نوشته : اعظم اسلامي مجد
نقش
اصلي و مهم روغنها در سلامت بدن، تامين انرژي مورد نياز بدن و اسيدهاي
چرب ضروري است. شايد بتوان چربيها را از مهمترين اجزاي تشكيلدهنده غذاي
انسانها به شمار آورد. چربيها در تمام سلولها و بافتهاي بدن وجود دارند
و نقش حياتي در ساختمان غشاي سلولي ايفا ميكنند. روغنها از دو طريق
روغنهاي حيواني و روغنهاي گياهي به دست ميآيند. براي داشتن سلامت بيشتر و
پيشگيري از ابتلا به بسياري از بيماريها، بايد روغني مناسب را انتخاب
كنيد و با نحوه صحيح مصرف آن آشنا باشيد. چربيها به لحاظ شكل و ساختاري كه
دارند به دو نوع چربيهاي اشباع و غيراشباع تقسيم ميشوند.چربيهاي اشباع (جامد):
اين نوع چربيها در دماي اتاق به حالت جامد هستند و منابع آنها شامل: مارگارين، كره، روغن جامد و ... به دست ميآيند. استفاده از چربيهاي اشباع خطر بيماريهاي قلبي و عروقي را به شدت افزايش ميدهد. در ضمن، باعث افزايش كلسترول بد خون (LDL) ميشوند و از طرفي كلسترول خوب (HDL) را كاهش ميدهند. به هر حال بهتر است كه اين نوع از چربيها به طور كامل از برنامه غذاييتان حذف شود.
چربيهاي غيراشباع (مايع):
اين چربيها حالت مايع دارند و منابع آنها شامل: ذرت، آفتابگردان، سويا و ... ميباشد. مصرف اين نوع چربيها، برعكس چربيهاي اشباع خطر بيماريهاي قلبي- عروقي را به همراه ندارد و حتي گاهي اوقات براي سلامت قلب مفيد هستند. مهمترين چربيهاي غيراشباع امگا3، امگا6 است.