ماش ؛ دانه ای فراموش شده

ماش یکی از حبوبات بسیار مفید و غنی است. با این که زادگاه اولیه ی آن ایران است ولی روز به روز کمتر استفاده می شود و در حال فراموش شدن است. شاید اگر از خواص فراوان آن مطلع شوید، به مصرف بیشتر آن راغب شوید.
ایرانیان قدیم ماش را « مِچ » می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت. یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی آش ماش است که در انتهای مطلب توضیح مختصری راجع به نحوه ی پخت آن ذکر خواهیم کرد. این دانه خاص ایران و خاور میانه است و مصرف آن در دیگر مناطق دنیا رواج زیادی ندارد.
این دانه غنی ، حاوی بسیاری از مواد مورد نیاز بدن است و در عین حال کالری کمی دارد ؛ یعنی پرخاصیت و غیر چاق کننده است. از این رو بهتر است در دوران رژیم لاغری  حداقل هفته ای یک بار از ماش استفاده شود چون بسیار زود هضم و غیر نفاخ است و به علت دارا بودن ویتامین A  و D  نیازهای بدن ما را تأمین می کند و برای تقویت اعصاب و بینایی  مفید است.

خواص درمانی ماش

? اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است ، ولی برای لینت مزاج دانه های پوست کنده ی آن را مصرف کنید.
? مصرف آش ماش سردردهای شدید و آبریزش بینی ناشی از سرماخوردگی  را درمان می کند و سرفه  و تب را تسکین می بخشد.
? ضماد ماش پخته با سرکه برای درمان اگزما و امراض جلدی  مفید است.
? ماش برای افرادی که دچار ضعف و ناتوانی هستند بسیار مفید است.

تهیه غذاهایی با ماش

با ماش می توانید ماش پلو، آش ماش و قلیه ی کدو با ماش که از غذاهای اصیل ایرانی هستند، تهیه کنید.

آشنایی با خواص جوز هندی

آشنایی با خواص جوز هندی
تغذیه > آشنایی با خواص خوراکی‌ها  - جوز هندی میوه درختی به همین نام است که مصرف آن به صورت خشک شده در مناطق گرمسیری رواج بسیاری دارد.هر دانه را از خارج، پوسته سختی به رنگ قهوه‌ای متمایل به خاکستری در برمی‌گیرد و شیارهای عمیقی دارد که با جدا کردن این پوسته، دانه آن ظاهر می‌شود.
دانه، سطحی چین‌خورده دارد و رنگ آن متمایل به خاکستری است. به طور کلی، جوز هندی در طولی حدود 5/2 سانتی‌متر و قطری حدود 5/1سانتی‌متر شکلی شبیه به تخم‌مرغ دارد.
آنچه جوز هندی را به‌ یکی از طعم‌دهنده‌ها و ادویه‌های پرمصرف در غذا- به‌خصوص در مناطق گرمسیری- تبدیل کرده است، عطر و بوی تند و مطبوع آن است.
صرف‌نظر از نقش جوز هندی به‌عنوان ادویه در غذا، این دانه خواص غذایی و درمانی بسیاری نیز دارد؛ جوز هندی منبع خوبی از ویتامین‌ها، املاح معدنی، اسیدهای آمینه، روی، آهن،‌ مس، کلسیم،‌ ژرمانیوم، فلاونوئیدها و بسیاری مواد مفید دیگر است.
جوز هندی برای درمان و تسکین بسیاری از دردها مفید شناخته شده است. در طب سنتی، دانه و روغن جوز هندی را برای درمان بیماری‌های مربوط به اعصاب و سیستم گوارش تجویز می‌کنند.
- از روغن جوز هندی مانند روغن دانه میخک برای کاهش موقتی دردهای دندان نیز می‌توان استفاده کرد؛ کافی است چوب‌پنبه‌ای را به مقداری روغن جوز هندی آغشته کرده و روی دندان دردناک قرار دهید.
- در کشور فرانسه- علاوه بر مصرف آن به‌عنوان ادویه- مخلوط جوز هندی و عسل را برای درمان ناراحتی‌های گوارشی و تنفسی مورد استفاده قرار می‌دهند.
- التهابات و دردهای مفصلی و رماتیسمی با مصرف خوراکی جوز هندی و همچنین ماساژ موضع با روغن آن تسکین می‌یابد.
- جوز هندی به حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
- برای کاهش علائم آلرژی نیز می‌توانید جوز هندی بخورید.
- به‌رغم خواص باارزش جوز هندی، مصرف زیاد آن سبب ایجاد مشکل در بخش کنترل احساسات در مغز شده و پس از مصرف بیش از حد، احساس نشاط به همراه سستی و رخوت در انسان پدید می‌آورد که شبیه نوعی مسمومیت است.

خرچنگ

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
خرچنگ‌ها از خانواده سخت پوستان هستند.شکمشان کاملا در زیر بدنشان پنهان است. روی بدن از پوسته‌ای سخت پوشیده شده‌است. همچنین آنها دارای یک جفت چنگال هستند.خرچنگ‌ها در تمام اقیانوس‌های جهان یافت می‌شوند اما برخی نیز در آب‌های شیرین و همچنین درون خشکی به ویژه در مناطق گرمسیری نیز زیست می‌کنند.اندازه خرچنگ‌ها بسیار متنوع است از خرچنگ نخودی که تنها چند میلیمتر اندازه دارد تا خرچنگ عنکبوتی ژاپنی که طول پاهایش بیشتر از ۴ متر است.

تغذیه 

خرچنگ‌ها همه چیز خوار هستند آنها به ویژه از جلبک و سایر غذاها دیگر شامل نرم‌تنان٬کرم‌ها‏ ٬سخت پوستان دیگر ٬ قارچ‌ها‏ و باکتری‌ها‏ و خرده غذاهایی که در دسترسشان باشد تغذیه می‌کنند.برای بسیاری از خرچنگ‌ها یک رژیم غذایی حاوی مواد گیاهی و حیوانی باعث رشد سریعتر و بیشتر زنده ماندن آنها می‌شود.


صدف خوراکی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد



  1. این جانوران دو صدف سفت آهکی دارند که تن نرمشان را دربر گرفته‌است. آب‌شش‌هایآن‌ها پلانکتون‌ها را از آب غربال می‌کند و ماهیچه‌های نزدیک‌کننده نیرومندی در تن آن‌ها برای بسته نگه داشتن صدف‌ها به‌کار می‌رود.صَدَف خوراکی نامی است که برای گروهی از جانوران نرم‌تن دوکفه‌ای استفاده می‌شود. بیشتر صدف‌های خوراکی در دریاها و آب‌های شور زندگی می‌کنند.


  • Oysters p1040741.jpg

قارچ و یه عالمه خاصیت

تهیه کننده : مجید مکاری

قارچ چیست؟
قارچ چیست؟ در فصول بارانی حتما رشد لایه های نرم،سفید رنگ،پنبه مانند ومخملی کپک روی نان مانده،ترشی ها،پارچه مرطوب،چرم،غذا،برگها،میوه و سبزیجات دیده اید.این کپک ها را قارچ می نامند که جز آغازیان طبقه بندی می شوند و فاقد ریشه،ساقه،برگ وکلروفیل(ماده سبز رنگ)می باشند.قارچها به علت فقدان کلروفیل برای تامین غذای خود یا به موجودات زنده وابسته اند(انگل)ویا به جسم آلی مرده احتیاج دارند(ساپروفیت).وقتی قارچ هارا در زیر میکروسکوپ آزمایش می کنیم می بینیم که شامل تعداد زیادی فیبرهای سیاه،زرد،سبز وآبی هستند.این فیبرها از دو بخش تشکیل شده اند.یک بخش که ریسه نام دارد و قارچ ها از آن به عنوان ریشه برای جذب غذا از ماده ای که روی آن زندگی می کند استفاد می کند.وقسمت دیگر لنف کروی است که شامل هاگ ها می باشد.

خواص جلبک های خوراکی


بعضي از جلبکها از قبيل آگاراگارماکول خوردني هستند که در گياه خواري مي توان از آنها استفاده نمود.
با اين گونه گياه ها مي توان ژله و آش تهيه نمود. هم چنين با اضافه کردن به آبگوشت بقولات آب ميوه جات شير و غيره... کاراگاهن غذايي فراخم ساخت.
کاراگاهن را مي توان به صورت خام در سالاد استفاده نمود. هم چنين آن را بسيار خرد کرده کنند( به مقدار يک قاشق مربا خوري براي هر نفر ) که در موارد ورم روده يبوست هاي سبک و عفونت روده بسيار مفيد و داروي گرانبهایي محسوب شود.
از آنجا که جلبک سرشار از يد و برم مي باشد در نارسائي و بي نظمي کار غدد تجويز و توصيه مي شود.
هم چنين در اختلالات عمل اعصاب .به علاوه در درمان عفونت هاي ريوي بسيار موثر مي باشد.براي اين کار از جوشانده ي آنها مي توان استفاده نمود و هر چند ساعت يک فنجان از آن را نوشيد.
براي تهيه جوشانده مقداري از آنرا به مدت ده دقيقه مي جوشانند. مي توان يک گياه مفيد ديگري مانند پونه به آن اضافه نموده مقداري عسل يا قند نيشکر نيز به آن بيفزايند.

منبع: تبیان

میگو و خواص آن



میگو و خواص آن
میگوها از خانواده سخت پوستان هستند و غالبا در دریا زندگی می کنند. میگو مقدار قابل توجهی املاح ضروری به ویژه آهن و فسفر دارد که برای کودکان در حال رشد و زنان باردار بسیار مفید است.
میگو منبع عالی ویتامین B۱۲، ویتامین D، سلنیوم، پروتئین با کیفیت بالا، چربی های غیر اشباع و آهن و نیاسین است.
ویتامین D۳ به طور طبیعی در فراورده های حیوانی یافت می شود که غنی ترین آنها روغن ماهی است. سلنیوم در انواع غذاهای دریایی موجود است و آثار آنتی اکسیدانی آن در جلوگیری از سرطان موثر است.
سلنیوم در نوسازی و ترمیم بخش های تخریب شده DNA اهمیت دارد و در فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز دخالت دارد که در کبد مواد سمی را خنثی می کند.مصرف روزانه ۱۲۰ گرم میگو ۷/۸۱ درصد نیاز روزانه به سلنیوم را برطرف می کند.میگو حاوی آمینو اسید تریپتوفان است و این آمینو اسید در بدن تبدیل به نیاسین (ویتامین B۳) می شود و در کل نیاسین میگو را بالا می برد.

آشنایی با خواص دمنوش گل همیشه بهار

همیشه بهار گیاهی است با گل‌های درشت به رنگ زرد و نارنجی، که دارای خواص درمانی مفیدی است.مشخصات عمومی:
همیشه بهار گیاهی است با نام علمی Calendula officinails که متعلق به خانواده Asteraceae (کاسنی) است.
گیاهی با برگ‌های بلند و باریک، علفی و یک‌ساله با گل‌های درشت به قطر 4 تا 7 سانتی‌متر که به رنگ زرد یا نارنجی هستند و ریشه آن نیز مخروطی شکل است.
آشنایی با خواص دمنوش این گیاه:
• دمنوش همیشه بهار، دارای خاصیت ضد التهاب و آنتی باکتریال است.[عصاره صمغ پسته ضد التهاب است]
• داروی محرک ایمنی در بدن است.
• برای درمان عفونت‌های گوش مفید است.[نکته بهداشتی روز:‌ علائم عفونت گوش در کودکان]
• برای درمان ورم ملتحمه چشم کاربرد دارد.
• محرک تولید کلاژن است.
• دمنوش همیشه بهار را می‌توانید برای تسکین گلودرد و التهابات دهانی، قرقره کنید.
• برای سم زدائی بدن پس از عمل، مفید است.
• برای درمان اختلالات دستگاه گوارش  به کار می‌رود.

• برای تنظیم دوره قاعدگی مفید است.[نکته بهداشتی روز: علائم اختلال قاعدگی]
• این دمنوش را می‌توان در یخچال نگه‌داری کرد و از آن برای نرم کردن پوست استفاده کرد.
•  حتی این دمنوش را می‌توان به طور مستقیم بر روی پوست ملتهب (آکنه، هموروئید و غیره) مالید.
طرز تهیه دمنوش گل همیشه بهار
به اندازه یک مشت از گل خشک شده همیشه بهار را درون آب جوش ریخته و به مدت 5 دقیقه آن را دم کنید.


منبع:http://www.hamshahrionline.ir/news-110688.aspx

پرخوري عصبي

نوشته  : آمنه چوپاني 
پرخوري عصبي يا جوع، نوعي اختلال در غذا خوردن است كه فرد پس از خوردن غذا احساس چاقي مي‌‌كند و به علت ترس از چاقي دچار عذاب وجدان شده و كاري انجام مي‌دهد كه منجر به تهوع و برگشت غذا از معده به بيرون شود. اين افراد معمولاً هيچ كنترلي روي غذا خوردن ندارند و تا آنجا كه مي‌توانند غذا مي‌خورند؛ ولي اغلب وزن طبيعي و ايده‌آل دارند. افرادي كه از اين بيماري رنج مي‌برند، اغلب به نخوردن غذا و روزه گرفتن و يا استفاده از ملين‌ها (مسهل‌‌ها) يا مدرها (ادارآورها) و يا به ورزش بيش از حد روي مي‌آورند. آنها با انجام اين كارها خودشان را تنبيه مي‌‌كنند تا زياد غذا نخورند و بدين طريق از شر كالري‌هاي اضافي راحت شوند. اين بيماري در ميان زنان شايع‌تر از مردان است و معمولاً فرد در سنين نوجواني و يا جواني به اين بيماري مبتلا مي‌شود، چون در اين سنين، افراد، بيشتر نگران ظاهر خود هستند و حساسيت بيشتري به اندام خود دارند. اين بيماران هميشه نگران نظر ديگران نسبت به ظاهر خود هستند. بيشتر كساني كه از اين بيماري رنج مي‌برند، در ظاهر علامت و نشانه خاصي ندارند و خوب و سلامت به نظر مي‌رسند. وقتي كاري به طور مداوم تكرار شود، در قسمت ناخودآگاه مغز ثبت خواهد شد؛ مثل رانندگي كردن و يا دوچرخه‌سواري؛ به همين دليل است كه اكثر بيماران بعد از حالت تهوع، هميشه با خود مي‌گويند اين آخرين باري است كه اين كار را انجام دادم؛ اما مطمئناً آخرين بار نخواهد بود.

رژیم غذائی گروه خونی AB


یدایش گروه خونی AB کمتر از یک هزار سال است. افراد کمی (2 تا 5 درصد جمعیت دنیا) دارای این گروه خونی هستند. این گروه خونی از نظر بیولوژی پیچیده و مرکب است. به آسانی به دیگر گروه های خونی نمی خورد. آنتی ژن های مرکب گاهی آن را ماننده گروه خونی A و گاهی مانند گروه خونی B می سازد و گاهی آمیزه ای از هر دو است. گروه خونی AB نوعی افسانه ای است. از اینرو دارندگان این گروه خونی باید به لیست غذائی هر دو گروه توجه نمایند. اساسا بیشتر خوراکیهائی که مداوا کننده گروه های خونی A و یا B هستند. احتمالا برای گروه AB بد هستند. با این حال استثنائاتی هم وجود دارد.

دارندگان این گروه خونی در واکنش نسبت به تغییر محیط زیست و رژیم غذائی جهاز هاضمه بسیار ظریف و حساس اند. در عین حال سیستم ایمنی این افراد بسیار تحمل پذیر می باشد