اكسیژن برای بقای انسان و كاركرد سلول های بدن ضروری است ولی مقدار بیشتر از حد نیاز آن در سلو ل ها منجر به تولید مولكول هایی می شود كه ممكن است مشكلا تی ایجاد كند; تا آنجایی كه وجود اكسیژن اضافی در بدن موجب <مسمومیت ناشی از اكسیژن> می شود. معادل جدید و علمی این اصطلا ح قدیمی، <استرس اكسیداتیو> است. مطالعات فراوانی نشان داده اند كه اكسیژن اضافی در بافت ها موجب آسیب مولكولی شده و ضایعات متعددی را به وجود می آورد. برای مثال وجود استرس اكسیداتیو در سلول ها موجب آسیب ژنی می شود و در نهایت به سرطان منجر می گردد. همچنین وجود استرس اكسیداتیو در بدن موجب اكسیده شدن چربی های موجود در لیپوپروتئین ها )پئپ( و پیشرفت ضایعات قلبی و عروقی می شود. به علا وه امروزه ارتباط استرس اكسیداتیو و بیماری هایی مانند دیابت، آسم و سایر بیماری های التهابی به خوبی روشن شده است.
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
كلسیم،خرمنی بر آتش چربی
در حال حاضر بیش از یک بیلیون (میلیارد) بزرگسال در جهان اضافه وزن دارند و از این تعداد حداقل ۳۰۰ میلیون از نظر كلینیكی و بالینی چاق محسوب می شوند. چاقی ارتباط زیادی با بروز بیماری های مزمن، همچون دیابت نوع ۲، بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون، سكته مغزی و انواع بخصوصی از سرطان دارد.
از نظر اپیدمیولوژی، كودكان چاق، بزرگسالا ن ناسالم آینده هستند كه بیشتر از افراد غیر چاق بیمار خواهند بود و عمر كوتاهتری نسبت به آنها دارند. برآورد سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد كه تا سال ۲۰۰۵ میلا دی حدود ۶/۱ میلیارد نفر از جمعیت بالا ی ۱۵ سال جهان دارای اضافه وزن و حدود ۴۰۰ میلیون بزرگسال نیز چاق بودند و پیش بینی شده است كه تا سال ۲۰۱۵ حدود ۳/۲ میلیارد نفر از بزرگسالا ن، دارای اضافه وزن و ۷۰۰ میلیون نفر چاق باشند.
از نظر اپیدمیولوژی، كودكان چاق، بزرگسالا ن ناسالم آینده هستند كه بیشتر از افراد غیر چاق بیمار خواهند بود و عمر كوتاهتری نسبت به آنها دارند. برآورد سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد كه تا سال ۲۰۰۵ میلا دی حدود ۶/۱ میلیارد نفر از جمعیت بالا ی ۱۵ سال جهان دارای اضافه وزن و حدود ۴۰۰ میلیون بزرگسال نیز چاق بودند و پیش بینی شده است كه تا سال ۲۰۱۵ حدود ۳/۲ میلیارد نفر از بزرگسالا ن، دارای اضافه وزن و ۷۰۰ میلیون نفر چاق باشند.
كارنيتين
كارنیتین برای اولین بار در سال ۱۹۰۵ كشف شد، اما شناسایی ساختار و تركیب آن به طور دقیق در سال ۱۹۲۷ صورت گرفت. كارنیتین یک ماده مغذی ضرروی شرطی است و تحقیقات نشان داده است كه انسان ظرفیت محدودی برای تولید كارنیتین دارد، ولی مقادیر مورد نیاز توصیه شده برای انسان به راحتی از منابع كارنیتین قابل جذب است. كارنیتین یک آمین چهار ظرفیتی با خاصیت دوگانه است كه فقط فرم ایزومری پ آن در فعالیت های زیستی شركت می كند، به همین دلیل پ—كارنیتین هم نامیده می شود.
بیوسنتز كارنیتین در بدن از اسیدآمینه های لیزین و متیونین و به طور عمده در كبد و كلیه صورت می گیرد و ویتامین ٴ (اسید اسكوربیک) برای سنتز آن ضروری است و تولید آن در زمان رشد و بارداری افزایش می یابد.
بیوسنتز كارنیتین در بدن از اسیدآمینه های لیزین و متیونین و به طور عمده در كبد و كلیه صورت می گیرد و ویتامین ٴ (اسید اسكوربیک) برای سنتز آن ضروری است و تولید آن در زمان رشد و بارداری افزایش می یابد.
آنزیمها، كلیدهای حیاتی
آنزیمها مواد پیچیدهای هستند كه در سلولهای زنده تشكیل شده و در فعل و انفعالات حیاتی موجود نقش مهمی دارند. آنزیمها مهمترین گروه از پروتئینها هستند كه موجب انجام واكنشهای بیوشیمیایی و سرعت بخشیدن به آنها میشوند و از این رو به آنها كاتالیزورهای زیستی میگویند.
لویی پاستور معتقد بود كه تخمیر قند به الكل توسط مخمر به وسیله خمیرمایه كاتالیز میشود.
بعد از پاستور، ادوارد بوخنر ثابت كرد تخمیر توسط مولكولهایی تسریع میشود كه پس از جدا شدن از سلولها، همچنان فعالیت خود را ادامه میدهند. فردریک كوهن این مولكولها را «آنزیم» نامید.
در سال ۱۹۲۶ جداسازی و كریستالیزه كردن آنزیم «اوره آز» توسط جیمز سامند، راهگشای مطالعات اولیه در آنزیم شناسی شد.
هر موجود زنده یک كارخانه شیمیایی بزرگ است. موجودات زنده از سلولهایی تشكیل شدهاند كه در فرایندی به نام متابولیسم، پیوسته در حال تولید سلول و همچنین در هم شكستن آنها به مواد زائد هستند.
لویی پاستور معتقد بود كه تخمیر قند به الكل توسط مخمر به وسیله خمیرمایه كاتالیز میشود.
بعد از پاستور، ادوارد بوخنر ثابت كرد تخمیر توسط مولكولهایی تسریع میشود كه پس از جدا شدن از سلولها، همچنان فعالیت خود را ادامه میدهند. فردریک كوهن این مولكولها را «آنزیم» نامید.
در سال ۱۹۲۶ جداسازی و كریستالیزه كردن آنزیم «اوره آز» توسط جیمز سامند، راهگشای مطالعات اولیه در آنزیم شناسی شد.
هر موجود زنده یک كارخانه شیمیایی بزرگ است. موجودات زنده از سلولهایی تشكیل شدهاند كه در فرایندی به نام متابولیسم، پیوسته در حال تولید سلول و همچنین در هم شكستن آنها به مواد زائد هستند.
آب معدنی، زلال و طبیعی
آب و نقش زیستی آن:
از نظر زیست شناسی، آب یكی از مهمترین مواد حیاتی محسوب می شود. آب كه به صورت های جامد، مایع و بخار وجود دارد یكی از عوامل سازنده و تشكیل دهنده طبیعت موجود زنده است به طوری كه فقدان آن سبب از بین رفتن حیات می شود. مقدار آب در بدن نسبت عكس با میزان چربی بدن دارد و افزایش چربی موجب كاهش آب بدن می شود. در زنان آب حدود ۵۰ درصد و در مردان حدود ۶۰ درصد وزن بدن را تشكیل می دهد. آب بدن در سه محیط متمایز; فضای درون سلولی (حدود ۴ درصد وزن بدن) و فضای بین سلولی (حدود ۱۵ درصد وزن بدن) و در درون رگ ها به صورت آب پلا سمایی (حدود ۵ درصد وزن بدن) وجود دارد.
از نظر زیست شناسی، آب یكی از مهمترین مواد حیاتی محسوب می شود. آب كه به صورت های جامد، مایع و بخار وجود دارد یكی از عوامل سازنده و تشكیل دهنده طبیعت موجود زنده است به طوری كه فقدان آن سبب از بین رفتن حیات می شود. مقدار آب در بدن نسبت عكس با میزان چربی بدن دارد و افزایش چربی موجب كاهش آب بدن می شود. در زنان آب حدود ۵۰ درصد و در مردان حدود ۶۰ درصد وزن بدن را تشكیل می دهد. آب بدن در سه محیط متمایز; فضای درون سلولی (حدود ۴ درصد وزن بدن) و فضای بین سلولی (حدود ۱۵ درصد وزن بدن) و در درون رگ ها به صورت آب پلا سمایی (حدود ۵ درصد وزن بدن) وجود دارد.
چگونگی برخورد با بیاشتهایی كودكان

قبل از پرداختن به نحوه برخورد و اصلاح احتمالی مشكلات تغذیه كودكان، مطالب و مواردی جهت اطلاع و آگاهی بیشتر مادران جوانی كه هنوز تجربه و اطلاع كافی از روند رشد و نمو دوران كودكی ندارند، ارائه میشود كه بهتر است قبل از هر اقدام و احتمالا به كار بستن توصیههای تغذیهای غیرعلمی اطرافیان مطالعه شوند.
رشد كودك
رشد كودك در قالب تغییرات قابل مشاهده و اندازهگیری در طی زمان معینی در اندازههای بدن مشخص میشود. برای تعیین رشد قدی از سانتیمترهای استاندارد غیرقابل ارتجاء و برای تعیین وزن از یك ترازوی دقیق باید استفاده شود.
رشد كودك
رشد كودك در قالب تغییرات قابل مشاهده و اندازهگیری در طی زمان معینی در اندازههای بدن مشخص میشود. برای تعیین رشد قدی از سانتیمترهای استاندارد غیرقابل ارتجاء و برای تعیین وزن از یك ترازوی دقیق باید استفاده شود.
سلامت قلب و قهوه
مفیدترین غذاها برای کودکان بیش فعال
|
زرشك كوچك اما پرخاصيت

زرشكپلو، مرباي زرشك ، سس زرشك، كيك زرشك، ترشي زرشك و حتي آب زرشك، اسمهاي آشناست كه طعم، مزه و خواص جالبي دارد.
از رنگ دانههاي موجود در چوب و پوست گياه زرشك نيز براي رنگ كردن چرم و پشم استفاده ميشود.
خواص درماني
سابقه مصرف زرشك به دوره مصر باستان ميرسد، زماني كه فراعنه و ملكهها، اين گياه را با تخم رازيانه بهمنظور درمان طاعون مصرف ميكردند.
درباره خواص درماني زرشك مطالب زيادي بيان شده است، به عنوان مثال سرخپوستان آمريكا زرشك را براي بيماريهاي خوني، سل، بياشتهايي، بيماريهاي كليوي، رماتيسم ، زخمها و جراحتها به كار ميبردند.
تغذیه نامناسب در بیماران فشارخونی باعث گشادی قلب میشود
سلامت نیوز :لطفعلی پورکاظمی در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: به دلیل بالا بودن فشار خون در طی چندین سال، قلب بیماران گشاد و بزرگتر میشود و در حالت نارسایی قلبی قرار میگیرد و به دنبال آن نارسایی عروق کرونر قلب و آئورت و دردهای قفسه سینه ایجاد میشود.
وی افزود: در این حالت افرادی که دارای فشار خون مزمن هستند، در صورتی که تحت درمان دارویی و رژیم غذایی منظم قرار نگیرند بسیار زودتر در معرض بروز سکته قلبی و مرگ زودرس قرار میگیرند.پورکاظمی خاطرنشان کرد: بر این اساس بزرگی بطن چپ از یک طرف و رسوب ذرات چربی و نیکوتین سیگار و پلاکتهای خونی در داخل عروق قلبی مشترکاً باعث میشوند که نارسایی احتقانی قلب و سکته قلبی رخ دهد.
اشتراک در:
پستها (Atom)