دانستني‌هاي لازم و ضروري در مورد تخم مرغ


نوشته : انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي كشور معاونت پژوهشي- كميته علمي آموزش همگاني 
تخم مرغ يكي از مواد غذايي با هضم آسان و دسترسي فراوان در برنامه غذايي افراد است. همچنين منبع خوبي از پروتئين با قيمت پايين و كيفيت بالا، ويتامين ها و املاح ضروري مي‌باشد. به‌طور متوسط يك عدد تخم مرغ حدود 70 كيلوكالري انرژي و حدود 7 گرم پروتئين دارد كه از نظر پروتئين مي‌تواند جايگزين 30 گرم گوشت و يا دو سوم ليوان شير گردد.
تخم مرغ منبع خوبي از ويتامين هاي گروه B (مانند  B6 ، B12 و اسيد فوليك) و ويتامين هاي A ،D  ،E  وK  مي ‌باشد كه موجب حفظ سلامتي دستگاه عصبي، كمك به خونسازي، حفظ سلامت و استحكام دندان‌ها و استخوان‌ها مي شود.

تخم مرغ حاوي املاح لازم براي تامين سلامتي فرد است، به خصوص اينكه منبع كلسيم، فسفر، روي، پتاسيم، منيزيم و سلنيوم مي باشد كه براي رشد و سلامت اعصاب، استخوان ها  و دندان ها، سلامت پوست، سيستم ايمني و عضلات لازم است.
توصيه‌هايي مربوط به خريد و نگهداري تخم مرغ
‌‌ تا حد امكان تخم مرغ‌هاي سالم را خريداري كنيد و از خريد تخم‌مرغ‌هاي شكسته و يا ترك‌خورده خودداري نماييد.
‌‌ در صورت وجود تاريخ مصرف، هنگام خريد به آن توجه كنيد.
‌‌ تخم مرغ را در يخچال نگهداري نماييد.
‌‌ تخم مرغ را براي نگهداري در يخچال نشوييد و فقط آلودگي‌هاي سطحي آن را پاك كنيد و قبل از مصرف، پوسته بيروني آن را بشوييد.
توصيه‌هايي مربوط به مصرف تخم مرغ
‌‌ از مصرف تخم مرغ خام به دليل احتمال وجود آلودگي ميكروبي (سالمونلا) و اختلال در جذب ويتامين‌ها خودداري كنيد.
‌ از دادن سفيده تخم مرغ به كودكان زير يكسال خودداري كنيد.
‌‌ هنگام مصرف تخم مرغ، آنها را يكي‌يكي در ظرف جداگانه شكسته و در صورت داشتن لكه و بوي نامطبوع از مصرف آن خودداري كنيد.
‌‌ تخم مرغ را درست قبل از طبخ، از يخچال خارج كنيد.
‌‌ از نگهداري مايع تخم مرغ اضافي كه براي طبخ غذا به‌كار برده شده و بيش از نصف روز در يخچال نگهداري شده، خودداري كنيد.
‌‌ در سنين رشد زرده و سفيده تخم مرغ را تواماً مصرف نماييد.
‌‌ براي حفظ ارزش غذايي تخم مرغ هنگام تهيه نيمرو، در ماهيتابه را ببنديد.
چگونه تخم مرغ سالم را تشخيص دهيم؟
تخم مرغ خام را در يك ظرف حاوي محلول آب و نمك قرار دهيد. تخم مرغ خيلي تازه و سالم در ته ظرف به صورت عمودي مي ايستد، تخم مرغ سالم و كمي كهنه در قسمت هاي مياني آب معلق مي ماند و تخم مرغ هاي فاسد در سطح آب به صورت افقي قرار مي گيرند.

منبع : دنیای تغذیه  ش ۱۰۱

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر