گوجه‌فرنگی هدیه‌ای شگفت‌انگیز برای سلامت شما




ما به دلیل خوشمزه بودن و پرخاصیت بودن و البته قدرت محافظت از قلب، دوستدار گوجه‌فرنگی هستیم. اما بررسی‌های جدید روی این هدیه سلامت كه كمتر شناخته شده، نشان می‌دهد كه باید بیشتر آن را در وعده‌های غذایی خود بگنجانیم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازشرق؛ ما در مورد خواصی مانند محافظت در برابر شكنندگی استخوان‌ها، سرطان و حتی اشعه ماورای بنفش صحبت می‌كنیم. پس مهم نیست چطور گوجه‌فرنگی را ورقه‌ورقه می‌كنید، تنها باید مقدار بیشتری از آن را در ساندویچ‌ها، سالادها و نیز پیتزای خود بگذارید.
    گوجه‌فرنگی لذیذ
    بله، گوجه‌فرنگی برای تمام این بیماری‌ها مفید است و شاید باید از خاصیت تغذیه‌ای آن سپاسگزار باشیم. گوجه‌فرنگی منبع غنی‌ای از لیكوپن، بتاكاروتن، لوتیین، پتاسیم و ویتامین‌های A , C است. متخصصان تغذیه آن را ماده‌ای برای مبارزه با التهاب دانسته و این فواید درخشان از گوجه‌فرنگی را ارایه كرده‌اند:

آشنایی با خواص میوه‌‌های خشک

مصرف منظم میوه‌‌های خشک پیشرفت ذهنی و جسمی فرد را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش كلينيك باشگاه خبرنگاران؛ هر کسی باید مراقب سلامتی خود باشد و برای دستیابی به آن، استفاده از مواد غذایی سالم و ورزش منظم از ضروریات است.

میوه‌‌های خشک سرشار از مواد مغذی هستند. برخی میوه‌‌هایی که در این طبقه جای می‌گیرند عبارتند از: گردو، بادام،‌ کشمش،‌ پسته، خرما، بادام‌زمینی، فندق.

میوه‌‌های خشک منبع عالی از مواد معدنی بوده و حاوی مقادیر قابل توجهی از ریزمغذی‌های ضروری برای بدن هستند.

درباره بدن خود چه مي دانيد؟

بدن انسان به تنهایی دریایی از شگفتی هاست و ممکن است ما از خیلی از شگفتی‌های آن باخبر نباشیم. بدن ما خیلی ویژگی‌های حیرت‌انگیزی دارد که شاید برایمان قابل‌باور نباشد.

بدن انسان مانند دريا پر شگفتي است كه خيلي از ما انسانها در باره ان چيز نمي دانيد شما درباره بدن خود چه مي دانيد؟؟به گزارش سرويس علمي باشگاه خبرنگاران درادامه مطلب به نكاتي در خصوص بدن اشاره شده كه بهتر است بخوانيد.

1. بدن ما در یک روز 10 میلیارد پوسته تولید می‌کند. این واقعیت نشان می‌دهد که بد نیست روکش بالشت و ملحفه‌تان را به‌طور منظم بشویید چون این مقدار پوسته در سال می‌شود چیزی درحدود 2 کیلوگرم پوست.

2. هر ساعت از روز بدن ما باید یک میلیارد سلول را جایگزین کند. قدرت بدن برای تولید اینهمه سلول جدید واقعاً جای شگفتی دارد.

مصرف سبزيجات يک سوم نياز بدن به آب را برطرف مي سازد

با توجه به افزايش نياز بدن به مايعات در فصل تابستان مصرف فيبر و سبزيجات يک سوم از احتياج بدن را به آب برطرف مي سازد.
دکتر تيرنگ نيستاني، متخصص تغذيه در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: فيبر به علت قابليت نگه داشتن آب در خود مدت طولاني ترين درمعده و روده قرار مي گيرد و به همين دليل با کند کردن سرعت حرکت روده ها موجب مي شود مدت زمان طولاني تري آب بدن را تامين سازد.

