گل هزار چشم



http://www.camellia-tea-house.ch/pix_cms/397.jpg

گل هزار چشم

شاخه هایش گل های جدا گلبرگ دارد و دانه اش زرد مایل به سرخی و شبیه دانه سماق است .
 سرخی آن به سماق نمی رسد .
جالینوس فرماید میوه اش را نیز بخورند خوب است و تنها گلش مفید نیست .
مزاج :گرم و خشک است .
خاصیت :ورم و جوش را تحلیل می برد و لطیف است و بازکننده و گدازنده.
زخم و قرحه : ضماد برگ آن در علاج سوختگی مفید است و زخم های بزرگ را بهم می آورد و زخم های پلید را درمان می کند .
اگر برگ خشکیده آن را بکوبند و بر زخم های باد کرده و سست و گندیده بپاشند سودمند است .
مفاصل :اگر شربت بشود و چهل روز پی اندر پی بخورند بیماری اعصاب را از بین می برد و دوای درد سرین است .
اندام های دفعی :ادرار بول و حیض می کند . ثمر آن مراره سودا را بیرون می راند.


7 سـم‌زُدای طـبـیـعــی



میوه و سبزیقدرت خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و میزان آنتی‌اکسیدان در برخی از سبزی‌ها و میوه‌ها، بیشتر است. به همین دلیل این گروه از خوراکیها می‌توانند در دفع و کاهش میزان سم‌های بدن و کمک به عملکرد کبد، بسیار مفید باشند.

از آنجا که کبد، پالایشگاه بدن محسوب می‌شود، کار سم‌زدایی هم در این ارگان حیاتی نسبتاً کوچک انجام می‌شود. روزانه، هزاران هزار ماده از غذاهای مختلف وارد کبد می‌شوند و با تغییراتی که پالایشگاه بدن روی این مواد غذایی انجام می‌دهد، بخشی از آن‌ها به صورت مواد مفید و مغذی برای بدن‌مان درمی‌آیند و بخش دیگر به مواد مُضر و سمی تبدیل می‌شوند. بهتر است بدانید که هر چقدر از خوراکیهای طبیعی‌تر استفاده کنید، میزان تولید سم‌ها هم در بدن‌تان کمتر می‌شود و هرچه قدر خوراکیهایی با رنگ‌ها، نگه‌دارنده‌ها و افزودنی‌های مختلف مانند انواع فست‌فودها را در رژیم روزانه‌تان بیشتر بگنجانید، امکان تولید سم‌ها افزایش می‌یابد. به همین دلیل با ورود مواد شیمیایی و مصنوعی به مواد غذایی مختلف در 4 تا 5 دهه اخیر، رشد مواد سمی در کبد افراد بیش از پیش شده است و نسبت به 5 دهه گذشته، با افراد بیشتری که در معرض تخریب کبد هستند، مواجه هستیم بنابراین تصمیم گرفتیم در این بخش، 7 توصیه خوراکی برایتان داشته باشیم که اگر در کنار سایر الگوهای صحیح زندگی، آن‌ها را هم رعایت کنید، می‌توانید تا حدی از شر سَم‌های تولید شده در بدن‌تان خلاص شوید و کبدتان را کمتر در معرض آسیب قرار دهید:

1- میوه‌ها و سبزی‌ها: میوه‌ها و سبزی‌های مختلف، مهم‌ترین و بهترین گزینه‌ها برای از بین بردن و دفع سم‌های بدن، محسوب می‌شوند. میوه‌ها و سبزی‌ها، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و خنثی‌کننده‌ی رادیکال‌های آزاد در بدن هستند.
البته قدرت خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و میزان آنتی‌اکسیدان در برخی از سبزی‌ها و میوه‌ها، بیشتر است. به همین دلیل این گروه از خوراکیها می‌توانند در دفع و کاهش میزان سم‌های بدن و کمک به عملکرد کبد، بسیار مفید باشند.
به علاوه، رادیکال‌های آزاد می‌توانند باعث ابتلا به سرطان و آسیب رساندن به کبد شوند که می‌توانید با مصرف مناسب انواع میوه‌ها و سبزی‌ها، جلوی این مشکل را بگیرید.
بین میوه‌ها و صیفی‌جات، آن‌هایی که رنگشان نارنجی پررنگ و قرمز است و بین سبزی‌ها، آن‌هایی که برگ‌های پهن تیره دارند (مانند کاهو و اسفناج)، آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری دارند و سم‌های بدن را بیشتر خنثی و دفع می‌کنند.
بد نیست این را هم بدانید که گیاهان معطری مانند زیره، رازیانه، ترخون، نعناع و بادرنجبویه هم خواص خنثی‌کننده‌ی سم‌های بدن را دارند.
کاسنی از گذشته تاکنون به عنوان یکی از گیاهان مفید برای تقویت کبد و کاهش
و دفع سم‌های بدن در ایران مورد استفاده قرار می‌گرفته است. خوشبختانه قرص
این گیاه هم در داروخانه‌های ایران موجود است

2- گوجه‌فرنگی: عامل رنگ قرمز گوجه‌فرنگی که لیکوپن نام دارد، یک آنتی‌اکسیدان بسیار قوی است که خواص ضد سرطانی هم دارد. دریافت مقادیر مناسب لیکوپن می‌تواند باعث دفع سم‌ها از کبد هم بشود.

مرکبات
3- مرکبات: لیموترش، لیموشیرین، پرتقال، نارنج، نارنگی و گریپ‌فروت، سرشار از ویتامین C هستند و این ویتامین، نقش بسزایی در خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و دفع سموم از بدن دارد. به علاوه، رنگ زرد پررنگ یا نارنجی مرکبات، به علت وجود ماده‌ای به نام فلاوونوئید در آن‌هاست که برای کاهش سم‌های بدن، بسیار مفید است. در بین مرکبات، آب‌لیمو یکی از بهترین سم‌زداها محسوب می‌شود که مصرف آن، ایمنی بدن را بالا می‌برد و باعث جذب آهن تمام مواد غذایی می‌شود. شما می‌توانید به شکل تازه در سالاد یا به شکل لیموعمانی در تهیه غذاهایتان از آن استفاده کنید.

5- شاتره: شاتره از قدیم برای درمان برخی بیماری‌های پوستی، مورد استفاده قرار می‌گرفته است اما تحقیقات زیادی که در دنیا روی این گیاه پرخاصیت انجام شده، نشان داده است که یکی از مؤثرترین گیاهان برای تقویت کبد و خنثی کردن سم‌ها در بدن است. به همین دلیل هم داروها و مکمل‌های زیادی از شاتره تولید شده است.
بین میوه‌ها و صیفی‌جات، آن‌هایی که رنگشان نارنجی پررنگ و قرمز است و
بین سبزی‌ها، آن‌هایی که برگ‌های پهن تیره دارند (مانند کاهو و اسفناج)، آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری دارند و سم‌های بدن را بیشتر خنثی و دفع می‌کنند

البته در ایران،‌ شاتره را بیشتر به شکل سنتی استفاده می‌کنیم چون کپسول و قطره این گیاه هنوز به بازارهای ما راه پیدا نکرده است. البته می‌توانیم برای بهره‌مند شدن از خواص آن، تا روزی 5 گرم از دم‌کرده برگ‌های ریز این گیاه استفاده کنیم.
زردچوبه
4- زردچوبه: این ادویه پرکاربرد هم خواص زیادی از جمله ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد ورم دارد اما خواص سم‌زدایی و ضدسرطانی از تمام خواص آن مهم‌تر است. به تازگی کپسول‌هایی از زردچوبه تولید شده است و در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد اما اگر بتوانید از پودر زردچوبه برای تهیه انواع غذاهای‌تان استفاده کنید، می‌توانید از خاصیت مهم این گیاه که همان تقویت کبد است هم کمک بگیرید.
مصرف زردچوبه برای کسانی که ناراحتی‌های خاص کبدی مانند هپاتیت یا کبد چرب دارند، بسیار مفید است چون این ادویه می‌تواند سم‌های کبد را خنثی کند، بنابراین مصرف روزانه 3 تا 4 گرم از زردچوبه در وعده‌های مختلف غذایی می‌تواند مفید باشد.

6- کاسنی: کاسنی از گذشته تاکنون به عنوان یکی از گیاهان مفید برای تقویت کبد و کاهش و دفع سم‌های بدن در ایران مورد استفاده قرار می‌گرفته است. خوشبختانه قرص این گیاه هم در داروخانه‌های ایران موجود است. می‌توانیم از ریشه‌ی این گیاه هم به صورت پودر شده و جوشانده، روزی 5 تا 7 گرم استفاده کنیم و از خواص ضدسم آن بهره ببریم.
گیاهان معطری مانند زیره، رازیانه، ترخون، نعناع و بادرنجبویه هم خواص
خنثی‌کننده‌ی سم‌های بدن را دارند

7- خارمریم: خارمریم، یک گیاه بزرگ بوته‌ای خاردار است که کارخانه‌ها از دانه آن عصاره‌هایی تهیه می‌کنند و داروهای این عصاره را به شکل قرص و کپسول و قطره روانه بازار می‌کنند. داروهای خار مریم جزو تقویت‌کننده‌های کبد و خنثی‌کننده سموم کبدی هستند و برای کسانی که مشکلات کبدی دارند، مفیدند.

موز; طلای میوه‌ها


نوشته  : واحد ترجمه دنياي تغذيه 
موز منبعی غنی از ویتامینهای ۶ا و ئ، فیبرهای محلول در آب، پتاسیم و قندهای طبیعی میباشد. این میوه در میان تمامیافراد، از خردسالان گرفته تا سالمندان، محبوبیت فراوانی دارد و یک ماده غذایی بسیار سودمند است. مصرف موز به سبب ایجاد انرژی فراوان و نیز مواد معدنی ارزشمندی همچون پتاسیم، در بین ورزشكاران بسیار رایج است. موز را میتوان به غلات صبحانه، برخی ساندویچها، و انواع سالاد شیرین افزود و طعم آنها را بهبود بخشید.
موز حاوی انرژی فراوانی است كه آزاد سازی آن پس از مصرف، به آهستگی صورت میگیرد و بنابراین نسبت به نوشیدنیهای حاوی قند و محصولات قنادی كه جذب و ورود قند آنها به خون با سرعت انجام میشود، ارجحیت دارد. از آنجایی كه موز منبع بسیار خوب ویتامین ۶ا است و حاوی مقادیر اندكی ویتامین ئ نیز میباشد، میوهای منحصر به فرد و غیرمعمول محسوب میشود، چرا كه میوهها اصولا فاقد ویتامینهای یاد شده هستند. ویتامین ۶ا (پیریدوكسین) نقش مهمی در متابولیسم پروتئین دارد و باعث سلامت پوست و دستگاه عصبی میگردد. سایر ویتامینهای گروه ا و مواد معدنی موجود در موز نیز برای آزادسازی انرژی غذاها لازم میباشند.

غنی سازی چندگانه نوشیدنیها


نوشته  : خداویردی مهاجر كارشناس مواد خوراكی و آ‌شامیدنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی تبریز 
مقدمه:
گروه غذائی نوشیدنیها، دامنهی وسیعی از فرآ‌وردهها را در بر میگیرد كه شامل آ‌بمیوهها، انواع شیر و نوشیدنیهای حاوی شیر، نوشیدنیهای دارای مالت، نوشیدنیهای مزهدار شده (چاشنیدار)، نكتارها، جایگزینهای وعدهی غذائی، نوشیدنیهای دارای مكمل برای زنان باردار و شیرده، نوشیدنیهای مخصوص ورزشكاران و غیره است.
غذاهای غنی شده با ریزمغذیها، كه شامل نوشیدنیها است، در كشورهای مختلف بسیار پرطرفدار شده است. سهم دریافت ریزمغذیها از غذاهای غنی شده در ایالات متحدهی آ‌مریكا، برای ویتامین ۶ا و اسید فولیک، ۶ درصد و برای آ‌هن و ویتامین ۱ا، بیشتر از ۲۴ درصد است.

راز سلامتی در درون سیب


نوشته  : الهام حقیقت جو، طاهره نجفی كارشناسان ارشد تغذیه 
۱– مقدمه
بیماریهای قلبی– عروقی (ئبٴ) یكی از عمدهترین عوامل مرگ و میر در سراسر دنیا هستند و متاٴسفانه روند روزافزونی دارند. هر ساله در حدود ۳۲ میلیون نفر از بیماریهای عروقی رنج میبرند كه حداقل نیمی از آ‌ن در افراد با بیماریهای قلبی– عروقی و مغزی– عروقی است. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۰۳ بیماری قلبی عروقی منجر به ۷/۱۶ میلیون مرگ در جهان (۹/۲۹ درصد كل) شده است. بیماری قلبی اولین عامل مرگ و میر در زنان و مردان آ‌مریكایی محسوب میشود. سالانه بیش از ۴/۱ میلیون آ‌مریكایی به دلیل بیماری قلبی عروقی میمیرند (۱مرگ در هر ۳۶ثانیه)، كه یكی از دلایل آ‌ن را میتوان چربی خون بالا برشمرد.
عوامل خطر مهمی در بیماریهای قلبی عروقی نقش دارند كه مهمترین آ‌نها عبارتند از:
استعمال سیگار، پرفشاری خون(فشار خون بیشتر یا مساوی با خخذذ ۹۰/۱۴۰ )، پئب پایین (كمتر از دح/خذ۴۰)، داشتن سابقه خانوادگی بیماری قلبی عروقی (سن ابتلا در مردان درجه اول فامیل كمتر از ۵۵ سالگی و در زنان كمتر از ۶۵ سالگی)، سن (در مردان سن بالای ۴۵ سال و در زنان سن بالای ۵۵ سال).

آ‌نتی اكسیدانها و بیماری آ‌سم


نوشته  : دكتر احمد ساعدی متخصص تغذیه و رژیم درمانی 
آ‌سم چیست؟
بیماری آ‌سم ناشی از التهاب راه‌های هوایی است كه در آ‌ن انسداد و باریک شدن این راه‌ها، شخص را در حالتی شبیه به حالت تشنگی هوایی قرار می‌دهد. این بیماری یک بیماری شایع در كشورهای غربی و به‌خصوص انگلیسی زبان بوده و در حدود صد و چهل میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا‌ هستند. تحقیقات نشان داده است كه شیوع این بیماری در سنین كودكی بالا‌تر از بزرگسالی بوده و پسران بیشتر از دختران به بیماری آ‌سم مبتلا‌ می‌شوند. عوامل مختلفی بر شیوع و بروز بیماری آ‌سم تاثیر دارند كه شامل عوامل محیطی فراوانی از جمله محل زندگی، نحوه زندگی، رژیم غذایی و غیره می‌باشند.

لزوم ایجاد موازنه مابین اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶


نوشته  : دكتر سلطانعلی محبوب قائم مقام ریاست موسسه آموزش عالی ربع رشیدی تبریز 
مقدمه:
اگرچه هنوز هم عدهای از مصرفكنندگان بر این باورند كه حتیالامكان باید از مصرف چربیها پرهیز شود، ولی زنگ توجه اثرات مفید چربیها در سلامتی نیز به صدا درآ‌مده است. زیرا محققان به این نتیجه رسیده اند كه اگر خانواده اسیدهای چرب غیراشباع، اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ كه به عنوان <چربی خوب> شهرت یافته اند، در رژیم غذایی به طور متعادل جایگزین اسیدهای چرب اشباع و ترانس شوند، هم به كاهش سطح كلسترول خون و هم به كاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی كمک میكنند; لذا لزوم پیدا كردن یک نسبت مناسب از این اسیدهای چرب را برای به حداكثر رساندن اثرات مفید آ‌نها ضروری میدانند. از طرف دیگر، برخی از متخصصان تغذیه این مساٴله را مطرح میكنند كه تعیین دقیق نسبت این اسیدهای چرب در غذای تک تک افراد چه از نظر اندازهگیری و چه از نظر اجرایی مشكل است و تعمیم آ‌ن برای ارزیابی خطر بیماریها نیز محدودیتهایی دارد. حتی برخی از محققان بر این باورند كه غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا ۶ در مقایسه با امگا ۳ موجب افزایش شیوع بیماریهای مزمن از جمله بیماریهای قلبی  عروقی و برخی از سرطانها میشود.

تاثیر مواد غذایی بر PHبدن


نوشته  : محمد حضوری دانشجوی دكترای تغذیه 
اسید و قلیا، دو مشخصه شیمیایی تركیبات مختلف است كه توسط شاخصی به نام   PHسنجیده می‌‌شوند. اسیدها تركیباتی هستند كه یون هیدروژن (و یا پروتونآ‌زاد نموده و  PHمحیط را كاهش می‌دهند; در حالی كه باز یا قلیا ماده‌ای است كه می‌تواند یون هیدروژن (یا پروتون) را جذب نموده و موجب افزایش  PHمحیط گردد. شیمیدان‌ها محدوده‌ای از صفر تا چهارده را برای PH تعریف نموده‌اند كه از صفر تا ۹/۶ را محدوده  PHاسیدی، از ۱/۷ تا ۴۱ را محدوده  PHقلیایی و  PHهفت را  PHخنثی (نه اسیدی و نه قلیایی) گویند. بر این اساس با افزودن یک تركیب اسیدی به محلول، از  PHمحیط كاسته و محیط اسیدی‌تر می‌شود; در حالی كه با افزودن یک تركیب قلیایی، PH محیط افزایش یافته و قلیایی‌تر خواهد شد.در بدن موجودات زنده، همانند بسیاری از خصوصیات دیگر، غلظت یون هیدروژن و  PHمایعات بدن به دقت كنترل می‌‌شود.  PHخون و مایعات خارج سلولی بین ۵۴/۷‑۵۳/۷(اندكی قلیایی) می‌باشد و حفظ  PHدر این محدوده برای سلا‌متی بدن، كاركرد سیستم‌های حیاتی و انجام واكنش‌های طبیعی بدن ضروری است.

باورهاي نادرست در مورد قند مصنوعي


نوشته  : شادی صالحی فوق‌لیسانس صنایع غذایی 
با توجه به تحقیقات اخیر، برتری نوشیدنی رژیمی به نوشیدنی معمولی بهترین روش مقابله با چاقی نیست و توجه بیشتر به تعداد كالری مصرفی و داشتن یك برنامه ورزشی مرتب روش مطمئن‌تری است.
دانشمندان بر این باورند كه قندهای مصنوعی توانایی بدن را در «شمارش» كالری غذاها بر اساس مزه شیرین آ‌نها كاهش می‌دهند و بر همین اساس تعداد افرادی كه توانایی كنترل وزن را از طریق میزان غذای دریافتی از دست داده‌اند روز به روز افزایش می‌یابد.
معمولا مردم غذای شیرین یا حجیم را پركالری می‌دانند; یعنی حتی مایعات غلیظ را از لحاظ كالری به اندازه غذاهای جامد نمی‌پذیرند. اینكه بدن بتواند میزان كالری مورد نیازش را با كالری دریافتی تطابق دهد فقط و فقط وابسته به توانایی بدن در ایجاد نوعی رابطه بین میزان كالری دریافتی و حس و مزه غذا در دهان است.
بدون هیچ پیش زمینه‌ای بدن می‌داند كه باید خصوصیات غذایی اعم از شیرینی یا حجیم بودن را ترجمه كرده، كالری مصرفی را اندازه گرفته و پیام سیری را ارسال كند; با مصرف قند مصنوعی قدرت بدن در حفظ و كنترل ارتباط طبیعی بین غذای دریافتی و كاهش یا افزایش وزن دچار ضعف می‌شود.

تغذیه و حفظ سلامت چشم


نوشته : مریم سالک زمانی، كارشناس ارشد علوم تغذیه، اداره كل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان آ‌ذربایجان شرقی 


آ‌نتی اكسیدان‌ها 
تولید رادیكال‌های آ‌زاد، مساٴله‌ای طبیعی است كه در طی عمل تنفس به وجود می‌آ‌ید. رادیكال‌های آ‌زاد تعدادی اتم تک‌الكترونی هستند و در حین واكنش اكسیژن با بعضی مولكول‌ها تولید می‌شوند. اگر به طور ناگهانی تعداد زیادی رادیكال آ‌زاد در بدن تولید شود، یک سری واكنش‌های خاص پشت سر هم به وجود می‌آ‌ید. 
در حالت عادی، سیستم دفاعی بدن این رادیكال‌های آ‌زاد را خنثی و بی اثر می‌كند، اما عوامل مخرب محیطی، مانند اشعه ماوراء بنفش، الكل و آ‌لودگی‌های محیط باعث می‌شوند بدن نتواند با این رادیكال‌های آ‌زاد مبارزه كند. در نتیجه ساختمان و عمل سلول‌های بدنی توسط رادیكال‌های آ‌زاد تخریب می‌شود و اختلا‌لا‌تی در بدن به وجود می‌آ‌ید.