ماهي شكم‌پر، لذیذ

نوشته  : موژان زرگرزاده کارشناس تغذیه زير نظر دكتر احمدرضا درستي 
ماهي ماده غذايي مفيدي است
ماهي داراي ارزش تغذيه‌اي بسيار بالايي است و اكثر مواد مغذي مفيد و ضروري براي انسان را به تنهايي دارا است، ولي ويژگي مخصوص ماهي كه آن را بين ساير مواد غذايي حائز اهميت خاص ساخته است، نوع چربي موجود در آن مي‌باشد. ماهي از منابع بسيار خوب پروتئين محسوب مي‌شود. پروتئين موجود در ماهي از نظر كميت و كيفيت قابل توجه است، بدين معني كه پروتئين موجود در ماهي به شكلي است كه به آساني در دستگاه گوارش هضم و جذب مي‌شود و به طور تقريبا كامل در بدن به مصرف مي‌رسد. ماهي يكي از منابع خوب آهن است. آهن در خونسازي و همچنين در حفظ مقاومت بدن در برابر ميكروب‌ها نقش مهمي‌به عهده دارد. آهن موجود در ماهي به گونه‌اي است كه جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و به خوبي در بدن به مصرف مي‌رسد.

چگونه یک پیک نیک سالم داشته باشیم

نوشته  : شیوا طباطبایی کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه 
پیک نیک به معنای گذراندن اوقات فراغت در دامان طبیعت است که در خانواده‌های ایرانی قدمتی طولانی دارد. خانواده‌های ایرانی از گذشته‌های دور روزهایی از سال را در هوای آزاد و در کنار رودخانه‌ها و سبزه‌زارها به صرف غذا و بازی و تفریح می‌پرداختند. هنگامی که به پیک نیک فکر می‌کنیم، به طور ناخودآگاه به یاد غذاهای خوشمزه‌ای می‌افتیم که در یک روز تعطیل در جمعی صمیمانه صرف می‌شود. تهیه غذاهای خوشمزه‌ای مانند کباب و جوجه کباب و نظیر آنها برای اکثر خانواده‌های ایرانی جزء خاطره انگیزترین بخش‌های تفریح در دامان طبیعت است. برای اینکه یک پیک نیک سالم داشته باشیم باید به نکاتی توجه کنیم تا مسمومیت‌های غذایی سبب از بین رفتن اوقات خوش و لذت بردن از طبیعت نشود. اکثر مواقع هنگام بروز مسمومیت‌های غذایی نوع غذای مصرف شده را مسبب ناراحتی‌های گوارشی و مشکلات ایجاد شده می‌دانیم، در حالیکه در واقع روش نامناسب نگهداری مواد غذایی در حین آماده‌سازی و حمل و نقل سبب بروز این دسته مشکلات می‌شود. مهم‌ترین اصل در کاهش بروز مسمومیت‌های غذایی انتخاب منوی غذایی صحیح است. باکتری‌های بیماری‌زا در برخی غذاها خصوصا آنهایی که حاوی رطوبت و پروتئین بالایی هستند بهتر رشد می‌کنند.

تـغـذیه بـهـاري از دیـدگاه طب سنتی

نوشته  : لادن گیاهی 
تمام اجزاي خلقت تحت نظام هوشمند آفرینش به گونه ای هماهنگ و منظم در حرکتند، به گونه‌ای که هر تغییری در بخشی از آفرینش، تغییری متناسب را در جایی دیگر به دنبال خواهد داشت. بر این اساس با شروع فصل بهار و بازگشت مجدد طراوت و شادابی طبیعت، سلول‌های بدن ما نیز متعاقبا عملکرد و نیازهای جدید و متفاوتی در مقایسه با فصل زمستان خواهند داشت. به عبارت دیگر، تغییرات ایجاد شده در بدن ما منعکس کننده تغییرات ایجاد شده در طبیعت است.
میل و کشش به خوردن مواد غذایی و تنقلات خاص در فصول مختلف را که همگی تجربه نموده‌ایم ناشی از همین حقیقت است. البته هرچه بیشتر به خوردن مواد غذایی طبیعی و تازه گرایش داشته باشیم و کمتر به سراغ خوراکی‌های صنعتی و فست فودها برویم، پیام‌های طبیعی صادره از بدن را در زمان مناسب بهتر درک مي‌کنیم.

عوارض زيادي ‌آهن

جام جم آنلاين: چه ايرادي دارد هركسي را كه دچار كم‌خوني است با قرص‌ها و كپسول‌هاي آهن درمان كنيم؟ جواب به اين سوال را از توصيف بيماري بسيار شايعي به نام تالاسمي مينور كه در كشور ما نيز شيوع زيادي دارد شروع مي‌كنيم.
فرم شديد بيماري تالاسمي ، فرد را دچار كم‌خوني شديد و تغيير شكل استخوان‌ها ازجمله تغيير شكل سر و جمجمه مي‌كند و بيمار بايد هر ماه خون تزريق كند تا زنده بماند.
در فرم ملايم كه به نام تالاسمي مينور خوانده مي‌شود بيمار يك ژن سالم و يك ژن معيوب دارد و به اين ترتيب دچار بيماري كم‌خوني ملايمي مي‌شود.
در اين بيماري گلبول‌هاي قرمز دچار نقص مادرزادي بوده و زودتر از گلبول‌هاي طبيعي دچار فرسودگي و مرگ مي‌شود. با كم شدن عمر سلول‌هاي خون، بيمار دچار كم‌خوني مي‌شود.


شفابخش ترین عطر جهان


در شیوه درمانی آروماتراپی درمانگران با كمك عصاره یا روغن گیاهان دارویی و مواد طبیعی به درمان بیماران می‌پردازند. در جهان بیش از 051 نوع روغن یا عصاره گیاهان دارویی وجود دارد كه یكی از شفابخش‌ترین آنها عصاره شفابخش گل‌سرخ است.

برترین مجله اینترنتی ایران

برترین ها:  

در  شیوه درمانی آروماتراپی  درمانگران با كمك عصاره یا روغن گیاهان دارویی و مواد طبیعی به درمان بیماران می‌پردازند. در جهان بیش از 051 نوع روغن یا عصاره گیاهان دارویی وجود دارد كه یكی از شفابخش‌ترین آنها عصاره شفابخش گل‌سرخ است. درمانگران از رایحه و خواص درمانی این عصاره برای درمان عفونت‌ها، كوفتگی‌ها و اختلالات روحی مثل افسردگی بهره می‌برند.

5 راه کاربردی برای اینکه در روزهای تیر ماه آسوده باشید

یكی از مشكلات روزهای گرم عرق كردن است، هرقدر هم تلاش كنید تعریق در این روزها اجتناب‌ناپذیر است. این یك واقعیت است كه در این روزها بسیاری از افراد هنگامی كه به مكان‌های عمومی می‌روند نگران عرق كردن خود هستند.
چرا عرق می‌كنیم؟

باید بدانید كه بدن انسان به‌منظور تنظیم دمای خود عرق می‌كند. از این‌رو وقتی در حال فعالیت بدنی هستید، بدن سعی می‌كند با خارج كردن عرق، گرمایی را كه تولید كرده، خنك كند. اما چه كار كنیم كه این مشكل بر ارتباطات اجتماعی ما سایه نیندازد؟

برای چاق شدن نگران نباشید

افراد لاغر و کسانی که تمایل دارند وزن خود را بالا ببرند می توانند از این نسخه استفاده کنند.
یگانه اشرفی، کارشناس تغذیه در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران عنوان کرد، افراد لاغر و کسانی که تمایل دارند وزن خود را بالا ببرند می توانند از این نسخه استفاده کنند.

وی در ادامه مطلب خود افزود: این افراد اگر خاکشیر با شیر تهیه و صبح ناشتا میل کنند می توانند به درمان لاغری و افزایش وزنشان کمک کنند.

از خوردن موز غافل نشويد

موز از آن دسته میوه‌هایی است که مصرف آن برای همه افراد از پیر و جوان گرفته تا ورزشکار، توصیه می‌شود.
به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران؛  این میوه غنی از انرژی، منبع سرشاری از پتاسیم است. این ماده معدنی به حفظ تعادل فشار خون و عملکرد قلب کمک شایانی می‌کند.

پزشکان می‌گویند، یک موز متوسط 467 میلی‌گرم پتاسیم و تنها یک میلی‌گرم سدیم دارد و به همین دلیل خوردن روزانه یک موز، از بالا رفتن فشار خون جلوگیری می‌کند.

تأثير معجزه آساي ويتامين D و كلسيم

مصرف ويتامين D‌به طور همزمان با كلسيم ميزان مرگ و مير در سالمندان به ويژه زنان سالمند را كاهش و اميد به زندگي را افزايش مي‌دهد.
به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگارانبه نقل از نشريه غدد درون ريز و متابوليسم باليني،محققان دانشگاه آرهوس دريافتند كهويتامين D‌ به همراه كلسيم، مرگ و مير را در سالمندان كاهش مي‌دهد و اثرات بسيار سودمندي بر روي سلامت عمومي بدن آنها دارد.

براساس اين گزارش دانشمندان با انجام 8 آزمايش تصادفي در طول 3 سال روي بيش از 1000 فرد سالمند كه 90 درصد آنها زن بودند، به اين نتيجه رسيدند كه مصرف ويتامين D‌ و مكمل‌هاي كلسيم براي افزايش طول عمر سالمندان مفيد است.

۷ ماده غذایی مفید تابستانی

همه فصول میوه ها و سبزیجات رنگارنگ و خوشمزه مخصوص به خود را دارند.
به گزارش خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران؛ همه فصول میوه ها و سبزیجات رنگارنگ و خوشمزه مخصوص به خود را دارند اما اگر بخواهیم از بهترین و مقوی ترین آنها یاد کنیم، نباید از محصولات باغ ها و کشتزارها، در این روزهای گرم غافل شویم. مصرف میوه های خوشمزه و خوش آب و رنگی که با پایان بهار و آغاز تابستان وارد بازار می شوند، می توانند سلامتی و انرژی ما را در این روزهای طولانی و گرم تامین کنند.
در اینجا هفت میوه و سبزی مقوی و خوشمزه به شما پیشنهاد شده است که برای هر فرد، منابعی غنی جهت یک تغذیه مثبت و موثر به حساب می آیند.