تخم
مرغ يكي از مواد غذايي با هضم آسان و دسترسي فراوان در برنامه غذايي افراد
است. همچنين منبع خوبي از پروتئين با قيمت پايين و كيفيت بالا، ويتامين ها
و املاح ضروري ميباشد. بهطور متوسط يك عدد تخم مرغ حدود 70 كيلوكالري
انرژي و حدود 7 گرم پروتئين دارد كه از نظر پروتئين ميتواند جايگزين 30
گرم گوشت و يا دو سوم ليوان شير گردد.
تخم مرغ منبع خوبي از ويتامين هاي گروه B (مانند B6 ، B12 و اسيد فوليك) و ويتامين هاي A ،D ،E وK مي باشد كه موجب حفظ سلامتي دستگاه عصبي، كمك به خونسازي، حفظ سلامت و استحكام دندانها و استخوانها مي شود.
تخم مرغ حاوي املاح لازم براي تامين سلامتي فرد است، به خصوص اينكه منبع كلسيم، فسفر، روي، پتاسيم، منيزيم و سلنيوم مي باشد كه براي رشد و سلامت اعصاب، استخوان ها و دندان ها، سلامت پوست، سيستم ايمني و عضلات لازم است.
توصيههايي مربوط به خريد و نگهداري تخم مرغ
تا حد امكان تخم مرغهاي سالم را خريداري كنيد و از خريد تخممرغهاي شكسته و يا تركخورده خودداري نماييد.
در صورت وجود تاريخ مصرف، هنگام خريد به آن توجه كنيد.
تخم مرغ را در يخچال نگهداري نماييد.
تخم مرغ را براي نگهداري در يخچال نشوييد و فقط آلودگيهاي سطحي آن را پاك كنيد و قبل از مصرف، پوسته بيروني آن را بشوييد.
توصيههايي مربوط به مصرف تخم مرغ
از مصرف تخم مرغ خام به دليل احتمال وجود آلودگي ميكروبي (سالمونلا) و اختلال در جذب ويتامينها خودداري كنيد.
از دادن سفيده تخم مرغ به كودكان زير يكسال خودداري كنيد.
هنگام مصرف تخم مرغ، آنها را يكييكي در ظرف جداگانه شكسته و در صورت داشتن لكه و بوي نامطبوع از مصرف آن خودداري كنيد.
تخم مرغ را درست قبل از طبخ، از يخچال خارج كنيد.
از نگهداري مايع تخم مرغ اضافي كه براي طبخ غذا بهكار برده شده و بيش از نصف روز در يخچال نگهداري شده، خودداري كنيد.
در سنين رشد زرده و سفيده تخم مرغ را تواماً مصرف نماييد.
براي حفظ ارزش غذايي تخم مرغ هنگام تهيه نيمرو، در ماهيتابه را ببنديد.
چگونه تخم مرغ سالم را تشخيص دهيم؟
تخم مرغ خام را در يك ظرف حاوي محلول آب و نمك قرار دهيد. تخم مرغ خيلي تازه و سالم در ته ظرف به صورت عمودي مي ايستد، تخم مرغ سالم و كمي كهنه در قسمت هاي مياني آب معلق مي ماند و تخم مرغ هاي فاسد در سطح آب به صورت افقي قرار مي گيرند.
منبع : دنیای تغذیه ش ۱۰۱
تخم مرغ منبع خوبي از ويتامين هاي گروه B (مانند B6 ، B12 و اسيد فوليك) و ويتامين هاي A ،D ،E وK مي باشد كه موجب حفظ سلامتي دستگاه عصبي، كمك به خونسازي، حفظ سلامت و استحكام دندانها و استخوانها مي شود.
تخم مرغ حاوي املاح لازم براي تامين سلامتي فرد است، به خصوص اينكه منبع كلسيم، فسفر، روي، پتاسيم، منيزيم و سلنيوم مي باشد كه براي رشد و سلامت اعصاب، استخوان ها و دندان ها، سلامت پوست، سيستم ايمني و عضلات لازم است.
توصيههايي مربوط به خريد و نگهداري تخم مرغ
تا حد امكان تخم مرغهاي سالم را خريداري كنيد و از خريد تخممرغهاي شكسته و يا تركخورده خودداري نماييد.
در صورت وجود تاريخ مصرف، هنگام خريد به آن توجه كنيد.
تخم مرغ را در يخچال نگهداري نماييد.
تخم مرغ را براي نگهداري در يخچال نشوييد و فقط آلودگيهاي سطحي آن را پاك كنيد و قبل از مصرف، پوسته بيروني آن را بشوييد.
توصيههايي مربوط به مصرف تخم مرغ
از مصرف تخم مرغ خام به دليل احتمال وجود آلودگي ميكروبي (سالمونلا) و اختلال در جذب ويتامينها خودداري كنيد.
از دادن سفيده تخم مرغ به كودكان زير يكسال خودداري كنيد.
هنگام مصرف تخم مرغ، آنها را يكييكي در ظرف جداگانه شكسته و در صورت داشتن لكه و بوي نامطبوع از مصرف آن خودداري كنيد.
تخم مرغ را درست قبل از طبخ، از يخچال خارج كنيد.
از نگهداري مايع تخم مرغ اضافي كه براي طبخ غذا بهكار برده شده و بيش از نصف روز در يخچال نگهداري شده، خودداري كنيد.
در سنين رشد زرده و سفيده تخم مرغ را تواماً مصرف نماييد.
براي حفظ ارزش غذايي تخم مرغ هنگام تهيه نيمرو، در ماهيتابه را ببنديد.
چگونه تخم مرغ سالم را تشخيص دهيم؟
تخم مرغ خام را در يك ظرف حاوي محلول آب و نمك قرار دهيد. تخم مرغ خيلي تازه و سالم در ته ظرف به صورت عمودي مي ايستد، تخم مرغ سالم و كمي كهنه در قسمت هاي مياني آب معلق مي ماند و تخم مرغ هاي فاسد در سطح آب به صورت افقي قرار مي گيرند.
منبع : دنیای تغذیه ش ۱۰۱
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر