خواص گل همیشه بهار


مشخصات گياه شناسي :
گياهي است با برگ هاي تحتاني قاشقي شکل و برگ هاي فوقاني سرنيزه اي،. گل ها همواره زرد تا نارنجي رنگ بوده و ميوه هاي فندقي آن خميده و قلابي شکل مي باشند.
انتشار جغرافيايي :
اين گياه خاستگاه مديترانه دارد ولي در ايران در نقاط مختلف کشور به عنوان يک گل زينتي کاشته مي شود.
ترکيبات شيميايي :
ترکيب شيميايي موسوم به کالاندولين ،اسيد ساليسيک : صمغ و اسيدهاي آلي عمدتاً ترکيبات شيميايي گل هميشه بهار را تشکيل مي دهند.
قسمت مورد استفاده :
گل ها و همچنين سرشاخه گل دار گياه مصرف دارويي دارد.

خواص هلیله


هلیله تقویت کنندهدستگاه گوارش


برباله1. مزاج این گیاه گرم وخشک است و شهرت دارد
2. تقويت كننده حافظه مي‌باشد روزي يك عدد مصرف شود.
3. براي تقويت بينايي روزي يك عدد ميل شود.
4. براي درمان جذام مفيد مي‌باشد.
5. تقويت معده مي‌باشد.
6. ضد سودا مي‌باشد.
7. براي جلوگيري از سفيدشدن مو به مدت يك سال روزي يك عدد كوبيده با كمي آب ميل شود يا اين كه روزي يك عدد داخل دهان گذاشته بمكيد.
8. براي رفع سوءهاضمه هر شب يك عدد ميل شود.
9. براي درمان بواسير و يبوست شب قبل از خواب يك كپسول از پودر آن ميل شود.
10. مصرف زياد آن باعث زردي چهره و تورم غدد لنفاوي مي‌گردد.11. براي رفع سوءهاضمه به مدت چهل شب هر شب يك عدد هليله سياه ميل شود.

خواص پنیرک



پنيرك و خواص متعدد آنپنيرك در شيراز «خطمي»، «نان كلاغ» و در گيلان «پين ديره» ناميده مي‌شود. در كتب طب سنتي انواع آن را با نام «خبازي»، «خيرو» و «ملوخيا» ذكر مي‌كنند. به هندي نيز برخي گونه پنيرك را «خبازي» و «خباجي» مي‌نامند. به فرانسوي به انواع آن noegamarF و evuaM و به انگليسيwollaM گويند. در ايران دو گونه از آن مي‌رويد پنيرك كبير و پنيرك صغير.
پنيرك كبير
در فارسي پنيرك و در كتب طب سنتي به آن «خطمي» گويند. گياهي است علفي پايايا دوساله، بلندي آن 08 -04 سانتي‌متر و گل‌هاي آن درشت است.
در ماه‌هاي ارديبهشت تا تير ماه به رنگ قرمز مايل به بنفش ظاهر مي‌شود. ريشه‌هاي آبدار و سفيدرنگي دارد و ساقه آن استوانه‌اي شكل و راست است. برگ‌هاي بزرگ و داراي دم برگ است. گل‌هاي آن پس از خشك شدن به رنگ آبي درمي‌آيند.

مصرف فست فودها باعث تشدید رفلاکس می شود



نتایج تحقیقات نشان می دهند که فست فودها به علت اینکه پنیرهای پرچرب و ادویههای زیادی در آنها به کار می روند از جمله عوامل شایع تشدید رفلاکس هستند.
دکتر دریانی متخصص گوارش با بیان اینکه رفلاکس یکی از شایع ترین بیماری های گوارشی میان مردم است در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: رفلاکس بر اثر شل شدن دریچه ای به نام کاردیبا که بین معده و مری قرار دارد ایجاد می شود که این شل شدن دریچه باعث ورود اسید معده از داخل معده به داخل مری می شود.
وی به عمده ترین عوامل تشدید کننده رفلاکس در افراد اشاره کرد و اظهار داشت: مصرف بیش از حد فست فودها ، استعمال دخانیات، مصرف چربی ها، انواع ترشی، خوابیدن بلافاصله بعد از غذا و استفاده از داروی تئوفیلین از جمله عواملی هستند که در تشدید رفلاکس موثر هستند.
دریانی اضافه کرد: برای جلوگیری و کاهش اثرات ناشی از این بیماری استفاده از یک برنامه غذایی صحیح که تا حد امکان عوامل تشدید کننده رفلاکس از آن حذف شود به افراد توصیه می شود.

