نوشته : زهرا اصلانی کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه
قرابیه نوعی شیرینی و کلوچه سنتی است که در تبریز پخته میشود. این شیرینی از سوغاتیهای مخصوص تبریز به شمار میرود، این شیرینی را با نارگیل که عمده محتویات آن است، به همراه بادام، آرد، شکر، زرده تخممرغ، مارگارین و سفیده تخممرغ تهیه میکنند. در قرابیه پستهای به جای بادام پسته بکار میرود. در اینجا به چند جزء از این شیرینی لذیذ اشاره ميكنيم.
بادام و دیابت
در مطالعهای روی افراد مبتلا به عدم تحمل گلوکز که بادام کامل را در وعده صبحانه دریافت کردند، قند بعد از غذا و قند در طول روز آنها مورد بررسی قرار گرفت و در انتها بر اساس مشاهدات این نتایج بدست آمد:
میزان قند بعد از دریافت غذا و قند در طول روز در بدن این افراد از خود کاهش نشان داد، علاوه بر این مشاهده شد که این افراد مدت طولانیتری احساس سیری داشتند.

بادام و دیابت
در مطالعهای روی افراد مبتلا به عدم تحمل گلوکز که بادام کامل را در وعده صبحانه دریافت کردند، قند بعد از غذا و قند در طول روز آنها مورد بررسی قرار گرفت و در انتها بر اساس مشاهدات این نتایج بدست آمد:
میزان قند بعد از دریافت غذا و قند در طول روز در بدن این افراد از خود کاهش نشان داد، علاوه بر این مشاهده شد که این افراد مدت طولانیتری احساس سیری داشتند.