تغذیه با شیر خشک احتمال ابتلای کودک به بیماری‌های عفونی را افزايش مي‌دهد


34-82.jpg
یک فوق تخصص تغذیه و رژیم‌های درمانی گفت: تغذیه با شیر خشک احتمال ابتلای کودک به بیماری‌های عفونی و اسهال را افزايش مي‌دهد.
دکتر «کیومرث دانشور» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران( ایسنا)،منطقه کرمانشاه، افزود: اسهال، مشكلات دستگاه تنفسي تحتاني (ريه‌ها) و بیماری‌های عفونی در كودكاني كه از شير مادر تغذيه مي‌كنند كمتر رخ می‌دهد و حتي در صورت ابتلا شدت كمتري دارند، اما در کودکانی كه با شیرخشک تغذیه می‌شوند شيوع بيماري‌ها بیشتر دیده می‌شود.

کاهش عفونت هاي گوارشي و تنفسي از مزاياي تغذیه با شير مادر


سلولهاي زنده و مواد مختلف ايمني بخش در شير مادر ، عفونتهاي گوارشي و تنفسي كودك را كاهش مي دهد .
به گزارش وب دا، کارشناس مسئول مادر و کودک مرکز بهداشت استان یزد ضمن بیان این مطلب گفت: شيرمادر به تنهائي مي تواند از لحظه اول تولد تا پايان شش ماهگي تمام نيازهاي غذائي شيرخوار را تامين كند.
گیتی قوچانی ادامه داد: آغوز يا شير روزهاي اول كه زرد رنگ و غليظ است اولين و بهترين واكسن براي حفظ كودك بر ضد بيماريهاي عفوني است .
وی یادآورشد: مادراني كه فرزندان نارس به دنيا مي آورند، تا حدود دو هفته تا 21 روز آغوز ترشح مي كنند. در حالي كه مدت ترشح آغوز در كودكان غير نارس 4 روز است.
قوچانی تصریح کرد: آغوز يا شير ماك با تركيبي از فاكتورهاي ايمني بخش (نظير گلبول هاي سفيد، ايمونوگلوبولين ‏A‏ ‏، آنتي باديها همراه با فاكتور آنتي تريپسين كه مانع تجزيه آنها مي شود) ترشح مي گردد كه مصونيت را در حساس ترين و آسيب پذيرترين دوره زندگي كودك فراهم مي سازد.

نقش موثر شیر مادر در پیشگیری از دیابت

  بر اساس تحقیقات انجام شده شیر مادر نقش موثری در پیشگیری از بیماری دیابت در سنین بزرگسالی دارد.
 به گزارش وب دا، مدیر گروه تخصصی سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تغذیه با شیر مصنوعی موجب اختلال در عملکرد پانکراس نوزاد و ابتلا به دیابت در کودکان می شود، اظهار داشت: تغذیه با شیر مادر به ویژه از ساعات ابتدایی تولد نقش مهمی در پیشگیری از دیابت در سنین بزرگسالی دارد.
دکتر محمد احمدیان با اشاره به اینکه وجود آنتی آکسیدان در شیر مادر همچنین از ابتلا به بیماریهای عفونی، انگلی، عفونتهای تنفسی در سنین نوزادی پیشگیری می کند، اظهار داشت: با تغذیه با شیر مادر امکان پیشگیری از مرگ سالانه یک میلیون کودک در سطح جهان فراهم می شود.

كودك زير 6 ماه با هيچ ماده غذايي حتي آب تغذيه نشود

 شیرخوار زير 6 ماه فقط با شیر مادر تغذیه شود و هیچ نوع ماده غذایی و آشامیدنی دیگر از جمله آب به او داده نشود.
به گزارش وب دا، كارشناس مسئول مادر و كودك مركز بهداشت استان يزد در خصوص تغذيه كودك زير 6 ماه اظهار كرد: شیر مادر از لحاظ تغذیه ای یک غذای کامل است چرا كه با داشتن مواد غذایی اصلی و ریز مغذی ها، ترکیبات دفاعی (آنتی کورها)، آنزیمها، هورمون های مختلف و اسیدهای چرب غیر اشباع به عنوان کامل ترین غذا برای شیرخواران تا پایان 6 ماهگی شناخته شده است.
گيتي قوچاني ادامه داد: تغذیه کودک با شیر مادر علاوه بر رشد و نمو کودک، وی را در مقابل بسیاری از بیماریهاي عفونی، تنفسی و گوارشی ایمن می کند.
وي افزود: شیرخوار در 6 ماهه اول زندگی به هیچ چیز به جز شیر مادر نیازی ندارد بنابراین مادران باید شیردهی را هرچه زودتر شروع نمایند به طوري كه شروع شيردهي در زایمان طبیعی حداکثر نیم ساعت پس از تولد و در سزارین بلافاصله پس از به هوش آمدن مادر انجام شود و تا پایان 6 ماهگی تغذیه انحصاری با شیر مادر را رعایت کنند.

۷ ماده غذایی نفاخ


۷ ماده غذایی نفاخمشکلات گوارشی در انواع مختلف در افراد دیده می شوند و یکی از این مشکلات، نفخ معده است. تولید بیش از حد گاز در معده و یا روده ها ممکن است به دلایل مختلفی پیش آید و موجبات ناراحتی فرد شود. مشکلات گوارشی یا مصرف برخی مواد غذایی از عوامل بروز این مشکل به حساب می آیند. اما اگر دستگاه گوارشی شما حجم زیادی از گاز را تولید می کند، می توانید با کاهش مصرف این مواد غذایی، تا حدود زیادی از بروز نفخ معده جلوگیری کنید.
۱ سبزیجات
قند موجود در برخی از سبزیجات موجب بروز نفخ، پس از مصرف آنها می شود. پیاز و کنگر که حاوی فروکتوز هستند، به همراه کلم، مارچوبه و کلم بروکلی که حاوی قند رافینوز هستند، پس از فعل و انفعالات شیمیایی در دستگاه گوارش، منجر به تولید گاز در معده می شوند.
همچنین سبزیجاتی همانند نخود فرنگی که فیبر آنها قابل حل است، موجب تولید گاز در روده بزرگ می گردند. آن دسته از سبزیجات که فیبر موجود در آنها حل نمی شود، منجر به بروز نفخ نخواهند شد.

روزانه چقدر آب بنوشیم؟

روزانه چقدر آب بنوشیم؟همه ما می دانیم که آب یکی از فاکتورهای اساسی تامین سلامتی افراد است. اما اینکه هر فرد روزانه به چه میزان آب و مایعات نیاز دارد اغلب متفاوت است. مطالعات مختلف نتایج متفاوتی را درباره میزان مصرف روزانه آب و مایعات منتشر کرده اند؛ در حالی که در واقع این میزان به فاکتورهای متعددی همچون محل زندگی، سلامتی و میزان فعالیت فرد بستگی دارد. گرچه نمی توان یک فرمول مشخص برای همه افراد ارائه کرد، اما در این مقاله سعی داریم به مواردی اشاره کنیم که به شما کمک کند تا مقدار مایعات مورد نیاز روزانه تان را تخمین بزنید.

کاهش مصرف گوشت در بارداری باعث فشار خون فرزند می‌شود



خبرگزاری فارس: تحقیقات تازه علمی نشان می‌دهد که کاهش مصرف گوشت و پروتئین در دوره بارداری باعث می‌شود که فرزند در معرض ابتلا به بیماری فشار خون مزمن قرار بگیرد.
خبرگزاری فارس: کاهش مصرف گوشت در بارداری باعث فشار خون فرزند می‌شود
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از "Biology of Reproduction"، محققان دانشگاه تکزاس در آمریکا در تحقیقات خود به نتایج جدید و قابل توجهی درباره مرحله بارداری رسیدند که برای هر مادر بارداری مهم است.

کمبود ویتامین D احتمال مرگ سالمندان را افزایش می‌دهد



خبرگزاری فارس: محققان در تازه‌ترین تحقیقات علمی خود دریافتند که کمبود ویتامین D احتمال ابتلا به مرگ سالمندان را افزایش می‌دهد.
خبرگزاری فارس: کمبود ویتامین D احتمال مرگ سالمندان را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از نشریه  "European Journal of Clinical Nutrition"، محققان دانشگاه اورگان آمریکا در تحقیقات خود دریافتند که کمبود سطح ویتامین D در بدن به ویژه در بدن سالمندان احتمال وقوع مرگ را بالا می برد.

تغذيه با شير مادر


آميخته‌اي از آگاهي، عشق و آينده‌نگري
جام جم آنلاين: تماشاي به آرامش رسيدن نوزاد تازه متولد شده در آغوش مادر، مشاهده لبخندي كه با شنيدن صداي قلب مادر بر چهره فرشته‌گونه او نقش مي‌بندد و جستجوي غريزي انسان كوچكي كه تازه نگاهش با دنياي ما پيوند خورده است، براي يافتن مايه حياتي كه از جسم و روح مادر طعم مي‌گيرد؛ لذت بي‌انتهايي است كه هيچ مادري از آن سيراب نمي‌شود.
شير دادن به كودك اتفاقي نيست كه نياز به دفاع داشته باشد. شير مادر در ساعات يا روزهاي نخستين پس از تولد نوزاد در سينه هر مادري جاري مي‌شود، حتي اگر براي برخي مادران در بارداري نخست با تاخير اتفاق بيفتد.
اين روزها با اطلاع‌رساني‌هاي صورت گرفته اغلب مادران مي‌دانند شيري كه كودك براي حفظ حياتش به طور طبيعي خواستار آن است، حاوي مواد مفيد و ارزنده‌اي است كه اولين و مهم‌ترين اقدام ايمن‌سازي بر ضد بسياري از بيماري‌ها و مرحله تعيين‌كننده‌اي براي حفظ سلامت جسمي و رواني كودك در سال‌هاي بعدي زندگي تلقي مي‌شود.
تغذيه با شير مادر، يك اقدام صرفا حياتي و فيزيولوژيكي نيست، بلكه رابطه‌اي عاطفي ميان مادر و فرزند است كه امنيت رواني شگرفي را براي زيباترين پيوند احساسي عالم بشر به همراه مي‌آورد.

دربارۀ پروبیوتیک ها چه فکر می‌کنید؟


دربارۀ پروبیوتیک ها چه فکر می‌کنید؟
فرآورده های پروبیوتیک بخشی از مواد خوراکی را شامل می‌شوند که در سال های اخیر، زیاد درباره شان صحبت شده است....

مطالعات متعددی، که کیفیت خود آنها جای بحث دارد، به فرآورده های پروبیوتیک پرداخته اند.
امروزه، از نظر آگاهی دربارۀ پروبیوتیک ها، در چه جایگاهی قرار داریم؟

امروزه نقش پروبیوتیک ها در سلامت ما شناخته شده است