حداقل یک بار شیردهی به نوزاد در شب الزامی است


یک فوق تخصص نوزادان با بیان اینکه شیر دهی در شب به افزایش شیر مادر کمک بسیار زیادی می کند گفت: از 12 شب تا 5 صبح حداقل یک بار شیردهی الزامی است.
دکتر فاطمه السادات نیری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به لزوم توجه به مراقبت از کودک در هفته های اول زندگی اظهار داشت: نوزاد اگر به شکل مناسبی تغذیه شود بعد از هر بار خوردن شیر باید اجابت مزاج داشته باشد؛ البته اجابت مزاج به صورت یک روز در میان نیز طبیعی است.
رییس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: رنگ طبیعی مدفوع در نوزادان تغذيه شده با شیر مادر در هفته های اول تولد زرد و گاهی سبز حاوی دلمه های سفید و نیمه شل است و اجابت مزاج همراه با رگه های خون در نوزادان در هفته های اول زندگی غیر عادی است که باید درمان شود.

جينسينگ براي رفع خستگي ناشي از سرطان مفيد است

جينسينگ يك گياه دارويي است كه هزاران سال در طب سنتي چين مورد استفاده قرار گرفته است و همچنان نيز در طب سنتي اين كشور كاربردها و طرفداران بسياري دارد.
100-192.jpgبه گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، متخصصان در اين مطالعه جديد ادعا كرده‌اند كه گياه جينسينگ درعين حال براي رفع خستگي ناشي از سرطان در مبتلايان به اين بيماري مفيد است.
يك تيم پزشكي در مركز سرطان مايوكلينيك در آمريكا با انجام آزمايشات جديد دريافتند كه مصرف دوز بالاي اين گياه دارويي به مدت دو ماه مي‌تواند خستگي ناشي از سرطان را در اين بيماران به ميزان قابل ملاحظه‌اي كاهش دهد در حالي كه دارونماها فاقد اين تاثير هستند.
به نوشته روزنامه پرس تراست، خستگي در بيماران سرطاني با افزايش سيتوكين‌هاي التهابي در سيستم ايمني بدن بيماران و هم چنين اشكال در تنظيم سطح هورمون استرس موسوم به كورتيزول مرتبط است.
اين آزمايشات تاييد كرد كه گياه جينسينگ علاوه بر اين كه مي‌تواند سطح انرژي بدن را به طور طبيعي بالا ببرد در عين حال نيز تاثير قابل ملاحظه‌اي در كاهش ميزان خستگي در بيماران سرطاني دارد.

داروهاي مؤثر در كاهش خطر انواع سرطان پوست


مصرف داروهاي ضد التهاب غيراستروئيدي NSAID)ها(  با كاهش خطر ابتلاء به انواع اصلي سرطان پوست همراه است.
به گزارش وب دا به نقل از نشريه كانسر (cancer mey 2012) پزشكان دانماركي با مطالعه و بررسي داده هاي 17500 نفر افراد بالاي 20 سال مبتلا به سه نوع سرطان اصلي پوست و مقايسه با 179000 فرد سالم در يك بازده زماني 20 ساله نشان دادند كه مصرف انواع داروهاي ضد التهاب غيراستروئيدي (  NSAIDها) همچون آسپرين و بروفن موجب كاهش 13 تا 21 درصد ابتلاي افراد به انواع اصلي سرطان پوست همچون كارسينوم سلول بازال (BCC) كارسينوم سلول سنگفرشي (SCC) و ملانوم مي شود.
براساس اين گزارش بيش از اين دانشمندان به فوايد مصرف داروهاي ضددرد غيراستروئيد  NSAID)ها) در پيشگيري از ابتلاء  به سرطان كولوركتال پي برده بودند.

واكسيناسيون بدن در مقابله با سرطان‌ها با رژيم غذايي مديترانه‌اي


رژيم غذايي مديترانه‌اي همچون واكسن، بدن را در برابر ابتلاء به انواع سرطان‌ها محافظت مي‌كند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي محققان دانشگاه لاس بالماس با مطالعه روب 11000 نفر از مردمي كه از رژيم غذايي مديترانه‌اي استفاده مي‌كردند و مقايسه با گروه شاهد دريافتند ميزان ابتلاء به انواع سرطان‌ها به ويژه سرطان‌هاي دستگاه گوارش در گروهي كه از رژيم غذايي مديترانه‌اي استفاده مي‌كردند به نحو چشمگيري كاهش داشته است.
براساس اين گزارش پژوهشگران در يك دوره چهارساله با مطالعه بر روي يك جمعيت 11000 نفري كه از رژيم غذايي مديترانه‌اي كه عبارت بود از مصرف ميوه، سبزيجات، حبوبات، ماهي، روغن زيتون و آجيل و مقايسه آن با جمعيتي كه رژيم غذايي غيرمديترانه‌اي همچون الكل و گوشت قرمز استفاده مي‌كنند، به نتايج باورنكردني دست يافتند.

ترك سيگار با روش‌هاي نوين طب مكمل


اثربخشي طب مكمل در درمان ترك سيگار بيشتر از روش‌هاي معمول است.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه دارويي آمريكا، پژوهشگران دانشگاه مك‌گيل مونترال با مطالعه روش‌هاي طب مكمل در درمان ترك دخانيات ديافتند، اثربخشي روش‌هاي جديد نسبت به روش‌هاي قديمي‌تر درمان همچون داروهاي نيكوتيني بيشتر است.
براساس اين گزارش استفاده از روش هيپنوتراپي و طب سوزني در مقايسه با روش‌هاي دارويي ترك سيگار به ترتيب 55/4 و 53/3 برابر بيشتر اثربخشي دارد.
اين گزارش مي‌افزايد: روش‌هاي جديد طب مكمل در درمان ترك سيگار مبتني بر القائات رواني و بازتوليد فرآيندهاي بيوشيميايي سركوب شده بوده كه در مقايسه با روش‌هاي دارويي ترك سيگار براي بيماران اثرات بيشتر و پايدارتري دارد.

دیابتی ها پیاز بخورند


  
ماده اي به نام گلوكزين در پياز وجود دارد كه خواصي شبيه انسولين دارد و مي تواند در افراد ديابتي كمك بسيار خوبي در كاهش گلوكز خون يا قندخون کند.
به گزارش وب دا، يك كارشناس تغذيه ضمن بیان این مطلب گفت: پياز جزء سبزي هايي است كه در قرآن نيز به آن اشاره شده است و ميزان انرژي پاييني در حدود 38 كيلو كالري در 100 گرم دارد. 
يوسف نقيايي افزود: پياز حاوي گوگرد مي باشد كه به كاهش عفونتها كمك شاياني مي كند. همچنين حاوي ويتامين c، كلسيم و فسفر به مقادير متوسط است كه مي تواند در رشد استخوانها و سلامت آنها نقش خوبي داشته باشد.
وي تصريح كرد: ماده اي به نام گلوكزين در پياز وجود دارد كه خواصي شبيه انسولين دارد و مي تواند در افراد ديابتي كمك بسيار خوبي در كاهش گلوكز خون يا قندخون داشته باشد.  همچنين كاهش دهنده كلسترول و چربي هاي خون مي باشد.
اين كارشناس تغذيه گفت: پياز حاوي آنتي اكسيدانهاي بسيار موثر و مفيد بوده كه مهمترين آنها مواد فنولي و پلي فنولي است كه خاصيت ضد ميكروبي، ضد ويروسي و ضد قارچ دارند و كمك بسيار موثري بر سيستم ايمني بدن در از بين بردن مواد عفونت زا مي کند.
وي خاطرنشان كرد: اين سبزي، همچنين حاوي مقدار كمي آنتي اكسيدان از نوع فلاونوئيد مانند آنچه در چاي سبز و سويا وجود دارد، مي باشد كه مي تواند از اين طريق خواص ضد سرطاني خود را اعمال کند.

شكلات براي كاهش وزن مفيد است


شكلات‌ها حاوي مواد تشكيل‌دهنده‌اي براي كاهش وزن هستند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي، اين تحقيق نشان مي‌دهد كه كساني كه چند بار در هفته شكلات مي‌خورند، لاغرتر از كساني هستند كه گاهي اوقات آن را مصرف مي‌كنند.
براساس اين گزارش دانشمندان با مطالعه رژيم غذايي روي 1000 نفر با ميانگين سن 57 سال به اين نتيجه رسيدند كه اگرچه شكلات مقدار زيادي كالري دارد ولي حاوي مواد تشكيل دهنده‌اي است كه به كاهش وزن بدن كمك مي‌كند.
اين گزارش مي‌افزايد خوردن شكلات به صورت مكرر بسيار مهمتر از مقدار مصرف آن است.
اين گزارش حاكي است تحقيقاتي كه پيش‌تر در مورد شكلات انجام گرفته است نيز مؤيد اين مسئله است كه شكلات براي قلب خوب است و كلسترول خون را هم پايين مي‌آورد و دليل محافظت از رگ‌هاي خوني با شكلات احتمالاً وجود ماده‌اي به نام پلي فنول است كه باعث ازدياد اكسيدنيتريك در خون مي‌شود و از گرفتگي عروق جلوگيري مي‌كند و مقدار رسوبات در عروق را كاهش مي‌دهد.
مطالعات اخير نشان مي‌دهد كه افرادي كه براي فرار از چاقي حتي به شكلات فكر هم نمي‌كنند تا آن را نخورند، حريص‌تر مي‌شوند و از لحاظ رواني تضعيف مي‌شوند و به طور ناگهاني بعد از مدتي در خوردن شكلات افراط كرده و در نهايت چاق‌تر مي‌شوند. بنابراين بهترين راه اين است كه شكلات به صورت مكرر ولي با مقدار كم مصرف شود زيرا حاوي مقادير زيادي از قند و چربي است.
بنابراين گزارش دانشمندان اين مطالعه به بررسي انواع شكلات‌ها نپرداخته است و آنها اميدوارند كه در آينده پژوهش‌هاي بيشتري در اين زمينه انجام پذيرد.

براي رفع تشنگي در فصل گرما نوشابه هاي گازدار ننوشيد


نوشابه‌هاي گازدار بدترين نوشيدني‌ها به لحاظ ايجاد سوء‌هاضمه و مشكلات گوارشي هستند كه مصرف آن براي رفع تشنگي در فصل گرما توصيه نمي شود.
سعيده معاني كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت:‌ انواع دلسترها و ماء‌الشعير كه فاقد مواد افزودني و طعم‌دهنده شيميايي باشند نوشيدني مناسبي در تامين مايعات از دست رفته بدن به شمار مي‌رود.
وي با اشاره به اين كه نوشيدني‌هاي كافئين‌دار هرگز نمي‌توانند جايگزين آب مورد نياز بدن باشند، تاكيد كرد: نوشيدني‌هاي كافئين‌دار مانند قهوه و چاي به دليل كافئين و تئوفيليني كه دارند، ادرارآور هستند و نه تنها آب زياد به بدن نمي‌رسانند بلكه سبب دفع آب مي‌شوند.
اين كارشناس تغذيه آب را بهترين نوشيدني در فصل گرما عنوان كرد و گفت:  آب مفيدتر از آبميوه‌هاي صنعتي با افزودني‌ها هستند و در صورت مواجهه با كم‌آبي و عدم دسترسي به آب سالم آشاميدني نوشيدن هر مايع مانند چاي رقيق، دوغ كم‌نمك، شربت كم‌شيرين توصيه مي‌شود.
وي افزود: مصرف ميوه و سبزيجات بهترين راه براي رفع تشنگي در فصل گرما است و به افراد توصيه مي شود براي جلوگيري از گرمازدگي مصرف ميوه هاي آب دار مانند هندوانه، طالبي و خربزه را در برنامه غذايي خود بگنجانند.

ايمني غذا براي سالمندان


نوشته : مهندس مسيح انصاري كارشناس ارشد صنايع غذايي 
يك ضرب‌المثل قديمي مي‌گويد، «با بالا رفتن سن، تجربه و قدرت تشخيص افراد بيشتر مي‌شود». اميدواريم اين تجربه و قدرت تشخيص در مورد چگونگي سالم بودن و ايمن ماندن مواد غذايي نيز باشند، زيرا بدن انسان با افزايش سن دچار تغييراتي مي‌شود كه در صورت عدم رعايت ايمني غذا و مبتلا شدن به بيماري ناشي از مصرف مواد غذايي فاسد، تا مدت‌ها درگير بيماري شده و به مدت طولاني در بستر بيماري گرفتار مي‌شود. به همين دليل، سالمندان به همراه ساير گروه‌هاي ويژه مانند زنان باردار، نوزادان، افرادي كه سيستم ايمني بدن آنان ضعيف است، و بيماران خاص (مانند سرطاني‌ها، ايدزي‌ها و...)، بايد از نظر ايمني غذا مراقبت‌هاي ويژه‌اي را مدنظر قرار دهند؛ لذا آگاهي از چگونگي نگهداري مواد غذايي و حفظ سلامت غذا در مدت زمان موردنظر، اهميت ويژه‌اي دارد؛ زيرا كمك مي‌كند تا سالمندان و يا افرادي كه از سالمندان مراقبت مي‌كنند، براي سلامتي آنان راهكارهاي مناسبي انتخاب نمايند. يكي از اين آگاهي‌ها شناخت ميكروب‌هاي پاتوژن (بيماري‌زا) است و اينكه اين ميكروارگانيزم‌ها چه تاثيراتي بر بدن افراد سالمند دارند. بدين لحاظ، مي‌توان نظريه «پيشگيري بهتر از درمان است» را اجرا نمود.

آنچه بايد دربـاره تغذیه نوزاد زودرس بدانیم


نوشته  : فریدون ممقانی مشاور تغذیه و رژیم‌های درمانی مدیر مرکز رژیم درمانی دانشگاه آزاد اسلامی بناب دانشجوی 
بهتر است مادران حامله در مورد مراقبت‌های نوزادان زودرس آگاهی‌هايي داشته باشند؛ چرا که پس از تولد اين نوزادان ممکن است فرصتي برای کسب آگاهی وجود نداشته باشد. آگاهی‌ها و تصمیمات مادران ،پیامد‌های بزرگی در بقا و سلامتی بیشتر نوزادشان خواهد داشت. اگر شما آگاهی کافی در اين زمينه نداشته باشيد، علم پزشکی تاثیر ناچیزی در حفظ سلامتی و بقای فرزندتان دارد. بنابراین، زمان بیشتری به اين امر اختصاص دهيد. برای نوزادان زودرس برنامه تغذیه ای مناسب و ویژه ای لازم است. عموما مواد مغذی مورد نیاز آنها از طریق بند ناف تامین می‌شود. سیستم گوارشی آنها خوب رشد نکرده و برای مکیدن شیر خیلی ضعیف هستند. تغذیه نوزادان با روش‌های مختلفی از قبیل تغذیه با لوله، تزریق وریدی و همچنین با بطری صورت می‌گیرد. در برخی از کشورها تغذیه نوزادان زودرس منحصرا با شیر مادر موفقیت‌آمیز است. اين نوزادان بسيار حساس هستند و جهت تامین و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن‌شان، تغذیه با شیر مادر اهمیت بيشتري دارد. کیفیت و کمیت شیر مادر بیشترین تاثیر را بر افزایش طول عمر نوزاد خواهد داشت؛ گرچه در برخی از مراکز درمانی نوزادان، شیر مادر تجویز نمی‌شود.