گیاه
لگجی(کبار) گیاهی بومی منطقه ما که ثروتی ناشناخته است، بی اختیار از کنار
آن می گذریم و برایمان جز زینت فصلی سفره هایمان ارزش دیگری ندارد. و نمی
دانیم که این گیاه ناشناخته در داخل کشورمان چه طرفدارانی در خارج از کشور و
به خصوص در مناطق مدیترانه ای نظیر مراکش، اسپانیا، ایتالیا، پرتغال و
یونان دارد.
از این گیاه در اسپانیا نوعی سس
به نام سس کبار تهیه میشود که بسیار خوش عطر و طعم است و کمی به سس خردل
همراه با فلفل سیاه شباهت دارد. غنچه آن به عنوان ادویه در تهیه سس، کره،
پنیر و در تزیین غذا و سالاد به مصرف میرسد.