وي افزود:با توجه به افزايش نياز بدن به آب و مايعات در فصل تابستان توصيه مي شود، روزانه بيش 3 تا 4 وعده ميوه و سبزي در سبد غذايي خانواده گنجانده شود.

 وي با بيان اينکه در بين سبزيجات کاهو و خيار نقش موثري در تامين آب بدن دارند خاطر نشان کرد: مصرف فيبر و سبزي جدا از تامين مايعات به علت داشتن املاح نقش مهمي در تامين املاح و حفظ تعادل آب و الکتروليت ها دارد و اين در حالي است که در فصل تابستان به علت گرمازدگي تعادل آب و الکتروليت ها تحت خطر قرار مي گيرد.

سالمندی با طعم سلامتی...

5906.jpg
« عقربه‌های ساعت می‌چرخند، ثانیه‌ها به ساعت‌ها، ساعت‌ها به روزها، روزها به ماه‌ها و ماه‌ها به سال‌ها تبدیل می‌شوند، به این ترتیب بدون این که متوجه شویم پا به دوره‌ی سالمندی می‌گذاریم.»
برای بسیاری از مردم، سالمندی یعنی بیماری، کسالت و دوا و دکتر. اما می‌توان با داشتن یک سبک زندگی مناسب اول از همه با گذر زمان مقابله و بعد از آن، سالمندی را در سلامت و زیبایی تجربه کرد.
- قلب سالم، عمر طولانی
همه‌ ما می‌دانیم زمانی که به اصطلاح قلب «ریپ» بزند خطرات زیادی به همراه خواهد داشت. برای این که سالم زندگی کنید و مشکلی برای قلب نازنین‌تان پیش نیاید ورزش کنید. داشتن یک فعالیت جسمی منظم، قلب را قوی‌تر و ضربان آن را تنظیم می‌کند. این یعنی راز عمر طولانی و همراه با سلامت.

توليد نوعي ماست جديد براي كمك به تشخيص بيماري‌هاها

8-275.jpg
متخصصان علوم پزشكي در انگليس نوعي ماست جديد توليد كرده‌اند كه در شرايط خاص باعث تغيير رنگ مدفوع مي‌شود و به تشخيص برخي از بيماري‌ها كمك مي‌كند.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، اين متخصصان مي‌گويند: محصول جديد شاهكاري است كه در آينده به پزشكان كمك مي‌كند طيف گسترده‌اي از بيماري‌ها از زخم‌هاي گوارشي گرفته تا سرطان‌ها را شناسايي كنند.
به گزارش روزنامه ديلي تگراف، متخصصان انگليسي كه اين فرآورده لبني پروبيوتيك را توليد كرده‌اند، مي‌گويند: ماست جديد پس از مصرف با غذاهايي كه وارد معده مي‌شوند تعامل كرده و متناسب با بيماري كه فرد مصرف‌كننده ممكن است به آن مبتلا باشد، رنگ مدفوع را تغيير مي‌دهد.

مبتلایان به زخم معده، غلات سبوس دار مصرف کنند


 در بیماری زخم معده، مصرف تمام غلاتی که بدون چربی فرآوری می شوند، مجاز است و با مصرف حداقل نیمی از غلات روزانه به صورت سبوس دار می توان از بروز عوارض این بیماری جلوگیری کرد.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن بیان این مطلب تاکید کرد: زخم معده در اثر عفونت یا ناهنجاری های شیمیایی و عصبی که سبب اختلال در مقاومت مخاط معده می شوند، به وجود می آید و شایع ترین علت پیدایش آن نیز عفونت "هلیکوباکترپیلوری" است.
سمانه عزیزی افزود: علاوه بر تاثیر مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند آسپرین، بروفن و ناپروکسن در ایجاد زخم معده، التهاب معده و زخم های ناشی از استرس نیز از دیگر عوامل تشدید کننده این بیماری هستند.
وی با بیان اینکه در دهه های اخیر بر نقش عوامل تغذیه ای در درمان بیماری های گوارشی تاکید ویژه ای شده است، ادامه داد: بر اساس مطالعات، مواد غذایی حاوی فیبرهای محلول ماند جو و حبوبات، سبزیجات و میوه جات سبز و نارنجی رنگ و انواعی مانند سیب، کرفس، پیاز، زغال اخته و کدو که حاوی فلاونوییدها هستند، همگی در کاهش پیشرفت زخم های معده موثر هستند.
این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی توصیه کرد: در صورت عدم تحمل میوه ها و سبزیجات خام در این افراد، بهتر است به صورت پخته مصرف شوند.

