تأثير معجزه آساي ويتامين D و كلسيم

مصرف ويتامين D‌به طور همزمان با كلسيم ميزان مرگ و مير در سالمندان به ويژه زنان سالمند را كاهش و اميد به زندگي را افزايش مي‌دهد.
به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگارانبه نقل از نشريه غدد درون ريز و متابوليسم باليني،محققان دانشگاه آرهوس دريافتند كهويتامين D‌ به همراه كلسيم، مرگ و مير را در سالمندان كاهش مي‌دهد و اثرات بسيار سودمندي بر روي سلامت عمومي بدن آنها دارد.

براساس اين گزارش دانشمندان با انجام 8 آزمايش تصادفي در طول 3 سال روي بيش از 1000 فرد سالمند كه 90 درصد آنها زن بودند، به اين نتيجه رسيدند كه مصرف ويتامين D‌ و مكمل‌هاي كلسيم براي افزايش طول عمر سالمندان مفيد است.

۷ ماده غذایی مفید تابستانی

همه فصول میوه ها و سبزیجات رنگارنگ و خوشمزه مخصوص به خود را دارند.
به گزارش خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران؛ همه فصول میوه ها و سبزیجات رنگارنگ و خوشمزه مخصوص به خود را دارند اما اگر بخواهیم از بهترین و مقوی ترین آنها یاد کنیم، نباید از محصولات باغ ها و کشتزارها، در این روزهای گرم غافل شویم. مصرف میوه های خوشمزه و خوش آب و رنگی که با پایان بهار و آغاز تابستان وارد بازار می شوند، می توانند سلامتی و انرژی ما را در این روزهای طولانی و گرم تامین کنند.
در اینجا هفت میوه و سبزی مقوی و خوشمزه به شما پیشنهاد شده است که برای هر فرد، منابعی غنی جهت یک تغذیه مثبت و موثر به حساب می آیند.

كودكاني كه با شير مادر تغذيه مي شوند ضريب هوشي بالايي دارند

رييس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: ضريب هوشي کودکاني که با شير مادر تغذيه مي شوند هشت تا10درصد بيشتر از کودکاني است که با شير مادر تغذيه نمي شوند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان  باشگاه خبرنگاران، دکتر سيد حامد برکاتي در نشست خبري افزود: همچنين کودکاني با شير مادر تغذيه مي شوند کمتر به به بيماري هاي عفوني مبتلا مي شوند و از رشد و تکامل بهتري نيز برخوردارند.
وي اضافه کرد: بر اساس آخرين بررسي ها 53 درصد از کودکان زير شش ماه از تغذيه انحصاري با شير مادر برخوردار هستند و ديگر کودکان در اين سن تغذيه انحصاري ندارند. 
دکتر برکاتي با بيان اين که97درصد از مادران توانايي شير دادن به کودک خود را دارند؛‌ گفت: همچنين بر اساس بررسي ها ميزان تداوم تغذيه کودک با شير مادر تا يک سالگي حدود 80 درصد و تا دو سالگي حدود 50 درصد است.
رييس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي افزود: بر اساس بررسي ها حدود چهار درصد کودکان زير 5 سال داراي کم وزني، حدود 6 درصد با مشکل کوتاه قدي و حدود 4 درصد نيز داراي مشکل لاغري هستند.
وي اضافه کرد: اين آمار در مقايسه با بررسي سال هاي قبل وضع بهتري را نشان مي دهد.

مصرف لبنیات تاثیر آلاینده ها را کاهش می دهد

مصرف روزانه و منظم شیر و سایر فرآورده های لبنی با تاثیری که بر بافت های مخاط تنفسی فوقانی دارد، سبب کاهش التهاب و تاثیرات مخرب آلاینده ها بر بدن می شود.
به گزارش گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، عضو انجمن تغذیه ایران گفت: مصرف شیر کم چرب، دوغ و ماست های پروبیوتیک بهترین مواد مغذی برای مقابله با آلاینده ها هستند که بهتر است خصوصا در هنگام مواجهه با آلودگی هوا، به میزان بیشتری در رژیم غذایی گنجانیده شود.

اسفندیار افشون در رابطه با تاثیر کمبود ویتامین D در مواقع آلودگی ادامه داد: در روزهایی که میزان آلودگی هوا افزایش می یابد، پوست بدن توانایی کمتری برای جذب ویتامین D دارد و افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطر آلودگی با سرب قرار می گیرند.

آشنایی با خواص تخم‌مرغ

تخم‌مرغ و پروتئین تخم‌مرغ به‌عنوان یکی از مواد ثابت و اساسی در تغذیه افراد بدن‌ساز به شمار می‌رود.
به گزارش گروه علمي، پزشکي باشگاه خبرنگاران؛پروتئین تخم‌مرغ به‌عنوان پروتئین حقیقی تلقی می‌شود؛ یعنی پروتئین‌های تخم‌مرغ به‌عنوان مرجعی برای مقایسه پروتئین‌های سایر مواد خوراکی با آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معمولاً کیفیت پروتئین از دو طریق اندازه‌گیری می‌شود:

1- قابلیت هضم پروتئین تصحیح شده براساس اسید آمینه
2- ارزش بیولوژیکی

پسته‌، محافظ قلب در شرايط پرتنش است

pistachio[1].jpgپزشكان مي‌گويند خوردن يك مشت مغز پسته در روز آسيب‌هاي ناشي از استرس شديد به بدن را كاهش مي‌دهد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، گروهي از متخصصان دانشگاه دولتي پنسيلوانيا در آمريكا ادعا كرده‌اند كه مغز پسته در پايين آوردن فشار خون و ضربان قلب در شرايط و موقعيت‌هاي پرتنش و استرس‌زا نقش بسزايي دارد.
به نوشته روزنامه ديلي ميل، در اين مطالعه به شركت‌كنندگان انواعي از رژيم‌هاي غذايي سالم داده شد كه برخي از آنها حاوي مغز پسته و برخي ديگر فاقد آن بودند.

