خوردن میوه و سبزیجات از ابتلا به همورئید جلوگیری می‌کند





بی‌تحرکی و نداشتن رژیم‌های غذایی مناسب از جمله دستاوردهای جهان امروز است. این دو دستاورد عوارض بسیاری را در پی دارند که یکی از آن‌ها ابتلا به بیماری همورئید در افراد است. دکتر قدرت اله منتظری متخصص گوارش و استاد دانشگاه در این رابطه توضیح می‌دهد.

دکتر منتظری، متخصص گوارش گفت: «هموروئید به طور کلی، به بزرگ شدن مویرگ‌های سیاهرگی مقعد گفته می‌شود. به طور طبیعی در زیر بافت مخاطی انتهای لوله گوارشی رگ‌های خونی وجود دارد که ملتهب و حجیم شدن آن‌ها را در اصطلاح پزشکی همورئید می‌گویند.» 

به گفته دکتر منتظری، کانال مقعد به صورت دو تکه است. قسمت بیرونی مقعد بافت پوششی سنگفرشی دارد و قسمت داخلی متصل به روده بزرگ، مانند خود روده بزرگ بافت استوانه‌ای دارد. مابین این دو قسمت یک خط جدا کننده وجود دارد. بیماری همورئید در هر یک از این قسمت‌ها که به وجود بیاید به‌‌ همان نسبت داخلی یا خارجی محسوب می‌شود.» 

دکتر منتظری گفت: «هیچ یک از انواع همورئید به صورت حتمی توسط بیمار قابل تشخیص نیست. تنها علائم بیماری است که باعث مراجعه بیمار به پزشک می‌شود. علائمی مانند درد، عفونت اطراف مقعد، خونریزی، خارش و از این قبیل از جمله نشانه‌هایی است که مبتلایان به همورئید از آن شکایت می‌کنند. در برخی موارد که هموروئید مانند زائده‌های ملتهب بزرگ ظاهر می‌شود ممکن است با زائده‌های بدخیمی که نیازبه درمان فوری دارند، حتی توسط پزشک نیز اشتباه تشخیص داده شوند.» 

کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی با مصرف گردو



گردو دارای مقادیر زیادی اسید چرب امگا 3 است و این اسیدهای چرب خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهند.
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر سعید حسینی متخصص تغذیه با بیان این مطلب اظهار داشت: وجود این اسیدها در بدن سطح فشار خون را پایین می آوردند و 30 گرم گردو تمام نیاز روزانه بدن را به اسیدهای چرب امگا 3 برطرف می کند.
وی افزود: گردو همچنین سرشار از ویتامین های گروه B ، E و مواد معدنی از جمله مس، آهن و روی است این مواد معدنی خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و از بدن در برابر تأثیرات مخرب رادیکال های آزاد محافظت می کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: آجیل ها میان وعده های بسیار مناسبی هستند و یک مشت آجیل نه تنها بسیاری از مواد مغذی و انرژی مورد نیار بدن را تأمین می کند بلکه سلامت قلب را نیز تضمین می کند. 

مصرف گوجه فرنگی خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد



گوجه فرنگي دشمن سرطان است و مصرف مداوم گوجه فرنگي، خطر ابتلا به سرطان پروستات را كاهش مي دهد.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: گوجه فرنگي يكي از پرمصرف ترين سبزي هاي دنيا و داراي مقادير قابل توجهي ويتامين ث، پتاسيم و فيبر غذايي است.
سعیده معانی افزود: رنگ قرمز گوجه فرنگي به علت وجود رنگدانه اي گياهي به نام ليكوپن است و از قوق ترين آنتي اكسيدان هاي موجود در گوجه فرنگي به حساب مي آيد كه از بسياري از بيماري ها جلوگيري مي كند.
این کارشناس تغذیه تصریح کرد: افرادي كه در هفته 7 واحد يا بيشتر گوجه فرنگي مصرف مي كنند، 60 درصد كمتر در معرض ابتلا به سرطان هاي مري، معده، دهان و روده بزرگ قرار مي گيرند.
وی بیان کرد: پژوهشگران معتقدند كه آنتي اكسيدان هاي موجود در گوجه فرنگي با جلوگيري از توليد راديكال هاي آزاد، از آسيب مفاصل، ماهيچه ها و حتي سلول هاي مغزي در سالمندان جلوگيري مي كند.
معانی گفت تصريح كرد: بر اساس تحقيقات انجام شده احتمال بروز سكته هاي قلبي در مرداني كه ذخاير ليكوپن بيشتري دارند به نصف كاهش يافته است زيرا آنتي اكسيدان هاي موجود در گوجه فرنگي از تغيير شكل و رسوب نوعي چربي در سرخرگ ها جلوگيري كرده و بدينوسيله از سكته هاي قلبي پيشگيري مي كنند.

نگهداری بیش از یک ماه سبزیجات در فریزر موجب از دست دادن ویتامین های آن ها می شود


 ماهی را با سبزیجات و چاشنی ها بخارپز و یا با آب کم طبخ کنید؛

ماهی را با سبزیجات و چاشنی ها مانند رب نارنج، آلو، زرشک به صورت بخارپز و یا با آب کم طبخ کنید.
به گزارش وب دا، کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت نیشابور ضمن بیان این مطلب گفت: حتی المقدور غذاها را به شکل تازه مصرف کنید و از مصرف غذاهای فریزری، به ویژه آنهایی که به مدت طولانی در فریزر نگهداری می شود اجتناب کنید.
لیلا شورورزی بیان داشت: سبزی ها را بیشتر از یک ماه در فریزر نگه ندارید چون بیشتر ویتامین های آن از دست می رود.
شورورزی اظهار داشت: توصیه می شود مصرف انواع کمپوت، کنسرو، نوشابه، آبمیوه و غذاهایی که در کارخانجات صنایع غذایی تهیه می شوند و حاوی مقادیر زیادی نمک، شکر یا روغن و بعضا نگهدارنده  های شیمیایی هستند از غذاهای خانگی وطبیعی استفاده شود.
وی افزود: اگر از غذاهایی که بیرون از منزل تهیه می شوند مایلید استفاده کنید، از مکان هایی این غذاهارا تهیه کنید که مطمئن هستید روغن مصرفی از نوع روغن جامد نیست وغذاهها کم نمک و کم چرب وبه روش بهداشتی تهیه شده است.
مسئول واحد تغذیه تاکید کرد: سرخ کردن ماهی که موجب جذب مقدار زیادی روغن به آن می شود تنها راه مصرف آن نیست و می توانید ماهی را همراه با سبزیجات و چاشنی هایی مانند : رب نارنج، آلو، زرشک، به صورت بخارپز ویا با آب کم طبخ کنید.

وجودآهن زياد در بدن برای سلامتی مضر است.


به گزارش وب دا، مسئول آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشکی گلستان ضمن بیان این مطلب گفت: آهن در بيماران نمی تواند نقطه ای ژنتيکی خون ساز را درمان کند و کم خونی بيمار ادامه می يابد و روز به روز ذخاير آهن او افزوده می شود تا جايی که عوارض آهن زيادی مثل سيروز کبدی،‌نارسايی قلبی،‌ ديابت گريبانش را می گيرد.
وی افزود: مقدار زياد آهن در بدن يا بافت هايی مثل قلب، لوزالمعده و کبد تجمع می يابد و باعث افزايش بار آهن می شود.
این متخصصين خون گفت: متخصصين خون معتقدند اضافه بار آهن يکی از شرايط جدی و مزمنی است که بايد به درستی تشخيص و درمان شود و اگر درست تشخيص داده نشد منجر به بيماری هموکروماتوزيس می شود و زندگی فرد را تهديد می کند.
این مسئول آموزش گفت: از آنجا که از دست دادن خون به معنای از دست دادن آهن می باشد، لذا هموکروماتويس در زنان به دليل خون ريزی، عادت ماهانه، کمتر از مردان اتفاق می افتد.
وی افزود: ازعلل اين بيماری، اکثر موارد هموکروماتوزيس ژنتيکی بوده وتجمع بارآهن زياد در بدن ميباشد وتوصيه ميگردد تجويز آهن حتما" با توصيه پزشک بوده و خودسرانه انجام نگيرد.
وی در پايان گفت: از جمله غذاهايی که می تواند منجر به افزايش آهن در بدن شود،‌گوشت قرمز، خشکبار،‌ تخم مرغ، فلفل سبز و گوجه فرنگی می باشد.

مصرف شیر پرچرب موجب گسترش بيماري‌هاي ريوي در هواي آلوده می شود

 مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه:
  
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف شیر پرچرب موجب گسترش بيماري‌هاي ريوي در هواي آلوده می شود.دکتر زهرا عبداللهی در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بیان این مطلب گفت: شير و لبنيات پرچرب مي تواند زيان هاي ناشي از آلودگي هوا را افزايش دهد زيرا اسيدهاي چرب اشباع موجود در شير و لبنيات پرچرب  موجب تضعيف سيستم ايمني بدن شده و موجب گسترش بيماري‌هاي ريوي در هواي آلوده شود.
وی افزود: انواع فلزات سنگين مانند سرب كه با سوختن بنزين وگازوئيل در هوا منتشر مي شود نيز مي تواند با رقابت در جذب ريزمغذي هايي ازجمله كلسيم، آهن و روي در بدن تجمع يافته و در نهايت سرطان را به دنبال داشته باشد.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: عوارض و پيامدهاي آلودگي هوا برخي از افراد از جمله كودكان، مادران باردار، سالمندان و مبتلايان به بيماري هاي قلبي عروقي و بيماري اي ريوي بيشتر است. 
وی توصیه کرد: بهتر است افراد وزانه حداقل 2 ليوان شير كم چرب ( كمتر از 5/1% چربي)  مصرف كنند زیرا شير به دليل دارا بودن فسفر، منيزم و کلسيم، خنثي کننده سموم است هم چنين شیر، دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می کند.
دکتر عبداللهی خاطرنشان کرد: زمانی که میزان باکتری های مفید بر اثر ورود سرب و مواد آلاینده به بدن کم شود، عمل دفع هم با مشکل مواجه می شود و این مواد در بدن باقی می مانند كلسيم موجود در شير، منجر به کاهش جذب سرب و همه فلزات سنگين موجود در هواي آلوده می شود. 

مصرف بادام هندی از ابتلا به بیماری های مفصلی جلوگیری می کند

به گزارش خبرنگار وب دا، یک متخصص تغذیه با بیان این مطلب گفت: مس یکی از اجزای مهم آنزیم های بدن است که در بیشتر فرآیندهای فیزیولوژیکی شرکت می کند ضمن این که برای حذف رادیکل های آزاد مضر در بدن و استفاده بهینه از آهن کمک بزرگی است.

دکتر سعید حسینی افزود: مس برای تولید ملاتین و پروش استخوان ها و بافت های ارتباطی بدن، عنصری کاملا ضروری است.
وی تصریح کرد: بادام هندی منبع بسایر خوبی از ویتامین K است که به تنظیم انعقاد خون و شرایط ناشی از آن کمک می کند بادام هندی فشار خون بالا را کاهش می دهد چون می تواند به عنوان یک مدر خوب عمل کند علاوه بر این در بادام زمینی منیزیم هم وجود دارد که از عوامل تنظیم کننده فشار خون است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تأکید کرد: اگر به بیماری های کلیوی یا بیماری مرتبط با کیسه صفرا مبتلا هستند از مصرف بادام هندی صرف نظر کنند همچنین اگر مکمل های کلسیم مصرف می کنند مصرف بادام هندی ممکن است در جذب کلسیم اختلال ایجاد کند.
عصو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: بادام هندی مقادیر زیادی چربی های سالم دارد این چربی ها عموما از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.

تاثیر كلسيم در انقباض ماهیچه ها، هدایت جریان عصبی و معدنی کردن استخوان ها


 کلسیم در استخوانها وجود دارد و کمبود آن موجب پوکی استخوان می‌شود. کلسیم در انقباض ماهیچه ها، هدایت جریان عصبی و معدنی کردن استخوان ها موثر است.
به گزارش وب دا، مدیر گروه مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان ایلام با بیان این که بیشتر کلسیم بدن در استخوانها و دندانها وجود دارد، خاطر نشان کرد: فقط حدود 1 درصد آن در بقیه بدن هست که همین 1 درصد اعمال زیادی انجام می‌دهد، مثلاً انقباض همه ماهیچه‌های ما بسته به وجود کلسیم است. با بالا رفتن سن توده استخوانی به تدریج مواد معدنی‌اش را از دست می‌دهد و به دنبال آن عوارضی از قبیل شکستگی انتهای استخوان ران و روی هم جمع شدن ستون فقرات روی می‌دهد.
دکتر احسان زاده در ادامه بیان داشت: این تصور نزد عامه مردم وجود دارد که با مصرف فرآورده‌های لبنی می‌توان ذخیره کلسیم استخوان را افزایش داد. از 1000 تا 1200 گرم گلسیم (Ca) بدن ، 99درصد آن در استخوان بندی اسکلت و دندانها به شکل بلورهای فسفات کلسیم هیدروکسیل (هیدروکسی آپاتیت) متبلور است،
وی  افزود: از طرف دیگر وجود کلسیم برای انجام تعدادی از اعمال حیاتی بدن ضروری است. در بافتهای نرم، عمل انقباض ماهیچه‌ای، هدایت جریان عصبی، لخته شدن خون، فعال کردن تعداد زیادی از آنزیمها در کنترل تحریک پذیر عصب ماهیچه و از همه مهتر معدنی کردن استخوانها، وجود حداقل 10 گرم کلسیم لازم است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به جذب و انتقال کلسیم در بدن اشاره کرد و افزود: جذب کلسیم در خون به صورت یون کلسیم و از دیواره روده صورت می‌گیرد. عاملی که موجب افزایش جذب کلسیم می‌شود ویتامینD است، به همین دلیل قرصهای مکمل کلسیم را با ویتامین Dتهیه می‌کنند. لذا اگر منابعی را که دارای این 2 عنصر است مصرف کنید کلسیم موجود در آنها بهتر جذب می‌شود. در صورتی که در غذا، ماده‌ای به نام اگزالات باشد، جذب کلسیم آن کاهش می‌یابد و به همین دلیل است که کلسیم اسفناج و چغندر، به خوبی کلسیم شیر جذب نمی‌شود.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان ایلام به عملکرد کلسیم در بدن اشاره کرد و بیان کرد: کلسیم ضربان قلب را تنظیم می‌کند و بیخوابی را کاهش می‌دهد و در متابولیسم آهن بدن مؤثر بوده و در تنظیم کار سیستم اعصاب بدن بخصوص در انتقال تحریکات نقش اساسی دارد. کلسیم عامل استحکام استخوانهاست. کلسیم کافی باید در غذای نوجوانان قبل از بلوغ وجود داشته باشد تا استخوانها تراکم مناسبی بیابند و در سالمندی به پوکی استخوان مبتلا نشوند. همچنین انتقال پیامهای عصبی با واسطه یون کلسیم صورت می‌گیرد و برای عملکرد عضلات ضروری است و تا کلسیم وجود نداشته باشد حرکت امکان پذیر نیست.
احسان زاده یادآور شد: از دست دادن مواد تشکیل دهنده استخوان با بالا رفتن سن، امری معمول و فیزیولوژیک است. این وضع از سن 25 تا 30 سالگی شروع شده و میزان آن حدود 1 درصد تا 5 درصد در سال است البته نزد زنان ممکن است در سالهای بعد از یائسگی به 3 تا 4 درصد هم برسد. اگر کاهش کلسیم از حدی فراتر رود، پوکی استخوان حاصل می شود. پوکی استخوان سبب دشواریهای فراوانی بویژه نزد افراد مسن شده و آنها را در معرض انواع شکستگی های استخوانی قرار می دهد.