دانستني‌هاي لازم و ضروري در مورد تخم مرغ


نوشته : انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي كشور معاونت پژوهشي- كميته علمي آموزش همگاني 
تخم مرغ يكي از مواد غذايي با هضم آسان و دسترسي فراوان در برنامه غذايي افراد است. همچنين منبع خوبي از پروتئين با قيمت پايين و كيفيت بالا، ويتامين ها و املاح ضروري مي‌باشد. به‌طور متوسط يك عدد تخم مرغ حدود 70 كيلوكالري انرژي و حدود 7 گرم پروتئين دارد كه از نظر پروتئين مي‌تواند جايگزين 30 گرم گوشت و يا دو سوم ليوان شير گردد.
تخم مرغ منبع خوبي از ويتامين هاي گروه B (مانند  B6 ، B12 و اسيد فوليك) و ويتامين هاي A ،D  ،E  وK  مي ‌باشد كه موجب حفظ سلامتي دستگاه عصبي، كمك به خونسازي، حفظ سلامت و استحكام دندان‌ها و استخوان‌ها مي شود.

خشك كردن راهي قديمي براي ماندگاري مواد غذايي


نوشته  : پگاه محمدزاده كارشناس صنايع غذايي- كنترل كيفيت 
خشك كردن يكي از قديمي‌ترين و متداول‌ترين روش‌ها جهت حفظ و نگهداري مواد غذايي است.

تعريف خشك كردن:
عمل خشك كردن يعني گرفتن آب از مواد غذايي توسط حرارت تحت عمل تبخير يا تصعيد.
مي‌توان گفت وجود آب در يك ماده غذايي عامل اصلي براي رشد و نمو و فعاليت ميكروب و فعل و انفعالات شيميايي است كه مقدار آب براي اين قبيل فعاليت‌ها را فعاليت آبي (AW) مي‌نامند.

دانــــســتــنــيــهاي تغذيه


نوشته : تحريريه دنياي تغذيه 

از ليكوپن چه مي‌دانيد؟
ليكوپن نوعي از كاروتنوئيد‌ها،  پيش‌ساز ويتامين A، يك آنتي‌اكسيدان قوي و از مشتقات گوجه فرنگي است كه باعث مي‌شود بسياري از ميوه‌ها و سبزي‌ها رنگ قرمز سالمي پيدا كنند. اين ماده به بتا-كاروتن شباهت زيادي دارد. ثابت شده است كه ليكوپن يكي از قوي‌‌ترين آنتي‌اكسيدان‌هاي طبيعي است. اگر گوجه‌فرنگي به صورت آبميوه، سس يا كچاپ مصرف شود، ليكوپن موجود در آن به مراتب بيشتر جذب خواهد شد. فرم شيميايي اين ماده در اثر حرارت طوري تغيير مي‌كند كه بدن بسيار راحت‌تر مي‌تواند آن را جذب كند. اين آنتي‌اكسيدان قوي از احتمال ابتلا به بيماري‌هايي چون تحليل رفتگي ماكولاي چشم (كه عامل بسياري از نابينايي‌ها در سالمندان است)، سرطان ريه، مثانه، دهانه رحم و پوست مي‌كاهد. همچنين اين ماده به حفظ و ارتقاي سلامتي قلب، پروستات، چشم‌ها و پوست نيز كمك مي‌كند.