خواص پوست ميوهها
نوشته : تحريريه دنياي سلامت
پوست ميوه، بيرونيترين لايه و پوشش روي ميوه است. در ميوههايي همچون هندوانه، اين پوشش بسيار ضخيم و تنها يك لايه است، در حالي كه در خانواده مركبات مثل پرتقال، رويه ميوه كمي نازكتر و در واقع پوست ميوه است. پوست نه تنها از ميوه در برابر محيط زيست، ميكرو و ماكروارگانيسم محافظت ميكند، بلكه حاوي مواد مغذي است كه موجب حفظ سلامتي انسان نيز ميشود.
ويژگيهاي پوست ميوهها
در برخي از ميوهها، پوست ميوه به صورت كاملاً محكم به خود ميوه چسبيده است و در برخي ديگر ميوه و پوست آن انسجام كمتري دارند. ضخامت پوست ميوهها با هم فرق دارد. اين مسئله حتي در ميوههايي كه از يك خانواده هستند نيز ديده ميشود. پوست ميوهها، در برخي موارد بسيار نازك و گاه كلفت و ضخيم است. در برخي ميوهها مثل سيب و انگور، مزه پوست همانند خود ميوه است و در برخي ديگر مثل پاپايا، مزه پوست آن به علت وجو تانن فراوان، تلخ است. در ميوههاي اسيدي پوست به راحتي جدا ميشود (موز). رسيدن ميوهها با فرايند آنزيمي همراه است كه برخي از مشخصههاي ميوه را مانند رنگ، طعم، عطر و دانهها تغيير ميدهد. معمولاً پوست ميوهها سرشار از روغنهاي ضروري هستند كه ميوه را خوش عطر ميكنند. غدد چربي در تمام سطح پوست ميوه وجود دارد.
ويژگيهاي پوست ميوهها
در برخي از ميوهها، پوست ميوه به صورت كاملاً محكم به خود ميوه چسبيده است و در برخي ديگر ميوه و پوست آن انسجام كمتري دارند. ضخامت پوست ميوهها با هم فرق دارد. اين مسئله حتي در ميوههايي كه از يك خانواده هستند نيز ديده ميشود. پوست ميوهها، در برخي موارد بسيار نازك و گاه كلفت و ضخيم است. در برخي ميوهها مثل سيب و انگور، مزه پوست همانند خود ميوه است و در برخي ديگر مثل پاپايا، مزه پوست آن به علت وجو تانن فراوان، تلخ است. در ميوههاي اسيدي پوست به راحتي جدا ميشود (موز). رسيدن ميوهها با فرايند آنزيمي همراه است كه برخي از مشخصههاي ميوه را مانند رنگ، طعم، عطر و دانهها تغيير ميدهد. معمولاً پوست ميوهها سرشار از روغنهاي ضروري هستند كه ميوه را خوش عطر ميكنند. غدد چربي در تمام سطح پوست ميوه وجود دارد.