خرچنگ

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
خرچنگ‌ها از خانواده سخت پوستان هستند.شکمشان کاملا در زیر بدنشان پنهان است. روی بدن از پوسته‌ای سخت پوشیده شده‌است. همچنین آنها دارای یک جفت چنگال هستند.خرچنگ‌ها در تمام اقیانوس‌های جهان یافت می‌شوند اما برخی نیز در آب‌های شیرین و همچنین درون خشکی به ویژه در مناطق گرمسیری نیز زیست می‌کنند.اندازه خرچنگ‌ها بسیار متنوع است از خرچنگ نخودی که تنها چند میلیمتر اندازه دارد تا خرچنگ عنکبوتی ژاپنی که طول پاهایش بیشتر از ۴ متر است.

تغذیه 

خرچنگ‌ها همه چیز خوار هستند آنها به ویژه از جلبک و سایر غذاها دیگر شامل نرم‌تنان٬کرم‌ها‏ ٬سخت پوستان دیگر ٬ قارچ‌ها‏ و باکتری‌ها‏ و خرده غذاهایی که در دسترسشان باشد تغذیه می‌کنند.برای بسیاری از خرچنگ‌ها یک رژیم غذایی حاوی مواد گیاهی و حیوانی باعث رشد سریعتر و بیشتر زنده ماندن آنها می‌شود.


صدف خوراکی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد



  1. این جانوران دو صدف سفت آهکی دارند که تن نرمشان را دربر گرفته‌است. آب‌شش‌هایآن‌ها پلانکتون‌ها را از آب غربال می‌کند و ماهیچه‌های نزدیک‌کننده نیرومندی در تن آن‌ها برای بسته نگه داشتن صدف‌ها به‌کار می‌رود.صَدَف خوراکی نامی است که برای گروهی از جانوران نرم‌تن دوکفه‌ای استفاده می‌شود. بیشتر صدف‌های خوراکی در دریاها و آب‌های شور زندگی می‌کنند.


  • Oysters p1040741.jpg

قارچ و یه عالمه خاصیت

تهیه کننده : مجید مکاری

قارچ چیست؟
قارچ چیست؟ در فصول بارانی حتما رشد لایه های نرم،سفید رنگ،پنبه مانند ومخملی کپک روی نان مانده،ترشی ها،پارچه مرطوب،چرم،غذا،برگها،میوه و سبزیجات دیده اید.این کپک ها را قارچ می نامند که جز آغازیان طبقه بندی می شوند و فاقد ریشه،ساقه،برگ وکلروفیل(ماده سبز رنگ)می باشند.قارچها به علت فقدان کلروفیل برای تامین غذای خود یا به موجودات زنده وابسته اند(انگل)ویا به جسم آلی مرده احتیاج دارند(ساپروفیت).وقتی قارچ هارا در زیر میکروسکوپ آزمایش می کنیم می بینیم که شامل تعداد زیادی فیبرهای سیاه،زرد،سبز وآبی هستند.این فیبرها از دو بخش تشکیل شده اند.یک بخش که ریسه نام دارد و قارچ ها از آن به عنوان ریشه برای جذب غذا از ماده ای که روی آن زندگی می کند استفاد می کند.وقسمت دیگر لنف کروی است که شامل هاگ ها می باشد.

خواص جلبک های خوراکی


بعضي از جلبکها از قبيل آگاراگارماکول خوردني هستند که در گياه خواري مي توان از آنها استفاده نمود.
با اين گونه گياه ها مي توان ژله و آش تهيه نمود. هم چنين با اضافه کردن به آبگوشت بقولات آب ميوه جات شير و غيره... کاراگاهن غذايي فراخم ساخت.
کاراگاهن را مي توان به صورت خام در سالاد استفاده نمود. هم چنين آن را بسيار خرد کرده کنند( به مقدار يک قاشق مربا خوري براي هر نفر ) که در موارد ورم روده يبوست هاي سبک و عفونت روده بسيار مفيد و داروي گرانبهایي محسوب شود.
از آنجا که جلبک سرشار از يد و برم مي باشد در نارسائي و بي نظمي کار غدد تجويز و توصيه مي شود.
هم چنين در اختلالات عمل اعصاب .به علاوه در درمان عفونت هاي ريوي بسيار موثر مي باشد.براي اين کار از جوشانده ي آنها مي توان استفاده نمود و هر چند ساعت يک فنجان از آن را نوشيد.
براي تهيه جوشانده مقداري از آنرا به مدت ده دقيقه مي جوشانند. مي توان يک گياه مفيد ديگري مانند پونه به آن اضافه نموده مقداري عسل يا قند نيشکر نيز به آن بيفزايند.

منبع: تبیان

میگو و خواص آن



میگو و خواص آن
میگوها از خانواده سخت پوستان هستند و غالبا در دریا زندگی می کنند. میگو مقدار قابل توجهی املاح ضروری به ویژه آهن و فسفر دارد که برای کودکان در حال رشد و زنان باردار بسیار مفید است.
میگو منبع عالی ویتامین B۱۲، ویتامین D، سلنیوم، پروتئین با کیفیت بالا، چربی های غیر اشباع و آهن و نیاسین است.
ویتامین D۳ به طور طبیعی در فراورده های حیوانی یافت می شود که غنی ترین آنها روغن ماهی است. سلنیوم در انواع غذاهای دریایی موجود است و آثار آنتی اکسیدانی آن در جلوگیری از سرطان موثر است.
سلنیوم در نوسازی و ترمیم بخش های تخریب شده DNA اهمیت دارد و در فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز دخالت دارد که در کبد مواد سمی را خنثی می کند.مصرف روزانه ۱۲۰ گرم میگو ۷/۸۱ درصد نیاز روزانه به سلنیوم را برطرف می کند.میگو حاوی آمینو اسید تریپتوفان است و این آمینو اسید در بدن تبدیل به نیاسین (ویتامین B۳) می شود و در کل نیاسین میگو را بالا می برد.

آشنایی با خواص دمنوش گل همیشه بهار

همیشه بهار گیاهی است با گل‌های درشت به رنگ زرد و نارنجی، که دارای خواص درمانی مفیدی است.مشخصات عمومی:
همیشه بهار گیاهی است با نام علمی Calendula officinails که متعلق به خانواده Asteraceae (کاسنی) است.
گیاهی با برگ‌های بلند و باریک، علفی و یک‌ساله با گل‌های درشت به قطر 4 تا 7 سانتی‌متر که به رنگ زرد یا نارنجی هستند و ریشه آن نیز مخروطی شکل است.
آشنایی با خواص دمنوش این گیاه:
• دمنوش همیشه بهار، دارای خاصیت ضد التهاب و آنتی باکتریال است.[عصاره صمغ پسته ضد التهاب است]
• داروی محرک ایمنی در بدن است.
• برای درمان عفونت‌های گوش مفید است.[نکته بهداشتی روز:‌ علائم عفونت گوش در کودکان]
• برای درمان ورم ملتحمه چشم کاربرد دارد.
• محرک تولید کلاژن است.
• دمنوش همیشه بهار را می‌توانید برای تسکین گلودرد و التهابات دهانی، قرقره کنید.
• برای سم زدائی بدن پس از عمل، مفید است.
• برای درمان اختلالات دستگاه گوارش  به کار می‌رود.

• برای تنظیم دوره قاعدگی مفید است.[نکته بهداشتی روز: علائم اختلال قاعدگی]
• این دمنوش را می‌توان در یخچال نگه‌داری کرد و از آن برای نرم کردن پوست استفاده کرد.
•  حتی این دمنوش را می‌توان به طور مستقیم بر روی پوست ملتهب (آکنه، هموروئید و غیره) مالید.
طرز تهیه دمنوش گل همیشه بهار
به اندازه یک مشت از گل خشک شده همیشه بهار را درون آب جوش ریخته و به مدت 5 دقیقه آن را دم کنید.


منبع:http://www.hamshahrionline.ir/news-110688.aspx

پرخوري عصبي

نوشته  : آمنه چوپاني 
پرخوري عصبي يا جوع، نوعي اختلال در غذا خوردن است كه فرد پس از خوردن غذا احساس چاقي مي‌‌كند و به علت ترس از چاقي دچار عذاب وجدان شده و كاري انجام مي‌دهد كه منجر به تهوع و برگشت غذا از معده به بيرون شود. اين افراد معمولاً هيچ كنترلي روي غذا خوردن ندارند و تا آنجا كه مي‌توانند غذا مي‌خورند؛ ولي اغلب وزن طبيعي و ايده‌آل دارند. افرادي كه از اين بيماري رنج مي‌برند، اغلب به نخوردن غذا و روزه گرفتن و يا استفاده از ملين‌ها (مسهل‌‌ها) يا مدرها (ادارآورها) و يا به ورزش بيش از حد روي مي‌آورند. آنها با انجام اين كارها خودشان را تنبيه مي‌‌كنند تا زياد غذا نخورند و بدين طريق از شر كالري‌هاي اضافي راحت شوند. اين بيماري در ميان زنان شايع‌تر از مردان است و معمولاً فرد در سنين نوجواني و يا جواني به اين بيماري مبتلا مي‌شود، چون در اين سنين، افراد، بيشتر نگران ظاهر خود هستند و حساسيت بيشتري به اندام خود دارند. اين بيماران هميشه نگران نظر ديگران نسبت به ظاهر خود هستند. بيشتر كساني كه از اين بيماري رنج مي‌برند، در ظاهر علامت و نشانه خاصي ندارند و خوب و سلامت به نظر مي‌رسند. وقتي كاري به طور مداوم تكرار شود، در قسمت ناخودآگاه مغز ثبت خواهد شد؛ مثل رانندگي كردن و يا دوچرخه‌سواري؛ به همين دليل است كه اكثر بيماران بعد از حالت تهوع، هميشه با خود مي‌گويند اين آخرين باري است كه اين كار را انجام دادم؛ اما مطمئناً آخرين بار نخواهد بود.

رژیم غذائی گروه خونی AB


یدایش گروه خونی AB کمتر از یک هزار سال است. افراد کمی (2 تا 5 درصد جمعیت دنیا) دارای این گروه خونی هستند. این گروه خونی از نظر بیولوژی پیچیده و مرکب است. به آسانی به دیگر گروه های خونی نمی خورد. آنتی ژن های مرکب گاهی آن را ماننده گروه خونی A و گاهی مانند گروه خونی B می سازد و گاهی آمیزه ای از هر دو است. گروه خونی AB نوعی افسانه ای است. از اینرو دارندگان این گروه خونی باید به لیست غذائی هر دو گروه توجه نمایند. اساسا بیشتر خوراکیهائی که مداوا کننده گروه های خونی A و یا B هستند. احتمالا برای گروه AB بد هستند. با این حال استثنائاتی هم وجود دارد.

دارندگان این گروه خونی در واکنش نسبت به تغییر محیط زیست و رژیم غذائی جهاز هاضمه بسیار ظریف و حساس اند. در عین حال سیستم ایمنی این افراد بسیار تحمل پذیر می باشد

رژيم غذايي گروه خوني O

گروه خوني O ( گروه گوشت خوران ) 
  • - قديمي ترين گروه خوني مي باشد . در عين حال وجود خون گروه O در رگ هاي 38 تا 40 درصد بني آدم بيان گر اين امر است كه اين گروه خوني فروانترين گروه نيز هست .
  • - 40000 سال قبل از ميلاد مسيح بوجود آمده است .
  • - در آن دوره انسان هاي سروماگنون زندگي مي كروند كه به انسان هاي امروزي شباهت داشتند .
  • - به احتمال زياد زيستگاه آن ها در هندوستان امروزي بود .
  • - اين افراد شكارچي هاي ماهر و افرادي توانا بودند كه قادر به ساختن سلاح ها و ابزار متفاوت بوده و با مهارت از آن ها استفاده مي كردند

رژیم غذائی گروه خونی A


برای گروه خونی A بسیار حائز اهمین است که غذاهای خود را هر قدر ممکن باشد به صورت طبیعی، تازه، خالص و سالم مصرف نمایند.
گروه خونی A آمادگی بیولوژیکی برای ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان و دیابت (انواع قند خون) دارد، اما اینها عوامل احتمالی آنها هستند، نه این که اکثرا تقدیر حتمی آنها باشد. لذا اگر از این رزیم غذائی تبعیت نمایند می توانند سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کرده و از بروز بیماریهای تهدید کننده عمر جلوگیری نمایند.

عوامل لاغر شدن
لاغر بودن یک حالت طبیعی برای گروه خونی A است. در بسیاری از جهات، گروه خونی A در برخورد متابولیسمی کاملا مخالف گروه خونی O می باشد. مثلا هنگامی که غذاهای حیوانی سوخت و ساز بدن افراد گروه خونی O را بالا می برد و آن را فعال تر می نماید، در گروه خونی A ضعیف می نماید. شاید تجربه کرده باشید که وقتی گوشت قرمز می خورید بیشتر احساس تنبلی می کنید تا زمانی که پروتئین های گیاهی مصرف می کنید.
بعضی دارندگان گروه خونی A تجربه کرده اند که مایعات در بدن ایشان باقی می ماند، زیرا دستگاه گوارش به آهستگی عمل هضم غذاهای سنگین را انجام می دهد. علت این مطلب، اسید معده است که گروه خونی A دارای اسید پائین معده است.