تغذيه در خدمت آسودگي و آرامش

نوشته  : سارا اسماعیلی 
يك برنامه تغذيه‌اي مناسب برنامه‌اي است كه باعث بالا بردن سلامتي و كمك به كاهش استرس و اضطراب شود، ولي خوردني‌ها و نوشيدني‌هاي خاصي وجود دارند كه در واقع تحريك‌كننده‌ هستند و مستقيماً مي‌توانند باعث استرس شوند. اين تحريك مي‌تواند در كوتاه مدت دلپذير باشد، ولي در درازمدت اثرات زيانباري بر جاي خواهد گذاشت. برخي غذاها هم وجود دارند كه براي مقابله با استرس مفيد مي‌باشند. وقتي كه شما با استرس مواجه مي‌شويد نياز بدن شما به همه انواع مواد غذايي بيشتر مي‌شود. زماني كه بدن شما با كمبود مواد غذايي مواجه است، نمي‌تواند براي مقابله مؤثر با استرس آماده شود. اگر شما در مقابله با استرس مشكل داريد و معمولاً در هنگام استرس احساس خستگي شديد مي‌كنيد، نياز داريد كه تغذيه خود را از نظر داشتن مواد مغذي ضروري چك كنيد. اگر در مواد مغذي خاصي كمبود داريد، بايد برنامه غذايي خود را عوض كنيد يا از مكمل‌ها (زير نظر پزشك يا متخصص تغذيه) استفاده نماييد. در اين مقاله به بررسي مواد غذايي مختلف و ارتباط آنها با استرس خواهيم پرداخت:

رابطه مصرف گوشت فرآوری شده با سرطان لوزالمعده


محققان در سوئد می‌گویند که مصرف گوشت فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس می‌تواند با سرطان لوزالمعده رابطه مستقیمی داشته باشد.به گزارش برنا، این محققان می‌گویند که مصرف پنجاه گرم گوشت فرآوری شده اضافه‌تر در روز (معادل یک سوسیس) می‌تواند خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را ۱۹ درصد افزایش دهد.
با این حال سرطان لوزالمعده نسبت به برخی دیگر از سرطان‌ها بسیار نادرتر است.
رابطه مصرف گوشت فرآوری شده با سرطان لوزالمعدهصندوق جهانی تحقیقات سرطان می‌گوید که رابطه مستقیم میان مصرف گوشت فرآوری شده با سرطان لوزالمعده می‌تواند در افراد بسیار چاق پدیدار شود.
پیش‌تر رابطه مصرف گوشت قرمز و گوشت فراوری شده با سرطان روده بزرگ مورد توجه محققان قرار گرفته بود و در نتیجه آن دولت بریتانیا رسما توصیه کرد که مصرف روزانه گوشت قرمز یا گوشت فرآوری شده به حد اکثر ۷۰ گرم در روز محدود شود.
توصیه صندوق جهانی تحقیقات سرطان این است که مردم از مصرف گوشت‌های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس کلا خودداری کنند.
دکتر ریچل تامپسون، معاون علمی صندوق جهانی تحقیقات سرطان، می‌گوید که این صندوق همچنین توصیه می‌کند که مصرف گوشت قرمز پخته شده نیز از ۵۰۰ گرم (نیم کیلو) در هفته تجاوز نکند.
سوزانا لارسون، استاد و محقق موسسه کارولینسکا سوئد، می‌گوید که رابطه مصرف گوشت و سرطان‌ روده بزرگ از قبل مشخص بوده است، آنچه که دانشمندان کمتر نسبت به آن آگاهی دارند چگونگی رابطه مصرف گوشت‌های فرآوری شده با دیگر سرطان‌ها است.
به گزارش بی بی سی، نتیجه تحقیقات انجام شده در موسسه کارولینسکا سوئد، در مجله علمی موسوم به نشریه بریتانیایی سرطان (British Journal of Cancer) منتشر شده و حاوی نتایج یازده مطالعه عملی بر  روی ۶۶۴۳ بیمار مبتلا به سرطان لوزالمعده بوده است.



می‌خواهید وزن كم كنید پایتان را از این تله‌ها بیرون بكشید!


