نوشته : دکتر نسرین امیدوار و شاداب شریعت دانشجوي كارشناسي ارشد تغذيه
ما
معمولاً بدون تفكر و با توجه به ذائقه و عادت از یک برنامه غذایی پیروی
میكنیم و اغلب توجهی به اثرات مثبت یا منفی آنها بر سلامت نداریم، ولی
امروز که تاثیرات غذا و الگوهای غذایی بر سلامت و حتی طول عمر ثابت شده
است، شناخت عادات غذایی نامناسب و تأثیر آنها بر سلامت انسان و استفاده از
این دانستهها در انتخابهای غذایی، اولین قدم برای برنامهریزی و
برخورداری از تغذیه كافی، متعادل و متنوع است.براساس اطلاعات موجود، كيفيت الگوي غذاي مصرفي جامعه ايراني در حال حاضر در حد مطلوب نيست، به طوري كه از هر ده نفر، پنج نفر كمبود دريافت و سه نفر پرمصرفي دارند و تنها دو نفر داراي وضعيت تغذيهاي متعادل هستند. در عین حال، در عادات و الگوی غذایی سنتی ایرانی نکات مثبت فراوانی وجود دارد كه باید آنها را بشناسیم و ترویج کنیم.