آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
برنامه غذايي در التهاب مفاصل
نوشته : سيدوهابالدين رضواني
چگونه ميتوان از طريق تغذيه التهاب مفاصل را كاهش داد و يا از آن جلوگيري كرد؟ چگونه ميتوان از طريق برنامهغذايي سلامت قلب و استخوانها را افزايش داد؟ و چگونه ميتوان از اين طريق به حس و حال بهتري رسيد؟
ورم مفاصل روماتيسمي و تغذيه
براي آگاهي از آنكه بهترين تغذيه براي شما كدام است، بايد ابتدا با درد خود آشنا باشيد. اگر انگشتان دستها و مچ دستهايتان به هنگام غذا درست كردن و يا خرد كردن سبزي درد ميگيرند، احتمالا از غذاهاي فستفودي و يا كبابي زياد استفاده ميكنيد. اگر داروهايتان به شما حالت تهوع و دل درد ميدهند؛ به طوري كه به زور غذا ميخوريد، احتمالاً بسياري از مواد مغذي را از دست ميدهيد. گاهي اوقات داروها با آنكه باعث كاهش درد مفاصل ميشوند، ولي از طرفي باعث از دست رفتن برخي مواد مغذي نيز ميشوند. مصرف كورتيكوستروئيدها مثل پردنيزون (Prednison) با آنكه درد را تسكين ميدهند، اما باعث كاهش ميزان پتاسيم بدن ميشوند و متوتروكسات (Methotrexate) نيز سطح فوليك اسيد را كاهش ميدهد. معمولا خانمهايي كه به ورم مفاصل روماتيسمي دچارند، به اندازه كافي ويتامين D و كلسيم دريافت نميكنند؛ در حاليكه براي اين بيماري دريافت ويتامين D و كلسيم كافي ضروري است و عدم دريافت مقدار مورد نياز منجر به پوكي استخوان ميشود.
ورم مفاصل روماتيسمي و تغذيه
براي آگاهي از آنكه بهترين تغذيه براي شما كدام است، بايد ابتدا با درد خود آشنا باشيد. اگر انگشتان دستها و مچ دستهايتان به هنگام غذا درست كردن و يا خرد كردن سبزي درد ميگيرند، احتمالا از غذاهاي فستفودي و يا كبابي زياد استفاده ميكنيد. اگر داروهايتان به شما حالت تهوع و دل درد ميدهند؛ به طوري كه به زور غذا ميخوريد، احتمالاً بسياري از مواد مغذي را از دست ميدهيد. گاهي اوقات داروها با آنكه باعث كاهش درد مفاصل ميشوند، ولي از طرفي باعث از دست رفتن برخي مواد مغذي نيز ميشوند. مصرف كورتيكوستروئيدها مثل پردنيزون (Prednison) با آنكه درد را تسكين ميدهند، اما باعث كاهش ميزان پتاسيم بدن ميشوند و متوتروكسات (Methotrexate) نيز سطح فوليك اسيد را كاهش ميدهد. معمولا خانمهايي كه به ورم مفاصل روماتيسمي دچارند، به اندازه كافي ويتامين D و كلسيم دريافت نميكنند؛ در حاليكه براي اين بيماري دريافت ويتامين D و كلسيم كافي ضروري است و عدم دريافت مقدار مورد نياز منجر به پوكي استخوان ميشود.
الفباي مشاوره در تغذيه و كاهش وزن
نوشته : دكتر سيدضياءالدين مظهري
اينك ميپردازم به تصريح عملكرد گروهي كه كد 03 به آنها اختصاص داده شده است. حتم دارم نه تنها شما بلكه تعداد زيادي از دوستان و آشنايان شما از جمله تشكيلدهندگان اين گروه ميباشيد كه به علت پريدن از اين شاخه به آن شاخه و گرفتن رژيمهاي سفت و سخت و انجام فعاليتهاي سنگين در ميانه راه بريده و از ادامه و پايان بردن برنامه رژيم خود سرباز زده، بسوي اين يا آن داروي تبليغ شده يا روش پيشنهادي رو آورده و از اين عمل نيز كه نتيجهاي عايدتان نشده رو به پرخوري آورده، ولع ايجاد شده به خوردن را با گشاده دستي پاسخ گفته و مجدداً نه تنها كيلوهاي كاسته شده را جايگزين نمودهايد، بلكه چند كيلويي بيشتر از قبل نيز اضافه وزن پيدا كردهايد. لاجرم با ابراز و قبول شكست خود به اين نتيجه غلط اعتقاد پيدا كردهايد كه اصولاً رژيم لاغري گرفتن نتيجهبخش نميباشد، چرا كه تمام راههاي طي شده به سراب منتهي شده است، نه از سوپ كلم نتيجهاي عايدتان شده و نه از رژيمهاي ارائه شده هفت روزه كه اميد داشتيد در پايان هفته از ميزان وزنتان هفت كيلوگرم كاسته شود.
خوردن شوری و ترشیجات ریسک سرطان معده را افزایش میدهد
متخصص بیماریهای آنکولوژی و رادیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: خوردن شوری و ترشیجات ریسک ابتلا به سرطان معده را افزایش میدهد.دکتر امیر هوشنگ یوسفی در گفت و گو با ایسنا افزود: در کشورهایی مانند هندوستان به علت مصرف زیاد فلفل و در کشور ژاپن به علت مصرف غذاهای دودی شده میزان بروز سرطان در این کشورهای بسیار زیاد است.
وی ادامه داد: ابتلا به یک نوع از کمخونی ارثی، پولیتهای داخل معده و همچنین ورود باکتری هیکوباکترپیلور همراه غذا به داخل معده از عوامل دیگر ابتلا اشخاص به سرطان معده است.
این متخصص بیماریهای آنکولوژی و رادیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با ذکر اینکه در سال 2006 در جهان 22 هزار و 286 نفر به سرطان معده مبتلا شدهاند، اظهار داشت: احساس ناراحتی در ناحیه شکم، کاهش وزن، تهوع، استفراغ و مدفوع سیاه رنگ از علائم بالینی بروز این بیماری است
وی ادامه داد: ابتلا به یک نوع از کمخونی ارثی، پولیتهای داخل معده و همچنین ورود باکتری هیکوباکترپیلور همراه غذا به داخل معده از عوامل دیگر ابتلا اشخاص به سرطان معده است.
این متخصص بیماریهای آنکولوژی و رادیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با ذکر اینکه در سال 2006 در جهان 22 هزار و 286 نفر به سرطان معده مبتلا شدهاند، اظهار داشت: احساس ناراحتی در ناحیه شکم، کاهش وزن، تهوع، استفراغ و مدفوع سیاه رنگ از علائم بالینی بروز این بیماری است
بفرمایید شام کم کالری
بهترین زمان مصرف میوه
سم زدایی طبیعی: میوه ها سرشار از عوامل طبیعی سم زدا مانند فلاوانوئید، کاروتنوئید و پلی فنولز است. این ترکیب ها برای از بین بردن یا خنثی کردن سموم به بدن کمک می کند. قند موجود در میوه به سلامت کبد کمک می کند تا این عضو دفع طبیعی سموم را بهتر انجام دهد.مصرف میوه و مغز از بدن در برابر بیماری ها محافظت می کند؛ گلوکز، منبع اصلی انرژی مغز است. موز میوه ای با گلایسمی متوسط به بالاست و میزان قند خون را بالا می برد. این امر باعث تمرکز و فعالیت بهتر مغز می شود. علاوه بر آن از بروز بیماری های حاد مانند آلزایمر و پارکینسون پیش گیری می کند و در موارد نادری نیز در صورت مصرف منظم باعث درمان این بیماری ها می شود.
قاصدک را دست کم نگیرید
دکتر طاهره ربانی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: این گیاه بالاترین میزان ویتامین A را در بین گیاهان دارد.
وی با تاکید بر خواص مفید گياه قاصدک افزود: این گیاه دارویی ، تقویت کننده کبد و دستگاه گوارش است ضمن اینکه در تصفیه خون، کاهش کلسترول، ازدیاد ترشح صفرا ،درمان روماتیسم ، نقرس، اگزما و رفع اختلالات پوستی نقش موثری دارد.
شایان ذکر است، قاصدک دارای املاح دیگری مثل منیزیم، منگنز، سیلیس و گوگرد است.
در عصاره این گیاه ماده تلخی به نام لاتاراکسین وجود دارد که در تقویت کبد ومعده بسیار مفید است
وی با تاکید بر خواص مفید گياه قاصدک افزود: این گیاه دارویی ، تقویت کننده کبد و دستگاه گوارش است ضمن اینکه در تصفیه خون، کاهش کلسترول، ازدیاد ترشح صفرا ،درمان روماتیسم ، نقرس، اگزما و رفع اختلالات پوستی نقش موثری دارد.
شایان ذکر است، قاصدک دارای املاح دیگری مثل منیزیم، منگنز، سیلیس و گوگرد است.
در عصاره این گیاه ماده تلخی به نام لاتاراکسین وجود دارد که در تقویت کبد ومعده بسیار مفید است
پروبیوتیک ها مانع از بروز آلرژی غذایی می شوند
دکتر زهره خدایی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: دستگاه گوارش انسان مملو از تعداد زیادی باکتری است که برخی از این باکتریها مفید، بعضی بی ضرر و برخی دیگر، برای سلامتی مضر بوده که این گروه در حالت عادی بدن، بایستی شرایط متعادل داشته باشند.
وی افزود: استرس شدید، افزایش سن، مصرف مداوم آنتی بیوتیک و رژیم غذایی نامناسب با تغییر فلور میکروبی روده موجب بروز اختلالات گوارشی می شود.
این متخصص خاطر نشان کرد: پروبیوتیک ها، اثرات مفیدی در بدن داشته و غالبا در دستگاه گوارش افراد سالم به طور عادی یافت می شود.
خدایی اظهار داشت: مصرف غذاهای تخمیری ماست، پنیر و یا ترشیجات تخمیر شده، کاهش استرس و خودداری از مصرف آنتی بیوتیک ها موجب ماندن باکتریهای مفید پروبیوتیک در بدن و سلامتی افراد می شود.
وی تصریح کرد: پروبیوتیک ها با یک تحریک ملایم سیستم ایمنی، سطح ایمنی بدن را افزایش و مانع از بروزآلرژی های غذایی در افراد می شود.
گفتنی است: مصرف غذاهای پر چرب و پر پروتئین نیز موجب کاهش باکتری سفید پروبیوتیک در بدن می شود.
وی افزود: استرس شدید، افزایش سن، مصرف مداوم آنتی بیوتیک و رژیم غذایی نامناسب با تغییر فلور میکروبی روده موجب بروز اختلالات گوارشی می شود.
این متخصص خاطر نشان کرد: پروبیوتیک ها، اثرات مفیدی در بدن داشته و غالبا در دستگاه گوارش افراد سالم به طور عادی یافت می شود.
خدایی اظهار داشت: مصرف غذاهای تخمیری ماست، پنیر و یا ترشیجات تخمیر شده، کاهش استرس و خودداری از مصرف آنتی بیوتیک ها موجب ماندن باکتریهای مفید پروبیوتیک در بدن و سلامتی افراد می شود.
وی تصریح کرد: پروبیوتیک ها با یک تحریک ملایم سیستم ایمنی، سطح ایمنی بدن را افزایش و مانع از بروزآلرژی های غذایی در افراد می شود.
گفتنی است: مصرف غذاهای پر چرب و پر پروتئین نیز موجب کاهش باکتری سفید پروبیوتیک در بدن می شود.
آشنایی با خواص روغن زیتون
روغن زیتون، عصاره میوه زیتون است و یکى از پرطرفدارترین روغنهاى گیاهى است که نه تنها طعم خوبى دارد بلکه سرشار از خاصیت است.
به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ تمام چربیهایی که میخوریم بد نیستند و در واقع لازم است در برنامه غذایی خود حتما مقداری چربی، بگنجانیم چرا که چربیها، کمک خوبی برای جذب مواد غذایی در بدن هستند.
برخی از چربیها به سلامت بدن کمک میکنند و برخی دیگر، موجب بیماری میشوند. پس باید آن نوع از چربی را انتخاب کنیم که سلامت بدن را تضمین کند و روغن زیتون نیز، از همین دسته است.
برخی از چربیها به سلامت بدن کمک میکنند و برخی دیگر، موجب بیماری میشوند. پس باید آن نوع از چربی را انتخاب کنیم که سلامت بدن را تضمین کند و روغن زیتون نیز، از همین دسته است.
سر غذا خوردن با كودك خود جدال نكنيد
متخصصان تغذيه اطفال در آكادمي تغذيه و ديابت آمريكا تاكيد كردند والدين نبايد كودكان خود را به تغذيه سالم وادار كنند چون روش زورگويي در اين مورد هرگز جواب نميدهد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، اين متخصصان درعين حال تاكيد كردند روشهايي وجود دارد كه ميتوان با بكارگيري آنها كودكانمان را تشويق كنيم به ميل خود تغذيه سالم را انتخاب كنند.
به گزارش سايت اينترنتي هلت مي آپ، اين كارشناسان توصيه ميكنند: حتما همراه با تمام اعضاي خانواده وعدههايي غذايي و صرف ميان وعده به طور دسته جمعي و البته برنامه ريزي شده در زمانهاي مشخص در طول روز داشته باشيد تا فرزندانتان نيز براي خوردن غذا و ميان وعده بر اساس برنامه تعيين شده كنار شما دور ميز بنشينند و غذا بخورند. - خودتان به عنوان بزرگتر با رعايت تغذيه سالم الگوي عملي خوب و مفيدي براي كودكتان باشيد.
- مقدار زيادي سبزي بخوريد و آن را به شيوههاي مختلف و شكيل سرو كنيد و به كودكتان هرازگاهي به طور غيرمستقيم بگوييد كه چقدر از خوردن آنها لذت ميبريد.
- هنگام خوردن غذا يا ميان وعده تلويزيون را خاموش كنيد و تلفن را دور از دسترس خود قرار دهيد.
اشتراک در:
پستها (Atom)