کمبود ویتامین B12 باعث حواس‌پرتی، زوال عقل و عدم تمرکز می شود



به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان ایلام گفت: اگر در کنار خستگی‌های پی‌درپی، مشکلات دیگری مانند کاهش وزن، اسهال، نفخ و دل‌پیچه، عدم تعادل در راه رفتن، تهوع و استفراغ هم وجود داشته باشد و زبان بیش از اندازه سرخ باشد، بدون شک بدن از کمبود شدید ویتامین B12 رنج می‌برد. ویتامین B12 بیشتر در منابع حیوانی یافت می‌شود اما گاهی ما نمی‌توانیم تنها با خوردن غذاهای حاوی این ویتامین، نیاز بدنمان را تأمین کنیم.
علیمردانی افزود: اگر بدن شما از کمبود ویتامین B12 رنج نبرد، می‌تواند به اندازه کافی، گلبول‌های قرمز سالم را تولید کند. از طرف دیگر، کمبود این ویتامین در بدن، به معنای کاهش تولید گلبول‌های قرمز و ابتلا به کم‌خونی است.
وی تاکید کرد: افرادی که از کمبود این ویتامین رنج می‌برند، مشکلاتی مانند حواس‌پرتی، زوال عقل و عدم تمرکز به سراغشان می‌آید که گاهی در صورت پیشرفت بیماری، امکان درمان هم برای چنین بیمارانی از بین می‌رود
وی ابراز داشت: یکی از مهم‌ترین و نگران‌کننده‌ترین مشکلات ناشی از کمبود ویتامین B12 در بدن، ابتلا به بیماری‌های ذهنی است. بسیاری از افرادی که از کمبود این ویتامین رنج می‌برند، مشکلاتی مانند حواس‌پرتی، زوال عقل و عدم تمرکز به سراغشان می‌آید که گاهی در صورت پیشرفت بیماری، امکان درمان هم برای چنین بیمارانی از بین می‌رود. کمبود ویتامین B12 می‌تواند منجر به ضعف استخوان‌ها و آسیب رسیدن به پایانه‌های عصبی هم بشود.

مصرف یک سیب در روز به حفظ سلامت در هوای آلوده کمک می کند

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف حداقل یک سیب در طول روز به حفظ سلامت در هوای آلوده کمک می کند.

دکتر زهرا عبداللهی در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بیان این مطلب گفت: ميوه سيب حاوي ماده اي بنام پكتين است كه مي تواند  سرب را از بدن دفع کند و مرکبات( پرتقال ،نارنگي ، لیمو و گریپ فروت )،توت فرنگی ، هویج و غلات سبوس دار منابع غنی از پکتین هستند. 
وی افزود: درهواي آلوده، روزانه مقادير زيادي راديكال هاي آزاد وارد بدن مي شوند راديكال هاي آزاد، اكسيژن هاي آزادي هستند كه به بافت ها وسلول هاي بدن چسبيده و باعث نابودي و تخريب سلول هاي بده ويا تغيير ماهيت آنها مي شوند و به دنبال آن خطر انواع بيماري هاي مزمن ازجمله برونشيت، سرطان هاي خون و سرطان ريه بالا مي رود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: آنتي اكسيدان ها موادي هستند كه مي توانند اثرات مخرب راديكال هاي آزاد را خنثي كنند. ویتامین های C , E ،بتا كاروتن و پكتين برخي از منابع غذايي آنتي اكسيداني هستند.
وی با بیان این که ويتامين E در روغن سویا، روغن آفتابگردان ، روغن زيتون  و سایر روغن های گیاهی مايع وجود دارد، گفت: انواع مغزها مثل گردو ، بادام ، پسته وفندق نيز از منابع خوب اين ويتامين هستند. مصرف متعادل آنها  نياز به اين ويتامين را تامين مي كند.
دکتر عبداللهی خاطرنشان کرد: بتاکاروتن  موجود در سبزی ها و میوه های سبز، زرد و نارنجی مانند هویج ، کدو حلوایی ، کلم بروکلی، اسفناج، گوجه فرنگی ، انواع کلم مثل کلم بروکلی ، موز وپرتقال نيز با خاصيت انتي اكسيداني از مخاطرات آلود گي هوا مي كاهد.