تغذيه آنلاين

نوشته : تحریریه دنیای تغذیه 
مزيتي ديگر براي خوردن سيب
پزشكان آمريكايي توصيه مي‌كنند پلي‌فنول‌هاي موجود در پوست سيب با خاصيت ضدالتهابي بالايي كه دارند مي‌توانند اختلالات مرتبط با التهاب روده مانند كوليت را درمان كنند.
اين يافته كه در مجله تخصصي «بيولوژي لوكوسيت» منتشر شده تاكيد مي‌كند آنتي‌اكسيدان‌هاي موجود در پوست سيب مي‌توانند روي فعاليت سلول‌هاي T در بدن موش‌هاي آزمايشگاهي تاثير بگذارند.
دكتر ديويد پاسكال، متخصص دپارتمان ايمونولوژي و بيماري‌هاي عفوني در دانشگاه ايالتي مونتانا در اين باره مي‌گويد: «نتايج مطالعات ما نشان مي‌دهد كه يك محافظ طبيعي در پوست سيب وجود دارد و اين محافظ مي‌تواند با افزايش مقاومت سلول‌هاي T ‌در برابر بيماري‌هاي التهابي روده‌اي كه يك بيماري سيستم ايمني خودكار است، اين بيماري را سركوب كند». همچنين اين كارشناسان يادآور شدند: «به نظر مي‌رسد مزاياي خوردن سيب براي بدن باز هم بيشتر از آن است كه در گذشته تصور مي‌شده است».

گل سر سبد سبزيـجات

نوشته  : دکتر سعید حسینی 
گل كلم يكي از سبزيجات گل داري است كه به‌طور عام مورد استفاده قرار مي‌گيرد. سرگل‌هاي كلم حاوي فيتونوترينت‌هاي بسيار مفيد براي سلامتي بدن هستند (مثل ايندول 3- كربينول، سولفورافان و غيره) و از سرطان‌هاي پروستات، تخمدان و دهانه رحم جلوگيري مي‌كنند. از نظر گياه‌شناسي، اين گياه از خانواده بوته‌اي‌ها يا براسيكاسه است و از لحاظ مواد غذايي و فيتوكميكال‌ها به كلم برگ و كلم بروكلي شباهت دارد.
 

فيبر
گل كلم حاوي فيبر بالايي است. فيبر كالري ندارد و در واقع حتي نمي‌تواند توسط بدن هضم گردد.

کمپوت؛ نگهداري طولاني مدت ميوه‌ها

نوشته  : آسیه حسن زاده کارشناس ارشد مهندسی صنایع غذایی 
کمپوت‌ها یا میوه‌های کنسرو شده (Canned Fruit or Compote)، نوعی خوراک شیرین است که از پختن میوه‌های درسته یا تکه شده مثل سیب، گلابی، هلو، گیلاس، توت فرنگی، آلو و... به همراه شکر تهیه می‌شود. طبق تعریف استاندارد، کمپوت فرآورده‌اي است که براي تهیه آن، میوه‌هاي تازه و مناسب پس از شستشو و آماده‌سازي، در ظروف مناسب پر شده و پس از اضافه شدن محلول، با دماي 85 تا 90 درجه سیلسیوس، اگزاست‌ (ايجاد خلا و خروج هواي داخل شيشه) و دربندي  شده و با اعمال فرآيند حرارتی استريل تجارتی، تولید و آماده مصرف می‌شود. كلمه كنسرو از لغت يوناني Conserver  به معني حفظ كردن گرفته شده است.

ویژگی‌ها و خواص غذایی حلوا ارده

نوشته  : مهندس مسعود خبازی
حلوا ارده  یکی از محصولات غذایی سنتی است که قدمت آن در ايران  به زمان صفويه و دوران سلطنت شيخ بهايي برمي‌گردد. شیخ بهایی برای تامین غذای سربازان در زمان جنگ با پیشنهاد‌های اخذ شده از متخصصان آن دوران، حلوا ارده را که 50 درصد آن از دانه کنجد آسياب شده و 50 درصد ديگر شيره (کشمش، انگور و خرما) بوده، تهيه و با وسايل سنتي آن زمان توليد و ارائه نمود که نتایج خوبی در پی داشت. بعد‌ها  شکر و مقداري گلوکز را جايگزين شيره نمودند که در نتيجه حلوا شکري امروزي به دست آمد. در حال حاضر  اين محصول در شهرهاي يزد، کرمان، اردکان، قم و تهران معروف‌‌تر بوده و در نتيجه توليد و مصرف فراوان‌تري دارد. این فرآورده، خوراکی مقوی، پرکالری و کم‌حجم است، ولي مهم‌‌ترین نکته حائز اهمیت، چربی آن است. اگر حلوا شکری واقعا از روغن کنجد تهیه شده باشد، سرشار از اسید‌های چرب غیر اشباعی نظیر امگا – 3، امگا-6 و امگا -9 بوده که می‌‌تواند عمده  اسیدهای چرب ضروری بدن را تامین کند. این چربی‌‌ها علاوه بر تامین کالری، برای سلامت پوست و مو و فرآیند رشد و نمو نیز مفید می‌باشند.