سايه روشن‌هاي آدامس

نوشته  : بهارک آقاپور 
قرن‌ها است كه از آدامس براي تميز كردن و يا خوشبو كردن تنفس استفاده مي‌شود. جويدن آدامس را اولين بار يوناني‌ها ابداع كردند. زنان يوناني از صمغ يا رزين درخت mastic يا mastiche براي تميز كردن دندان‌ها و خوش بو كردن تنفس استفاده مي‌كردند.
نتايج مطالعات نشان داده كه استفاده از آدامس بدون قند، باعث افزايش معنی‌دار ترشح بزاق و pH آن می‌گردد. بنابراين جويدن آدامس می‌تواند در جلوگيری از بروز بيماری‌های ناشی از خشکی دهان و همچنين پوسيدگی دندان موثر باشد.



نکات مثبت:
نكات مثبت در مورد آدامس که در برخی مطالعات علمی به آنها اشاره شده است

نمک و جانشین‌های آن

نوشته  : دکتر مجید حاجی فرجی 
نمک عمدتا از سدیم کلرید (97 تا 99درصد) تشکیل می‌شود که مصرف آن به مقدار کم برای ادامه حیات ضروری است، اما در مقادیر زیاد می‌تواند خطرناک باشد. نمک یکی از قدیمی‌ترین چاشنی‌ها و نگهدارنده‌های مورد استفاده در صنعت غذا است. نمک مصرفی به چندین فرم تهیه می‌شود: نمک‌های تصفیه نشده (مانند نمک دریا) و نمک‌های تصفیه شده (نمک سفره). نمک در تنظیم آب بدن نقش دارد. سدیم برای انتقال جریان‌های الکتریکی در سیستم عصبی لازم است و در کل اهمیت زیادی در بسیاری از روندهای حیاتی بدن دارد. مصرف زیاد و کم نمک در کوتاه مدت باعث گرفتگی‌های ماهیچه‌ای، سرگیجه یا اختلال در الکترولیت‌ها می‌شود که ممکن است باعث مشکلات عصبی یا حتی مرگ شود.

تغذیه آنلاين

نوشته  : تحریریه دنیای تغذیه 
يك تذكر مهم در مورد گوشت چرخكرده‌
 

كارشناس اداره نظارت بر بهداشت عمومي‌ دامپزشكي استان زنجان، گفت: «هرگز نبايد گوشت چرخكرده‌اي كه رفع انجماد شده را دوباره منجمد كرد». امير رحيمي‌با تأكيد بر اينكه هرگز نبايد گوشت چرخكرده و رفع انجماد شده دوباره منجمد شود، اظهار كرد: «اگر گوشتي را كه هنوز منجمد است، چرخ كنيم، كريستال‌هاي يخ موجود در آن ديواره سلول‌ها را مي‌شكند و شيره داخل سلول به خارج ترشح مي‌شود و گوشت در اصطلاح آب مي‌اندازد و از ارزش غذايي آن به مقدار زيادي كاسته مي‌شود». وي با بيان اينكه هر چه دماي پخت بيشتر باشد، همبرگر يا گوشت چرخكرده طي پخت كوچك شده و دچار كاهش حجم مي‌شود، تصريح كرد: «بايد دماي پخت ملايم باشد تا موجب باقي ماندن شيره گوشت و در نتيجه طعم بهتر آن شود».

تغذيه با كفايت براي طحالي كار‌آمد

نوشته  : فريال عسگري 


طحال در قسمت بالاي معده و در زير دنده‌ها در سمت چپ بدن واقع شده است و داراي گلبول‌هاي سفيد خون بوده و تقريباً به اندازه يك مشت است. طحال بخش مهمي از سيستم ايمني بدن را تشكيل مي‌دهد. سيستم ايمني شامل گروهي از اندام‌ها است كه شما را در برابر عفونت‌ها محافظت مي‌كند، ميزان مايعات بدن را كنترل مي‌نمايد و سلول‌هاي آسيب‌‌ديده را از بين مي‌برد. در برخي موارد يك طحال آسيب‌ديده، پاره شده يا بيمار ممكن است دچار التهاب شود و بايد توسط جراحي از بدن خارج گردد. يك رژيم غذايي سالم شامل انواع مواد غذايي است كه مي‌تواند طحال را سالم و عملكرد آن را كارآمد نگه‌دارد.


آب:
نوشيدن تقريبا 8 تا 10 ليوان آب در روز مي‌تواند سلامتي طحال را تأمين كند. طحال شما براي داشتن عملكرد مناسب نيازمند مايعات است.

با تغذيه متمركز شويد

نوشته : تحریریه دنیای تغذیه 
گاهي اوقات تمركز ضعيف چيزي است كه ما در هر زماني از آن رنج مي‌بريم، اما لازم نيست نگران باشيد. چندين چاره و درمان طبيعي براي كمك كردن به بهبود تمركز و حافظه وجود دارد كه در اين مقاله به آنها اشاره مي‌كنيم:


حتماً صبحانه بخوريد:
مغز نيازمند مواد مغذي بسيار ويژه‌اي است تا عملكرد خود را در بهترين حالت نگهدارد. هر روز صبحانه بخوريد. مغز به منبع غني گلوكز نياز دارد، مطالعات نشان مي‌دهند افرادي كه صبحانه نمي‌خورند عملكرد ضعيف‌تري در مدرسه يا محل كار دارند.
روزانه از ميوه‌ها و سبزيجات استفاده كنيد:
از سبزيجاتي مانند شاهي، هويج، سيب‌زميني، كلم بروكلي، كلم برگ قرمز، كلم بروكسل، جوانه‌ها، اسفناج، لوبيا سبز يا فلفل و از ميوه‌هاي تازه مثل سيب، گلابي، توت، آلو، خربزه و مركبات استفاده كنيد. موز، انگور و سيب‌زميني را در حد اعتدال مصرف كنيد (آنها حاوي مقدار زيادي قند طبيعي‌ هستند).

تغذيه در خدمت آسودگي و آرامش

نوشته  : سارا اسماعیلی 
يك برنامه تغذيه‌اي مناسب برنامه‌اي است كه باعث بالا بردن سلامتي و كمك به كاهش استرس و اضطراب شود، ولي خوردني‌ها و نوشيدني‌هاي خاصي وجود دارند كه در واقع تحريك‌كننده‌ هستند و مستقيماً مي‌توانند باعث استرس شوند. اين تحريك مي‌تواند در كوتاه مدت دلپذير باشد، ولي در درازمدت اثرات زيانباري بر جاي خواهد گذاشت. برخي غذاها هم وجود دارند كه براي مقابله با استرس مفيد مي‌باشند. وقتي كه شما با استرس مواجه مي‌شويد نياز بدن شما به همه انواع مواد غذايي بيشتر مي‌شود. زماني كه بدن شما با كمبود مواد غذايي مواجه است، نمي‌تواند براي مقابله مؤثر با استرس آماده شود. اگر شما در مقابله با استرس مشكل داريد و معمولاً در هنگام استرس احساس خستگي شديد مي‌كنيد، نياز داريد كه تغذيه خود را از نظر داشتن مواد مغذي ضروري چك كنيد. اگر در مواد مغذي خاصي كمبود داريد، بايد برنامه غذايي خود را عوض كنيد يا از مكمل‌ها (زير نظر پزشك يا متخصص تغذيه) استفاده نماييد. در اين مقاله به بررسي مواد غذايي مختلف و ارتباط آنها با استرس خواهيم پرداخت:

رابطه مصرف گوشت فرآوری شده با سرطان لوزالمعده


محققان در سوئد می‌گویند که مصرف گوشت فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس می‌تواند با سرطان لوزالمعده رابطه مستقیمی داشته باشد.به گزارش برنا، این محققان می‌گویند که مصرف پنجاه گرم گوشت فرآوری شده اضافه‌تر در روز (معادل یک سوسیس) می‌تواند خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را ۱۹ درصد افزایش دهد.
با این حال سرطان لوزالمعده نسبت به برخی دیگر از سرطان‌ها بسیار نادرتر است.
رابطه مصرف گوشت فرآوری شده با سرطان لوزالمعدهصندوق جهانی تحقیقات سرطان می‌گوید که رابطه مستقیم میان مصرف گوشت فرآوری شده با سرطان لوزالمعده می‌تواند در افراد بسیار چاق پدیدار شود.
پیش‌تر رابطه مصرف گوشت قرمز و گوشت فراوری شده با سرطان روده بزرگ مورد توجه محققان قرار گرفته بود و در نتیجه آن دولت بریتانیا رسما توصیه کرد که مصرف روزانه گوشت قرمز یا گوشت فرآوری شده به حد اکثر ۷۰ گرم در روز محدود شود.
توصیه صندوق جهانی تحقیقات سرطان این است که مردم از مصرف گوشت‌های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس کلا خودداری کنند.
دکتر ریچل تامپسون، معاون علمی صندوق جهانی تحقیقات سرطان، می‌گوید که این صندوق همچنین توصیه می‌کند که مصرف گوشت قرمز پخته شده نیز از ۵۰۰ گرم (نیم کیلو) در هفته تجاوز نکند.
سوزانا لارسون، استاد و محقق موسسه کارولینسکا سوئد، می‌گوید که رابطه مصرف گوشت و سرطان‌ روده بزرگ از قبل مشخص بوده است، آنچه که دانشمندان کمتر نسبت به آن آگاهی دارند چگونگی رابطه مصرف گوشت‌های فرآوری شده با دیگر سرطان‌ها است.
به گزارش بی بی سی، نتیجه تحقیقات انجام شده در موسسه کارولینسکا سوئد، در مجله علمی موسوم به نشریه بریتانیایی سرطان (British Journal of Cancer) منتشر شده و حاوی نتایج یازده مطالعه عملی بر  روی ۶۶۴۳ بیمار مبتلا به سرطان لوزالمعده بوده است.



