وقتی غذا موجب مرگ می‌شود


برای پیشگیری از ابتلا به بوتولیسم از خرید مواد غذایی خصوصا عسل کنار جاده باید اجتناب نمود.

باکتری کلستریدیوم بوتولینوم یک باکتری بی‌هوازی است که در غذای آلوده رشد می‌کند. با رشد این باکتری در غذا، سم قدرتمندی تولید و ترشح می‌شود. این مسمومیت بر اثر مصرف مواد غذایی از قبیل سوسیس، کالباس، ماهی، عسل و برخی مواد غذایی کنسرو شده که در شرایط غیر بهداشتی تهیه شده‌اند ایجاد می‌شود و در اثر تاخیر در درمان موجب مرگ در افراد مبتلا می‌شود.

افزایش بیماری‌های قلبی با رژیم‌های نامناسب لاغری


رژیم‌های نامناسب لاغری با بیمارهای جسمی و روحی همراه است

امروزه استفاده از رژیم‌های نامناسب لاغری خصوصا بین جوانان بسیار رایج شده است که متاسفانه اکثر این رژیم‌ها پایه علمی ندارد و مشکلات جسمی و گرفتاری‌های روحی و روانی را برای افراد ایجاد می‌کند.

دکتر مهناز مردانی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار سینانیوز در لرستان گفت: «چاقی و اضافه وزن معمولا به دنبال شیوه زندگی ناسالم که شامل رژیم‌های غذایی پر کالری و دریافت بیش ازحد انرژی و عدم تحرک و فعالیت‌های فیزیکی روزانه به وجود می‌آید و تعداد محدودی از افراد چاق به دلیل بیماری‌های متابولیک و اختلالات هورمونی چاق می‌شوند.»
وی استفاده از رژیم‌های نامناسب لاغری را بدون پایه علمی دانست و خاطر نشان کرد: «اکثر رژیم‌های نامناسب لاغری که بین جوانان باب شده است فاقد پایه علمی‌اند و عوارض متعددی اعم از مشکلات جسمی و گرفتاری‌های روحی و روانی را برای فرد ایجاد می‌کند.» 

مصرف شیر و لبنيات، در سلامت پوست نقش مؤثري دارد


 گروه شير و لبنيات در سومین ردیف هرم غذایی، قرار دارد که در رشد و استحکام استخوان ها و دندان ها و سلامت پوست نقش مهمی دارند.
دكتر زهرا عبداللهي سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: مواد مغذي گروه شیر و لبنیات پروتئین، کلسیم، فسفر، بعضی از انواع ویتامین های گروه ب و ویتامین آ را تامین می کنند.
وي افزود: برای افراد بزرگسال سالم روزانه مصرف 2 تا 3 واحد از گروه شیر و فرآورده هاي توصیه می شود و همچنين زنان باردار و شیرده می بایستی حداقل روزانه 3 واحد از گروه شیر و فرآورده هاي آن مصرف کنند.

خوردن نوشيدني هاي كافئين دار را در فصل گرما كاهش دهيد



نوشيدني‌هاي كافئين‌دار مانند قهوه و چاي به دليل كافئين و تئوفيليني كه دارند، ادرارآور هستند و نه تنها آب زياد به بدن نمي‌رسانند بلكه سبب دفع آب مي‌شوند.
سعيده معاني كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت:‌ انواع دلسترها و ماء‌الشعير كه فاقد مواد افزودني و طعم‌دهنده شيميايي باشند نوشيدني مناسبي در تامين مايعات از دست رفته بدن به شمار مي‌رود.
وي افزود: نوشابه‌هاي گازدار بدترين نوشيدني‌ها به لحاظ ايجاد سوء‌هاضمه و مشكلات گوارشي هستند كه مصرف آن براي رفع تشنگي در فصل گرما توصيه نمي شود.

كشف پروتئين جديدي براي درمان بيماري كبد چرب

  
دانشمندان پروتئين جديدي را شناسايي كردند كه مي‌تواند در درمان چاقي و بيماري‌هاي كبد چرب مؤثر باشد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه نيچر محققان دانشگاهي در لندن به تازگي پروتئيني به نامه GPR120‌ را شناسايي كردند كه در روده با اتصال به اسيدهاي چرب غيراشباع علاوه بر سركوب اشتها در فرد موجب ترشح انسولين از پانكراس و افزايش متابوليسم چربي در بدن مي‌شود و از تجمع چربي دريافت كبدي و شريان‌ها جلوگيري مي‌كند.
براساس نتايج ديگر اين مطالعه موش‌هايي كه فاقد پروتئين GPR120‌ هستند علاوه بر بروز چاقي در آنها، مبتلا به بيماري كبد چرب نيز مي‌شوند.
اين گزارش مي‌افزايد دانشمندان در اين پژوهش نتيجه‌گيري كردند كه كمبود و يا فقدان پروتئين GPR120‌ در افراد باعث اختلال در متابوليسم چربي و نيز ذخيره شدن چربي‌ها در بافت‌هاي مختلف بدن از جمله كبد و شريان‌ها شده و خود را مستعد ابتلا به بيماري كبد چرب، ديابت نوع 2، بيماري‌هاي قلبي و فشارخون بالا مي‌نمايند. 

