نوشته : مينا ميران
بر
اساس شواهد میوههای مغزدار از 10000 سال قبل از میلاد مسیح به عنوان منبع
غذایی انسان بودهاند. اين میوهها حاوی مواد مغذی و ارزشمندی هستند که در
حفظ و سلامت بدن نقش دارند. امروزه بیش از 25 نوع از آنها در سراسر دنیا
میروید. این گروه از مواد غذیی سرشار از پروتئین، مواد معدنی و بسیاری از
ریزمغذیها میباشند. بر اساس آخرین پژوهشها، افرادی که روزانه 5/42 گرم
خشکبار در روز مصرف میکنند، بیماریهای قلبی و عروقی در آنها کاهش
مييابد. همچنین در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسزایی دارند. پژوهشگران
اعلام کردند، مصرف روزانه يك مکمل غذایی حاوی 200 میکروگرم سلنیوم، سرطان
پروستات، ریه و روده را حدود 50 درصد کاهش میدهد و از میزان ابتلا و
پیشرفت سرطان سینه در زنان جلوگیری میکند. آنها همچنین اعلام کردند،
افرادی که میوههای مغزدار را در برنامه غذایی خود گنجاندهاند، دو تا سه
سال بیشتر عمر میکنند. خشکبار سرشار از اسیدهای چرب لینولنیک و لینولئیک
است که برای رشد فیزیکی وذهنی ضروری است و به دلیل داشتن اسیدهای چرب
غیراشباع، کلسترول خون را بالا نمی برد. فسفر و کلسیم موجود در خشکبار به
ساخت استخوان و دندان و منیزیم آن به تعادل و عملکرد ماهیچهها و اعصاب کمک
میکند. خشکبار سرشار از چربی و پروتئین میباشد، به همين دليل احساس سیری
طولانی مدتی به شخص دست میدهد و دیرتر گرسنه ميشود. در ذیل به برخی خواص میوههای مغزدار اشاره شده است.