چشمان شما هم مثل سایر اعضای بدنتان نیازمند مراقبت و محافظت هستند، باید بدانید كه سفره شما میتواند مهمترین دوست چشمانتان باشد
برترین ها: اولین چیزی كه به ذهن میرسد هویج است، تقریبا همه ما فكر میكنیم كه هویج تنها ماده غذایی است كه به قدرت چشمان ما میافزاید اما واقعیت غیر از این است.
مطالعات گسترده نشان داده است كه اگر به سلامت چشمهایتان اهمیت میدهید باید به رنگینكمان فكر كنید؛ رنگینكمانی از غذاها. این مطالعات نشان داده، سبزیجات و میوههای زرد، نارنجی و سبزرنگ میتوانند شما را از ابتلا به بیماری چشمی موسوم به تخریب تدریجی ماكولا- كه اصلیترین علت نابینایی در میانسالی و سالخوردگی است- حفظ كند. شما با افزودن این 4رنگ به سفره خود میتوانید چشمها و دید بهترتان را بیمه كنید.
هویج پخته بخورید
1- هویج
از دوران باستان رابطه میان هویج و بینایی كشف شده بود و براساس طب باستانی بسیاری از نقاط جهان هركس كه دچار مشكلات بینایی بود، باید به مقدار زیادی هویج را در رژیم غذایی خود قرار میداد اما آیا این رابطه واقعیت دارد؟
رنگ نارنجی خاص هویج بهدلیل بتاكاروتن موجود در آن است (هویج مقدار بسیار بالایی بتاكاروتن در خود دارد). در بدن انسان بتاكاروتن متابولیزه شده و به ویتامین A بدل میشود. ویتامین A، ویتامینی موثر در بینایی و بهخصوص میزان دید در شب است و علت آنكه هویج دارای خاصیت افزایش دید شمرده میشود، همین موضوع است.
اما مهمترین نكته درباره خوردن هویج این است كه نباید آن را خام بخورید. در طب سنتی تصور میشد كه خوردن هویج به صورت خام یا خوردن آب آن باعث بهبود دید میشود اما حالا تحقیقات نشان داده، تنها 5درصد از بتاكاروتن موجود در هویج خام در بدن انسان جذب میشود اما با بخارپز كردن، پختن یا حتی سرخ كردن هویج میتوان میزان جذب بتاكاروتن هویج توسط بدن را افزایش داد و حتی در مواردی باعث شد كه 50درصد از بتاكاروتن موجود در یك هویج توسط بدن جذب شود. مطالعات گسترده نشان داده، مقادیر مناسبی از ویتامین A در رژیم غذایی افراد میتواند تیزی و دقت دید در آنها و بهخصوص دقت دید شب در آنها را بالا ببرد.
بفرمایید سیبزمینی
2- سیبزمینی و سیبزمینی شیرین
رنگ سیبزمینی معمولی زرد و رنگ سیبزمینیهای شیرین نارنجی است، آیا تابهحال به این فكر كردهاید كه آنها چرا این رنگی هستند؟ مطالعات نشان داده، تركیبات كاروتنوئیدی موجود در سیبزمینی و سیبزمینی شیرین علت رنگ آنها هستند. كاروتنوئیدها از گروه آنتیاكسیدانها هستند. این آنتیاكسیدانها در بدن رادیكالهای آزاد را خنثی میكنند و از كار میاندازند. رادیكالهای آزاد و عامل اصلی رقم خوردن بسیاری از بیماریها و مشكلات مزمن، از جمله التهابات قلبی- عروقی، سرطانها و البته مشكلات بینایی هستند. اینگونه، بودن سیبزمینی و سیبزمینی شیرین در رژیمغذایی انسان میتواند به سلامت چشمها و حفظ بینایی كمك كند. مطالعات نشان داده، میزان كاروتنوئیدهای موجود در سیبزمینی و سیبزمینی شیرین با پختن، یا بخارپز شدن كاهش نمییابد و برای همین شما میتوانید از آنها در انواع و اقسام غذاها استفاده كنید و سلامت چشمانتان را تضمین كنید.
دریا دوست چشمان شماست
3- سبزیجات دریایی
یك منبع سبزیجات هم دریاست، شاید بسیاری از مردم علاقهای نداشته باشند اما به هرحال گیاهان دریایی در بسیاری از نقاط جهان، از شرق آسیا گرفته تا اروپا و ایالاتمتحده یكی از منابع تهیه مواد معدنی در بدن هستند. این گیاهان دارای كلروفیل در بدن رفتاری شبیه هموگلوبین دارند و باعث افزایش تولید سلولهای خونی، افزایش محل اكسیژن و افزایش متابولیسم در بدن میشوند. حالا بسیاری از گیاهان اینگونه به شكل پودر در سوپرماركتها در دسترس هستند. البته یادتان باشد كه این غذاها برای كودكان و زنان باردار مناسب نیستند اما مكانیسم اثر آنها در بدن به گونهای است كه میتواند با چند شیوه از بینایی شما محافظت كند.
یك معجون چینی برای چشمان شما
چینیها یك معجون سنتی برای افزایش قدرت چشمها و توانایی بینایی دارند كه تركیبی است از كرفس، نعناع و جعفری كه گاهی به تنهایی و گاهی همراه با چای سبز سرو میشود. هر سه این سبزیجات دارای لوتئین و سایر آنتیاكسیدانها هستند كه سلولها را از آسیب سلولی حفظ میكنند. درباره بینایی باید گفت كه اصلیترین مكانیسم آسیب سلول ناشی از نور مستقیم خورشید و اشعههای ماورایبنفش است. نوشیدن این معجون به طور سنتی هم مانع از آسیبهای سلولی ناشی از اشعههای مضر نورخورشید میشود و هم مانع از آسیبهای ناشی از اثرات تخریبی قندها به بافت شبكیه.
نسخه ملوان زبل برای شما
4- اسفناج
ملوان زبل را كه یادتان هست؟ یادتان هست چطور با یك ظرف اسفناج دوپینگ میكرد؟ شاید آن كارتون به نظر اغراقآمیز میرسید اما واقعیت این است كه شما میتوانید با یك ظرف اسفناج درباره چشمان خودتان دوپینگ كنید. البته این خاصیت صرفا مربوط به اسفناج نیست و بسیاری از سبزیجات سبز واجد آن هستند. سبزیجات سبز و بهخصوص اسفناج غنی از لوتئین و گزانتین هستند. هردو این مواد آنتیاكسیدانهای بسیار قویای دارند كه در موارد متعددی از بدن در مقابل تاثیرات منفی آنتیاكسیدانها محافظت میكنند كه یكی از شاخصترین آنها محافظت از بافت رتینای چشم است. رتینای چشم (بافت شبكیه چشم) در گذر زمان و براثر تاثیر رادیكالهای آزاد دچار آسیب و تخریب تدریجی (دژنراسیون) میشود كه اگر این روند ادامه پیدا كند، درنهایت بیماری تخریب ماكولای چشم رخ میدهد كه اصلیترین علت نابینایی در سنین میانی و بالاست. سبزیجات سبز رنگ به دلیل دارا بودن لوتئین و گزانتین مانع از رخ دادن این بیماری میشوند، هرچه رنگ این سبزیجات سبز تیرهتر باشد، میزان لوتئین آنها بالاتر است و به همین دلیل است كه اسفناج در این گروه دارای جایگاه ویژهای ارزیابی میشود.
درضمن یادتان باشد كه برای جذب لوتئین در بدن نیاز به چربیهای مفید دارید برای همین اگر میخواهید بهترین استفاده را از اسفناج ببرید آن را با روغن زیتون بپزید. سایر منابع لوتئین و گزانتین در طبیعت عبارتند از: كاهو، كدوتنبل، نخودسبز و كلم بروكلی.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر