شاید بتوانیم روزهایی را
به یاد آوریم که بسیاری از مادربزرگهای ما از این سبزی در تهیه غذای
خانواده استفاده میکردند، اما متاسفانه كمكم از تاثیر این سبزی در برنامه
غذایی ما کاسته شده و هنوز نتوانسته جایگاه خود را در سبد غذایی خانوار
بیابد.
در این میان، شاید آگاهی
از ویژگیهای ارزشمند اسفناج بتواند به توجه بیشتر به آن کمک کند. نام
بردن از همه منابع غذایی موجود در اسفناج کار دشواری است.
با این همه چند دلیل اصلی وجود دارد که نشان میدهد باید اسفناج را در برنامه غذایی خود بگنجانیم.
فیبر زیاد:
یک پیمانه اسفناج حدود 20 درصد فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا
کمک میکند. فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه داشته و با
ایجاد حس سیری میتواند مانع از پرخوری شود.
مبارزه با سرطان:
پژوهشها نشان داده فلاونوئید موجود در اسفناج، تقسیم سلولی سلولهای
سرطانی در معده و پوست را کاهش داده و همچنین سبب کاهش چشمگیر خطر ابتلاي
افراد به سرطان پروستات میشود.
خاصیت ضدالتهابی:
نئوکسانتین و ویولاکسانتین ازجمله مواد ضدالتهاب موجود در اسفناج است که
نقش مهمی در کنترل التهابات ایفا میکند. این مواد به وفور در اسفناج یافت
میشود.
آنتیاکسیدانهای قوی: ویتامین
C و E، بتاکاروتن، منگنز، روی و سلنیوم موجود در اسفناج همگی از
آنتیاکسیدانهای قوی برای مقابله با پوکی استخوان، گرفتگی رگها و فشار
خون بالاست.