ماهی بهترین گزینه برای تعادل کلسترول بدن

 مصرف ماهی آزاد، تن یا ساردین بهترین گزینه برای تعادل کلسترول بدن است این ماهی‌ها به رغم چرب بودن حاوی کلسترول خوب هستند.
به گزارش وب دا، کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در خصوص اهمیت کلسترول در بدن اظهارداشت: بر خلاف باورهای رایجی که وجود دارد بدن ما برای این که در سلامت کامل باشد به کلسترول نیاز دارد اما نه هر کلسترولی!
علی اکبر کمالی با اشاره به این که باید کلسترول خوب (HDL) را از کلسترول بد (LDL) جدا کرد ادامه داد: کلسترول خوب باعث ساخت دیواره و غشای سلولی می‌شود و برای هورمون‌های جنسی و روانی مفید است. اما میزان بالای کلسترول بد خون، سلامتی را به خطر می‌اندازد و می‌تواند باعث آترواسکلروز (تصلب شرایین) شود که در نهایت به حمله‌ی قلبی منجر می‌شود.
وی عنوان داشت: کلسترول بد خون در برخی از افراد بالا است و برای همین لازم است که به رژیم غذایی‌شان توجه بیشتری بکنند. در حالی که برخی دیگر چنین مشکلی ندارند و راحت‌تر زندگی می‌کنند. در هر دو حال مهم است که سعی شود میزان کلسترول بد خون را در کمترین میزان خود نگه داریم. برای این کار لازم است در مصرف مواد غذایی مختلفی که باعث افزایش کلسترول بد می‌شود احتیاط کنید.

بیماری های سنین بزرگسالی ریشه در تغذیه نادرست دوران کودکی است

تغذيه در دوران کودکی از اهميت ويژه ای برخوردار می باشد.
به گزارش وب دا، متخصص تغذيه و عضو هيئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گلستان ضمن بيان اين مطلب افزود: کودک برای رشد و نمو طبيعی نياز به انواع مواد مغذی به ميزان کافی دارد.
دکتر سميرا عشقی نيا افزود: علاوه بر اين بسياری از بيماريهای سنين بزرگسالی ريشه در تغذيه بد دوران کودکی دارند. عادت های غذايی خوب يا بد در سنين کودکی شکل می گيرند و تغيير آنها در سنين بزرگسالی کاری دشوار است.
وی افزود: از آنجائي که کودکان در هر وعده غذايی مقادير کمتری نسبت به بزرگسالان غذا مصرف مي کنند و از طرفی ميزان سوخت و ساز و متابوليسم در بدن آنها بالاست حتما بايد در بين وعده های اصلی غذا برای تامين انرژی و مواد مغذی موردنياز برای رشد از دو يا سه ميان وعده در طول روز استفاده کنند.
اين متخصص تغذيه در ادامه به نکاتی در خصوص ميان وعدها اشاره کرد و گفت : هميشه به خاطر داشته باشيد ميزان ميان وعده نبايد به حدی باشد که کودک سير شود و هرگز ميان وعده به عنوان جايگزين وعده اصلی غذا به کودک داده نشود و بهتر است برای ميان وعده از خوراکی هايی استفاده شود که احتمال پوسيدگی دندان رابه حداقل برسانند.

درمان دیابت با رژیم غذایی

رژيم غذايي يكي از مهمترين پايه هاي درماني در درمان بيماري ديابت است.
 به گزارش وب دا، رئيس مركز تحقيقات ديابت استان خوزستان در خصوص راهكارهاي اساسي درمان ديابت گفت: در ديابت نوع يك كه مخصوص سنين پايين (كودكان) مي باشد پايه اصلي درمان استفاده از انسولين است كه در كنار آن بايد رژيم غذايي هم رعايت شود ولي در ديابت نوع دوم اصل پايه درماني رعايت كردن رژيم غذايي است و ممكن است بيمار حتي بتواند تا مدت ها با رژيم غذايي و ورزش، بيماري خود را كنترل كند و به دارو هم  نياز پيدا نكند.
شهبازيان اصلي ترين ويژگي رژيم غذايي بيماران ديابتي نوع 2 را حذف قندهاي ساده بيان كرد و افزود: در برنامه غذايي اين بيماران سعي مي شود حتي الامكان استفاده از مواد شيرين مانند شكر، خرما و يا ميوه هايي مانند انگور و انجير محدود شود، به اين معني كه اين بيماران مجاز به مصرف يك واحد  ميوه تا سه نوبت در هر شبانه روز هستند.
وي در تعريف يك واحد ميوه گفت: واحد ميوه در اكثر ميوه هاي موجود معادل يك ميوه متوسط است كه در دست جا بگيرد مثلا يك سيب يا پرتقال  متوسط، در مورد انگور كه يك ميوه بسيار شيرين است حداكثر 12 دانه اجازه مصرف داده مي شود و يا زردآلو نهايتا 4 دانه.

اول قهوه را بخور و بعد فنجان را

طراح خلاق ونزوئلایی انریکه لوئیس ساردی این فنجان های خوراکی برای قهوه و چای را برای
شرکت تجاری قهوه ی لاوازای ایتالیا طراحی کرده است
داخل هر فنجان که "اول قهوه را بخور و بعد فنجان را" نام دارد از نوعی شکر و تخم مرغ پوشیده شده است
که به عنوان یک عایق عمل می کند. این کار باعث ضد آب شدن فنجان و همچنین خوردن یک نوشیدنی شیرین تر می شود
این فنجان تا کنون جوایز زیادی را در بخش های مختلف اکولوژی، بازاریابی و بیزینس از ان خود ساخته است

مواد معدني كمياب

فقط به دليل آن كه اين مواد را مواد معدني كمياب ناميده اند نبايد تصور كرد كه مس ، يد و حتي موليبدن از كلسيمي كه همه دربارة آن چيزهايي مي دانيم ، كم اهميت تر مي باشند.
اين اصطلاح بدان معني است كه شما به مقادير روزانة كم تري از اين مواد نياز داريد كه اين مقدار در مورد برخي از مواد معدني كمياب ، كم تر از يك ميلي گرم در روز است. مواد معدني اي كه با چنين مقادير اندكي مصرف مي شوند اغلب با واحد ميكروگرم يا يك هزارم ميلي گرم اندازه گيري مي شوند. كاملاً ثابت شده است ضروري هستند. اين بدان معناست كه بدون آن ها ، حداقل براي مدت طولاني ، زنده نمي مانيد. به عبارت ديگر ، وجود اين مواد معدني براي انجام گرفتن واكنش هاي شيميايي حياتي خاص در بدن ضروري است و هيچ عنصر ديگري نمي تواند جايگزين آن ها شود . اين موضوع همچنين به معني آن است كه انجمن ملي پژوهش براي كمك به شما جهت اطمينان از مصرف مقدار كافي اين مواد ف مقدار نياز روزانه اي براي آن ها تعيين كرده است.
مقدار مصرفي روزانة كافي و بي خطر تخميني ، عبارتي است براي آن دسته از مواد ضروري (از جمله بسياري از مواد معدني كمياب) كه برخي پژوهش ها از يك محدودة تخميني نياز به اين مواد حمايت كرده اند ، ولي اين پژوهش ها آن قدر كافي نبوده كه منجر به تعيين يك مقدار توصيه شدة مصوب يا مقدار نياز روزانه شود.
خوشبختانه مواد معدني كمياب در انواع غذاها و آب يافت مي شوند ، بنابراين ما معمولاً مقدار كافي از هر كدام از اين مواد را براي عملكرد طبيعي بدن به دست مي آوريم ، هر چند ممكن است هميشه مقادير مطلوب را كسب نكنيم.

ید

به شکرانه مصرف نمک یُد ، دیگر نیازی به نگرانی در مورد به دست آوردن یُد کافی نیست.
اکثر مردم یُد را چندین برابر نیاز روزانه بدون بروز عوارض جانبی به دست می آورند. 

یُد توسط غده تیروئید برای تولید هورمون مهم به نام تیروکسین مورد استفاده قرار می گیرد.
این هورمون به تنظیم تولید انرژی ، دمای بدن ، تنفس ، قوام عضلات و ساخت و تخریب بافت ها کمک می‌کند.
کمبود یُد معمولاً منجر به بزرگی غده تیروئید می شود که به گواتر معروف است، و برآمدگی ای بر روی ناحیه جلوی گردن می باشد.
مقدار نیاز روزانه : 150 میکروگرم
منابع خوب غذایی : نمک یُددار، خرچنگ دریایی ، میگو ، صدف های پخته شده ، ماهی دریایی ، جلبک دریایی ، نان و شیر

منبع:  ویتامین ها - ترجمه دکتر حسین حقیر - نشر آفرینگان

منگنز

کلمه  منگنز دارای منشا یونانی و به معنی جادویی است. این ماده معدنی کمیاب که در مورد آن اطلاعات اندکی داریم، ظاهراً اثر جادویی خود را در بدن نشان می دهد.
به گفته دکتر جین فریلند – گریوز ، استاد تغذیه دانشگاه تگزاس در آوستین ، منگنز یک عنصر اساسی در واکنش های بیوشیمیایی است که استخوان ، غضروف ، اعمال مغزی و تامین انرژی را تحت تاثیر قرار می دهند. او می گوید:«شما در آینده حتماً مطالب بیش تری درباره این ماده معدنی خواهید شنید.»
منگنز برای ساخت و حفظ استخوان های قوی به بدن شما کمک می کند. منگنز در تشکیل بخشی از مولکول هایی شرکت می کند که به نام موکوپُلی ساکاریدها معروفند. این مولکول ها در تشکیل کلاژن به کار می روند؛ کلاژن ماده همبند قوی و لیفی است که بافت های بدن ، از جمله استخوان و غضروف ، را می سازد.
در استخوان ، شبکه ای از کلاژن داربستی را ایجاد می کند که کلسیم ، منگنز و سایر مواد معدنی سخت کننده استخوان بر روی آن رسوب می کنند. حیواناتی که کمبود منگنز دارند دچار مشکلات استخوانی مشابهی با مبتلایان به پوکی استخوان می شوند. در زیر میکروسکوپ ، استخوان های این حیوانات ظاهری سوراخ سوراخ دارد. سایر حیوانات دچار کمبود منگنز مبتلا به مشکلات زردپی (تاندون) هستند.
در یک بررسی، زنان مبتلا به پوکی استخوان دارای سطح منگنز پایین تری نسبت به زنان بدون پوکی استخوان بودند . بررسی دیگری نشان داد که مکمل های حاوی کلسیم، منگنز ، روی و مس موجب می شوند نسج استخوانی از دست نرود ، ولی اثر منگنز به تنهایی آزمایش نشد.

مصرف بی خطر منگنز

به گفته دکتر فریلند – گریوز ، بررسی ها نشان می دهند که مصرف تا 10 میلی گرم منگنز در روز بی خطر می باشد. وی می افزاید که نیازی به مصرف بیش از 5/3 تا پنج میلی گرم در روز نیست.
برای بدست آوردن منگنز مورد نیاز به مواد غذایی ای روی بیاورید که می توانند مقادیر کافی از این ماده و سایر مواد معدنی کمیاب را در اختیار شما بگذارند. دکتر فریلند – گریوز می گوید: «آب کمپوت آناناس یکی از بهترین منابع است، که در هر فنجان آن حدود سه میلی گرم منگنز وجود دارد.»
برخی از مکمل های مولتی ویتامین/مینرال حاوی منگنز هستند. به گفته دکتر فریلند – گریوز ، اگر شما تصمیم دارید از مکمل حاوی منگنز استفاده کنید، باید به دنبال مکملی باشید که حاوی بیش از دو میلی گرم کلرید منگنز ، یعنی قابل جذب ترین شکل منگنز ، نباشد. مکمل های خالص منگنز نه در دسترس است و نه مطلوب ، زیرا مصرف بیش از حد منگنز می تواند سمی باشد.
مکمل های کلسیم ممکن است موجب اختلال در توانایی بدن برای جذب منگنز شوند. در یک بررسی، دوز هشتصد میلی گرمی کلسیم مانع جذب منگنز شد. به گفته دکتر فریلند – گریوز ، به همین دلیلی چنانچه شما از مکمل های کلسیم استفاه می کنید، غذاهای غنی از منگنز را باید در ساعت های دیگری از روز مصرف کنید. او همچنین پیشنهاد می کند که مصرف کلسیم جدا از مکمل مولتی ویتامین / مینرال حاوی منگنز صورت بگیرد.
مسمومیت با منگنز در تماس صنعتی با این ماده معدنی و در افرادی که آب کاملاً آلوده به آن را می نوشند ، دیده می شود. مقادیر زیاد منگنز می تواند موجپب علائمی شبیه به بیماری پارکینسون شود، از جمله لرزش ، راه رفتن سخت و کُندی حرکات. 

کوبالت

هیچ مقدار مصرف روزانه کافی و بی خطر تخمینی برای کوبالت در نظر گرفته نشده است،
شما مقدار مورد نیاز خود را از طریق مصرف ویتامین B12 به دست خواهید آورد . هر چند کمبود ویتامین B12 نادر نیست (بعضی از گیاهخواران واقعی ممکن است د
کوبالت در مرکز هر مولکول ویتامین B12 ، که برای تشکیل گویچه های قرمز بدن لازم است، قرار دارد.
عمل کوبالت در این مورد حیاتی و تنها عمل شناخته شده کوبالت در انسان می باشد.
مقدار مصرف روزانه کافی و بی خطر تخمینی : هیچ
منابع خوب غذایی : لبنیات و سایر فراورده های حیوانی
چار کمبود ویتامین B12 شوند)، ولی کمبود کوبالت هرگز در کسی دیده نشده است. 


منبع:  درمان با ویتامین ها - ترجمه دکتر حسین حقیر - نشر آفرینگان

فلورايد

از آن جا كه فلورايد به آب و خمير دندان اضافه مي شود، ممكن است فكر كنيد يكي از موادمغذي است كه بدون آن زنده نخواهيد ماند. اين طور نيست، هر چند قدرت آن براي كاهش تعداد مراجعه به دندانپزشك غيرقابل انكار است.
هر دو شكل خوراكي و موضعي فلورايد در محافظت از ميناي دندان شركت مي كند.
فلورايد از مينا محافظت مي كند، لذا كم تر احتمال دارد ميناي دندان توسط باكتري هاي توليد كنندة اسيدي كه در دهان رشد مي كنند حل شود، حتي افراد بالغ مي توانند از قدرت ذاتي فلورايد براي محكم كردن دندان استفاده كنند.
فلورايد توسط بافت استخواني نيز برداشته مي شود و بافت استخواني را قوي تر مي سازد. اما بررسي ها در مورد استفاده از فلورايد براي محكم كردن استخوان هاي ضعيف شده توسط استئوپوروز (پوكي استخوان) نتايج دو پهلويي داشته است. با اين حال ، آخرين پژوهش ها نشان مي دهند كه تركيبي از فلورايد آهسته رهش و كلسيم احتمال شكستگي هاي مداوم را نزد زنان يائسه تا پنجاه درصد كاهش مي دهد.
مقدار مصرف روزانة كافي و بي خطر تخميني : بالغان ، 5/1 تا چهار ميلي گرم كودكان تا شش ماهگي ، يك تا پنج دهم ميلي گرم ؛ شش تا يازده ماهگي ، دودهم تا يك ميلي گرم ؛ يك تا سه سالگي ، پنج دهم تا 5/1 ميلي گرم ؛ چهار تا شش سالگي ، يك تا 5/2 ميلي گرم ؛ هفت تا هجده سالگي ، 5/1 تا 5/2 ميلي گرم.
منابع خوب غذايي : آب فلورايده ، چاي ، ماهي استخواني دريايي مانند كنسرو ماهي آزاد يا ماهي قزل آلا

منبع:  درمان با ویتامین ها - ترجمه دکتر حسین حقیر - نشر آفرینگان