شلغم


شلغم يكي از سبزيجات زمستانی بسيار قوي و مغذي است که به تنهایی و یا در داخل سوپ و آش مصرف می‌شود.

ترکیبات شلغم
شلغم حاوی املاح معدنی از جمله کلسیم، منیزیم، پتاسیم و سرشار از ویتامین C می‌باشد، از سایر ویتامین‌های موجود در شلغم می‌توان به ویتامین‌های گروه  (B1، B2 و B3) اشاره کرد. شلغم چربی و پروتئین کمی داشته و با وجود فراوانی مواد مغذی، حاوی انرژی کمی می‌باشد. از نظر طب سنتی، شلغم طبع گرم و تر دارد.

خواص غذايي شلغم
از جمله خواص دارویی شلغم که بیشتر مردم با آن آشنا هستند، مفید بودن آن در پیشگیری و درمان سرماخوردگی است. قرقره کردن آب پخته آن در درمان گلودرد مفید است و سرفه را تسکین می‌دهد. از سایر خواص دارویی آن می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:
 آب شلغم قند خون را پايین می‌آورد و درمان کننده جوش صورت است.
 به دلیل وجود کلسیم بالا برای استخوان‌ها مفید است.
 شلغم ضعف جنسی را درمان کرده و اسپرم را زیاد می‌کند.
 تقویت کننده حافظه است و بروز فراموشی را کاهش می‌دهد.
 حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است، بنابراین دارای خاصیت ضد سرطانی بوده و حتی قادر به متوقف کردن پیشرفت سرطان می‌باشد.
 مقاومت نوزادان متولد شده از مادرانی که در دوره بارداری از شلغم استفاده می‌کنند در برابر بیماری‌های عفونی بیشتر از سایر نوزادان است.
 دفع کننده سموم در بدن است، به خصوص اگر ناشتا مصرف شود.
 عصاره شلغم، در حل و دفع سنگ‌هاي كليوي با منشا اسید اوریکی مفید است.
 اثر مفیدی در درمان بیماری‌های تنفسی از جمله برونشیت دارد.
 ضماد مناسبی برای درمان کورک و دمل است.
 برای بیماران دیابتی مفید است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر