافی از آهن هستند و هیچ تفاوتی در میزان کمخونی آنها گزارش نشده است. در این تحقیق که در مجله پزشکی کودکان منتشر شده آمده است، اهمیت بیولوژیکی سطح آهن بالاتر میان نوزادانی که غذای مکمل را در 4 ماهگی آغاز می کنند باید مورد بررسی قرار گیرد. در سال 2011، سازمان بهداشت جهانی توصیه خود را در زمینه تغذیه با شیر مادر را تغییر داد و اظهار داشت که نوزادان باید منحصرا در 6 ماه اول زندگی از شیر مادر تغذیه کنند. گروه آکادمی پزشکی کودکان در آمریکا نیز توصیه کرده است که نوزادان باید برای 6 ماه نخست زندگی صرفا از شیر مادر تغذیه کنند. علت تغییر توصیه سازمان بهداشت جهانی فراهم کردن تغذیه بهتر برای کودکان در کشورهای کم درآمد و کشورهایی که مواد مغذی کافی برای نوزاد برخوردار نیستند، است. |
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
تغذیه با شیرمادر تا 6 ماهگی عامل کاهش آهن خون نوزادان
خطرات نوشیدن آب در بطری های پلاستیکی
استفاده از بطری های پلاستیکی برای نوشیدن و یا نگه داری مایعات مشکلات هورمونی زیادی را ایجاد می کند و برای سلامتی مضر است.

بررسی ها نشان می دهد، استفاده از پلاستیک در اشکال مختلف به بخشی اجتناب ناپذیر زندگی ما تبدیل شده است و دانشمندان در تلاش اند تا مواد پلاستیکی را جوری طراحی و تولید کنند که پس از یک بار استفاده از آن ها ماهیتشان تغییر کند و دیگر قادر به استفاده از آن ها نباشیم.
یافته های دانشمندان نشان می دهد، که پس از استفاده از بطری آب معدنی و سایر مواد پلاستیکی باید آن ها را دور انداخت و از محیط زندگی خود دور کنیم در غیر این صورت مشکلات هورمونی پیچیده ای را در طولانی مدت برای انسان ها ایجاد می کنند
مصرف مکمل امگا ۳ به بهبود مهارت خواندن کودکان کمک میکند
دانشمندان دانشگاه آکسفورد معتقدند:
پژوهشگران علوم پزشکی میگویند نتایج یک تحقیق نشان داده است، کودکانی که مهارت خواندن ضعیفی دارند میتوانند با مصرف روزانه مکملهای اسیدهای چرب امگا ۳ که درغذاهای دریایی و برخی جلبکها یافت میشود، مهارت خواندن خود را تقویت کنند.
به گزارش خبرگزاری سینا به نقل از رویترز، دانشمندان دانشگاه آکسفورد در این تحقیق به ۳۶۲ کودک هفت تا ۹ ساله برای ۱۶ هفته روزی ۶۰۰ میلی گرم قرص اسید چرب امگا ۳ دادند.
دانشمندان متوجه شدند کودکانی که مهارت خواندن آنها از حد عادی پایینتر بود سه هفته پس از مصرف مکمل امگا۳ مهارت خواندنشان نسبت به کودکانی که دارونما مصرف میکردند، تقویت شد.
مطالعات قبلی نشان داده بود که مصرف روزانه امگا۳ به کودکان مبتلا به وضعیتهایی مانند اختلال هماهنگی رشد و نارساخوانی کمک میکند اما این نخستین مطالعهای است که این نتایج مثبت را در کودکان مدرسهای نشان داده است.
امگا ۳ نام گروهی از اسیدهای چرب غیراشباع ضروری است. این اسیدهای چرب را به این دلیل ضروری نامیدهاند که اولا برای ادامه حیات بدن کاملا ضروری هستند و ثانیا چون توسط خود بدن انسان قابل تولید نیستند، حتما باید از طریق رژیم غذایی با مکملها تامین شوند.
محققان میگویند مصرف داروهای مکمل نمیتواند جایگزین مناسبی برای مصرف مواد طبیعی مثل غذاهای دریایی باشد.
کپسول امگا۳ دارای چربیهای غیر اشباع میباشد که میتواند بخشی از نیاز فرد را تامین نماید.
مصرف این دارو به صورت روزی ۲ بار خواهد بود. بهتر است از مصرف طولانی مدت این مکملها بدون تجویز پزشک خودداری نمایید.
شیر مادر ترکیبی بینظیر برای تغذیه کودکان

شیر مادر از نظر ترکیباتی یک ترکیب کاملا بینظیر برای تغذیه کودکان است.
به گزارش و ب دا، یک پزشک متخصص کودکان گفت: با وجود کوششهای فراوان تاکنون بهطور کامل ترکیبی همچون شیر مادر تولید نشده است.
دکتر
فاطمه رئیسی بیان داشت: نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند در مقایسه
با نوزادانی که از شیر گاو و یا شیر مصنوعی تغذیه میکنند از ترکیبات بهتری
از شیر برخوردارند.
متخصص
کودکان عنوان کرد: ترکیبات شیر گاو برای رشد گوساله مناسب است که رشد
گوساله در 5/1 تا دو ماهگی به دو برابر رشد خود میرسد در حالی که رشد
نوزاد انسان در چهار تا پنج ماهگی به دو برابر رشد خود میرسد، پس ترکیبات
آن باید با ترکیبات شیر مادر متفاوت باشد.
دکتر
رئیسی ادامه داد: شیر مادر برای شیرخوار کامل است، این ترکیب در هر زمان
برای نوزاد مناسب است و شیر مادری که نوزاد نارس دارد با شیر مادر نوزاد
معمولی متفاوت است و شیر آن مناسب نوزاد نارس خود است که تمام مواد مورد
نیاز نوزاد را فراهم میکند.
وی
اظهار کرد: ترکیب شیر مادر مطابق با سن شیرخوار تغییر میکند و هر وعده
ابتدا و انتهای شیردهی، ترکیبات متفاوتی دارد به طوریکه ابتدای شیر از نظر
مقدار پروتئین و آب و ترکیبات با انتهای آن متفاوت است و همچنین بسته به
سن کودک در ترکیبات شیر تغییراتی حاصل میشود که بتواند نیازهای شیرخوار را
به طور کامل برطرف کند.
این متخصص کودکان ادامه داد: شیر مادر دارای سه مرحله آغوز، شیر انتقالی و شیر رسیده است. رئیسی
گفت: شیرآغوز در 25 روز اول بعد از زایمان است که حجم کم آن و ترکیبات
موجود در آن برای نوزاد کامل است و طوری است که اگر شیردهی کامل باشد نیازی
به مصرف شیرخشک نیست.
وی توضیح داد: آغوز یا کلستروم از نظر ترکیبی مقدار پروتئین بیشتری دارد اما چزبی کمتری دارد
مادران شیرده نباید رژیم لاغری بگیرند

به
گزارش وب دا، عضو کمیته کشوری ترویج تغذیه با شیر مادر گفت: رژیم لاغری
مادر شیرده سبب میشود حوصله شیردهی نداشته باشد و شیرش کم شود که در این
صورت چربیهای ذخیره شده مادر برای تولید شیر به حرکت در میآیند که برای
کودک مضر است.
دکتر خلیل فریور بیان داشت: بعضی مادران شیرده را از خوردن غذاهای چرب ممنوع میکنند که اشتباه است، زیرا شیر مادر حاوی ویتامینهایK ، D، A و ویتامینهای محلول در چربی است.
عضو
کمیته کشوری ترویج تغذیه باشیر مادر عنوان کرد: مادر شیرده اگر تغذیه
انحصاری داشته باشد تا پایان شش ماه وزنش کم میشود و برای رسیدن به وزن
قبلی خود زمان لازم است.
دکترفریور
ادامه داد: مادری که شیر میدهد از استخوانهای او برداشته میشود اما
نباید نگران باشند چون استخوانهایش مرتب ساخته میشود و تحقیقات نشان داده
که احتمال شکستگی استخوان در این مادران کمتر است، البته مادران نباید
آفتاب را فراموش کنند.
وی
با اشاره به نوع تغذیه مادران، توضیح داد: بعضی مادران خامخوار یا
گیاهخوار هستند و به مادران توصیه میشود از همه چیز استفاده کنند؛ طعم
شیر مادر با چیزهایی که میخورد عوض میشود. گاهی کودکان از خوردن شیر
امتناع میکنند، در این مورد باید به غذاهایی که او در طول روز استفاده
کرده است توجه کنیم.
عضو
کمیته کشوری ترویج تغذیه باشیر مادر به مادران توصیه کرد که 18 ماه تا دو
سال و بیشتر بین دو بارداری خود فاصله بگذارند و باید تلاش شود که مادر
شیرده باردار نشود البته در مادر شیرده تخمکگذاری انجام نمیشود و این
طبیعیترین راه برای جلوگیری از بارداری مادر است که در بیش از 30 کشور از
این روش طبیعی استفاده مىکنند.
ظروف شیشهای و پیرکس سالم ترین ظروف برای پخت غذا هستند

به
گزارش وب دا، کارشناس تغذیه مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت دانشگاه علوم
پزشکی یزد با بیان این که ظروف شیشهای یا پیرکس حداقل واکنش را با مواد
غذایی داشته و جزء بهترین ظروف پخته غذا هستند در خصوص استفاده از ظروف
شیشهای یا پیرکس بری طبخ غذا عنوان کرد: ظروف پخت شیشهای یا اصطلاحاً
پیرکس، حرارت بالا را تحمل میکنند و در صورتی که این ظروف رنگ نشده باشند،
میتوان گفت سالمترین نوع ظروف برای پخت غذا هستند.
ناهید
برخورداری ادامه داد: اگر به این ظروف ضربههای محکم وارد نشود و دچار شوک
دمایی نشوند، مقاوم هستند و از همه مهمتر بازیافت میشوند.
این
کارشناس توصیه کرد: افرادی هنگام استفاده از این ظروف مراقب باشند غذا
داخل آنها ته نگیرد و نچسبد چراکه مواد اسیدی یا بازی، روی آنها تاثیری
نمیگذارد و در اثر حرارت نیز یونی وارد غذا نمیشود، ظروف شیشهای و
پیرکس، جزو ظروف مناسب برای پخت غذا هستند.
وی
با بیان این که گاها افراد از ظروف سنگی نیز برای پخت غذا استفاده می
کنند، متذکرشد: ظروف سنگی جزو ظروف مناسب برای پخت غذا محسوب میشوند، هر
چند این ظروف در حال حاضر چندان مورد استفاده قرار نمیگیرند، این ظروف از
نظر بهداشتی سالم هستند و تغییر در غذا ایجاد نمیکنند./
اعداد سلامتی را بشناسید
اعداد سلامتی از کاهش وزن تا محافظت از قلب را شامل میشوند و دانستن این اعداد به شما کمک میکند تا بدن خود را سلامت نگه دارید.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، به نقل از نشریه "ریدرزدایجست" برخی از اعداد در بازگو کردن حقایقی درباره بدن نقش بسزایی دارند. این اعداد نشان دهنده سلامتی و یا بیماریهای احتمالی هستند که برخی از مهمترین آنها به شرح ذیل هستند:
1- کالری مورد نیاز روزانه بدن: این اندازهگیری کالری تخصصی نیست بلکه میتواند اثر مفیدی بر روی سلامت شما داشته باشد. بسیاری از زنان جهت حفظ سلامتی نیاز به روزانه 2000 کالری دارند. این رقم برای مردان 2 هزار و 550 کالری است. تخمین کالری مورد نیاز بدن از حاصل ضرب وزن بدن به پوند در عدد 13 یا 15 انجام میشود که این بستگی به میزان فعالیت روزانه شما دارد.
2- اندازه دور کمر: سایز دور کمر یکی از بهترین وسایل سنجش است چرا که وزن شما مستقیما بر روی سلامت قلبتان اثر میگذارد. سلولهای چربی تنها کالری بیش از حد را ذخیره نمیکنند بلکه وقتی سلولهای چربی در اطراف شکم ذخیره میشوند، سبب فعل و انفعالات شیمیایی شده که ضریب حملات قلبی را افزایش میدهد.
مصرف گوشت سفيد در كاهش فشار خون بالا موثر است

كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه با بيان اين مطلب ابراز داشت: گوشت هاي قرمز و سفيد تامين كننده پروتئين و آهن مورد نياز بدن هستند ولي حاوي مقداري چربي نيز هستند كه اين ميزان در گوشت قرمز بيشتر است.
دكتر پريسا ترابي افزود: مصرف گوشت هاي كم چربي به خصوص گوشت سفيد براي كاهش چربي هاي بد خون و پيشگيري از بيماري هاي قلبي عروقي، فشارخون بالا، ديابت، بعضي سرطان ها و نقرس توصيه مي شود.
وي تصريح كرد: لازم است افراد در هفته 2 تا 3 بار غذاي حاوي گوشت يا مرغ در برنامه خود بگنجانند و هنگام آماده كردن انواع گوشت براي پختن، چربي و پوست آنرا دور بريزند همچنين گوشت، مرغ و ماهي را با روش هاي سالم مانند بخارپزكردن، آب پز كردن و تنوري كردن طبخ كنند.
به گفته اين متخصص تغذيه، ماهي سرشار از چربي هاي مفيدي است كه در گوشت هاي ديگر وجود ندارند بنابراين حداقل هفته اي 2 بار ماهي بخارپز، تنوري يا كباب شده مصرف كرده و تا حد امكان ماهي هاي چرب مانند ماهي تن و ماهي آزاد را انتخاب كنند و مصرف گوشت هاي فرآوري شده مثل سوسيس، كالباس و كنسروهاي گوشت (مانند تن ماهي) را محدود كنند.
پاييز و زمستان بيشتر مواد غذايي حاوي ويتامين د مصرف كنيد
_133607.jpg|1110100!1000!265!175!80!200!webda!000000!20!13!ffffff!14!!10!10&m=5b9363d27754fcbb2ce)
دكتر زهرا عبداللهي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: ويتامين د سبب جذب كلسيم از روده و بازجذب مجدد آن توسط كليه ها مي شود و در افراد سالم اين ويتامين چندين ماه در كبد ذخيره مي شود.
وي افزود: نقش ويتامين د در حفظ استحكام استخوان ها به واسطه بهبود جذب كلسيم از مواد غذايي و كاهش شكستگي در سنين پيري و به خصوص در دوران يائسگي به اثبات رسيده است.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تصريح كرد: زرده تخم مرغ، ماهي هاي روغن دار، ماهي هاي آب شور، جگر و غلات، حاوي مقادير خوبي از ويتامين د هستند.
وي يادآور شد: كمبود ويتامين د منجر به بروز بيماري هاي گوناگون مي شود و در نوزادان و كودكان، كمبود ويتامين د منجر به بروز بيماري راشيتيسم مي شود.
دكتر عبداللهي خاطرنشان كرد: كمبود ويتامين د در بزرگسالي كه براي مدت طولاني، بروز دردهاي استخواني و پوكي استخوان وجود دارد و همچنين كمبود ويتامين د خطر بروز بيماري سل را افزايش مي دهد.
احتمال کمبود ریز مغذی ها در کودکان چاق افزایش می یابد

بر اساس مطالعات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد احتمال کمبود ریز مغذیها از جمله آهن ، کلسیم و فسفر در کودکان چاق افزایش می یابد.
به گزارش وب دا، بر اساس مطالعات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد که توسط دکتر نصرت قائمی دانشیار غدد و متابولیسم کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همکارانش انجام شد، آمده است: شیوع چاقی در کشورهای مختلف رو به افزایش است و با عوارض مهمی چون بیماریهای قلبی عروقی و دیابت مرتبط است. کودکان چاق به دلیل عادات غذایی ناصحیح و مصرف مواد غذایی با کالری بالا و ارزش غذایی کم، ممکن است در معرض کمبودهای تغذیهای مختلف قرار گیرند.
براساس این مطالعه که به صورت مورد شاهدی در مرکز آموزشی پژوهشی درمانی امام رضا(ع) انجام شد، پروندههای 280 کودک چاق در محدوده سنی 2 تا 16 سال با 280 کودک با وزن طبیعی در همین محدوده سنی مورد بررسی قرار گرفت و در این مطالعه، BMI بالاتر یا مساوی 85 درصد به عنوان اضافه وزن در نظر گرفته شد.
در این تحقیق سطح آهن سرم، فریتین، TIBC، MCV،MCHC، هموگلوبین، هماتوکریت، کلسیم و فسفر در هر دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت و سپس نتایج به دست آمده با هم مورد مقایسه قرار گرفت. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS تجزیه و تحلیل شد و با آزمونهای کای اسکوئر، تی و دقیق فیشر مقایسه شدند.
یافتهها حاکی از آن است که در کودکان چاق در 94.3 درصد هموگلوبین در محدوده کم خونی بود که در کودکان با وزن طبیعی60درصد بود. سطح آهن سرم در 56.1 درصد کودکان چاق پایینتر از حد طبیعی بود که در کودکان با وزن طبیعی10.4 درصد بود. میزان MCV و MCHC کاهش یافته در گروه شاهد به ترتیب 73.6 درصد و 72.5 درصد بود که در بچههای چاق به ترتیب در 99.6 درصد و 96.4 درصد کاهش نشان داد.
اشتراک در:
پستها (Atom)