موسير از خانواده سير است و طبيعتا مثل سير، خواص درماني قابل توجهي دارد. براي قضاوت در مورد ماست موسير بهتر است به خواص آنها به صورت جداگانه و البته به اختصار نگاه کنيم. ماست تهيه شده از شير کامل يا خامه گرفته هم ارزش غذايي قابلتوجهي دارد و هم اثرات درماني بسيار گستردهاي را براي مصرفکنندگان باقي ميگذارد...
ماست داراي ميکروارگانيسمهاي زنده بسيار ارزشمند و خدمتگزار است که بيشترين آنها را باسيلوس بلگاريکوس و در درجه بعدي استرپتوکوکوس ترموفيلوس تشکيل ميدهند که در صورت مصرف ماست، اين ميکروارگانيسمها به دفع مخمرهاي رايج کمک ميکند. اين دو ميکروارگانيسم با توليد هيدروژن پراکسيد يا آباکسيژنه مانع از رشد استافيلوکوک اورئوس ميشود. ضمنا افرادي که نسبت به لاکتوز يا قند شير عدم تحمل دارند، بهتر است از ماست استفاده کنند.
ماست داراي ميکروارگانيسمهاي زنده بسيار ارزشمند و خدمتگزار است که بيشترين آنها را باسيلوس بلگاريکوس و در درجه بعدي استرپتوکوکوس ترموفيلوس تشکيل ميدهند که در صورت مصرف ماست، اين ميکروارگانيسمها به دفع مخمرهاي رايج کمک ميکند. اين دو ميکروارگانيسم با توليد هيدروژن پراکسيد يا آباکسيژنه مانع از رشد استافيلوکوک اورئوس ميشود. ضمنا افرادي که نسبت به لاکتوز يا قند شير عدم تحمل دارند، بهتر است از ماست استفاده کنند.