آرد برنج

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد


آرد برنج آردی است که از برنج درست می‌شود. برای تهیه آن برنج پوست کنده را یک روز در آب سرد خیس می‌کنند و بعد از خشک شدن آن را می‌کوبند تا آرد شود. [۱] می‌تواند جایگزین مناسبی برای آرد گندم باشد برای کسانی که هضم گلوتن در دستگاه گوارش آنها باعث سوء‌هاضمه می‌ شود.

آرد سوخاری

آرد سوخاري در جعبه و در بشقاب

پودر سوخاری یا آرد سوخاری معمولاً از نان‌های حجیم تهیه می شود. این نان‌ها به شکلی در برابر گرما قرار می گیرند که نم آنها از بین برود و به صورت خشک برون آیند. آرد سوخاری و نان سوخاری دو فرآورده از یک خانواده هستند. این نان در اثر حرارت مجدد، رطوبت خود را از دست می دهد و خشک، قهوه ای و برشته می شود. اگر این نان خشک شده را به صورت آرد درآوریم، آرد سوخاری به دست می آید. در واقع، نان‌های تست چنانچه به فروش نروند، به دلیل بیات شدن دیگر به شکل نان قابلیت مصرف نبوده و اگر دچار فساد نشده باشند دوباره به کارخانه باز می گردند و مجددا در فر قرار می گیرند تا به صورت خشک شده درآیند. این فرایند دربارهٔ نان هایی که قالب آنها دچار اشکال شده نیز رخ می دهد. پس از این مرحله، آنها را آسیاب و به شکل آرد سوخاری بسته بندی و روانه بازار می کنند.
برای آماده سازی آرد سوخاری، نان دو بار تحت فرآیند پخت قرار می گیرد و تهیه آن به طور مستقیم از آرد معمولی امکان پذیر نیست.



خواص جوش‌ شیرین

جوش ‌شیرین ترکیبی شیمیایی است که علاوه بر استفاده از آن در شیرینی‌پزی دارای مصارف فراوان دیگری نیز است.
آشنایی با خواص جوش‌ شیریناین ترکیب شیمیایی علاوه بر استفاده در موارد شیرینی‌پزی مانند عمل کردن به عنوان خمیرمایه و نیز نرم کردن و پف دادن به کیک‌ها دارای خواص بسیار دیگری نیز است .
برخی دیگر از خواص جوش شیرین:
• به عنوان یک آنتی اسید استفاده می‌شود.
• به عنوان یک دئودورانت از آن استفاده می‌شود.(با استفاده از دستگاه اسپری)
• به عنوان خمیر دندان برای شستشوی دهان به کار می‌رود.
• برای ساییدن (اسکراب) دست و صورت مصرف می‌شود.
• برای نرمش پوست‌، یک پیمانه از آن را درون آب وان حمام بریزید.
• خارش پوست ناشی از گزش حشرات را کاهش داده و برای رفع آفتاب سوختگی مفید است.
• برای رفع بوهای شدید و نامطبوع از دست،‌ شستن دست با مقداری جوش‌شیرین و آب توصیه می‌شود.

سنبل هندي براي درمان صرع مفيد است

سنبل هندي گياهي است با ساقه هاي زير زميني و گل هاي صورتي و يا آبي رنگ. ريشه هاي خشک شده اين گياه معطر، تلخ و تقويت کننده و ضدعفوني کننده است و خاصيت دارويي دارد.
خواص سنبل هندي
* به گزارش "Ask.com" اين گياه را مي توان به صورت خوراکي و يا موضعي استفاده کرد.* سنبل هندي تقويت کننده سيستم عصبي است و باعث ايجاد آرامش مي شود.* پماد تهيه شده با آب و سنبل هندي براي کاهش احساس سوختگي، تورم، درد و بهبود پوست مؤثر است.* براي مقابله با عرق بيش از حد مي توان از پودر اين گياه معطر استفاده کرد.

خواص درماني گياه وانيل

نمایش اندازه واقعیبه فرانسويLa vanille و به انگليسي vanillaگفته مي شود،به عربي نيز ان را «وانيلا»گويند.ميوه گياهي است به نام وانيل.
اين گياه كه به فرانسوي Vanilierو به انگليسيVanilla گفته مي شود گياهي است از خانواده ثعلب هاOrchidaceae،داراي گونه هاي متعددي است كه معروف ترين آن براي توليد وانيل،به نام علميVanilla planifolia Andr. ناميده مي شود كه سابقا ان را Vanilla fragransمي گفتند.

واسابی (ترب ژاپنی )

http://www.henriettesherbal.com/files/images/photos/p14/wasabia-japonica.jpgنام علمی :  Wasabia japonica   
گیاهی است از تیرهٔ شب‌بوها (Brassicaceae)
ریشه واسابی مزه‌ای بسیار تند از نوع خردل دارد و سسی که از آن تهیه می‌شود با غذاهای ژاپنی سوشی و ساشیمی )ماهی خام) خورده می‌شود.
سس واسابی بخارهایی تولید می‌کند که برای درون بینی حالتی زننده دارند.

گارام ماسالا

 (به هندی: गरम मसाला) گونه‌ای طعم‌دهنده غذاست که از ادویه‌جات برشته شده و سائیده شده درست می‌شود و در آشپزی هندی و پاکستانی کاربرد دارد. مواد اصلی این ادویه هل، زیره، دارچین و فلفل سیاه می‌باشد.رنگ آن قهوه‌ای تیره می‌باشد. به دلیل طعم تند، این ادویه بیشتر در پخت گوشت بکار می‌رود. اودیه باید قبل از تفت گوشت در روغن داغ تفت داده شود.
واژه گارام ماسالا به معنی «ادویه‌جات تند» است.


گارام یعنی تند و ماسالا یعنی ادویه

سیاهدانه

حکیم مهر -  سیاهدانه طعمی تلخ دارد و به‌عنوان ادویه در مواد غذایی بخصوص ترشیجات استفاده می‌شود.
این دانه بومی جنوب غربی آسیاست و از قدیم به‌عنوان ضد انگل، ضد باکتری و مسهل استفاده می‌کردند.
مصرف سیاهدانه برای زنان شیرده مفید است زیرا باعث افزایش ترشح شیر می‌شود.
تحقیقات نشان داده است مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در سیاهدانه در درمان دیابت، سل،‌ بیماری‌های قلبی و عروقی، کم‌خونی و میگرن مفید است.
اسیدهای چرب ضروری فراوان موجود در سیاهدانه آن را به‌نوعی مواد غذایی ضدسرطان تبدیل کرده که در حفظ سلامت پوست و مو مفید است.
سیاهدانه آهن و پتاسیم فراوانی دارد و علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، باعث رفع مسمومیت خونی و یبوست می‌شود.
مصرف روغن سیاهدانه در برنامه غذایی به‌دلیل امگا 6 فراوان آن در کاهش قندخون، تعادل فشارخون، بهبود آرتروز و التهاب لثه مؤثر است و کلیه و مجاری ادرار را تصفیه می‌کند.

خسرودار





در فارس و خوزستان به نام خسرودار و در تهران به نام ريشه جوز يا همان خسرودار معروف است.
ولي ربطي به جوز يا دارو ندارد.
ريشه اي است تكه هاي كوچك هيزم ، با پوست سرخ تيره و مغز نخودي رنگ
عطر آن به زنجبيل نزديك است.
خسرودار در تركيب ادويه به كار ميرود.
انداختن يك تكه خسرودار درسته در ديگ، در گرفتن بوي زخم گوشت و سيرابي و پاچه و مانند اينها موثر است.






ادویه پاپریکا

پاپریکا ادویه ای اصالتا مجارستانی است که بخاطر رنگ زیبا و طعم فوق العاده اش شهرت جهانی دارد.در تهیه انواع خورشها و گولاشها و همچنین غذاهای گوشتی مثل مرغ و ماهی و ...استفاده میشود.
شخصا بسیار از این ادویه خوشم اومده  و چون تو ایران ندیدم خودم همیشه تهیه می کنم. 

مواد لازم:
فلفل دلمه ای قرمز ۶ تا ۷ عدد
روش تهیه:
فلفلها را بشویید و به شکلی که در تصویر می بینید قطعه قطعه کنید و در بشقاب یا سینی بچینید. 

سینی را روی شوفاژ،بخاری یا پنجره نور گیر قرار دهید و بین یک هفته تا ده روز زمان دهید تا کاملا خشک شوند.
سپس آسیاب کنید و پس از الک کردن در ظرف مورد نظر بریزید.