شستن سبزیجات با مایع ظرفشویی بي فايده است


74-38.jpg


یک متخصص بیماری‌های داخلی، شست و شوی سبزیجات با نمک و یا مایع ظرفشویی را بدترین کار ممکن در هنگام شست و شو، ذکر و خاطرنشان کرد: این کار غلطی است که در جامعه رایج شده، چرا که استفاده از این مواد برای شست و شوی سبزیجات بی فایده است.

دکتر همایون بشیری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه کرمانشاه، خاطرنشان كرد: باید از سبزیجاتی استفاده کرد که با آبهای آلوده آبیاری نشده‌اند و در نهایت با شست و شوی آن ها با مواد ضدعفونی کننده و یا پرکلرین، میکروب زدایی كرد تا سلامت آن‌ها تامین شود.

وي با بیان این‌که برای جلوگیری از ابتلای به حصبه، باید بهداشت فردی و اجتماعی رعایت شود، گفت: یکی از بیماری‌های شایع فصل تابستان، بیماری حصبه یا تیفوئید است. این بیماری يك بيماري حاد باكتريال است كه عامل آن باكتري به نام سالمونلاتيفي است؛ با خوردن آب آلوده به مدفوع يا ادرار انسان، این باکتری به بدن انسان منتقل می‌شود.
بشیری ادامه داد: زمانی که اين ميكروب از بدن بيمار خارج شود مي‌تواند توسط دست‌هایی که بعد از دستشویی رفتن خوب شسته نشده‌اند و با آب و غذای دیگر افراد سر و کار دارد، انتقال یابد.
وي افزود: ميوه و سبزيجات خام كه كاملاً تميز و ضد عفوني نشده است نيز از راه‌هاي سرايت بيماري است. آبیاری سبزیجات با فاضلاب و یا دفع نامطمئن فاضلاب و سرایت آن به آب آشامیدنی از دیگر راه‌های انتقال میکروب این بیماری است.
بشيري با اشاره به علايم بروز بیماری حصبه یا تیفوئید در فرد، گفت: بهترين علامت این بیماری، تب طولاني مقاوم به درمان است، اما با شروع علائم، شخص احساس ناخوشي، خواب آلودگي، درد شكم و تب دارد. وی افزود: ممكن است در بالغين شروع علائم با يبوست و در اطفال شروع علائم با اسهال خفيف و درد شكمي همراه باشد و اگر بيماري طول بكشد شخص اشتهاي خود را از دست داده و در نتيجه لاغري و كاهش وزن را در او مشاهده خواهيم كرد.
این متخصص بیماری‌های داخلی، آموزش بهداشت و شستن صحيح دست‌ها، پختن كامل موادغذايي، شناسايي افراد ناقل و برقراري محدوديت شغلي و درمان آنها را مهمترین اقدامات بهداشتی و پیشگیری در مورد این بیماری دانست.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر