نوشته : تحريريه دنياي سلامت
سالنهاي
ورزشي مملو از مرداني است كه سعي دارند به حجم بدن خود بدون افزايش
چربيها، بيفزايند و تا جايي كه ماهيچههايشان قابليت بزرگ شدن دارد، به
حجيم شدن آنها ادامه دهند. اين اتفاق ظاهراً با ورزش كردن به طور مرتب
نميافتد و آنها براي رسيدن به فرمي كه دوست دارند، كراتين مصرف ميكنند.
چند دهه پيش، رسانهها سعي در ارائه تصويري منفي از كراتين داشتند؛ تا جايي
كه سوء استفاده از آن در مسابقات ورزشي و مسابقات بزرگ المپيك موجب حذف
فرد مصرفكننده از بازيها ميشد. اما امروزه اغلب مردم بر اين باورند كه
كراتين يكي از مكملهاي مورد نياز بدن است. كراتين تركيبي از دسته تركيبات
پروتئيني است كه از سه آمينواسيد (ميتوناين، آرژيناين و گليسين) تشكيل شده
است. اين ماده كه در بدن به صورت تركيب فسفاته (كراتين فسفات) در ميآيد،
نخستين بار در سال 1832 توسط «مايكل يوگن سوژول» به عنوان يكي از اجزاي آلي
گوشت اسكلتي كشف شد. پانكراس، كبد و كليهها به طور طبيعي مقداري كراتين
در بدن توليد ميكنند. ما بدون اينكه بدانيم، كراتين موجود در ماهي را
ميخوريم و بافت ماهيچههايمان قويتر ميشود و به هيچوجه دچار مشكل
گوارشي نميشويم؛ زيرا حجم بسيار پايين كراتين در رژيم غذايي (1-2 گرم در
روز) هيچ عارضه و مشكلي ايجاد نميكند. ولي برخلاف مردم عادي، ورزشكاران از
پودر و قرصهاي كراتين استفاده ميكنند تا ماهيچههايشان بزرگتر شوند.
كراتين در سالهاي اخير به عنوان مكمل تقويت انرژي ورزشكاران محبوبيت زيادي
پيدا كرده است. برخلاف استروئيدهاي بدنساز، تنها عارضه مصرف كراتين،
افزايش وزن است. هنگامي كه يك ورزش سنگين و كوتاه مدت انجام ميدهيد، يك
واكنش شيميايي خاص اتفاق ميافتد تا انرژي كافي در اختيار عضلات قرار دهد.
بدن انسان به طور طبيعي نيمي از كراتين مورد نيازش را ميسازد و نيم ديگر
آن از طريق غذا تامين ميشود.آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
نكتههاي خواندني درباره قــند
نوشته : تحريريه دنياي سلامت
1- به طور ميانگين افراد در طول يك سال بيش از27كيلوگرم قند و شكر مصرف ميكنند كه حدود
11كيلوي آن مربوط به خوردن انواع شكلاتهاست.
2- مصرف زياد شكر و شيرينيجات طي فرايند گليكيشن بر چين و چروكهاي پوست ميافزايد؛ به اين ترتيب كه قند اضافه خون به كلاژن پوست ميچسبد و از انعطافپذيري آن جلوگيري ميكند.
3- بهترين درمان براي پوستي كه در اثر مصرف زياد شكر و شيرينيجات دچار چروك شده، كاهش مصرف آن است، نه چيز ديگري.
4- مردم هند دستكم دو هزار سال پيش نيشكر را به صورت بلوري كرده و از آن استفاده ميكردند؛ به طوري كه وقتي سربازان اسكندر مقدوني به اين سرزمين رسيدند، از توليد اين عسل بدون زنبور بسيار متعجب شده بودند.
5- در سال 1747، يك شيميدان آلماني به نام «آندرياس مارگراف» توانست قند را از چغندر به دست آورد. در سال 1802 نخستين پالايشگاه تصفيه چغندر قند، شروع به كار كرد. قند به دست آمده از اين پالايشگاه به سرزمينهاي سردتر فرستاده ميشد.
6- هر بطري نوشابه (حدود 60 گرم نوشابه) نزديك به 16 حبه قند و مواد شيرينكننده دارد.
7- نوشيدنيهاي شيرين با طعمهاي مصنوعي تأثير زيادي در چاق شدن افراد دارند. براساس آزمايشها، موشهايي كه از اين نوشيدنيهاي شيرين ميخوردند، در مقايسه با موشهايي كه نوشيدنيهاي شيرين شده با قند خوردند، كالري بيشتري دريافت كرده و چاقتر شدند.
نياز بدن به پروتئين چقدر است؟!
نوشته : تحريريه دنياي سلامت
پروتئينها
مولكولهاي بزرگي هستند كه شامل آمينواسيدها ميشوند و آمينواسيدها
مهمترين عامل براي عملكرد صحيح سلولهاي بدن ميباشند. ساختار بدن ما، نظم
سلولهاي بدن و كليه بافتها و ارگانها، بدون وجود پروتئين هرگز شكل
نميگيرند. ماهيچهها، پوست، استخوانها و بخشهاي زيادي از بدن حاوي مقدار
زيادي پروتئين هستند و به طور كلي ميتوان گفت كه اين ماده بيست درصد از
وزن بدن را تشكيل ميدهد. آنزيمها، هورمونها، آنتيباديها از پروتئين
ساخته شدهاند. پروتئينها انتقالدهنده عصبي هستند و به خون اكسيژن
ميرسانند. آنها مسوول ساختن تمام چيزهاي زنده، از ويروسها و باكتريها و
پروانهها و ستاره دريايي گرفته تا بدن انسان هستند. بدن انسان تقريباً از
صد تريليون سلول تشكيل شده است كه هر كدام عملكرد جداگانهاي دارند و از
هزاران نوع پروتئين ساخته شدهاند كه همگي در كنار هم به سلولها كمك
ميكنند تا وظايف خود را انجام دهند. پروتئينها ماشينهاي بسيار كوچكي
هستند كه در ميان سلولها مشغول كارند. آنها از آمينواسيدها تشكيل شدهاند و
آمينواسيدها ساختار اصلي پروتئينها را تشكيل ميدهند. در بدن ما حدود 20
نوع آمينواسيد وجود دارد كه عبارتند از: آلانين، آرچينين، آسپاراجين،
آسپارتيك اسيد، كيستين، اسيدگلوتاميك، گلوتامين، ايزولوسين، لوسين،
ليساين، ميتوناين، فنيل آلانين، پرولين، سرين، تريپتوفان، تايروسين و
والين. اين 20نوع آمينواسيد به ميليونها شكل مختلف در كنار هم قرار
ميگيرند و ميليونها شكل پروتئينها به وجود ميآورند كه هر يك عملكرد
خاصي در بدن دارند. آمينواسيدها، مولكولهاي اصلي هستند. آنها از كربن،
هيدروژن، اكسيژن، نيتروژن و گاه سولفور ساخته شدهاند.این سبزی، چربی خون را کاهش می دهد
استفاده از عصاره تخم شوید در كاهش كلسترول زیانبار خون، موثر است.
چند
تن از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد، تاثیر نوعی داروی
كاهنده چربی خون موسوم به لوواستاتین و عصاره تخم شوید را بر میزان چربی
های خون موش های آزمایشگاهی با هم مقایسه كردند.
بر
پایه این بررسی كه نتایج آن در مجله دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد
منتشر شد، هر كدام از این داروها به تنهایی كلسترول زیانبار و تری گلیسیرید
خون را كاهش می دهند.
این بررسی همچنین نشان می دهد، عصاره آبی تخم شوید میزان كلسترول زیانبار خون را از داروی لوواستاتین بیشتر كاهش می دهد.
پژوهشگران با توجه به این بررسی، عصاره تخم شوید را در كاهش چربی های خون، به ویژه كلسترول زیانبار موثر می دانند.
اختلال چربی های خون از مهم ترین عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی است.
ارتباط مصرف نوشابه و سرطان
گیاه هایپریکوم پرفوراتوم(هایپیران) در درمان اضطراب موثر
بر اساس نتایج بدست آمده از یک پژوهش، گیاه هایپریکوم پرفوراتوم به عنوان یک درمان مکمل در کاهش اضطراب تاثیر مثبت دارد.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، اضطراب از شایعترین اختلالات روانی است. طب مکمل، امروزه بخشی از هر درمان شده و بسیاری از بیماران بهمنظور کاهش عوارض جانبی و هزینه درمانها تمایل به استفاده از آن دارند. هایپریکوم پرفوراتوم بهطور سنتی برای درمان بسیاری از بیماری های جسمی و روانی مورد استفاده قرار میگیرد، در همین راستا مطالعهای با هدف بررسی اثر هایپریکوم پرفوراتوم (هایپیران) بر اضطراب دانشجویان ساکن در خوابگاهها توسط نیلوفر عرفانی کارشنای ارشد پرستاری دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شد.
این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی شاهددار انجام شد. ابزار مورد استفاده فرم مشخصات فردی و پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر بود. پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر جهت آزمون غربالگری اضطراب توسط دانشجویان تکمیل شد. پس از غربالگری بهطور تصادفی 180 دانشجو که معیار ورود به مطالعه را داشتند، به دو گروه مداخله و شاهد (در هر گروه 90 نفر) تقسیم شدند. افراد گروه مداخله روزانه 60 قطره هایپیران به مدت دو ماه دریافت کردند. اضطراب قبل و بعد از دو ماه در هر دو گروه ارزیابی شد. دادهها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمونهای آماری تی زوجی و تی برای گروههای مستقل تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری P<0.05 در نظر گرفته شد.
یافتهها نشان داد: میانگین نمره اضطراب در گروه مداخله بعد از دو ماه دریافت روزانه 60 قطره هایپیران کاهش یافته بود. اما در گروه شاهد کاهش نیافته بود. مقایسه دو گروه تفاوت آماری معنیداری در میانگین نمره اضطراب بعد از مداخله نشان داد.
نتایج بدست آمده براساس یافتههای این تحقیق حاکی از آن بود که هایپریکوم پرفوراتوم میتواند در درمان اضطراب موثر باشد.
گفتنی است، مشروح این پژوهش در مجله مراقبتهای نوین به چاپ رسیده است.
نوشیدنیهای شیرین، سرطان پروستات را افزایش میدهد
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، محققان به منظور درک رابطه بین نوشیدنیهای شیرین و خطر سرطان پروستات، هشت هزار مرد 45 تا 75 ساله را به مدت تقریبا 15 سال مورد بررسی قرار دادند.
بر اساس این گزارش، افرادی که روزانه 330 میلی لیتر نوشیدنی شیرین مصرف میکردند، 40 درصد بیش از سایرین در خطر ابتلا به نوع مزمن سرطان پروستات که مستلزم درمان است، قرار دارند.
مصرف رژیم غذایی غنی از برنج و پاستا خطر ابتلا به نوع خفیفتر این بیماری را که نیازی به درمان ندارد، 31 درصد و مصرف بالای غلات صبحانهای شیرین این درصد را به 38 درصد افزایش میدهد.
به گفته "ایزابل دریک" محقق دانشگاه لوند و سرپرست این پژوهش، گرچه تحقیقات بیشتری برای هرگونه رهنمودهای غذایی لازم است اما باید در نظر داشت که دلایل کافی و بسیاری برای عدم مصرف نوشیدنیهای شیرین وجود دارد.
تحقیقات پیشین نشان داده است چینیها و ژاپنیهای مهاجر به آمریکا، بیش از سایر همتایان خود که در کشورشان زندگی می کنند به سرطان پروستات مبتلا میشوند.
"دریک" در این رابطه میگوید: " مطالعات بیشتری برای درک تاثیر رژیمهای غذایی متفاوت بر ژنها لازم است تا بتوان برای گروههای خاص پر خطر رهنمودهای غذایی و نوشیدنی را در نظر گرفت."
این پژوهش در مجله "the American Journal of Clinical Nutrition " منتشر شده است.
مصرف فست فود بر ضریب هوشی کودکان تاثیر منفی دارد
نتایج یک پژوهش نشان می دهد
میزان تاثیر نوع تغذیه ( بخصوص انتخاب فست فود به جای غذاهای تازه ) در
آینده فرزندان می تواند بیش از ثروت خانواده و یا موقعیت اجتماعی والدین
باشد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، این تحقیقات که بر روی کودکان
اسکاتلند انجام شده نشان می دهد، کودکانی که بیشتر از فست فود استفاده می
کنند، نسبت به دیگر کودکانی که غذای سالم می خورند ضریب هوشی پایین تری
دارند.غذای اصلی کودک بر رشد و توانایی های ذهنی او تاثیر بلند مدت می گذارد و کودکانی که دراین میان دائما از فست فود و غذاهای آماده استفاده کنند شانس کمتری برای بالا رفتن بهره هوشی دارند.
این تحقیق روی بیش از ۴هزار کودک ۴ تا ۵ساله اسکاتلندی انجام و تاثیر مصرف فست فود و غذاهای تازه روی سلامت کودکان مقایسه شده است.
محققین می گویند والدینی که با تحصیلات دانشگاهی بالاتر نگران شیوه تغذیه کودکشان بودند و سعی می کردند بیشتر غذاهای تازه برای وعده اصلی او تدارک ببینند، موجب تاثیرات مثبتی روی بهره هوشی آنها شدند.
در عوض کودکان خانواده هایی که چندان شرایط مالی خوبی نداشتند در اکثر روزها به فرزندانشان غذاهای آماده ویا فست فود می دادندو این مسئله روی بهره هوشی آنها تاثیر منفی داشت.
دکتر سوفی فون اشتام رییس تیم تحقیق دانشگاه لندن در مورد این موضوع گفت : برخی والدین زمان کافی برای مهیا کردن غذای تازه برای فرزندانشان ندارند و تکرار این قضیه در بلند مدت سبب کاهش بهره هوشی و مشکلات تحصیلی برای فرزندانشان می شود.
به گفته محققان، نوع غذا روی رشد مغزی کودکان تاثیر می گذارد.این یافته نشان می دهد تازگی و کیفیت ماده غذایی به ویژه در سن رشد از میزان مصرف موادغذایی مهم تر است.
مصرف غذاهایی مانند چیپس، پیتزا و شیرینی قبل از ۳ سالگی با کاهش آی کیوی کودکان در ارتباط است.
همچنین بر اساس تحقیق مشابهی که در دانشگاه آدلاید در استرالیا صورت گرفته ، فاصله بهره هوشی کودکان با تغذیه سالم وفست فود با بالا رفتن سن بیشتر می شود و می تواند تاثیراتش را تا اواخر دهه دوم زندگی افراد نشان دهد.
پژوهشگران تاکید دارند، لازم است مدارس در مناطقی که کودکان خانواده های فقیر را پذیرا هستند، روی رژیم غذایی دانش آموزان نظارت بیشتری داشته باشند .
داروهايتان را با آبميوه مصرف نکنيد!
برخی
آبمیوه ها یا نوشیدنی ها، ممکن است برای سلامتی مفید و حتی ضروری باشند.
اما چنانچه افراد در حال مصرف دارو باشند، مصرف همزمان داروها و این
نوشیدنی های مفید در اثرگذاری داروها تغییری ایجاد مي کند.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛
نتایج تحقیقات مختلف نشان داده نوشیدنی هایی مانند آبمیوه ها، شیر، چای و …
می توانند در تاثیرگذاری داروهای مصرفی افراد تداخل ایجاد کنند، اثر دارو
را کاهش دهند و حتی خطراتی را برای فرد به همراه داشته باشند.
آب گریپ فروت: نوشیدن آب گریپ فروت می تواند بر روی بعضی داروها تاثیرگذار باشد. بدین ترتیب که در اغلب موارد، سطح دارو را در خون افزایش می دهد. این امر می تواند ریسک عوارض جانبی را بالا برده و یا به طور کل، اثر دارو را تغییر دهد. گریپ فروت همچنین ‘فعالیتهای آنزیمی’ که بدن برای پردازش بیش از ۵۰ دارو به آن نیاز دارد را کاهش می دهد.
آب پرتقال: چنانچه دارویی که مصرف می کنید سطح پتاسیم خون را بالا می برد از نوشیدن آب پرتقال به همراه آن خودداری کنید. آب پرتقال درصد افزایش پتاسیم در خون را افزایش می دهد. بالا رفتن بیش از حد پتاسیم در بدن نیز منجر به بروز علائمی همچون گرفتگی عضلات و یا تپش قلب می شود
آب گریپ فروت: نوشیدن آب گریپ فروت می تواند بر روی بعضی داروها تاثیرگذار باشد. بدین ترتیب که در اغلب موارد، سطح دارو را در خون افزایش می دهد. این امر می تواند ریسک عوارض جانبی را بالا برده و یا به طور کل، اثر دارو را تغییر دهد. گریپ فروت همچنین ‘فعالیتهای آنزیمی’ که بدن برای پردازش بیش از ۵۰ دارو به آن نیاز دارد را کاهش می دهد.
آب پرتقال: چنانچه دارویی که مصرف می کنید سطح پتاسیم خون را بالا می برد از نوشیدن آب پرتقال به همراه آن خودداری کنید. آب پرتقال درصد افزایش پتاسیم در خون را افزایش می دهد. بالا رفتن بیش از حد پتاسیم در بدن نیز منجر به بروز علائمی همچون گرفتگی عضلات و یا تپش قلب می شود
برنامه کاهش وزن: ورزش يا رژيم؟
آنهايي که ميخواهند وزن کم کنند معمولاً يک سوال مشترک دارند: کدام مهمتر
است: ورزش يا رژيم؟ عقل سليم ميگويد هر دوي آنها نقش مهمي در لاغر شدن
دارند اما علم چه ميگويد؟ آيا در روند پيشرفت لاغر شدن يکي بر ديگري برتري
دارد؟
وقتي مي خواهيد بين ورزش و رژيم انتخاب کنيد، چند مسئله مهم را بايد در نظر داشته باشيد. قصدمان اين نيست که نشان دهيم يکي از اين دو روش بر ديگري ارجحيت دارد. هدفمان اين است که کمکتان کنيم تعادل لازم بين ورزش و رژيم را پيدا کنيد تا بتوانيد به اهداف شخصيتان دست پيدا کنيد.
پس براي اين منظور اجازه بدهيد هر دو آنها را برايتان توضيح دهيم.
بله قانون کاهش وزن به همين سادگي است، اما اينکه چطور به آنجا برسيد کمي پيچيده است.
وقتي مي خواهيد بين ورزش و رژيم انتخاب کنيد، چند مسئله مهم را بايد در نظر داشته باشيد. قصدمان اين نيست که نشان دهيم يکي از اين دو روش بر ديگري ارجحيت دارد. هدفمان اين است که کمکتان کنيم تعادل لازم بين ورزش و رژيم را پيدا کنيد تا بتوانيد به اهداف شخصيتان دست پيدا کنيد.
پس براي اين منظور اجازه بدهيد هر دو آنها را برايتان توضيح دهيم.
قانون کاهش وزن
قانون کاهش وزن بايد مدنظر قرار گيرد. اين قانون ميگويد که براي اينکه از حجم بدنتان کم کنيد، بايد تا پايان روز کمبود کالري داشته باشيد. اگر کالري مصرفي روزانهتان در پايان روز اضافه باشد، وزنتان زياد خواهد شد.بله قانون کاهش وزن به همين سادگي است، اما اينکه چطور به آنجا برسيد کمي پيچيده است.
اشتراک در:
پستها (Atom)