تابستان، گرمازدگی و نیازهای غذایی بدن


فصل تابستان بسياري از افراد را دچار مشكلاتي مي كند كه البته با تغذيه مناسب در فصل گرما و رعايت نكات بسيار ساده غذايي مي توان به حفظ سلامتي بدن كمك كرد.
به گزارش وب دا، مسئول واحد تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی تربت حیدریه ضمن بیان این مطلب افزود: براي پيشگيري از گرمازدگي تعادل آب در بدن بسيار ضروري است. با توجه به تعريق زياد در اين فصل و احتمال بهم خوردن اين تعادل بايد مصرف مايعات را بيشتر كرد.
سمانه یوسفی مقدم گفت: نوشيدن شربت هاي خنك البته كم شيرين  مانند گلاب، خاكشير و بيدمشك مي تواند به كاهش دماي بدن كمك كند. همچنين استفاده از انواع سبزيجات خصوصا سبزيجات پر آب مانند كاهو و خيار در وعده هاي غذايي همچنين ميوه هاي پر آب (مانند هندوانه و طالبي)در ميان وعده ها به نگهداري آب بدن كمك زيادي مي كند.

مصرف هندوانه در دوران بارداری نقش موثری دارد


خوردن هندوانه ضمن جلوگیری از گرفتگی عضلات شکم در بارداری، باعث كاهش عرق و سوزش سر معده در خانم های باردار می شود.
به گزارش وب دا، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: شكر و آب موجود در هندوانه که 92درصد آن را شامل می شود، با کاهش حالت تهوع خانم ها تا حد زیادی از كم شدن آب بدن آنها جلوگیری می كند.
دکتر نوید عطار با بیان اینکه مواد معدنی موجود در این میوه به جلوگیری از گرفتگی و انقباض عضلات شكم در سه ماه سوم بارداری كمك می كند، افزود: هندوانه حاوی مقدار زیادی از ماده لایكوبین است که این ماده مانع از ورم شدید بدن در طول بارداری می شود.
وی اظهار داشت: دانشمندان در طول تحقیقاتی كه از سال 2003 تاکنون انجام داده اند، دریافته اند هندوانه سرشار از ویتامین های A -C - B6 به علاوه پتاسیم و منیزیم است که خوردن آن برای قدرت بینایی نوزاد، مغز، سیستم عصبی و ایمنی بدن نوزاد می تواند مفید باشد و همچنین پتاسیم موجود در آن میزان آب را در خون و بافت های بدن خانم باردار به حالت موازنه در می آورد.
وی خاطر نشان کرد: به رغم تمام فواید هنداونه، اعتلال در مصرف آن ضروری است.

قراردادن پروتئين در صبحانه و كاهش ميزان چاقي

  
خوردن صبحانه با پروتئين بالا ميزان مصرف كالري در طول روز را كاهش مي‌دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي، محققان با بررسي رفتار غذايي نوجوانان دريافتند كه كساني كه در وعده صبحانه خود ميزان پروتئين بيشتري نسبت به بقيه مصرف مي‌كنند، كمتر در معرض ابتلا به خطر چاقي قرار مي‌گيرند.
براساس اين گزارش محققان با استفاده از تصويربرداري رزونانسي مغناطيسي از مغز اين افراد مشاهده كردند كه يك صبحانه غني از پروتئين مي‌تواند سيگنال‌هاي مغز را در تمايلات غذايي در طول روز كنترل كند.
اين گزارش همچنين مي‌افزايد: خوردن يك صبحانه پر پروتيئن ميزان مصرف غذا در ميان وعده‌هاي شب را تا 200 كالري كاهش مي‌دهد.
گفتني است در هر حال صبحانه يك وعده بسيار مهم است و در مقايسه با صبحانه خورها، كساني كه صبحانه نمي‌خورند با داشتن عادات غذايي ناسالم مانند خوردن نوشيدني‌هاي شيرين و تنقلات پركالري بيشتر در معرض ابتلا به اضافه وزن قرار مي‌گيرند. 

خوردن آب ناسالم در سفر مهمترين علت مسموميت غذايي


بسياري از مسموميت ها در طول مسافرت،  ناشي از خوردن و آشاميدن غذاها و آب هاي آلوده به ميكروب است.
آرزو دهقاني كارشناس آموزش اورژانس كشور در گفت وگو با خبرنگار وب دا ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: مسافرانى كه براي اولين بار به مكان هاي مختلف سفر مي كنند نبايد از آب يا غذاي آن منطقه استفاده كنند زيرا بدن آنها پادتن هاى محافظتى را در خون ندارند، و مورد تهاجم اين ميكروب ها قرار گرفته و دچار مسموميت مي شوند.
وي افزود: مسافران بهتر است از آب هايى كه از سالم و پاك بودن آن ها مطمئنن هستند، استفاده كنند و همچنين از يخ استفاده نكنند مگر اينكه مطمئن باشند با آب سالم درست شده است.

پس از پیوند کلیه، رژیم غذایی نقش مهمی در بهبود فرد دارد

  
پس از پیوند کلیه، رژیم غذایی نقش مهمی در بهبود فرد داشته و کسانی که قبل از پیوند، تحت درمان با دیالیز بوده اند به راحتی متوجه می شوند که رعایت رژیم غذایی بعد از پیوند راحت تر است.
به گزارش وب دا، مسئول بیماران خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: در داروهایی مانند کورتون ها، سیکلوسپورین، تاکرولیموس، آزاتیوپرین و مایکوفنولات که برای جلوگیری از پس زدن پیوند استفاده می شوند، بر رژیم غذایی تأثیر بسزایی دارند.