  اگر تا به حال فقط یك بار رژیم لاغری گرفته باشید، حتما می‌دانید كه این كار اصلا راحت نیست؛ اگر دوست دارید دوره كاهش وزن خود را به سلامت و با سربلندی‌(!) پشت‌سر بگذارید، بهتر است این مطلب را یك بار بخوانید
برترین مجله اینترنتی ایران



 برترین ها: اگر تا به حال فقط یك بار رژیم لاغری گرفته باشید، حتما می‌دانید كه این كار اصلا راحت نیست؛ به‌خصوص وقتی در این دوران، با شرایطی مواجه شوید كه رژیمتان را خراب كند! اگر دوست دارید دوره كاهش وزن خود را به سلامت و با سربلندی‌(!) پشت‌سر بگذارید، بهتر است این مطلب را یك بار بخوانید تا با 10مورد از بدترین موقعیت‌هایی كه شما را در تله چاقی می‌اندازد، آشنا شوید و راه خلاصی از آنها را هم یاد بگیرید.

تمهیدات تغذیه ای برای بارداری بهتر

بدون شك، بارداری تصمیمی است كه باید برای آن آمادگی لازم را داشت، اما متاسفانه بیشتر خانم‌ها زمانی متوجه بارداری‌شان می‌شوند كه یك یا 2 ماه از بارداری‌شان گذشته است. وضعیت زمانی بدتر می‌شود
برترین مجله اینترنتی ایران

 برترین ها: بدون شك، بارداری تصمیمی است كه باید برای آن آمادگی لازم را داشت، اما متاسفانه بیشتر خانم‌ها زمانی متوجه بارداری‌شان می‌شوند كه یك یا 2 ماه از بارداری‌شان گذشته است. وضعیت زمانی بدتر می‌شود كه برخی خانم‌ها تازه بعد از مراجعه به پزشك از بارداری‌شان با خبر می‌شوند و این زمانی است كه برخی اعضای اصلی بدن جنین شكل گرفته است و اتفاقاتی كه در این مدت می‌افتد می‌تواند بر سلامت جنین تاثیر مستقیم داشته باشد. یكی از نكات مهمی كه پیش از بارداری باید به آن توجه داشت تغذیه پیش از بارداری است. واقعیت این است كه با تغییرات ساده در رژیم غذایی می‌توان روند تشكیل قلب، استخوان‌ها، مغز و دیگر اعضای اساسی بدن را بهبود بخشید. این روند به مادران آینده این امكان را می‌دهد كه در میانسالی و  پیری همچنان سلامت خود را حفظ كنند. اگر شما و همسرتان تصمیم گرفته‌اید پدر و مادر شوید، بهتر است چند ماهی صبر کنید تا بهترین شانس را برای داشتن یک بارداری سالم و بچه‌ای سالم‌تر به خودتان بدهید. چند مورد مهم وجود دارد که قبل از قرار گرفتن در این مسیر به آن نیاز دارید. از جمله مهم‌ترین مواردی كه باید به آن توجه كرد، تغذیه پیش از بارداری است. دكتر راست‌منش، متخصص تغذیه نكاتی را درباره برخی تغییرات تغذیه‌ای كه پیش از بارداری باید به آن توجه داشت در ادامه بیان می‌كند.

افرادی كه در روز بیش از چهار وعده غذا می‌خورند لاغرترند

سلامت نیوز :  افرادی كه غذای خود را به فاصله و در چند وعده می‌خورند لاغرترند. البته این به آن معناست كه میزان غذای مصرفی در هر وعده كم باشد ولی این وعده‌ها هر چهار ساعت یك بار تكرار شود.


متخصصان تغذیه بر این باورند كه بدترین عادت غذایی صرف وعده‌های كم وحجیم است.به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ؛یكی دیگر از عادت‌هایی كه موجب چاقی افراد می‌شود صرف غذا با عجله استبه گفته محققان اگر افراد این دو عادت غذایی را بهبود بخشند و علاوه بر آن روزانه به میزان 20 دقیقه پیاده روی داشته باشند به راحتی و بدون تحمل رژیم سخت غذایی قادر به كم كردن وزن حدود 3 كیلوگرم در ماه هستند.بعضی از افراد معتقدند كه مسیر رفت و برگشت به محل كار و خانه همان پیاده‌روی روزانه محسوب می‌شود ؛ باید گفت كه این باور غلط است چراكه پیاده روی موثر باید در یك مسیر كاملاً مسطح و بدون حمل حتی یك كیلوگرم بار اضافی انجام شود و این درحالی است كه افراد هنگام رفتن به محل كار كیف دستی حمل می‌كنند.

هفته ای چقدر ماهی بخوریم؟

اگر می خواهید بدانید هفته ای چقدر ماهی بخوریم تا همیشه سلامت باشید ادامه مطلب را بخوانید.
علی آقاجانی، کارشناس ارشد تغذیه درگفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران عنوان کرد: وقتی صحبت از غذاهایی می شودکه برای سلامت مفید هستند کمتر کسی به فکر پنیر-شیر، ماست پرچرب می افتند.

وی در ادامه مطلب خود افزود: اما زمانی که صحبت از باروری به میان می آید لبنیات پر چرب نقش پررنگی پیدا می کنند.

روغن مايع ذرت و آفتابگردان براي پخت غذاي بيماران قلبي بهترين است



بهترین روغن برای افراد مبتلا به بیماری های قلب و عروق، روغن مایع ذرت و آفتابگردان برای پخت غذا و خصوصا روغن كانولاوروغن زیتون روی سالاد است.

دكتر فروزان صالحي كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: روغن زیتون ، مغزها و دانه ها، حاوی نوعی از اسیدهای چرب هستند که اگر به میزان متوسط استفاده شوند به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک می کنند.
وي افزود: میوه ها و سبزی ها حاوی ویتامین های آنتی اکسیدان (ضد سرطان)، مواد معدنی و مواد مغذی مفیدی هستند که سبب متوقف کردن آسیب به دیواره رگ ها و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شوند.

آب رودخانه ها و چشمه هاي ناشناخته را مصرف نكنيد

 به منظور پيشگيري از ابتلا به وبا؛


به منظور پيشگيري از ابتلا به وبا بايد از مصرف آب رودخانه ها و چشمه هاي ناشناخته و نيز آب پارك هايي كه فاقد علائم هشدار دهنده هستند جدا پرهيز كنيد.

به گزارش خبرنگار وب دا،‌ مركز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام كرد: وبا بيماري اسهالي است كه توسط باكتري ايجاد مي شود و از طريق آب و مواد غذايي آلوده به باكتري،‌ بيماري انتقال يافته و در صورت عدم رعايت بهداشت فردي و عمومي و مصرف آب و غذاي آلوده، همه گيري ايجاد مي شود.

دفعات تغذیه کودکان در زمان اسهال را افزایش دهید



‌به منظور جبران آب و غذای دفع شده از بدن کودکان در زمان ابتلا به اسهال باید تعداد دفعات تغذیه کودک نسبت به زمان قبل از بیماری بیشتر شود.
 به گزارش وب دا، عضو مرکز تحقیقات نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در زمان اسهال به دلیل دفع آب و ترکیبات انرژی زا قبل از هضم و جذب، کودک در معرض خطر قرار می گیرد، اظهار داشت: غذای شیرخوار در هنگام اسهال قطع نشود، شیرمادر بدون هیچ محدودیتی باید ادامه یابد. اگر کودک به هر دلیلی با شیرخشک تغذیه می شود، نیازی به تغییر نوع شیرخشک، رقیق و یا قطع کردن آن نیست، بلکه برعکس برای جبران آب و غذای دفع شده از بدن باید تعداد دفعات تغذیه کودک نسبت به زمان قبل از بیماری بیشتر شود و این کار تا دو هفته بعد از قطع اسهال ادامه یابد.

رژیم غذایی در ابتلا به 35 درصد سرطان ها موثر است


در سال‌های اخیر شاهد افزایش بیماری‌های مزمن مانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی عروقی در کشور هستیم که تغییر در سبک زندگی افراد عامل مهمي در اين افزايش بوده است.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژيم درماني دانشگاه علوم پزشكي ياسوج با اشاره به اين نكته كه کم‌تحرکی و کاهش مصرف میوه‌ها و سبزیجات از دیگر عوامل افزایش این بیماری‌ها است، افزود: تحقیقات نشان می‌دهد رژیم غذایی در 35 درصد از کل موارد سرطان ها دخالت دارد.
سمانه عزیزی در رابطه با چگونگي تغيير سبك زندگي افراد ادامه داد: بخش مهمي از اين روند دگرگوني الگوي سلامت جامعه شامل تغيير در الگوهای غذایی افراد مانند مصرف زیاد چربی های اشباع شده است.
وي استفاده از آنتی‌اکسیدان‌ها را در پیشگیری از سرطان مؤثر دانست و اظهار کرد: مواد آنتی‌اکسیدانی مانند کاروتنوئیدها، ویتامین E,C، سلنیوم موجود در سبزیجات برگ سبز، زرد و غذاهای دریایی هستند که با کاهش رادیکال‌های آزاد بدن در پیشگیری از انواع سرطان‌ها نقش مهمی ایفا می‌کنند.
اين کارشناس ارشد تغذیه و رژيم درماني دانشگاه علوم پزشكي ياسوج اضافه کرد: سبزی‌ها و میوه‌ها، غلات کامل حبوبات و مغزها دارای فیبر هستند و مصرف آن‌ها خطر بروز انواع سرطان را کاهش می دهند.