نوشته : بهناز عباسيمقدم كارشناس ارشد تغذيه
با نگاهي به طب سنتي و تطبيق آن با علوم امروزي در مييابيم كه حكماي پيشين با چه ظرافت، دقت و حساسيتي به مواردي كه ما امروزه بهعنوان اصول تغذيه صحيح آنها را ميشناسيم، اشاره نمودهاند كه اين مسأله، مهر تأييدي بر دانش و فراست آنها در ساليان دور است. امروزه به كرات به اهميت ميانهروي در خوردن، مصرف وعدههاي كم حجم، اجتناب از پرخوري و ... در جوامع تغذيهاي اشاره ميشود. ما نيز در اين مقاله سعي نمودهايم چند مورد را با طب قديم تطبيق داده و به مفهوم يكسان هر دو بيش از پيش نزديك شويم.
اهميت دريافت همه گروههاي اصلي:
در طب ابنسينا ذكر شده كسي كه ميخواهد بهداشت غذا را براي تن خود رعايت كند نبايد غذاهاي دارويي نظير ميوه و سبزي را غذاي اصلي خود قرار دهد، زيرا غذاهاي نرمكننده اگر به تنهايي مصرف شوند خون را ميسوزانند. همچنين غذاهاي غليظ هم به تنهايي مضر هستند و تن و خون را سنگين ميكنند. بهترين غذاها براي تندرستي كه بايد در كنار غذاهاي نرمكننده مثل ميوه و سبزي مصرف شوند عبارتند از گوشت نرم (بره، بزغاله)، گندم، نوشيدني خوشبوي گياهي. ابوعلي سينا در بين ميوهها دو دسته را شبيه غذاي اصلي دانسته كه عبارتند از:
اهميت دريافت همه گروههاي اصلي:
در طب ابنسينا ذكر شده كسي كه ميخواهد بهداشت غذا را براي تن خود رعايت كند نبايد غذاهاي دارويي نظير ميوه و سبزي را غذاي اصلي خود قرار دهد، زيرا غذاهاي نرمكننده اگر به تنهايي مصرف شوند خون را ميسوزانند. همچنين غذاهاي غليظ هم به تنهايي مضر هستند و تن و خون را سنگين ميكنند. بهترين غذاها براي تندرستي كه بايد در كنار غذاهاي نرمكننده مثل ميوه و سبزي مصرف شوند عبارتند از گوشت نرم (بره، بزغاله)، گندم، نوشيدني خوشبوي گياهي. ابوعلي سينا در بين ميوهها دو دسته را شبيه غذاي اصلي دانسته كه عبارتند از: