از منیزیم چه می‌دانید؟

نوشته : سيده سارا حكيم دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه از دانشگاه علوم پزشکی تهران 
اعمال منیزیم در بدن:
منیزیم یک مینرال (ماده معدني) ضروری برای بدن می‌باشد. برای تشکیل استخوان، پروتئین‌ها، اسیدهای چرب، سنتز سلول‌های جدید، فعال کردن ویتامین‌های B، شل نمودن ماهیچه‌ها، انعقاد خون، تشکیل آدنوزین تری فسفات (ATP) وترشح و فعال نمودن انسولین مورد نیاز می‌باشد.
همچنین منیزیم در مسیری که در ارتباط با داروهای بلوکه کننده کانال کلسیمی است نیز عمل می‌کند.
شاید این عمل منیزیم در بهبود بینایی افراد مبتلا به آب سیاه و کاهش فشار خون دخیل باشد.

قهوه و دیابـت

نوشته: سمیرا ربیعی کارشناس ارشد علوم تغذیه- فارغ‌التحصیل دانشکده علوم تغذیه و صنایع‌غذایی 
علاوه بر ژنتيك و ويژگي‌هاي فردي، رژیم غذایی و شیوه زندگی از مؤلفه‌های اصلی بروز دیابت نوع 2 هستند. مطالعات انجام‌شده در زمینه عوامل غذایی و خطر بروز دیابت، اساسا بر درشت مغذی‌ها متمرکز شده اند. این در حالی است که ریزمغذی‌ها و فیتوکمیکال‌ها نیز می‌توانند بر متابولیسم گلوکز مؤثر باشند.  آنتی اکسیدان‌های موجود در قهوه عبارتند از: کلروژنیک اسید و quinide مشتق‌شده از آن. قهوه دارای ترکیبات فوق العاده فعال بیولوژیک است که می‌توانند متابولیسم گلوکز را بهبود بخشند. داده‌های به دست آمده از یک مطالعه کوهورت بزرگ در آمریکا نشان داد که مصرف درازمدت قهوه با کاهش معنی‌دار خطر بروز دیابت نوع 2 همراه است.

قدر سلامتي را بدانيد! غذاها و روش‌هايي براي حفظ سلامتي


نوشته  : تحريريه دنياي تغذيه 
اين روزها درباره سلامتي و روش‌هاي حفظ و ارتقاي آن بسيار مي‌شنويم. كارشناسان، پزشكان و متخصصان تغذيه راهكارهايي را به ما نشان مي‌دهند تا با عمل به آنها بتوانيم سلامتي‌مان را حفظ كنيم و كيفيت زندگي‌مان را بهبود بخشيم. براي مثال، مي‌گويند كه براي داشتن بدني قوي و عضلاتي نيرومند، ورزش كنيم و حركات كششي انجام دهيم يا براي كاهش خطر بروز سكته مغزي يك ليموترش كوچك در چاي سبز‌مان بچكانيم. متخصصان علوم مختلف مانند متخصصان تغذيه، پوست و مو، علم مطالعه علمي حركات بدن و علم عصب‌شناسي و علوم ديگر، هر روز به يافته‌هاي جديدي درباره سلامت انسان‌ها دست پيدا كرده و آنها را منتشر مي‌كنند و راهكارهايي درباره غلبه بر خستگي مزمن، مبارزه با بيماري‌هاي قلبي - عروقي، جلوگيري از افزايش وزن و ارتقاي توان ذهني و ديگر نكات مهم درباره حفظ سلامتي در اختيار ما مي‌گذارند كه در اينجا تعدادي از آنها را مي‌خوانيد:

قلبي سالم با عادات صحيح غذايي


نوشته دكتر منصور شهركي دانشيار تغذيه و رژيم درماني مدير گروه تغذيه و صنايع غذايي دانشكده پزشكي زاهدان 

بيماري‌هاي قلب و عروق يا CVD (Cardiovascular Disease) يكي از علل مهم مرگ و مير در سراسر دنيا مي‌باشند. اين بيماري‌ها در دنيا به ويژه در كشورهاي در حال توسعه رو به افزايش هستند. تحقيقات نشان مي‌دهند از هر دو مرگ يكي به علت بيماري‌هاي قلبي- عروقي است. با اصلاح روش زندگي و جايگزين كردن عادات خوب غذايي مي‌توان تا حد زياد از عوارض و مشكلات اين بيماري كاست. بيماري عروق كرونر يا CHD (Coronary Heart Disease) يكي از شکل‌های اصلي بيماري‌هاي قلبي- عروقي است. عواملي همچون پرفشاري خون، افزايش وزن و چاقي، بالا رفتن سطح چربي‌هاي خون و بي‌تحركي از جمله عوامل مهم و اصلي بيماري‌هاي قلب و عروق مي‌باشند كه خود با رژيم غذايي و نحوه زندگي در ارتباط هستند.

