باقلا


با اینکه باقلای تازه در تابستان به بازار می‌آید، اما بیشتر در فصول سرد سال شاهد فروش باقلای گرم در بازار هستیم. از نظر طب سنتی باقلا طبعیت سرد و تر دارد. با توجه به طبیعت سرد آن بهتر است با ادویه‌هایی از جمله گلپر یا آویشن مصرف شود.
ترکیبات باقلا
باقلا از جمله منابع خوب پروتئین‌های گیاهی است و حاوی آهن، فسفر، کلسیم، پتاسیم و ویتامین‌های گروه  (B2 , B1 و B3) است و منبع فیبر مناسبی نیز محسوب می‌شود.
خواص غذايي باقلا
 در کاهش فشار خون موثر است.
 به دلیل وجود کلسیم، در پیشگیری از پوکی استخوان می‌تواند مفید باشد.
 جوشانده باقلا برای درمان ورم مثانه، رفع دردهای روماتیسمی و نقرس مناسب است.
 مخلوط آن با روغن بادام برای رفع گرفتگی صدا موثر است.
 برای درمان اسهال مزمن مفید است.
 در دوران نقاهت، گزینه مناسبی است.
 خلط آور است.
نكته: مصرف زیاد باقلا ممکن است ایجاد نفخ و دل پیچه کند. مصرف باقلای خام در بیماران مبتلا به فاویسم(یک بیماری خونی) مضر است.

شلغم


شلغم يكي از سبزيجات زمستانی بسيار قوي و مغذي است که به تنهایی و یا در داخل سوپ و آش مصرف می‌شود.

ترکیبات شلغم
شلغم حاوی املاح معدنی از جمله کلسیم، منیزیم، پتاسیم و سرشار از ویتامین C می‌باشد، از سایر ویتامین‌های موجود در شلغم می‌توان به ویتامین‌های گروه  (B1، B2 و B3) اشاره کرد. شلغم چربی و پروتئین کمی داشته و با وجود فراوانی مواد مغذی، حاوی انرژی کمی می‌باشد. از نظر طب سنتی، شلغم طبع گرم و تر دارد.

چغندر - لبو



چغندر ریشه‌ مغذی است که بر دو نوع می‌باشد. یک نوع آن چغندر معمولی و به رنگ قرمز (لبو) بوده و نوع دیگر آن چغندر قند است که به رنگ زرد روشن می‌باشد. 

ترکیبات چغندر
چغندر دارای مواد قندی، مواد ازته، املاح معدنی از جمله فسفر، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن و ویتامین‌های A، C،
ویتامین‌های گروه  (B1، B2، B3 و B9) و مقادیر اندکی چربی و پروتئین است. شایان ذکر است که در طب سنتی چغندر را در دسته مواد غذایی با طبع گرم و تر قرار داده‌اند.

گوشت شترمرغ؛ انتخابي بـرتـر


گوشت شترمرغ که در گروه گوشت‌های قرمز طبقه‌بندی می‌شود، از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است، طوری که می‌توان گفت یکی از کم‌چرب‌ترین و سالم‌ترین نمونه‌های گوشت قرمز در دسترس است. نکته جالب توجه در مورد گوشت شترمرغ این است که کالری، کلسترول و چربی آن حتی از گوشت مرغ و بوقلمون هم پایین‌تر است. گوشت شترمرغ مانند گوشت گاو به رنگ قرمز بوده، ولي تقريبا خصوصيات گوشت مرغ را دارا است. ران و سينه بخش‌هاي اصلي گوشت شترمرغ را تشكيل مي‌دهند. از يك شترمرغ 12 ماهه با وزن 100 كيلوگرم، لاشه‌اي با وزن 60 كيلوگرم به دست مي‌آيد كه 21‌ كيلوگرم گوشت درجه يك، 14 كيلوگرم گوشت درجه دو و مابقي استخوان و چربي خواهد‌ بود. با اینكه طعم و ساختار گوشت شترمرغ به گوشت گوساله شبیه است، اما دو سوم چربی كمتری نسبت به آن دارد و به دلیل سطح كلسترول پایین و پروتئین و آهن بالا، گوشت این پرنده به عنوان یك جانشین رضایت‌بخش برای گوشت قرمز، خریداران زیادی را به خود جلب كرده است.

گياه خواران بخوانند!


بر اساس نتايج يک پژوهش چيني که به تازگي منتشر شده است، داشتن رژيم غذايي گياهي مي تواند خطر بيماري هاي قلبي عروقي را افزايش دهد و باعث تشکيل لخته هاي خوني شود.
رژيم غذايي گياهي يعني پرهيز از مصرف گوشت قرمز يا ماهي و نيز محصولاتي که از حيوانات تامين مي شوند از قبيل شير، پنير يا تخم مرغ.تاکنون براي اين نوع رژيم غذايي فوايدي بر شمرده مي شد که علاوه بر رعايت حقوق حيوانات مي توان به ايمني در برابر ديابت، چاقي مفرط و بيماري هاي قلبي عروقي اشاره کرد. اما اخيرا محققان چيني به اين نتيجه رسيده اند که بر خلاف اين باور رايج، رژيم غذايي گياهي خطر بيماري هاي قلبي عروقي را افزايش مي دهد. محققان براي دست يافتن به اين نتيجه روي مقالات منتشر شده در سي ساله اخير بررسي هايي انجام دادند. آنها ثابت کردند که ميزان homocysteine خون افراد گياه خوار بالاست و علت بالا بودن اين اسيد آمينه اغلب به دليل بيماري شريان هاي کرونري است. علاوه بر اين، افرادي که رژيم غذايي گياهي را دنبال مي کنند با کمبودهايي بويژه در ويتامين B12، امگا3، آهن و روي روبه رو هستند که در بروز بيماري هاي قلبي عروقي نقش مهمي دارند

كنسروهاي خطرناك

جام جم آنلاين: بارها شنيده‌ايد كه توجه نكردن به ويژگي‌هاي يك كنسرو سالم سبب مسموميت بوتوليسم و در نهايت مرگ مي‌شود. بوتوليسم‌ يك‌ نوع‌ مسموميت‌ غذايي‌ جدي‌، ولي‌ غير مسري‌ است. اين مسموميت‌ دستگاه‌ عصبي‌ مركزي‌ و دستگاه‌ عضلاني‌ را تحت‌ تأثير قرار مي‌دهد.
علت چيست
باكتري كلستريديوم بوتولينوم يك باكتري بي‌هوازي است كه در غذاي آلوده يا خوب پخته نشده رشد مي‌كند. با رشد اين باكتري در غذا، سم قدرتمندي توليد و ترشح مي‌شود كه توانايي جذب از دستگاه گوارش و گسترش به دستگاه عصبي مركزي را دارد. غذاهايي كه با احتمال بيشتري ممكن است باعث بوتوليسم شوند عبارتند از

مصرف تخم مرغ را به هفته ای 3 عددکاهش دهید







سلامت نیوز : کارشناس تغذیه مرکز تحقیقات دیابت یزد اظهار داشت: افزایش کلسترول و چربی های خون، باعث افزایش خطر بیماری های قلبی در طی سال های اخیر شده است.

ناهید برخورداری ادامه داد: زمان افزایش کلسترول خون شامل تغییر شیوه های زندگی اعم از رژیم غذایی، فعالیت بدنی و نیز رفتارهای نادرست زندگی است. اما توجه به این نکته ضروری است که حل این مشکل به معنای حذف کامل چربی های غذایی نیست، زیرا کلسترول در تمامی سلول های بدن یافت می شود و برای ساخت سلول های سالم و برخی هورمون های حیاتی استفاده می شود.وی به منظور کاهش کلسترول توصیه کرد: افراد سعی کنند مصرف تخم مرغ را به هفته ای 3عدد کاهش دهند.این کارشناس تغذیه همچنین توصیه کرد:  مصرف میگو و امعاء و احشاء گوسفند مثل دل و جگر و قلوه، کله پاچه و مغز را محدود کنید.


تب کریمه



با بررسی دلایل شیوع مجدد این بیماری
لزوم توجه بیشتر به اطلاع رسانی درباره بیماری تب کریمه کنگو


سلامت نیوز: ضعف کنترل و نظارت کافی بر کشتار دام و واردات غیرکارشناسی و غیرمجاز دام موجب شیوع مجدد تب کریمه کنگو در کشورمان شده است و با توجه به نظر کارشناسان و متخصصان احتمال افزایش شمار مبتلایان به این بیماری که درمان قطعی برای آن وجود ندارد بسیار زیاد است به طوری که از زمان اعلام اولین آمار از مبتلایان به این بیماری که 4 نفر بود موارد ابتلا به 6، 9 و در آخرین آمار 27 نفر(مورد مشکوک در استانهای مختلف کشور )گزارش شده است .

سیر و پیازسیر و پیاز در درمان آکنه مؤثرند

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: سیر، پیاز و غلات سبوس‌دار که حاوی کروم بوده، در درمان آکنه مؤثر هستند.
سیر و پیاز در درمان آکنه مؤثرند به گزارش ایسنا، پریسا ترابی، با بیان این مطلب، اظهار کرد: داشتن یک رژیم غذایی مقوی و متعادل برای سلامت کل بدن از جمله پوست و کاهش علائم آکنه بسیار مهم است، اگر چه مهم‌ترین نکته در درمان آکنه، حفظ بهداشت پوست و دست کاری نکردن جوش‌ها است ولی مصرف کمتر غذاهای پرادویه و یا چرب و محرک و شیرینی‌ها برای کمتر کردن عوارض آکنه و جوش‌های غرور جوانی توصیه می‌شود.

برای تسکین سردردمان قهوه بخوریم یا مسکن؟

شاید چیزی كه می‌خورید، شاید هم كم‌خوابی، شاید هم اصلا به هم خوردن برنامه روتین زندگی‌تان علت سردرد شما باشند!

برای تسکین سردردمان قهوه بخوریم یا مسکن؟
یكی از مشكلات معمول خانم‌ها سردرد است، در واقع كمتر خانمی را می‌توانید پیدا كنید كه ماهی چند بار با انواع و اقسام سردردها روبه‌رو نشود؛ سردردهای میگرنی، سردردهای سینوزیتی و سردردهایی كه ممكن است علت‌هایی مثل ضعیف بودن چشم، خستگی، كم‌خوابی و... داشته باشد، یا علت آن‌ها اصلا مشخص نباشد، ساده‌ترین كار موقع سردرد داشتن، خوردن یك مسكن است، اما آیا ساده‌ترین كار، بهترین راه‌حل است؟ آیا بهتر نیست كه علت را برطرف كنید؟