خواص پرتقال

آشنایی با خواص پرتقال
 پرتقال یکی از پرمصرف‌ترین میوه‌های فصل سرماست و به علت آنکه مانند دیگر مرکبات به لحاظ ویتامین C غنی است، همواره خوردن آن برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی توصیه می‌شود
خواص غذایی
پرتقال علاوه بر ویتامین C دارای انواع ویتامین‌های B، E، A و همچنین سرشار از بتاکاروتن است؛ در ضمن در این میوه املاح معدنی بسیاری از جمله کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی مس، آهن، منگنز و روی نیز وجود دارد.
خواص درمانی
ـ پرتقال به جهت دارابودن انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مختلف یک تقویت‌کننده عمومی بدن بوده و برای رشدونمو استخوان‌ها، استحکام اندام‌ها و همچنین رشد بچه‌ها بسیار سودمند است؛ در ضمن مصرف آن به زنان حامله و شیرده نیز توصیه می‌شود.
ـ پتاسیم زیاد موجود در پرتقال، عامل افزایش ادرار است؛ در نتیجه سموم را به سرعت از بدن دفع می‌کند؛ در ضمن پزشکان معمولا به افرادی که دچار مشکل یبوست هستند، توصیه می‌کنند که مصرف پرتقال و آب آن را افزایش دهند.
ـ پرتقال باعث افزایش ترشحات معده و کیسه صفرا می‌شود؛ بنابراین افرادی که از مشکلات معده و صفرا در رنج هستند قبل از مصرف آن، با پزشک مشورت کنند.
ـ مصرف پرتقال برای درمان بیماری‌هایی همچون سرماخوردگی، زکام، برونشیت، اسکوربوت (کمبود ویتامین C) بری‌بری (کمبود ویتامین B1)، بیماری قند، عوارض آسمی، رماتیسم، درد مفاصل و بسیاری از بیماری‌‌های دیگر مفید و مؤثر است.
یک عدد پرتقال بزرگ چه دارد:
انرژیپروتئینهیدرات کربنفیبرویتامین cاسید فولیکپتاسیمتیاسین
86 کیلو کالری2 گرم22 گرم4 گرم97.89 میلی ‌گرم55.2 میکرو‌ گرم333.04 میلی ‌گرم0.16 میلی ‌گرم
منبع: همشهری آنلاین

قره‌قوروت، خوشمزه و پرخاصيت


قره‌قوروت مانند ديگر لبنيات براي پيشگيري از پوکي استخوان مفيد است. قره‌قوروت حاوي پروتئين، کربوهيدرات و چربي است.

قره‌قوروت يا قره‌قروت يکي از فرآورده‌هاي فرعي شير است که به روش سنتي از کشک توليد مي‌شود.
هر 100 گرم قره‌قوروت حاوي240 کيلوکالري انرژي است که مي‌تواند بخشي از انرژي مورد نياز روزانه را تأمين کند.
قره‌قوروت حاوي پروتئين، کربوهيدرات و چربي است.

پروتئين موجود در اين فرآورده نقش ساختاري و استحکامي در بدن (به ويژه عضلات) دارد و به رشد و نمو کمک مي‌کند.

غذا خوردن پشت میز کار خطرناک است!

محیطی عاری از استرس

کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر اجتناب از غذا خوردن پشت میز کار توصیه کرد: افراد غذایشان را در محیطی عاری از استرس و در آرامش کامل میل نمایند.

رضا مورکیان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سینانیوز در یزد با تاکید براین که هنگام صرف غذا باید زمان کافی جهت سرو غذا اختصاص یابد اظهارداشت:

خرما سرشار از انرژي و گرما

نوشته  : مهندس مسعود خبازي كارشناس مسئول اداره استاندارد كاشان 


مقدمه

خرما (Dates) كه اعراب آن را «تمر» مي‌نامند در تمام كتاب‌هاي مقدس با احترام ياد شده و در قرآن كريم با نام يكي از ميوه‌هاي بهشتي ناميده شده است؛ خرما ميوه‌اي بسيار مقوي و حاوي مواد معدني زياد از جمله آهن، پتاسيم، كلسيم، منيزيم، فسفرو ويتامين‌هاي A،B وE مي‌باشد.  در درمان بيماري‌هاي عفوني و سرطان موثر بوده و از ريزش مو نيز جلوگيري مي‌كند.  يك ميان وعده مغذي و مناسب بوده و مي‌تواند جايگزين قند وشكر در رژيم غذايي گردد.

مدال برنده در غذاي دونده

نوشته  : محمد حضوري 

مقدمه
دويدن را شايد بتوان در دسترس ترين و در عين حال ارزان ترين ورزش‌ها دانست. تاثير اين ورزش در توانايی ورزشکاران در کليه رشته‌ها بدان حد است که انديشمندان ورزشی آن را «مادر ورزش‌ها» می‌دانند.
ورزش دووميدانی خود در رشته‌های مختلف شامل دو سرعت (دوهای 100 و 400 متر)، دوی استقامت (در مسافت‌هايی بيش از 1500 متر)، پرش طول، پرش ارتفاع و... برگزار می‌گردد. مسلم است که با توجه به شرايط هر يک از رشته‌های ورزشی فوق، ورزشکاران آن رشته می‌بايست اصول تمرينی و تغذيه‌ای متفاوتی را رعايت نمايند. لذا با توجه به اثر تغذيه در موفقيت ورزشکاران کليه رشته‌ها، در اين مقاله قصد داريم تا راهکارهای تغذيه‌ای موثر در موفقيت يک ورزشکار رشته دوی استقامت را بررسی نماييم.

زندگي سالم تا 100 سالگي

نوشته  : دكتر محمد رضا وفا‏ متخصص تغذيه و رژيم درماني 

بر اساس تعاريف موجود توانايي حفظ خطر پايين ابتلاء به بيماري يا ناتواني، حفظ عملكرد بالاي ذهني و جسمي و داشتن يك زندگي فعال، بعنوان سالمندي سالم بيان شده است. با توجه به بهبود نسبي شرايط زندگي و پيشرفت قابل توجه علوم پزشكي در پيشگيري و درمان بيماري‌ها، ميانگين اميد به زندگي  در بدو تولد در اغلب كشورهاي دنيا افزايش قابل توجهي داشته است، بگونه‌اي كه در زنان ژاپني از 45 سال در سال1840 به 85 سال در سال 2000 رسيده و طبق پيش‌بيني سازمان ملل به بيشتر از 90 سال در سال 2040 خواهد رسيد. شرايط مشابه با ژاپن براي اغلب كشورهاي ديگر نيز پيش‌بيني شده است (تصوير 1).
از طرف ديگر آمارهاي موجود در اغلب كشورهاي صنعتي و آمريكا نشان مي‌دهند كه رشد جمعيتي كهنسالان بالاي 85 سال در مقايسه با سالمندان 84-64 ساله از سال 1990 تا سال 2000 بسيار قابل توجه بوده است و پيش بيني مي‌شود تا سال 2050 ميلادي به صورت تصاعدي افزايش يابد. در حال حاضر بالغ بر 3 ميليون آمريكايي بالاي 85 سال سن دارند كه پيش‌بيني مي‌شود تا سال 2050 به بيشتر از 30 ميليون نفر برسند.

مباني كاربردي ايمني غذا

نوشته  : مهندس مسيح انصاري دزفولي 



آيا بعد از باز كردن شيشه ترشي، قرار دادن آن در يخچال ضروري است؟

اصولا دماي يخچال (4 درجه سانتي‌گراد) رشد ميكروارگانيزم‌ها را كند مي‌كند كه نتيجه آن در كيفيت ترشي توليد شده موثر مي‌باشد و مانع فساد آن مي‌شود. به طور كلي ميكروارگانيزم‌ها در دماهاي مختلف قادر به رشد هستند و بر اين اساس آن‌ها را به گرمادوست، سرمادوست و متوسط‌دوست تقسيم مي‌كنند: با اين حال، سرما رشد ميكروارگانيزم‌ها را كند مي‌كند. در ترشيجات علاوه بر دماي يخچال، PH پايين‌ نيز سبب كاهش رشد يا توليد سم بيماريزا از سوي ميكروارگانيزم‌ها مي‌شود. با توجه به مطالب بالا مي‌توان نتيجه گرفت در نهايت بعد از باز كردن شيشه ترشي، قرار دادن آن در يخچال جهت جلوگيري از رشد (كند كردن) ميكروارگانيزم‌ها ضروري است.

نقش تغذيه در پيشگيري از سرطان روده بزرگ

نوشته  : دكتر سيدمرتضي صفوي 


تاريخچه سرطان روده بزرگ:

سرطان روده بزرگ دومين سرطان شايع در ميان بزرگسالان بعد از سرطان ريه مي‌باشد و همچنين رتبه دوم را در ميان سرطان‌هايي كه فرد را به كام مرگ مي‌كشد به خود اختصاص داده است. اين سرطان از لحاط بدخيم شدن تومورها سومين سرطان شايع در جهان است.
براساس تحقيقات صورت گرفته سرطان روده بزرگ در مردان نسبت به زنان شايع‌تر است، البته مطالعات اخير عكس اين مطلب را بازگو مي‌كند. به اين صورت كه درگيري بيشتر زنان در عرصه‌هاي مختلف زندگي باعث بالا رفتن فاكتورهاي خطرساز براي آن‌ها شده است.


عوامل خطرساز در ايجاد سرطان روده بزرگ:

اكثر سرطان‌هاي كولوركتال از پوليپ‌هايي در سطح روده كه توانايي بدخيم شدن دارند نشات مي‌گيرند. پوليپ به يك برجستگي قابل رويت از سطح مفاصلي اطلاق مي‌شود كه از نظر آسيب شناختي مي‌تواند به شكل‌هاي متفاوتي وجود داشته باشد.

تابستان را با هندوانه خنک کنید


تابستان را با هندوانه خنک کنیدهندوانه میوه ای شیرین و آبدار است که نه تنها باعث رفع تشنگی در هوای گرم تابستان می شود بلکه اثرات بسیار مفید دیگری نیز دارد که برای ما ناشناخته است.

هندوانه منبع غنی ویتامینA ( به شکل بتاکاروتن ) و ویتامین C می باشد. این میوه پرفایده التهاباتی را که در بیماری هایی مثل آسم، تصلب شرائین، سرطان روده و التهاب مفاصل وجود دارد، از بین می برد.

عاشق نوعی غذا هستید؟ شاید مریض باشید!


عاشق سـالاد هستید؟ شاید مریض باشید!

هر کدام از ما علاقه خاصی به بعضی غذاها داریم و هیچ وقت از خوردن آنها سیر نمی شویم. برای مثال یک نفر همیشه غذای خود را با نوشابه می خورد و دیگری نمی تواند حتی یک روز را بدون شکلات سپری کند.
بعضی مواقع علاقه به برخی مواد غذایی زودگذر و موقتی هستند اما در صورتی که این وضعیت حالت مزمن و طولانی مدت به خود بگیرد، باید حتما نسبت به آن توجه ویژه داشته باشید. به این داستان توجه کنید