خريد مواد غذايي را با دقت و وقت کافی انجام دهيد



هنگامی که قصد خریداری مواد غذایی را دارید به دقت موارد اصول بهداشتي را مد نظر بگيريد و براي خريد مواد غذايي عجله نكنيد تا مواد غذايي سالم و بهداشتي خريداري كنيد.
به گزارش وب دا، كارشناس گروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان هرمزگان با توصيه به خريد مواد غذايي در مراكز معتبر و داراي فعاليت صنفي گفت: مواد غذايي بايد مراكز معتبر  كه داراي پروانه كسب و فعاليت هستند خريداري شود  و به خصوص  مواد غذایی خام، خصوصا موادی که در کوتاه مدت فاسد می شوند.
اکرم احمدی زاده با تاكيد به رعايت موارد بهداشتي بسته بندي مواد اظهار كرد: دقت شود بسته بندی ماده غذایی آسیب ندیده باشد به خصوص بسته بندی مواد غذایی منجمد باید سالم باشد و نشانه های خروج انجماد و انجماد مجدد در بسته بندی ها مشاهده نشود.

زناني كه به مدت طولاني رژيم هاي سخت مي گيرند زودتر يائسه مي شوند


زناني كه به مدت طولاني از رژيم‌هاي غذايي سخت پيروي مي‌كنند، بيشتر در معرض يائسگي‌هاي زودتر از موعد هستند.

به گزارش خبرنگار وب‌دا، دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام كرد: يائسگي يك فرآيند طبيعي است و زناني كه شيوه زندگي سالم‌تري دارند ديرتر به يائسگي و عوارض آن دچار مي‌شوند.
بنابراين گزارش، يائسگي يكي از مراحل طبيعي زندگي زنان است كه معمولاً در حدود 48 تا 55 سالگي شروع مي‌شود كه در ابتدا عادت ماهيانه نامرتب شده و سپس به طور كامل قطع مي‌شود.
اين گزارش مي‌افزايد: علائم و نشانه‌هاي يائسگي در زنان متفاوت است و ممكن است ورود به اين دوران با تعداد كمي از علائم يا تغييرات سلامتي باشد يا ممكن است تغييرات جسمي و روحي متعددي را به دنبال داشته باشد.
اين گزارش حاكيست: در دوران يائسگي تعادل هورمون‌ها دستخوش تغييرات مي‌شود و عروق خوني متسع شده و باعث مي‌شود درجه حرارت پوست بالا رفته و احساس گرمايي كه از سمت سينه به طرف شانه‌ها، گردن و سر به طرف بالا حركت مي‌كند، ايجاد ‌شود.
دفتر آموزش و ارتقاء سلامت اعلام كرد: گر گرفتگي شايعترين علائم دوران يائسگي است كه ممكن است از 30 ثانيه تا 30 دقيقه طول بكشد و در اكثريت افراد ظرف 2 تا 3 دقيقه از بين مي‌رود. دفعات گر گرفتگي از هر زني تا زن ديگر متفاوت است.
بنابراين گزارش، قاعدگي نامنظم، اختلالات خواب و تعريق شبانه، تغييرات مثانه، بي‌اختياري ادرار، تغييرات روحي و تغييرات ظاهري از ديگر علائم دوران يائسگي است.

علل بوی بد دهان و راهکارهای کنترل آن



عضو مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان را مهمترین عامل ایجاد بوی بد دهان عنوان کرد.
به گزارش وب دا، دکتر پگاه مسنن مظفری مانده های غذا و بهداشت ضعیف،‌خشکی دهان، گرسنگی، برخی از غذاها(سیر، ‌پیاز و ادویه جات)، سیگار و الکل، داروها، بیماریهای سیستمیک (دیابت، سیستم تنفسی و بینی، ‌مشکلات کبدی و کلیوی، ‌مشکلات روانی) اضطراب را از دیگر علل بوی بد دهان برشمرد.
عضو هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تشریح اینکه باکتریها چگونه در تولید بوی بد دهان موثرند خاطر نشان کرد: ‌باکتری های بی هوازی که در ایجاد بیماریهای لثه و پریودنشیم، پری کرونیت و هر نوع عفونت دهان مانند عفونت محل کشیدن دندان دخیل هستند ایجاد یوی بد دهان می کنند.

مصرف فست فود خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد



مصرف فست فود ها در بين مردم رواج يافته است، فست فودها حاوي نيتريت  و نيترات هستند كه بر اثر مصرف زياد اين نوع تغذيه شانس ابتلا به سرطان معده و روده را بيش از پيش افزايش می یابند.
به گزارش وب دا، متخصص راديوتراپي و انكولوژي دانشگاه علوم پزشكي بندرعباس ضمن بیان مطلب گفت: سرطان يعني رشد، تكثير و گاهي انتشار غير طبيعي سلولهاي بدن، درحالت طبيعي سلول هاي بدن طبق قاعده اصلي تكثير مي شوند اما در سرطان ها تكثير و رشد سلولي بدون قاعده و قانون صورت مي گيرد به طوري كه براي سلول هاي طبيعي بدن مزاحمت ايجاد مي كنند.
دكتر امين شفي زاد افزود: يك سلول طبيعي ممكن است بدون هيچ دليل واضحي به يك سلول سرطاني تبديل شود، ولي در اغلب موارد، تبديل در اثر مواجهه مكرر با مواد سرطان زا مانند الكل و دخانيات صورت مي گيرد.
وی در ادامه اضافه كرد: امروزه مصرف فست فود ها در بين مردم رواج يافته است، فست فودها حاوي نيتريت و نيترات هستند كه بر اثر مصرف زياد اين نوع تغذيه شانس ابتلا به سرطان معده و روده را بيش از پيش افزايش مي دهند.
این متخصص راديوتراپي و انكولوژي كاهش فعاليتهاي بدني و افزايش وزن بدن را از عوامل برخي سرطان ها نام برد و خاطر نشان كرد: بيماري هايي همچون ديابت و افزايش فشار خون به مراتب خطرناك تر از سرطان هستند، ديابت و بيماري افزايش فشار خون  عوارضي همچون نارسايي كليه، از بين رفتن اعصاب و بيماري قلبي و سكته هاي مغزي را به همراه دارد.

ویژگی‌ها و خواص غذایی شیره خرما


نوشته  : مهندس مسعود خبازی 
شیره‌ها جزو مواد غذایی انرژی زا بوده و برای مواقعی که بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد، بهترین غذا محسوب مي‌‌گردند. از جمله این شیره‌ها، شیره خرما مي‌‌باشد. شیره خرما حاوی فسفر و آهن است که مصرف آن در وعده صبحانه باعث فعال شدن سلول‌های عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد مي‌‌شود. در بسیاری از استان‌های کشورمان، از شیره خرما به جای شکر در پختن حلوا استفاده مي‌‌کنند. همچنین خوردن "شیر برنج با شیره "، "برف با شیره"، "شیر با شیره " و" ارده با شیره " در زمستان از عادات غذایی مرسوم مردمان بسیاری از شهرها از جمله همدان، تبریز، اراک، اردبیل و... است. در اين مقاله ويژگي‌ها و خواص غذایی شيره خرما به طور اختصار بیان مي‌‌شود.

حبوبات بخوريد به 7 دليل

نوشته  : مهسا دادخواهي‌پور 
حتما تاكنون بارها شنيده‌ايد كه اگر از يك رژيم كاهش وزن پيروي مي‌كنيد، مصرف حبوبات برايتان مفيد است، بنابراين اگر مراقب وزن خود هستيد، حبوباتي نظير لوبيا و عدس را به برنامه غذايي خود بيفزاييد. حبوبات علاوه بر فوايد متعدد، طعم دلپذيري دارند! در اين مقاله 7 دليل مهم براي گنجاندن حبوبات در برنامه غذايي روزانه را با هم بررسي مي‌كنيم: 

افزايش عملكرد آنزيم‌هاي بدن:
حبوبات سرشار از مس مي‌باشند. مس يك ماده معدني كليدي و ضروري براي عملكرد مناسب بسياري از آنزيم‌هاي بدن است. بعنوان مثال، مس كوفاكتور يك آنزيم اكسيداتيو كليدي به نام سوپراكسيد ديسموتاز مي‌باشد. اين آنزيم مهم باعث خنثي و بي‌اثر كردن راديكال‌هاي آزاد توليدشده در ميتوكندري سلول‌ها مي‌شود.

کنجد، كيمياي سلامتي

نوشته : دكترسيد مسعود كيمياگر 

چه کسی از تمام اسرار مواد غذایی مورد استفاده‌اش آگاه است؟ اغلب شما غذاهای مورد علاقه‌تان را می‌خورید بی آنکه اطلاعات چندانی درباره مواد و عناصر پنهان شده آنها داشته باشید. این اتفاق در مورد دانه‌های خوشمزه کنجد نیز می‌افتد، مشتی از آن را به یکباره می‌خورید در حالی که از فواید فوق العاده‌اش مطلع نیستید. 
کنجد، دانه‌های خوراکی کوچکی است که از گیاه کنجد بدست می‌آید و به علت روغنی که از آن استخراج می‌شود، بطور گسترده‌ای کشت می‌شود.
در سراسر جهان از کنجد در تهیه برخی مواد غذایی از جمله انواع نان‌ها استفاده می‌شود. دانه کنجد به خاطر روغن درونش ارزش تغذیه‌ای بالایی دارد و دیر فاسد می‌شود. از 1600 سال قبل از میلاد تاکنون کنجد يكي از قدیمی‌ترین چاشنی‌ها بوده است.

يك شاخه جعفری، يك دنيا خاصيت


نوشته : زهرا سادات موسوي 
 
در تمام طول سال می‌توان جعفری را در بازارها و خواربار فروشی‌ها پیدا کرد. این گیاه طعم تقریبا تند و ارزش غذایی زیادی دارد. جعفری گیاهی است دو ساله و معطر که از سالم‌ترین ادویه‌جات ترشی شناخته می‌شود. جعفری سرشار از فولات، ریز مغذی‌هایی مانند کلسیم و آهن، روغن فرار (اسانس گیاهی) و ویتامین‌هاي C و K می‌باشد و خیلی آسان کشت می‌شود. در تمدن‌های کهن هم دیده می‌شود که جعفری را گیاهی تقویت کننده و انرژی‌زا می‌دانسته‌اند. جعفری همانند مریم گلی، پونه کوهی، زردچوبه و زنجبیل در گروه سبزیجات درمانی قرار دارد. همچنين می‌توان از جعفری تازه برای تزئین غذا استفاده کرد.

خواص جادويي جو و چاودار



نوشته شده  : دکتر مجید حاجی فرجی 
 
جو و چاودار از غلات مهم در جهان هستند که بعنوان غذا مورد استفاده بشر قرار می‌گیرند، از جمله موارد مصرف این غلات، تهیه نان است. آرد حاصل از این غلات در دو نوع آرد سبک که سبوس آن گرفته شده و آرد تیره در پخت نان استفاده می‌شود. جو و چاودار از منابع خوب منیزیم، سلنیوم، منگنز، فسفر و ویتامین B1 هستند. کیفیت پروتئینی این غلات تقریبا مشابه پروتئین سویا است و وجود فیبر به همراه این پروتئین با کیفیت، غذای مناسبی را برای آغاز روز فراهم می‌کند. علاوه بر ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها، این غلات منبع بسیار خوبی از فیبرهای محلول و نامحلول هستند. یک جزء از فیبرهای محلول موجود در جو و چاودار بتاگلوکان نام دارد که تحقیقات نشان داده اند می‌تواند اثرات مفیدی بخصوص در کاهش کلسترول خون داشته باشد. استفاده از جو و چاودار در رژیم غذایی می‌تواند فواید بسیاری داشته باشد. تحقیقات علمی جدید، یافته‌های جالبی را در مورد فواید جو نشان داده اند.

رژیم غذایی برای بیماری دیورتیكوليت



نوشته  : دكتر آزيتا حكمت دوست 

بعضی تغییرات ساده در برنامه غذایی (مانند اضافه کردن فیبر بیشتر)، می‌تواند از بروز بیماری دیورتیكوليت پیشگیری کند.
وجود بیرون زدگی‌های کوچک کیسه مانند (دیورتیکول) در دیواره روده بزرگ را دیورتیکولوز می‌گویند. این بیماری در صورت عدم  درمان  خطرناک می‌شود، زیرا موجب خونریزی، انسداد، پارگی و عفونت خواهد شد که به این حالت دیورتیکولیت (التهاب دیورتیکول) گفته می‌شود.
رژیم غذایی و بیماری دیورتیكوليت:
تحقيقات نشان داده‌اند به احتمال زیاد رژیم غذایی در رشد دیورتیکول‌ها موثر است و محققان به این نتیجه رسیده‌اند که  کمبود فیبر در برنامه غذایی تاثیر بسزایی در این بیماری دارد.