فوق تخصص بیماری‌های کلیوی: مصرف آب هندوانه برای بیماران سنگ کلیه مفید است


وق تخصص بیماری‌های کلیوی گفت: درمان‌های سنتی از جمله آب هندوانه که سبب افزایش حجم ادرار می‌شود برای بیماران مبتلا به سنگ کلیه مفید است.

2-505.jpgبه گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، بهکام رضایی مهر صبح امروز 9 مرداد ماه 91 در جمع خبرنگاران با اشاره به این مطلب که آب و هوا روی بیماری سنگ کلیه تاثیر می‌گذارد اظهارداشت: افرادی که در مناطق و نواحی خشک زندگی می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری سنگ کلیه قرار دارند.
وی ادامه داد: افرادی که سابقه بیماری کلیه دارند مصرف فراوان مایعات که سبب افزایش میزان دفع ادرار شود ضروری است.
فوق تخصص بیماری‌های کلیوی یادآور شد: مصرف زیاد آب در هنگام خواب یکی از راه‌های درمان‌های بیماران کلیوی است.

نگرش کودک به غذا با وعده جایزه تغییر می‌کند


دکتر جعفریان با بیان اینکه والدین نباید کودک را وادار به غذا خوردن کنند گفت: «دادن جایزه در قبال خوردن غذا نگرش کودک به اهمیت تغذیه را از بین می‌برد.»

دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار سینانیوز با اشاره به مشکلات تغذیه‌ای کودکان بیان کرد: «استفاده ابزاری از غذا مشکل امروزه والدین با کودکانشان است. در بسیاری از مواقع مشاهده می‌کنیم که جامعه پیشرفت کرده و والدین هر دو شاغل هستند که این عامل باعث شده توجه به کودکان کمتر از قبل شود.» 
وی ادامه داد: «از طرفی فاصله میان دو فرزند در یک خانوده بسیار زیاد است. در گذشته کودکان به دلیل فاصله کم باهم غذا می‌خوردند به طوری که اشتهاء آنان به غذا زیاد می‌شد ولی در حال حاضر این فاصله به ۱۵ سال هم رسیده است و از آنجایی که این کودکان تنها هستند بر روح و روان آن تاثیر گذاشته و به دنبال جلب توجه والدین خود هستند.» 
متخصص تغذیه ادامه داد: «در این صورت کودکان از غذا به عنوان ابزار استفاده کرده و والدین هم به این موضوع دامن می‌زنند و کودکی که از خوردن غذا امتناع می‌کند با اصرار ورزی به غذا خوردن وادار می‌کنند که این فشار و اجبار اثرات منفی بر کودکان می‌گذارد.» 
دکتر جعفریان به والدین توصیه نمود و تاکید کرد: «والدین نباید به هیچ عنوان کودک را به غذا خوردن مجبور کنند همچنین وعده غذایی کودکان باید منظم باشد و از دادن میان وعده در صورتی که وعده‌های غذایی اصلی را نمی‌خورند امتناع نمایند و در قبال غذا خوردن نباید به کودک جایزه بدهند چرا که در این صورت دید کودک به خوردن غذا تغییر می‌یابد.» 
به گفته وی، وظیفه پدر و مادر فراهم کردن غذای سالم، زمان و شرایط مناسب برای غذا خوردن است و باید میزان غذا خوردن را بر عهده خود کودک قرار دهند چرا که دراین صورت کودک نحوه صحیح غذا خوردن را خواهد آموخت. 
متخصص تغذیه در پایان تاکید کرد: «البته بررسی و مطمئن شدن از سلامتی کودک به طوری که مشکل سوء جذب مواد غذایی نداشته باشد نیز از جمله مسائلی است که والدین باید به آن توجه کنند.»

اسیدهای چرب شیر مادر باعث تکامل سیستم عصبی می‌شود


فردا روز جهانی تغذیه با شیر مادر است/(1)

بالابودن هوش انسان به دلیل لاکتوز موجود در شیر مادر است

لیلا شاهی

دکتر ناصر کلانتری با اشاره به اهمیت شیر مادرگفت: «پیشگیری از بیماری‌های مزمن از جمله سرطان و دیابت و تکامل سیستم عصبی از فواید شیر مادر است.»

دکتر ناصر کلانتری، دبیر انجمن علمی ترویج تغذیه باشیرمادر و متخصص کودکان به مناسبت روز جهانی شیر مادر در گفتگو با خبرنگار سینانیوز بیان کرد: «دربین مسلمانان، مسیحیان و سایر ادیان الهی به چگونگی رشد کودکان توصیه و تاکید بسیاری شده است به عبارتی همه ادیان الهی راه و رسم زندگی را به بشر آموخته‌اند تا ادامه نسل و بقاء آنان باشند.» 
وی ادامه داد: «خداوند در قرآن کریم توصیه بسیاری به تغذیه نوزاد با شیر مادر داشته با طوری که در بیش از ۹ آیه در ۹ سوره قرآن و حتی احادیث و روایات به اهمیت تغذیه با شیر مادر تاکید شده است.» 
دکتر ناصر کلانتری اظهار کرد: «هدف اصلی همه کار‌شناسان و متخصصین تغذیه این است که به هر انسانی رژیم غذایی توصیه کنند که بتواند فرد را متعادل کند. شیر مادر از نظر پروتئین، کربوهیدرات، چربی، املاح و ویتامین‌ها دقیقا‌‌ همان چیزی را فراهم می‌کند که نوزاد انسان نیازمند آن است.» 

شیر مادر عصاره زندگی‌ست


گزارش سینانیوز/ فردا روز جهانی تغذیه با شیر مادر است/(2)

۱۰ تا ۱۷ مرداد ماه در ایران هفته ترویج تغذیه با شیر مادر نامگذاری شده است. سازمان جهانی بهداشت نهم مرداد را با شعار «تغذیه با شیر مادر در ساعات نخست زندگی از یک میلیون مرگ نوزاد در سال می‌کاهد» نامگذاری کرده است.

به گزارش خبرنگار سینانیوز، برابر با آماری که یونیسف در بیانیه امسال خود درباره تغذیه با شیر مادر آورده، هم اکنون میزان جهانی تغذیه با شیر مادر نزدیک به ۳۸درصد است و تلاش بیشتری نیاز است تا کشور‌ها به اهمیت تغذیه با شیر مادر پی برده و برای آن برنامه ریزی کنند.
پس از جنگ جهانی دوم استفاده از شیر خشک و غذاهای کودک بصورت گسترده جایگزین شیر مادر گردید، این امر در کشورهای توسعه یافته رشد بیشتری داشت که باعث نگرانی جوامع جهانی گردید. 
ترویج تغذیه با شیر مادر و افزایش آگاهی عمومی از خواص منحصر به فرد این شیر، در سلامتی کودک و حفظ و تداوم شیردهی مادران، نیازمند گامی بزرگ و اساسی است. بر این اساس در اول اوت ۱۹۹۰ سازمان بهداشت جهانی با همکاری یونیسف طی اجلاسی در شهر فلورانس ایتالیا، بیانیه‌ای را در تداوم، ترویج و حمایت از تغذیه با شیر مادر به امضا رساند. در این بیانیه بر اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر در شش ماه اول زندگی و تاثیر آن برتندرستی کودک و مادر تاکید شده است. 

تغذیه اصولی عوارض جانبی شیمی درمانی را كاهش می‌دهد


تغذیه متعادل و مناسب برای افزایش قدرت بدنی بیماران، عوارض جانبی شیمی درمانی را كاهش می‌دهد.
به گزارش وب دا، كارشناس دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشكی همدان ضمن بیان این مطلب گفت: منظور از شیمی درمانی، درمان بیماری از طریق به كار بردن داروهای گوناگون است و در معنای خاص آن كه امروزه به كار برده می‌شود ،‌به درمان دارویی تومورهای گوناگون ( یا به اصطلاح سرطان ) اطلاق می‌شود.
الهه سوری اظهار داشت: استفاده از داروهای ضد سرطان یا شیمی درمانی یكی از چند راه درمان این گونه تومورها است و می‌توان آن را با روش‌های دیگری مثل جراحی و پرتو درمانی همراه كرد.
وی ادامه داد: شیمی درمانی در معالجه تومورها بسیار موثر است و امروزه با كشف داروهای جدید ضد تومور این تأثیر رو به افزایش است.

