فوق تخصص گوارش و کبد گفت : مهمترین علایم کبد چرب ، داشتن شکمی بزرگ است . 30 درصد از مردم ایران دارای درجاتی از کبد چرب هستند.
دکتر ˈرضا ملک زادهˈ روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود : مهمترین خطر کبد چرب سکته قلبی و مغزی زودرس است . یکی دیگر از علایم کبد چرب داشتن آنزیم بالا در خون است که این مسئله با آزمایش قابل تشخیص است .ملک زاده خاطرنشان کرد : برخی از افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند با پیشرفت این بیماری مبتلا به نارسایی کبد می شوند که البته در برخی از بیماران حتی ممکن است 30 سال طول بکشد تا کبد دچار نارسایی شود.
وی گفت : مطالعات و تحقیقاتی در زمینه مصرف چای و قهوه نشان می دهد که مصرف زیاد چای در افراد مبتلا به کبد چرب ضرر دارد و در مقابل مصرف قهوه برای کبد چرب مفید است .
ملک زاده در مورد بروز چاقی در جامعه خاطرنشان کرد : متاسفانه امروزه بیماری چاقی در جامعه ما بسیار شایع شده است و پیشگیری از چاقی و درمان آن می تواند در درمان کبد چرب موثر باشد .وی در مورد شیوع بیماری سرطان روده بزرگ در کشور گفت : قرار است طرح غربالگری در مورد سرطان روده برزگ در شهر تهران اجرا شود .یکی از فرضیاتی که در این طرح مورد ارزیابی قرار می گیرد ، وجود میکروب در روده انسان است که در ایجاد سرطان می تواند نقش داشته باشد مانند سرطان معده که علت اصلی آن وجود میکروب است .
ملک زاده افزود : سابقه فامیلی در ابتلا به سرطان روده بزرگ نقش دارد و به آن دسته از افرادی که در تهران دچار سرطان روده بزرگ شده اند توصیه می شود که به صورت دوره ای حتما مورد ارزیابی و آزمایش قرار گیرند.
به گفته وی 60 درصد افرادی که به سرطان روده بزرگ مبتلا شده اند ، سابقه خانوادگی دارند و ضایعات پیش سرطانی در آنان 10 سال زودتر می تواند بروز کند .
ملک زاده همچنین در مورد بیماری ریفلاکس معده خاطرنشان کرد: ریفلاکس معده سرطان زا نیست و تصور مردم مبنی بر این که ریفلاکس معده در آینده تبدیل به سرطان می شود، اشتباه است . ریفلاکس معده همان بازگشت محتوای غذا از معده به مری و دهان بیمار است و ناشی از وجود میکروب ˈهلیکوباکترپیلوری ˈ است . این بیماری با مصرف دارو قابل درمان و کنترل است .
به گفته وی استرس ، اضطراب ، نوع خوراک ، تند غذا خوردن ، غذاهای تند ،فست و فودها و چاقی از مهمترین علل ایجاد ترش کردن معده یا ریفلاکس است .
این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: نیمی از افرادی که دچار ریفلاکس معده هستند پس از درمان ریفلاکس آنان عود می کند و ما این اطمینان را می دهیم داروی که پزشکان برای آنان تجویز می کنند به نام ˈامپرازول ˈخطرات و عوارضی برای آنان ندارد و سالها می توانند این دارو را مصرف کنند.
این فوق تخصص گوارش و کبد یادآور شد : پزشکان ایرانی در زمینه پیشگیری از بیماری های گوارشی از بسیاری از کشورهای دنیا و منطقه جلوترهستند . حدود 80 درصد از مرگ و میر ها در کشور ایران مربوط به بیماری های غیرعفونی است .
به گفته وی دوازدهمین کنگره گوارش و کبد از هشت تا دهم آذرماه با هدف ارایه آخرین دستاوردهای علمی در این زمینه در مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر