خواص درماني كاكائو


جام جم آنلاين: از دانه‌هاي جمع‌آوري شده درخت كاكائو، پودر كاكائو تهيه مي‌شود كه به عنوان ماده دارويي و غذايي، نوشيدني، شكلات، و...، مورد استفاده قرار مي‌گيرد. كاكائو را بيشتر مردم تحت عنوان شكلات كاكائويي مي‌شناسند.
كره كاكائو نيز در شيريني‌پزي، پردازش توتون، صابون و فرآورده‌هاي آرايشي استفاده مي‌شود و گران‌ترين چربي جهان است.
كاكائو به عنوان دارويي انرژي‌بخش، شادي‌آفرين و تقويت‌كننده قلب شناخته مي‌شود.
در بعضي از مطالعات ثابت شده است كاكائو باعث كاهش فشار خون و تنظيم كلسترول بد در خون مي‌شود.
اين گياه به عنوان ضدعفوني‌كننده و انگل‌كش نيز مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
از خواص ديگر كاكائو مي‌توان به خاصيت ادرارآوري، قاعده‌آوري و سقط‌كنندگي آن اشاره كرد.
در بعضي از نقاط دنيا از كاكائو براي درمان طاسي، سوختگي، سرفه، خشكي لب‌ها و چشم استفاده مي‌كنند.

كاكائو انرژي‌بخش بوده و باعث از بين رفتن بي‌حالي، سختي‌هاي زايمان ، حاملگي و روماتيسم مي‌شود.
محلي‌ها از كاكائو در درمان مارگزيدگي و جراحت‌ها نيز بهره مي‌برند.
به علت وجود تانن در پوسته و ريشه كاكائو، فعاليت ضدتوموري براي اين گياه نيز پيش‌بيني شده است.
كاكائوي خالص و تصفيه نشده اثر آنتي‌اكسيداني قوي در پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي و سرطان دارد، اما طي فرآيند شكلات‌سازي، مقدار زيادي از مواد آنتي‌اكسيداني كاكائو از بين مي‌رود. بنابراين مي‌توان گفت شكلات تهيه شده از كاكائو به دليل انجام فرآيند در كارخانه خواص مفيد دانه كاكائوي خالص را ندارد.
نوشابه كاكائو
اگر پوست هسته كاكائو را دم كنيد، نوشابه مطبوعي از آن به دست مي‌آيد كه بوي شكلات دارد و داراي مقدار زيادي ويتامين و براي تقويت استخوان‌ها مفيد است. مخصوصا به كساني كه داراي نرمي استخوان (راشيتيسم) هستند، مصرف اين جوشانده توصيه مي‌شود.
كره كاكائو
دانه كاكائو داراي 50 درصد چربي است. از كاكائو در صنعت لوازم آرايش و زيبايي و همچنين عطرسازي استفاده مي‌شود.
عوارض جانبي
مصرف ناصحيح كاكائو باعث عوارض كبدي و قلبي مي‌شود. كساني كه طبع گرمي دارند، بايد از خوردن بيش از حد كاكائو و محصولات آن خودداري كنند. براي افراد دچار بيماري قند نيز خوردن كاكائو ممنوع است.
دكتر هادي منوري - دكتراي داروسازي

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر