لذت غذا خوردن را متوجه نمیشویم؛ چون در
بدترین شرایط ممکن غذا میخوریم.
این شیوه غذا خوردن عواقب بسیاری دارد از متوجه نشدن طعم غذایی
که برای پختن آن ساعتها وقت صرف شده تا آسیب به معده و مصرف انواع داروها
برای هضم غذاهایی که به اصطلاح سردلمان مانده است. غذا خوردن و انتخاب
غذاها آدابی دارد که آنها را یک بار دیگر مرور میکنیم.
تکخوری:
اینجا باید قانون
تکخوری را رعایت کرد! یعنی اجتناب از مصرف غذاهای متعدد در یک وعده غذایی؛
به ویژه اگر فرد سابقه مشکلات گوارشی هم داشته باشد، این مساله بسیار مهم
است.علت: قسمت ابتدایی دستگاه گوارش، معده است و چند عملکرد مهم دارد که یکی از آنها پذیرش غذاست. پذیرش غذا به معنای حجم پیدا کردن و آماده شدن غذای خورده شده است. معده با حرکاتی که انجام میدهد، تکههای غذا را به اجزای ریزتری تقسیم میکند تا هضم آن راحتتر شود. کار بعدی معده تحویل غذای آماده هضم به رودهها و به طور خاص، روده باریک است. بنابراین کسی که چند نوع غذا که محتویات آن از نظر پروتئین، چربی و قندها با یکدیگر متفاوت است، میخورد، احتمال ایجاد اختلال در هضم غذایش وجود دارد.
البته کسانی که معده سالمی دارند مشکلی از نظر تحمل این سه نوع غذای متفاوت ندارند و غذایشان هضم میشود اما کسانی که علائم اختلال گوارشی دارند، با خوردن غذاهای مختلف، دچار اختلال در هضم میشوند. برخی بر این عقیده هستند که خوردن مواد غذایی ترش هضم غذا را راحتتر میکند. در حالی که مصرف مایعاتی مانند سرکه که حاوی اسید است، اسید معده را مهار کرده، در نتیجه جلوی هضم غذا را میگیرد.