مصرف غذاهاي سرخ شده در ماه رمضان باعث افزايش چربي خون مي شود


مصرف غذاهاي سرخ شده علاوه بر افزايش چربي هاي خون، موجب سوء هاضمه،‌ورم معده و اختلال در وزن خواهد شد.
سعيده معاني كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، اظهار داشت: روزه داري بدون رعايت اصول صحيح تغذيه نه تنها ضامن سلامت انسان نيست بلكه مي تواند سلامت وي را به مخاطره بيندازد.
سعيده معاني افزود: برخي از روزه داران پس از ماه رمضان دچار عوارضي مانند افزايش وزن، افزايش سطح چربي هاي خون، از كنترل خارج شدن بيماري ديابت و نيز فشاز خون،‌ مشكلات گوارشي و يا اختلالاتي در ساير اعضاي بدن مي شوند.
وي تصريح كرد: غذاي مصرفي در ماه رمضان بايد ساده باشد و نبايد خيلي با غذاي روزمره فرد روزه دار تفاوت كند و در ماه رمضان نيز بايد همانند ساير اوقات سال، سه وعده غذايي داشته باشند.
اين كارشناس تغذيه گفت: يك فرد روزه دار بايد حداقل 20 درصد كمتر از ماه هاي ديگر سال غذا بخورد زيرا اين موضوع موجب مي شود تا بدن او فرصت سوزاندن چربي هاي اضافي را بيابد.
معاني ابراز داشت: در فاصله افطار تا سحر آب و مايعات فراوان بنوشيد اين كار براي جلوگيري از يبوست و رفع آن، دفع سموم و مواد زائد از بدن و تنظيم سوخت و ساز بدن، خصوصا در بيماراني كه كليه هاي سنگ ساز دارند مهم و مورد نياز است. 

آب زیاد ننوشید

 توصیه به روزه داران؛
با توجه به امکان اختلال در هضم غذا به هنگام مصرف زیاد آب پس از وعده سحری و افطار، توصیه می شود روزه داران برای داشتن شرایط مناسب در روزه داری، از این کار بپرهیزند.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن بیان این مطلب گفت: بهتر است برای تامین آب موردنیاز بدن پس از صرف افطار و قبل از خواب شبانه، مصرف آب، انواع میوه، آب میوه طبیعی، چای کمرنگ و سایر مایعات به تدریج در برنامه غذایی افراد گنجانیده شود.
سمانه عزیزی ادامه داد: استفاده از مواد غذایی آبكی مثل سوپ و آش رقيق، لبنیات به خصوص شیر کم چرب و گرم و هم چنین شیر برنج به هنگام افطار و سحر، موجب حفظ تعادل آب و املا‌ح فرد روزه دار می شود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سبزی ها و میوه ها، منابع مناسبی از فیبر بوده و این ماده می تواند آب را در درون خود نگه داشته و به تدریج آزاد کند، استفاده از سبزی ها و میوه ها در هنگام افطار و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر توصیه می شود.
عزیزی ضمن تاکید بر پرهیز از مصرف مایعات به همراه غذا، یادآور شد: نوشیدنی‌های بسیار خنک به خصوص نوشابه گازدار و چای داغ عطش فرد روزه دار را بیشتر می‌کند.

هنگام سحر غذاهاي پرادويه نخوريد


هنگام سحر از خوردن غذاهاي پرادويه خودداري كنيد زيرا باعث عطش زیاد و ترش کردن معده می‌شوند.

كارشناس آموزشي مركز پيشگيري از حوادث و فوريت هاي پزشكي اورژانس كشور در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌با بيان اين مطلب اظهار داشت: افزایش سطح اسید در معده خالی در ماه رمضان باعث تشدید زخم و التهاب معده می شود که به صورت احساس سوزش در ناحیه معده و زیر دنده ها ظاهر شده و می تواند به طرف حلق گسترش یابد . همچنين غذاهای تند ، قهوه  و نوشابه های سیاه  این حالت را بدتر می کنند .

آرزو دهقاني افزود:‌ افراد هنگام سحر از خوردن غذاهای خشک نظیر کوکو سبزی، کوکو سیب‌زمینی، کتلت و گوشت‌های سرخ شده مثل کباب، جوجه‌کباب و ماهی خودداری کنند این غذاها به همراه غذاهایی که ادویه زیادی دارند، باعث عطش زیاد و ترش کردن معده می‌شوند.

روزه گرفتن موجب تنظیم چربی اضافی خون می شود


بر اساس تحقیقات، روزه گرفتن برای مبتلایان به چربی خون بالا سودمند بوده و سبب تنظیم چربی نامطلوب موجود در خون می شود.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع)، یاسوج با بیان اینکه افراط در مواد نشاسته ای مانند نان، ماکارونی و سیب زمینی به افزایش تری گلیسیرید خون می انجامد، افزود: لازم است افراد مبتلا به چربی خون بالا از افراط در مصرف مواد نشاسته ای پرهیز کرده و غذاهای حاوی فیبر مانند غلات سبوس دار، حبوبات و سبزیجات را جایگزین کنند.
سمانه عزیزی ادامه داد: گاهی مشاهده می شود بسیاری از افراد، پس از ماه مبارک رمضان دچار افزایش چربی خون شده و یکی از مهم ترین علل آن، زیاده روی در مصرف  زولبیا، بامیه و شیرینی هایی از این قبیل است که تنها حاوی کالری بوده و ارزش غذایی ندارند.
وی توصیه کرد: بهتر است قندهای طبیعی مانند خرما و کشمش، جایگزین این شیرینی ها شده، از مصرف فست فودها و مواد غذایی تهیه شده از روغن های نباتی جامد پرهیز کرده و استفاده از غذاهای بخارپز، آب پز و کباب شده را در اولویت قرار داد.

افطار کردن با آب جوشيده ولرم موجب سرحالي فرد روزه دار مي شود


افطار کردن با آب جوشيده ولرم به دفع مواد سمي از ادرار و دستگاه تنفس كمك كرده و موجب سرحالي و سرزندگي فرد مي شود.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بيان اين كه خوردن شير گرم و مقداري نان به همراه پنير و سبزي و نيز سوپ يا آش رقيق بهترين غذا براي افطار است،‌ اظهار داشت: بدن انسان در زمان افطار نياز به يك منبع انرژي به شكل گلوكز دارد كه سريعا انرژي لازم را در اختيار بافت هاي بدن و خصوصا سلول هاي بافت هاي عصبي و مغز قرار دهد.
دكتر فروزان صالحي افزود:‌ خرما يكي از بهترين مواد غذايي است كه فرد روزه دار مي تواند با آن روزه خود را بگشايد و منبع عالي از قند و املاحي چون پتاسيم و منيزيوم است.
وي تصريح كرد: شخص روزه دار بايد با غذايي سبك و در عين حال پر انرژي افطار كند و از مصرف غذاهاي حجيم،‌ برنج و غذاهاي سرخ كردني و غذاهاي آماده اجتناب كنند تا بدن آرام آرام خود را آماده شام كند.
اين كارشناس تغذيه ادامه داد:‌ افطار را با آب، خرما، كشمش، عسل و به طور كلي با يك قند طبيعي آغاز كنيد. خورن چاي كم رنگ، شير گرم، فرني و شير برنج و حليم كم روغن نيز مي تواند در آغاز افطار مناسب باشد.