ادويه‌هاي مفيد براي پيشگيري از سرطان

9-145.jpg

چند عادت غذايي براي مقابله با سرطان


متخصصان هندي تاكيد دارند كه بيشتر ادويه‌ها به دليل دارا بودن خواص درماني مفيد و موثر بايد به رژيم غذايي روزانه، افزوده شدند.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، تركيبات شفابخش موجود در ادويه‌ها و چاشني‌ها از بدن در برابر سموم، باكتري‌ها و ويروس‌ها، حفاظت مي‌كنند.

بنا بر گزارش تاپ هلت ريسورس، دكتر بي‌. نيرانجان نائيك، مشاور ارشد انكوژي و جراح و متخصص ارشد تغذيه باليني در يك مقاله جديد فهرست ادويه‌هايي را كه بيشترين خاصيت ضدسرطاني را دارند ارائه كرده و معتقد است افزودن اين چاشني‌ها به رژيم غذايي روزانه ضروري است. اين ادويه‌ها عبارتند از:
- زردچوبه كه به دليل دارا بودن ماده مفيد كوركومين از رشد سلول‌هاي سرطاني پروستات، ملانوم، سرطان سينه، تومور مغزي، سرطان لوزالمعده و سرطان خون جلوگيري مي‌كند.
- رازيانه كه سرشار از فيتو ريزمغذي‌ها و آنتي‌اكسيدان‌هاي قوي است و از فعاليت سلول‌هاي سرطاني جلوگيري مي‌كند.
- زعفران نيز منبع اصلي يك اسيد طبيعي كاروتنوئيد دي كربوكسي ليك موسوم به «كروستين» است كه از تركيبات مهم ضد سرطاني موجود در اين چاشني خوراكي است. اين اسيد نه تنها از رشد سرطان در بدن جلوگيري مي‌كند بلكه هم‌چنين اندازه تومور سرطاني را به ميزان قابل توجهي كاهش مي‌دهد.
- زيره به عنوان ادويه‌اي براي كمك به دستگاه گوارش شناخته شده است. اما از سوي ديگر دانه‌هاي زيره علاوه بر خاصيت آنتي‌اكسيداني بالا حاوي ماده‌اي موسوم به «تيمو كوئينون» هستند كه اين ماده نيز به نوبه خود تكثير سلول‌هايي را در سرطان پروستات نقش دارند، كنترل مي‌كند.
- دارچين هم از ادويه‌هاي بسيار مفيد و پرخاصيت است به طوري كه پزشكان معتقدند مصرف نصف قاشق چاي‌خوري دارچين در روز سرطان را به طور كلي از شما دور مي‌كند. دارچين يك نگهدارنده غذاي طبيعي و منبع غني از آهن و كلسيم است و در عين حال رشد تومورهاي سرطاني را كاهش مي‌دهد.
- مرزنجوش نيز از ادويه‌هاي مفيد براي مقابله با سرطان پروستات است و خواص ضد ميكروبي فوق‌العاده‌اي دارد. يك ماده فيتو شيميايي موجود در اين ادويه تحت عنوان «كيورستين» رشد سلول‌هاي ناقص و بيمار را در بدن محدود كرده و مانند داروي ضد سرطان عمل مي‌كند.
- فلفل قرمز نيز يك ادويه پرخاصيت با خواص مسلم ضد سرطاني است اما البته از مصرف بي‌رويه آن بايد پرهيز كرد. مطالعات نشان داده است ماده كاسپايسين موجود در فلفل قرمز سلول‌هاي سرطاني را تخريب مي‌كند و اندازه تومورهاي سرطان خون را به ميزان چشمگيري كاهش مي‌دهد.
- زنجبيل نيز خواص درماني فوق‌العاده‌اي دارد از جمله اينكه كلسترول خون را پايين مي‌آورد، متابوليسم بدن را بهبود مي‌بخشد و به نابودي سلول‌هاي سرطاني كمك مي‌كند.
علاوه بر موارد فوق ساير چاشني‌ها و ادويه‌ها نظير ميخك، سير، خردل، برگ‌هاي نعنا، سركه و آووكادو نيز به نوبه خود خواص ضد سرطاني قابل توجهي دارند.
متخصصان تغذيه و سلامت در ادامه اين مقاله چند عادت غذايي مفيد براي مقابله با سرطان اشاره كرده‌اند كه به قرار زير است:
- حتما برنج قهوه‌اي را جايگزين برنج سفيد كنيد.
- نان سبوس‌دار را جايگزين نان سفيد نماييد.
- به جاي مصرف چيپس به عنوان ميان وعده پاپ كورن بخوريد.
- ميوه‌هاي تازه را با پوست مصرف كنيد.
- براي مقابله با التهاب در بدن اسيدهاي چرب امگا -3 استفاده كنيد.
- به جاي روغن‌هاي معمولي گياهي براي طبخ غذا از روغن زيتون استفاده نماييد.
- از مصرف غذاهاي بسته‌بندي، آماده و سرخ شده پرهيز كنيد.
- مصرف نمك فرآوري شده را كاهش دهيد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر