9 شایعه وحشتناک رایج درباره لاغری

9 شایعه وحشتناک رایج درباره لاغریچاقی و اضـافه وزن این روزهــا به یکی از اصــلي‌تــرین دغدغه‌های مردم تبدیل شده است. هر روز یک رژیم غذایی تازه و یک داروی جدید برای کاهش وزن وارد بازار می‌شود.


مجله نسل امروز:  چاقی و اضـافه وزن این روزهــا به یکی از اصــلي‌تــرین دغدغه‌های مردم تبدیل شده است. هر روز یک رژیم غذایی تازه و یک داروی جدید برای کاهش وزن وارد بازار می‌شود.  شبکه‌های ماهواره‌ای هم بیکار ننشسته‌اند و هر روز یک قرص یا شربت جدید را برای کاهش وزن تبلیغ می‌کنند. بسیاری از افراد هم که از چاقی خود به تنگ آمده‌اند و نمی‌دانند چطور می‌توان از شر کیلوهای اضافه خلاص شد، فورا تحت‌تاثیر قرار می‌گیرند و سراغ خرید این محصولات می‌روند، غافل از اینکه این محصولات، رژیم‌های نادرست و شایعات بی‌اساس می‌تــواند حتی سلامتی بدن آنها را در معرض خطر قرار دهد و گاهی صدمات جبران‌ناپذیری به آنها وارد کند. یک روز رژیم پروتئین رد می‌شود، روز دیگر رژیم سوپ و روز دیگر رژیم بستنی.

همه چیزهایی که باید در مورد عرق نعناع بدانید

همه چیزهایی که باید در مورد عرق نعناع بدانید همه ما یا حداقل خیلی از ما وقتی دل درد و دل پیچه داریم، می‌رویم سراغ نسخه مادربزرگ‌ها: «ننه! عرق نعناع بخور.» تاثیر این نسخه از لحاظ علمی هم ثابت شده اما باید بدانید نعناع هم ممكن است ایجاد حساسیت کند

برترین مجله اینترنتی ایران

مجله ایده آل:  همه ما یا حداقل خیلی از ما وقتی دل درد و دل پیچه داریم، می‌رویم سراغ نسخه مادربزرگ‌ها: «ننه! عرق نعناع بخور.» تاثیر این نسخه از لحاظ علمی هم ثابت شده اما باید بدانید نعناع هم ممكن است ایجاد حساسیت کند و بهتر است هر روز از این گیاه استفاده نشود و در صورت مصرف، همراه با غذا خورده ‌شود.


دوست دستگاه گوارش
عرق نعناع ضد نفخ است و می‌تواند باعث کاهش درد معده شود و برای بادشکن هم می‌تواند به خوبی استفاده شود و برای بعضی از دل‌دردها، دل‌پیچه‌ها، رفع سوء‌هاضمه و اینگونه بیماری‌ها فرآورده خوبی است. این گیاه برای كمك به هضم معده بسیار مفید است و افرادی که مشکل گوارشی دارند، می‌توانند از عرق نعناع استفاده کنند. نعناع تازه چون دارای اسانس بیشتر است مسلما خواص درمانی بیشتری هم دارد ولی حرارت دادن باعث کم شدن خاصیت آن می‌شود. از برگ‌های این گیاه برای خوشبو کردن ماست و دوغ نیز استفاده می‌شود كه مفید است. دم‌‌کرده عرق نعناع هم برای تقویت معده و روده کاربرد دارد.

هشدار درباره زیتون سیاه!

تزئین غذا ها و انواع سالاد با زیتون زیبایی خاصی را به میز غذا می دهد و این ماده غذایی بسیار مفید است ، ولی لازم است نکته مهمی را در این باره بدانیم.
به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛این زیتون در کشور اسپانیا و ایتالیا به دست می آید و در کشورهای دیگر به علت شرایط خاص آب ، هوا و خاک فقط زیتون سبز پروش پیدا میکند.
به علت زیبایی که زیتون سیاه دارد ، قیمت آن بیشتر از زیتون سبز است . بنابر این زیتون از کشورهای فوق وارد ایران نمیشود.

  و وارد کنندگان به علت قیمت تمام شده بالا ، تمایلی به واردات این محصول ندارند.

 در عوض روشی وجود دارد که زیتون سبز را به صورت سیاه رنگ در می آورد. این عمل معمولا با استفاده از سولفات آهن صورت میپذیرد.

چگونه سايز کمر خود را کم کنيم؟


احتمالاً همه افراد دوست دارند کمری باریک، زیبا و منعطف داشته باشند.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ داشتن یک دور کمر متناسب با بدن، با انجام یک سری تمرین های ورزشی مداوم و مخصوص و داشتن یک رژیم غذایی مطلوب، امکان پذیر می شود. چربی اضافه انباشته شده دور کمر می تواند زنگ خطری برای سلامتی افراد باشد.

گرچه شکل و شمایل ظاهری شما متاثر از ژنتیک تان است، اما در صورت داشتن برنامه غذایی نادرست و یا نداشتن تحرک کافی نمی توانید ژنتیک را به طور کامل در داشتن اندام نامتناسب مقصر بدانید. دور کمر حدود ۸۱ تا ۸۹ سانتیمتر نامتناسب محسوب می شود. اما خبر خوش این است که هر شخصی با هر شکل اندامی قادر است مقداری از چربی های اضافه دور کمر خود کم کند.

کاهش کالری دریافتی برای سوزاندن چربی های اضافه بدن خود امری موثر محسوب می شود. اما در کنار آن شما می توانید با انتخاب بعضی غذاها نیز چربی های دور کمر خود را نشانه گرفته و به شکل مطلوبی کاهش دهید.

از خوردن چربی های ترانس که اغلب در مواد تهیه شده از روغن های هیدروژنه مانند مارگارین، کلوچه و بیسکوییت یافت می شود، اجتناب کنید. این مواد به افزایش چربی های دور کمر و شکم کمک می کند.

مصرف فست فود‌ها و چیپس در جوانی احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهد



 مصرف فست فود‌ها، چیپس و حتی کیک خامه‌ای در دوران جوانی احتمال ابتلا به آلزایمر را در سالمندی افزایش می‌دهد.
ناهید برخورداری ضمن بیان این مطلب در خصوص رژیم غذای برای مبتلایان به آلزایمر گفت: در ایران با توجه به رشد جمعیت سالمندان و براساس تخمین جهانی بین ۵۰۰تا ۶۰۰ بیمار مبتلا به آلزایمر وجود دارد و این رقم در ۳۰ سال آینده به حدود ۵/۱ میلیون نفر هم می‌رسد.
وی ادامه داد: از آنجایی که داشتن رژیم‌های غذایی درست و نادرست می‌توانند نقش پررنگی در ابتلا و پیشگیری از آلزایمر داشته باشد متاسفانه شیوه جدید زندگی به گونه‌ای شده که بیشتر افراد مصرف غذاهای آماده را به تهیه یک غذای سالم و تازه ترجیح می‌دهند، غافل از اینکه این رویه در طولانی مدت تاثیر سوئی بر سلامت بدن از جمله سلامت مغز خواهد داشت.
برخورداری خاطرنشان کرد: مصرف فست فود‌ها، چیپس و حتی کیک خامه‌ای در دوران جوانی احتمال ابتلا به آلزایمر را در سالمندی افزایش می‌دهد.
وی عنوان کرد: از آنجا که مغز برای عملکرد خود در شبانه روز به اکسیژن و قند کافی نیاز دارد، وجود کربوهیدرات‌های پیچیده در برنامه غذایی روزانه توصیه می‌شود و مصرف زیاد و بیش از حد کربوهیدرات ساده در دراز مدت می‌تواند امکان ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد.
این کار‌شناس تغذیه با اشاره به اینکه مصرف چربی‌های اشباع شده امکان ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهند یادآورشد: چربی‌های امگا ۳ در گردش خون مغز و اکسیژن رسانی و تغذیه موثر آن نیز نقش دارد و در صورت کمبود آن چربی‌های نامناسب در مغز جایگزین و باعث اختلال در فعالیت‌های ذهنی می‌شوند.

کمبود ریز مغذیها، قدرت یادگیری را کاهش می دهد

کمبود ریز مغذیها در کودکان موجب کاهش کارکرد مغز و قدرت یادگیری می شود.
به گزارش وب دا ، عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه با افزایش وزن و چاقی در کودکان کمبود ریز مغذیها نیز در آنها نیز مشاهده می شود، اظهارداشت: در کودکان پرخور 40 درصد انرژی دریافتی از مواد قندی و چربی است و میزان ویتامین، پروتئین و مواد غذایی مفید و ضروری دریافتی از جمله مواد معدنی، آهن و ویتامینهای خانواده B کمتر از حد نیاز کودک می باشد.
دکتر عبدالرضا نوروزی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بر اساس تحقیقات انجام شده کودکان با تغذیه نامناسب از ضریب هوشی پایین تری برخوردار هستند، خاطر نشان کرد: ابتلا به دیابت نوع دو در بزرگسالی، بیماریهای قلبی و عروقی، فشار خون، اضطراب و کاهش اعتماد به نفس و مشکلات درسی از دیگر عوارض کمبود ریز مغذیهای مفید در بدن کودکان و اضافه وزن در آنها به شمار می رود.
دکتر عبدالرضا نوروزی با اشاره به اینکه تغییر سبک زندگی گفت: کاهش فعالیت کودکان، کاهش مصرف میوه و سبزی، صرف مدت زمان طولانی در مقابل تلویزیون و رایانه و کاهش فعالیت بدنی در مدارس از جمله عوامل گسترش مشکلات اضافه وزنی کودکان به شمار می رود به نحوی که در حال حاضر 16 درصد از کودکان به اضافه وزن و چاقی مبتلا هستند و در صورت ادامه این روند تا 30 سال آینده یک سوم افراد جامعه به دیابت نوع دو مبتلا هستند.
وی با تاکید بر اینکه والدین الگوی مناسب تغذیه ای کودکان به شمار می روند و مدیریت پدر و مادر بر تغذیه و فعالیت بدنی کودک در پیشگیری از چاقی و مشکلات ناشی از آن موثر است، خاطر نشان کرد: کاهش تحریک پذیری و پرخاشگری، کاهش اضطراب های درسی، کاهش ابتلا به سرماخوردگی و بیماریهای مختلف و کاهش احساس خستگی از مزایای بهبود برنامه غذایی کودک به شمار می رود.
عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مصرف سه وعده میوه و سبزی در روز و انجام 30 دقیقه فعالیت بدنی و ورزش برای پیشگیری از چاقی در کودکان توصیه می شود.

تاثیر زعفران و عطر آن در کاهش خطر سکته قلبی

 بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد زعفران و عطر آن نقش موثری در کاهش خطر بروز سکته قلبی دارد.
به گزارش وب دا، در تحقیقی که توسط دکتر حسین حسین زاده  استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همکارانش صورت گرفته است نشان داده شده که زعفران و عطر آن موجب کاهش خطر سکته قلبی می‌شود.
دکترحسین حسین‌زاده با اشاره به تحقیقات صورت گرفته در گذشته مبتنی بر اثر ضد ایسکمی و سکته زعفران در بافت‌های کلیه، عضلات و مغز گفت: بعد از این تحقیق با همکاری همکاران به بررسی اثر این ادویه و عطر آن "سافرانال" در مدل مصنوعی ایجاد سکته توسط ماده شیمیایی ایزوپرترنول پرداختیم.
وی افزود: در این تحقیق به روش بیوشیمیایی و آسیب‌شناسی، مشخص شد که زعفران و عطر آن باعث پیشگیری ضایعات قلبی ناشی از سکته می‌شود.
دکتر حسین‌زاده با اشاره به اثرات دیگر زعفران مانند اثر ضد فشار خون، پایین آورنده چربی خون،‌ ضد اترواسکلروزیر(ضد تصلب شرائین) و آرامبخشی، اظهار کرد: در این ادویه اثر ضد سکته قلبی مشاهده شد و در تحقیق اخیر می‌توان زعفران را به عنوان کاندید مناسبی جهت مطالعه آن در انسان به منظور پیشگیری از انفارکتوس قلبی یا پس از ابتلا به این بیماری معرفی کرد.
دکتر حسین حسین‌زاده که در سال میلادی جاری دو بار جزو یک درصد دانشمندان برتر در گرایش سم شناسی و داروشناسی معرفی شده است با چاپ بیش از 35 مقاله در ISI در مورد اثرات داروشناسی و سم شناسی زعفران و مواد مؤثره آن شامل رنگ(کروسین) و عطر(سافرانال)، رتبه اول جهان در بانک اطلاعاتی ISI از جهت تعداد مقالات مرتبط با علوم پزشکی زعفران و مواد مؤثره آن را دارا است.

تلخ و شيرين‌هاي پرطرفدارترين نوشيدني جهان

نوشته  : آسیه محمدزاده کارشناس ارشد تغذیه 
بعد از آب، چاي پرمصرف‌ترين نوشیدنی در دنياست. حال ببینیم چای چیست، از کجا آمده و انواع و خواص آن كدامند؟
تاريخچه چاي
پيشينه استفاده از چای (به علت قدمت آن) مشخص نیست، ولی اصل این گیاه به چین، برمه و تونکن برمي‌گردد. این گیاه علاوه بر چین در هند، سیلان، ژاپن، اندونزی، ویتنام، تبت، قفقاز و ایران كشت مي‌شود. در قرن هفدهم، اولین بار، چای توسط هلندی‌ها به اروپا آورده و بلافاصله مصرف آن همگانی شد و به سایر نقاط جهان رسید. در میان اروپاییان، انگلیسی‌ها از طرفداران پر و پا قرص این نوشیدنی شرقی هستند.
گیاه چای
گیاه چای به ‌صورت بوته، درختچه یا درختی است با نام علمی «THEA SINENSIS» یا «CAMELIA» که از خانواده چای می‌باشد. چون در سه فصل از سال (بهار، تابستان و پاییز) برگ‌‌های چاي برداشت می‌‌شود، بنابراين در بيشتر نقاط، به صورت بوته وجود دارد؛ اما اگر هیچ برداشتی از آن صورت نگیرد، کم کم مرتفع شده و به ‌صورت درختچه یا درخت در می‌‌آید. قسمت اصلی و قابل استفاده‌ بوته چای، برگ آن است که به ‌صورت‌های مختلف تبدیل به انواع چای می‌‌شود. چیدن برگ‌های سبزو جوان گیاه به وسیله دست انجام می‌گیرد و سپس برای آماده‌سازی به کارخانه تحویل داده شده و در کارخانه طی عملیاتی، برگ‌ها تبدیل به چای می‌شوند. لازم به ‌ذکر است که گیاه چای سبز و سیاه یکی است، ولی نوع عمل آوردن آنها متفاوت است. برای تهيه چای سبز برگ‌ها را بخار داده، گرد كرده و سپس آن را خشک می‌كنند؛ ولی برای تهيه چای سياه برگ‌ها تخمير شده، برخی اوقات مواد و رنگ‌های شیمیائی به آن اضافه و در نهايت خشك می‌شود؛ يعنی فرايند بيشتری بر روی چای صورت می‌گيرد.

غذاهاي موثر در بازيابي نيرو و افزايش توان

نوشته  : تحريريه دنياي سلامت 
گوشه‌اي تنها نشسته ام. دست‌ها روي سر، شانه‌ها افتاده، چهره‌اي پر از استرس و تشويش. در تنهايي خويش زانوي غم بغل گرفته‌ام؛ چرا كه امروز آخرين روز تعطيلات است. قبلا برنامه‌ريزي كرده بودم كه بعد از تمام شدن تعطيلات سال نو، با يك عمل جراحي، خال گوشتي بزرگي را كه روي شانه‌ام به وجود آمده بود، بردارم. تنها چيزي كه احتياج داشتم، نيروي از دست رفته جواني‌ام بود تا با آن دوباره احساس شور و حرارت كنم و دوباره تازه شوم. پزشكم مي‌گويد: بدن شما موقع درگيري با عامل استرس‌زا، هورمون استرس ترشح مي‌كند تا در هنگام نياز با استرس مقابله كنيد. اما وقتي ترشح آنها ادامه يابد و بدون آنكه مورد استفاده بدن قرار گيرند، مرتبا روي هم انباشته شوند، نتيجه عكس مي‌دهند و موجب تحليل رفتن انرژي بدن و تضعيف سيستم ايمني و آسيب رسيدن به برخي ارگان‌ها مي‌شوند. در چنين مواقعي شما مي‌توانيد ترشح اين هورمون‌ها را كاهش دهيد و با حفظ آرامش خود، از اثرات منفي استرس روي جسم و ذهن‌تان بكاهيد. براي رسيدن به چنين هدفي بايد حتما خود را با يك برنامه غذايي سالم و مغذي تقويت كرده و در كنار آن ورزش كنيد. ورزش كمك مي‌كند با تنش‌هاي زندگي مقابله كنيد، وزن خود را تحت كنترل داشته و همواره پر انرژي و پرنشاط باشيد. پروتئين‌ها، كالري‌ها، اسيدهاي چرب امگا3، آنتي‌اكسيدان‌ها و مواد معدني، كليدهاي طلايي تغذيه مناسب هستند. وقتي نياز به يك عمل جراحي ساده و كوچك داشته باشيد، داشتن چنين رژيم غذايي به درمان شما كمك بسياري مي‌كند و جداي از بهبودي زخم و التيام درد، خستگي و كوفتگي پس از عمل جراحي را نيز بسيار كاهش مي‌دهد.

نكات كليدي در تغذيه كودكان

نوشته  : تحريريه دنياي سلامت )
در آمريكا، كودكان بسياري هستند كه كلسترول بالا دارند يا از چاقي زياد در عذابند. اين شرايط مشكلات بسياري به همراه دارد و ممكن است كودك‌تان در آينده به بيماري ديابت يا فشارخون بالا دچار شود. شما مي‌توانيد به كودك خود كمك كنيد تا رژيم غذايي سالمي داشته باشد و مرتب ورزش كند تا خطر ابتلا به اين بيماري‌ها به حداقل برسد.

چطور مي‌توانم به تغذيه كودكم كمك كنم؟
اگر شما براي خودتان و ساير افراد خانواده غذاهاي مغذي و سالم درست كنيد و در واقع غذاهاي سالم بخوريد، كودك‌تان هم سالم‌تر غذا مي‌خورد. البته هرگز نبايد تنوع غذايي را فراموش كنيد تا تمام ويتامين‌ها و املاح مورد نياز خانواده تامين شود.

برخي از غذاهاي سالم:
صبحانه: اولين وعده غذايي روزانه و بهترين زمان براي صرف غذاهاي پرفيبر است. نان، غلات، ميوه‌ها، پنيرهاي كم چرب و ماست، غذاهاي مناسب صبحانه هستند. از شيرهايي كه چربي‌شان بيش از 2 درصد نيست نيز حتما استفاده كنيد. آبميوه‌ها معمولا كالري بالا و نسبت  به خود ميوه‌هاي تازه، مواد مغذي كمتري دارند.