چه وقت میوه بخوريم؟


نوشته  : دکتر تیرنگ نیستانی 
 بفرمایید شام ... بفرمایید خواهش مي‌کنم ...
بالاخره انتظار به پايان رسید. انگار کلمة «شام» ولوله‌ای در جمع میهمانان انداخت که صداها اوج گرفت...
 بفرمایید...
 خواهش مي‌کنم... اول شما...
زیر چشمي‌نیم نگاهی به میز شام انداخت... عجب هنگامه‌ای بود ... هفت، هشت تا مهمان و اینهمه غذاهای جورواجور؟! دلش مي‌خواست همه‌اش را امتحان کند ... همین کار را هم کرد و برای آن چندان نیازی هم به تعارف‌های مکرر میزبان نداشت. شام که تمام شد و بساط آن جمع شد نوبت به میوه رسید. احساس کرد واقعاً دیگر «ظرف معده» از آنچه طعام بود آکنده شده... اما حرف‌های میزبان، نظر او را عوض کرد:
 میوه که دیگه آبه! هر چی خوردید را مي‌شوره مي‌بره پایین. تازه، دکترا مي‌گن خوردن میوه بعد از غذا، به هضم آن کمک مي‌کنه! 

الفباي مشاوره در تغذيه و كاهش وزن


نوشته  : دكتر سيدضياءالدين مظهري 
آغاز بهانه‌جويي‌ها و شدت يافتن آنها به مرور زمان در قبال مقابله با اوضاع پيش آمده در جهت كاهش وزن:
از خودتان آغاز مي‌كنيم، چرا كه همه افراد چاق يا داراي اضافه وزن شباهت عجيب و بهانه‌هاي غريب مشابه يكديگر دارند. اگر به گذشته خود مراجعه كنيد به ياد مي‌آوريد كه تا به امروز چندين بار اين مسائل را با خود گفته و مرور نموده‌ايد: 1- اين كار عملي نمي‌شود. 2- من توان انجام توصيه‌ها را ندارم. 3- چه كسي مي‌تواند اين همه زمان طولاني دوام بياورد كه من يكي از آنها باشم؟ 4- من حوصله، صبر و تحمل ندارم كه مدت‌ها خود را محدود و مقيد نمايم. 5- قول مي‌دهم در اولين فرصت يك اقدام اساسي را شروع نمايم. 6- فعلاً به اين دلايل كه اين چند روز مهمان دارم يا در مسافرت خواهم بود يا مراسمي است كه براي انجام آن بايد تدارك ببينم و صدها بهانه ديگر، از آغاز تصميمات خود سرباز زده و اجتناب خواهم كرد.

الزامات خريد كنسرو و كمپوت

جام جم آنلاين: اگرچه مواد غذايي تازه ارزش غذايي بيشتر و بهتري دارند، عوامل گونا‌گوني چون زندگي ماشيني، كمبود وقت، افزايش گرفتاري‌ها و... سبب رويكرد بسياري از مردم به غذاهاي از پيش آماده و بويژه كنسروها شده است.

اگر به جاي استفاده از مواد غذايي تازه و محصولات خانگي، ناچار از مصرف فست‌فودها و مواد كنسروي شده‌ايد براي حفظ سلامتي خود، به اين نكات هنگام خريد و استفاده از مواد كنسروي توجه كنيد:
* خريد محصولات كنسرو شده در بسته‌بندي‌هاي شيشه‌اي بر قوطي‌ها و بسته‌هاي فلزي ترجيح دارد.
* قوطي‌هاي فلزي كنسرو را معمولا با لايه‌اي از قلع يا كروم اندود مي‌كنند. دقت كنيد كه سطح دروني آن نيز با جنسي لاك‌مانند پوشيده شده باشد تا جلوي واكنش شيميايي بين فلز و ماده غذايي گرفته شده، ورود يون از طريق آلياژ قوطي به غذا و سپس از غذا به بدن، سلامتي شما را به مخاطره نيندازد.

رژيم‌هاي تك ‌غذايي ممنوع

جام جم آنلاين: رژيم تك‌بعدي، عبارت است از مصرف اشكال مختلف يك ماده غذايي خاص در كوتاه‌مدت كه افرادي به كار مي‌برند كه مي‌خواهند سريعا به كاهش وزن دست يابند، انواع اين رژيم‌ها، شامل رژيم مايعات، رژيم‌هاي كم كربوهيدرات يا با پروتئين و چربي بالا هستند يا از مواد غذايي‌اي تشكيل شده‌اند كه كالري منفي ايجاد مي‌كنند كه در آنها به جاي دريافت كالري از مصرف غذا، كالري بيشتري سوزانده مي‌شود.

از جمله رژيم مايعات، رژيم با آب ساده، آب سبزيجات و ميوه‌جات يا آبگوشت است.
به گفته کارشناسان webmed، از رژيم‌هاي تك ‌غذايي مي‌توان به رژيم گريپ فروت اشاره كرد. اين رژيم 12 روزه به دليل اين كه در آن كالري مورد نياز روزانه دريافت نمي‌شود، مي‌تواند موجب كاهش وزن شود.
ضمن اين كه در گريپ فروت آنزيمي وجود دارد كه باعث اسهال و در نتيجه كاهش وزن بيشتر مي‌شود. اين رژيم كاملا ناسالم است، چرا كه مي‌تواند باعث از دست رفتن آب بدن و الكتروليت‌ها شود.
همچنين از آنجا كه حاوي اسيد زيادي است، مي‌تواند باعث از بين رفتن ميناي دندان، حتي در كوتاه‌مدت شود. در نوع ديگري از رژيم گريپ فروت، صبحانه شامل تخم‌مرغ، ژامبون و نصف گريپ‌فروت است.

خواص روغن دانه انگور



تحقیقات در آمریكا نشان داده است انگور حاوی مواد شیمیایی سودمند است و به همین دلیل عصاره دانه‌های انگور خاصیت ضدسرطانی قوی دارد.به گزارش سلامت نیوز به نقل از فرهنگ آشتی ؛محققان در تست آزمایشگاهی دریافتند كه روغن دانه انگور، سلول‌های سرطانی خون را ترغیب می‌كند كه دست به خودكشی بزنند و خود را نابود سازند.بر اساس این گزارش كه از سوی مركز تحقیقات سرطان كلینیكی در آمریكا منتشر شده، ‌ظرف ۲۴ ساعت، ۷۶ درصد از سلول‌های سرطانی خون كه در معرض این روغن قرار گرفته بودند ، نابود شدند. در حالی كه به سلول‌های سالم نیزهیچ آسیبی وارد نشد.

توت فرنگی اشتها آور و ضد چاقی است




  توت فرنگی چند برابر لیموترش و پرتغال ویتامین C دارد با خوردن 150 گرم توت فرنگی نیاز یک روز بدن تامین می‌شود در هر 100 گرم 37 کالری دارد که برای کاهش وزن مناسب است.

دو قرن پیش گیاه شناس معروف کارل فون لینه با خوردن توت فرنگی بر بیماری نقرس که شدیداً ادرار آو بود غلبه کرد. بیش از 300 ماده موثر و مفید برای تندرستی انسان تاکنون در توت فرنگی شناسایی کرده‌اند. توت فرنگی دارای اسیدهای آلی، مواد عطری، اسانس‌ها، آهن، لعاب، پکتین، فلاون و مواد تانن، کلسیم، پتاسیم، فسفر، بیوترکیبات است. قند توت فرنگی اشتهاآور و مفید برای سیستم گوارش است. سطح مخاط گوارش را پاک و تب بر و ضد اسهال، التیام زخم‌ها، جمع کننده پوست و سوخت و ساز را تنظیم می‌کند در طب سنتی توصیه می‌شود با توت فرنگی دندان‌ها را مسواک بزنید و کاملاً با آب بشویید، لثه ها را قوی و از کرم خوردگی دندان‌ها جلوگیری می‌کند.

گرفتن تب مالت با مصرف بستنی غیرپاستوریزه

مرکز مدیریت بیماری ها اعلام کرد خطر ابتلا به تب مالت (بروسلوز) با افزایش مصرف بستنی های غیرپاستوریزه افزایش می یابد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛  این مرکز به مناسبت فرارسیدن هفته زنوز (بیماری های قابل انتقال بین حیوان و انسان) با ارائه سلسله پیام ها و هشدارهایی ضمن بیان این مطلب عنوان کرده است: احتمال خطر ابتلا به تب مالت همچنین با مصرف پنیرتازه، سرشیر و خامه محلی غیرپاستوریزه و تماس با ترشحات جفت و جنین سقط شده دام ها نیز افزایش می یابد.

بر اساس این گزارش روش های کاهش ابتلا به تب مالت استفاده از وسایل حفاظتی در هنگام ذبح دام، مصرف گوشت و جگر بازرسی شده (دارای مهر دامپزشکی) و تهیه دام مورد نیاز از مراکز مورد تایید سازمان دامپزشکی، نگهداری 24 ساعته گوشت در یخچال پس از خرید، استفاده از فرآورده های لبنی پاستوریزه، مصرف نکردن شیر، خامه، کره، پنیر و بستنی غیر پاستوریزه است.

۶ماده غذایی که در کنترل چربی خون موثرند

9-305.jpg

متخصصان 6 ماده غذایی را برای کمک به بهبود کلسترول خوب و بد پیشنهاد می‌کنند.
به گزارش سرويس سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، بهترین غذا برای هر کسی که نگران سطح کلسترول خود است یک وعده غذایی کم چرب (چربی‌های اشباع شده به میزان کم) است که دارای میوه وسبزیجات به میزان فراوان باشد.
متخصصان 6 ماده غذایی را برای کمک به بهبود کلسترول خوب و بد پیشنهاد می‌کنند:
- بادام
مواد موجود در پوست بادام از اکسیده شدن ال دی ال یا همان کلسترول بد جلوگیری می‌کند. فرایند اکسیده شدن کلسترول بد می‌تواند منجر به صدمه زدن به دیواره رگ‌های خونی و افزایش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی شود. بادام را می‌توانید به همراه سالاد و یا دیگر غلات مصرف کنید و یا برای میان وعده ی بعدازظهر تعداد چند دانه میل کنید.

میوه ناسالم مسمومیت ناشی از مصرف بیش از حد میوه‌های تابستانی

نوشیدن انواع شربت در طول روز تنها ۱ تا ۲ لیوان توصیه می‌شود چرا که باعث افزایش قند افراد خواهد شد.

دکتر خدیجه رحمانی گفت:«به دلیل استفاده از آفت کش در میوه‌های تابستانی و شرایط رشد میکروب مصرف مداوم میوه‌های تابستانی باعث مسمومیت می‌شود.»

دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار سینانیوز با اشاره راه‌کارهای رفع عطش در تابستان بیان کرد: «بسیاری از افراد بنابر دلایل گوناگون نمی‌توانند در طول روز به اندزه کافی آب بنوشند و یا نوشیدن آب به تنهایی برای آنان لذت بخش نیست. به همین دلیل در طول روز بسیار تشنه می‌شوند لذا برای جلوگیری از رفع عطش می‌توانند مقداری آبلیمو به میزانی که دوست دارند با آب مخلوط کرده و یا لیمو تازه به صورت خالی مصرف کنند.» 
به گفته وی، نوشیدن انواع شربت در طول روز تنها ۱ تا ۲ لیوان توصیه می‌شود چرا که باعث افزایش قند افراد خواهد شد. وی ادامه داد: «بنابراین اگر افراد تمایل به مصرف شربت دارند می‌توانند ۱ قاشق مربا خوری شربت را همراه با آب مخلوط و میل کنند.» 
دکتر خدیجه رحمانی به اهمیت مصرف میوه نیز در این فصل اشاره کرد و گفت: «میوه‌های فصل تابستان بسیار متنوع، مفید و در رفع تشنگی نیز موثر هستند. ولی با این وجود به دلیل اینکه در این فصل شرایط محیطی برای رشد میکروب‌ها بسیار زیاد است و از آفت کش استفاده می‌شود امکان بروز بیماری اسهال به خصوص در کودکان وجود دارد. به همین دلیل تاکید می‌کنیم که مقدار مصرف اینگونه میوه‌ها محدود و پشت سر هم نباشد در غیر این صورت مشکل ساز خواهد بود.» 

هشدار؛ مواد غذایی در تابستان باید در یخچال نگهداری شود
متخصص افزود: «همانطور که گفته شد زمینه رشد میکروب در فصل تابستان بسیار زیاد است به طوری که اگر غذا نیز بعد از پخت ۲ تا ۴ ساعت بیرون از یخچال باشد به حداکثر رشد میکروب‌ها می‌رسد.» 
به گفته وی، غذای پخته بیشتر از ۲ ساعت نباید در بیرون از یخچال نگهداری شود. اگر هم قرار است غذای سرد مصرف کنیم باید دمای سرد خود را از دست نداده باشد.»

مصرف زياد گوشت‌های کبابي، امكان ابتلاء به سرطان را افزایش می دهد


زیاده روی در خوردن گوشت های کبابی به دلیل ایجاد ترکیبات سرطان زا در بخش های قهوه ای تیره یا سوخته، احتمال ابتلاء به سرطان را افزایش می دهد.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژيم درماني دانشگاه علوم پزشكي ياسوج ضمن بیان این مطلب تأکید کرد: خوردن زیاد چربی های اشباع شده مانند روغن های جامد، محصولات لبنی پرچرب، گوشت قرمز و هم چنین مصرف غذاهای فرآیند شده مانند سوسیس و کالباس با داشتن ترکیبات نیتراتی خطر ابتلاء به سرطان را افزایش می دهند.
سمانه عزیزی تغییر در رژیم غذایی، خوردن روزانه حداقل پنج بار میوه و سبزیجات، افزایش مصرف حبوبات، مغزها و غلات سبوس دار را برای پیشگیری از ابتلاء به سرطان توصیه کرد.
وی با تصریح کاهش مصرف غذاهای پرچرب مانند کره، لبنیات پرچرب، کله پاچه، سس مایونز و گوشت قرمز، ادامه داد: کاهش مصرف غذاهای شور، کنترل وزن و افزایش فعالیت های بدنی نقش مؤثری در پیشگیری از این بیماری دارد.