پوست سیب موجب کاهش چاقی می‌شود

پوست سیب موجب کاهش چاقی می‌شود

دانشمندان ماده‌ای طبیعی در پوست سیب مشاهده کرده‌اند که می‌تواند تا حدی در برابر چاقی و برخی از پیامدهای مضر آن حفاظت کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محققان دانشگاه آیووا در تحقیقاتی که در نشریه علمی پلوس وان منتشر شد به این نتیجه رسیده اند که ماده اسید اورسولیک موجود در پوست سیب ضمن افزایش میزان عضلات و چربی قهوه ای - دو بافتی که به کالری سوزی معروف هستند - موجب کاهش چاقی و پیامدهای مضر آن برای سلامت می‌شود.
تا همین اواخر، محققان بر این باور بودند که این تنها نوزادان هستند که چربی قهوه ای دارند و این چربی در طول دوران کودکی از بین می رود. با پیشرفت فناوریهای عکسبرداری از بافت های انسان مشخص شده که بزرگسالان نیز میزان کمی از این چربی را بیشتر در ناحیه گردن و بین شانه ها حفظ می کنند.

هر نمکی را نخرید



هشدار دکتر بهروز جنت درباره نمک های قاچاق
همه چیز برای مهیا شدن یک سفره رنگین آماده است. سالاد، ماست، یک پارچ آب، نان و از همه مهم تر، غذا که قورمه سبزی است. یک چیزی را فراموش کردم، نمکدان....
هر نمکی را نخریداگر نمکدان سر سفره نباشد، بچه ها غذا نمی خورند و می گویند غذا بی مزه است. تازه همسرم هم که اعتقاد به رژیم غذایی سالم دارد، اگر غذا خوش نمک نباشد، لب به آن نمی زند. وقتی برنج را می چشم، احساس می کنم نمکش اندازه نیست، قبل از اینکه شام را بخوریم، به اعضای خانواده ام اعلام می کنم: «برنج کم نمک شده حتما به آن نمک بزنید.» شاید بتوان گفت داستان تغذیه همه ما ایرانی ها همانند سفره شام ماست، یعنی ذائقه مان عادت کرده به خوردن غذاهای خوش نمک و شور.

بيمه قلب با كالري كم

جام جم آنلاين: كساني كه براي برخورداري از عمر طولاني، غذاهاي كم‌كالري در برنامه غذايي روزانه‌شان در نظر مي‌گيرند، سلامت قلبشان را تضمين كرده‌اند.
عملكرد قلب كسي كه رژيم غذايي كم‌كالري دارد، شبيه عملكرد قلب يك جوان بيست ساله است، اگرچه عواملي مانند كاهش فعاليت بدني، دوري از استرس ، خواب كافي و بسياري عوامل ديگر مي‌تواند توانايي قلب را بهبود بخشد، اما تاثير هيچ يك به اندازه ايجاد محدوديت در مصرف غذاهاي پركالري نيست.
تنظيم ضربان قلب و بهبود عملكرد آن به اين معني است كه دستگاه گوارش و تنفس بهتر از قبل عمل مي‌كنند. هرچه قابليت تنظيم قلب بيشتر باشد، آمادگي قلب براي واكنش به محرك‌هاي بيولوژيك و عصبي بيشتر است.
با افزايش سن، ميزان انعطاف‌پذيري سيستم قلبي ـ عروقي بدن به ميزان قابل توجه‌اي كاهش پيدا مي‌كند. در نتيجه، بدن بيشتر در معرض خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي ـ عروقي قرار مي‌گيرد. تغذيه مي‌تواند تاثير مهمي بر عملكرد قلب داشته باشد.
داشتن برنامه غذايي مناسب، تضمين‌كننده سلامت قلب است و قرار دادن غذاهاي پركالري و چرب، تهديدي عليه سلامت قلب تلقي مي‌شود. به همين علت، از تغذيه به عنوان راهكاري براي افزايش طول عمر انسان‌ها نام برده مي‌شود.

مصرف زنجبیل در پروتئین‌سازی و رشد موثر است





 "یوسف نقیایی" در گفت‌وگو با (ایسنا) ، گفت: زنجبیل در دسته ادویه جات قرار می‌گیرد و به صورت تازه و آسیاب شده مصرف می‌شود و نوع تازه آن مقدار كمی یعنی حدود 70 كالری انرژی دارد در حالی كه نوع آسیاب شده زنجبیل 330 كیلوكالری انرژی دارد كه بیشتر به خاطر وجود نشاسته موجود در ریشه زنجبیل است.























وی میزان پتاسیم موجود در زنجبیل را قابل توجه و در حد یك هزار و 330 میلی‌گرم دانست و گفت: این میزان پتاسیم می تواند در بیماری‌های قلبی عروقی مثمر ثمر باشد.این كارشناس تغذیه، افزود: موادی در زنجبیل وجود دارد مانند جنجرول كه طعم تند به آن می‌دهد و جزء آنتی اكسیدان‌های مفید و موثر محسوب می‌شوند و می‌توانند از بروز رادیكال‌های آزاد پیشگیری كند همچنین موجب طراوت و شادابی پوست و شادابی روحیه شخص می‌شود.نقیایی تصریح كرد: زنجبیل برای درمان سردردهای میگرنی توصیه می‌شود و همچنین در درمان سرماخوردگی، دردهای معده، تهوع و استفراغ موثر است البته مصرف زیاد زنجبیل می‌تواند موجب سوزش معده و بروز سنگ‌های كلیوی شود.این كارشناس تغذیه یادآور شد: مصرف زنجبیل به افرادی كه داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین مصرف می‌كنند توصیه نمی‌شود.

شوید خاصیت کمک کننده در فشار خون بالا دارد




سلامت نیوز : شویدپاک کننده امعاء و احشاء بدن و خواب آور است. از قدیمی ترین گیاهان دارویی شناخته شده است که در مصر باستان بر روی کاغذ پاپیروس نوشته شده و به‌عنوان ضد سردرد توصیه شده است.

سه نوع کاروتینوئید با ارزش، 70 درصد مواد معدنی، حدود 5 درصد پتاسیم، فسفر، کلسیم و گوگرد دارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا ؛ اسانس معروف آن کارون، آپیتول، مرسپتین بمانند جوز هندی دارد. بذر شوید غنی از مواد رایحه‌ای است. طب سنتی بذر شوید را نصف در شراب و نصف در آب جوشانده و گفته می‌شود بهترین داروی شکم و زیر شکم درد است. بادشکن قوی، مدر و شیرآور است. از قدیم به مادران کم شیر توصیه می شده است. تقویت کننده کبد، کیسه صفرا است. برای معده عصبی بسیار مفید، تنفس را آرام و برای کلیه ها نباید به طور مستمر از شوید مصرف کرد.

افزايش احتمال ابتلا به سرطان پروستات با مصرف زياد چاي

محققان هشدار دادند مصرف زياد چاي خطر ابتلا به سرطان پروستات را در مردان افزايش مي دهد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، محققان دانشگاه گلاسگوي انگليس مي گويند مرداني که روزانه هفت فنجان يا بيشتر چاي مي نوشند پنجاه درصد بيشتر از افرادي که مصرف روزانه چاي آنها سه فنجان يا کمتر است به سرطان پروستات مبتلا مي شوند.

اين محققان با بررسي سلامت بيش از شش هزار مرد طي چهار دهه به چنين نتيجه اي دست يافتند و يافته هاي آنها با تحقيقات قبلي که در آنها مصرف چاي براي کاهش خطر ابتلا به سرطان، بيماري هاي قلبي ، ديابت و پارکينسون توصيه شده بود متفاوت است.

به گزارش پايگاه اينترنتي گالف نيوز ، محققان انگليسي طي اين سال ها مصرف چاي و قهوه و همچنين استعمال دخانيات را در مردان بين بيست و يک تا هفتاد و پنج سال مورد بررسي قرار دادند .

کمتر از يک چهارم اين افراد روزانه هفت فنجان چاي يا بيشتر مصرف مي کردند و شش و چهار دهم درصد آنها سي و هفت سال پس از آغاز اين بررسي مبتلا به سرطان پروستات شدند.