می‌خواهید وزن كم كنید پایتان را از این تله‌ها بیرون بكشید!


  اگر تا به حال فقط یك بار رژیم لاغری گرفته باشید، حتما می‌دانید كه این كار اصلا راحت نیست؛ اگر دوست دارید دوره كاهش وزن خود را به سلامت و با سربلندی‌(!) پشت‌سر بگذارید، بهتر است این مطلب را یك بار بخوانید
برترین مجله اینترنتی ایران



 برترین ها: اگر تا به حال فقط یك بار رژیم لاغری گرفته باشید، حتما می‌دانید كه این كار اصلا راحت نیست؛ به‌خصوص وقتی در این دوران، با شرایطی مواجه شوید كه رژیمتان را خراب كند! اگر دوست دارید دوره كاهش وزن خود را به سلامت و با سربلندی‌(!) پشت‌سر بگذارید، بهتر است این مطلب را یك بار بخوانید تا با 10مورد از بدترین موقعیت‌هایی كه شما را در تله چاقی می‌اندازد، آشنا شوید و راه خلاصی از آنها را هم یاد بگیرید.

تمهیدات تغذیه ای برای بارداری بهتر

بدون شك، بارداری تصمیمی است كه باید برای آن آمادگی لازم را داشت، اما متاسفانه بیشتر خانم‌ها زمانی متوجه بارداری‌شان می‌شوند كه یك یا 2 ماه از بارداری‌شان گذشته است. وضعیت زمانی بدتر می‌شود
برترین مجله اینترنتی ایران

 برترین ها: بدون شك، بارداری تصمیمی است كه باید برای آن آمادگی لازم را داشت، اما متاسفانه بیشتر خانم‌ها زمانی متوجه بارداری‌شان می‌شوند كه یك یا 2 ماه از بارداری‌شان گذشته است. وضعیت زمانی بدتر می‌شود كه برخی خانم‌ها تازه بعد از مراجعه به پزشك از بارداری‌شان با خبر می‌شوند و این زمانی است كه برخی اعضای اصلی بدن جنین شكل گرفته است و اتفاقاتی كه در این مدت می‌افتد می‌تواند بر سلامت جنین تاثیر مستقیم داشته باشد. یكی از نكات مهمی كه پیش از بارداری باید به آن توجه داشت تغذیه پیش از بارداری است. واقعیت این است كه با تغییرات ساده در رژیم غذایی می‌توان روند تشكیل قلب، استخوان‌ها، مغز و دیگر اعضای اساسی بدن را بهبود بخشید. این روند به مادران آینده این امكان را می‌دهد كه در میانسالی و  پیری همچنان سلامت خود را حفظ كنند. اگر شما و همسرتان تصمیم گرفته‌اید پدر و مادر شوید، بهتر است چند ماهی صبر کنید تا بهترین شانس را برای داشتن یک بارداری سالم و بچه‌ای سالم‌تر به خودتان بدهید. چند مورد مهم وجود دارد که قبل از قرار گرفتن در این مسیر به آن نیاز دارید. از جمله مهم‌ترین مواردی كه باید به آن توجه كرد، تغذیه پیش از بارداری است. دكتر راست‌منش، متخصص تغذیه نكاتی را درباره برخی تغییرات تغذیه‌ای كه پیش از بارداری باید به آن توجه داشت در ادامه بیان می‌كند.

افرادی كه در روز بیش از چهار وعده غذا می‌خورند لاغرترند

سلامت نیوز :  افرادی كه غذای خود را به فاصله و در چند وعده می‌خورند لاغرترند. البته این به آن معناست كه میزان غذای مصرفی در هر وعده كم باشد ولی این وعده‌ها هر چهار ساعت یك بار تكرار شود.


متخصصان تغذیه بر این باورند كه بدترین عادت غذایی صرف وعده‌های كم وحجیم است.به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ؛یكی دیگر از عادت‌هایی كه موجب چاقی افراد می‌شود صرف غذا با عجله استبه گفته محققان اگر افراد این دو عادت غذایی را بهبود بخشند و علاوه بر آن روزانه به میزان 20 دقیقه پیاده روی داشته باشند به راحتی و بدون تحمل رژیم سخت غذایی قادر به كم كردن وزن حدود 3 كیلوگرم در ماه هستند.بعضی از افراد معتقدند كه مسیر رفت و برگشت به محل كار و خانه همان پیاده‌روی روزانه محسوب می‌شود ؛ باید گفت كه این باور غلط است چراكه پیاده روی موثر باید در یك مسیر كاملاً مسطح و بدون حمل حتی یك كیلوگرم بار اضافی انجام شود و این درحالی است كه افراد هنگام رفتن به محل كار كیف دستی حمل می‌كنند.