از مرغ بدون مصرف آنتی بوتیک برای تغذیه بیماران استفاده کنید



در دومین سمیناری که در محل سالن اجتماعات اداره کل دامپزشکی خراسان رضویدر خصوص توسعه و ترویج تولید و مصرف مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک برگزار شد بر استفاده از این محصول برای بیماران مراکز درمانی توصیه شد.
به گزارش فودنا ، در این سمینار که بیش از 150 نفر از مدیران و کارشناسان کشتارگاه های طیور، انجمن های صنفی کشتارگاه ها و بسته بندی گوشت، اتحادیه صنف رستوران داران، اتحادیه هتل داران، فروشگاه های بزرگ زنجیره ای، تعاونی های مصرف، کارخانجات خوراک طیور و همچنین معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد، نمایندگان تعزیرات حکومتی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد و نهاد ها و تشکل های وابسته شرکت داشتند در خصوص راهکارهای ترویج و توسعه تولید و مصرف مرغ گوشتی بدون مصرف آنتی بیوتیک در طول دوره پرورش مطالبی عنوان شد.

معجون های طبیعی برای درمان معده درد



معده درد یک ناراحتی بسیار شایع است که در همه افراد از هر جنسیت و در هر گروه سنی ممکن است بروز کند.معمولا خوردن چیزی در خارج از برنامه غذایی، موجب بروز معده درد می شود. به گفته متخصصان تغذیه و گوارش، زمانی که دستگاه گوارش بدن نمی تواند غذایی را هضم کند، فرآیند هضم غذا کامل نمی شود و در نتیجه درد معدهبروز می کند. هرچند این قبیل معده دردها ممکن است مشکل جدی و مزمن نباشند اما در هر حال موجب ناراحتی می شوند و آزاردهنده هستند. روزنامه ایندیا اکسپرس در مقاله جدیدی به چند راه کار موثر و طبیعی برای کاهش درد معده اشاره کرده است که می توان برای درمان معده درد آنها را جایگزین قرص ها و داروهای شیمیایی کرد. این گزینه های طبیعی به قرار زیر است: - اگر درد معده شما ناشی از اسیدی شدن معده است، یک لیوان آب سودادار بنوشید. - یک نوشیدنی انرژی زا که درعین حال تاثیر شگفت انگیز در تسکین معده درد دارد، مخلوط یک لیوان آب با نصف یک لیموترش و یک قاشق غذاخوری عسل است. - یک میان وعده سالم برایتسکین درد معده، مقداری دانه انار همراه با کمی نمک و فلفل است. - همچنین یک راه کار موثر برای تسکین فوری و سریع درد معده مصرف ترکیبی از نعنا، زنجبیل و آب میوه همراه با مقدار اندکی نمک سیاه در یک لیوان آب است. نوشیدن این شربت درد معده را به سرعت کاهش می دهد. - جویدن دانه رازیانه نیز در درمان معده درد موثر است. برای این که بهتر نتیجه بگیرید یک قاشق چای خوری تخم رازیانه را در یک لیوان آب ریخته و از شب تا صبح بگذارید تا خیس بخورد. صبح روز بعد تخم های رازیانه را بخورید و آب این شربت را نیز بنوشید. 

کاهش چربی های بد خون با مصرف گوشت سفید



مصرف گوشت های کم چربی به خصوص گوشت سفید برای کاهش چربی های بد خون موثر است.انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اعلام کرد: گوشت های قرمز و سفید تامین کننده پروتئین و آهن مورد نیاز بدن هستند ولی حاوی مقداری چربی نیز هستند که این میزان در گوشت قرمز بیشتر است. مصرف گوشتهای کم چربی به خصوص گوشت سفید برای کاهش چربی های بد خون و پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، فشارخون بالا، دیابت، بعضی سرطان ها و نقرس توصیه می شود. این گزارش می افزاید: افراد باید در هفته 2 تا 3 بار غذای حاوی گوشت یا مرغ در برنامه خود بگنجانند و هنگام آماده کردن انواع گوشتبرای پختن، چربی و پوست آن را دور بریزند همچنین گوشت، مرغ و ماهی را با روش های سالم مانند بخارپزکردن، آب پز کردن و تنوری کردن طبخ کنند. براساس اعلام انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، ماهی سرشار ازچربی های مفیدی است که در گوشت های دیگر وجود ندارند بنابراین حداقل هفته ای 2 بار ماهی بخارپز، تنوری یاکباب شده مصرف کرده و تا حد امکان ماهی های چرب مانند ماهی تن و ماهی آزاد را انتخاب کنند و مصرف گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و کنسروهای گوشت (مانند تن ماهی) را محدود کنند. 

ویتامین ب12 وگیاهخواران

ویتامین ب12 وگیاهخواران

دکترزرین آذر ، داراي بورد تخصصی در دستگاه گوارش، کبد و بیماريهاي داخلی

متخصص تغذیه ، کالیفرنیاي جنوبی
هرگاه فردي اعلام میکند که رژیم غذای گپاهخواری ( وگن) را انتخاب کرده و از هیچگونه مواد حیوانی استفاده نمی کند بلافاصله نتیجه گیري میشود که سرنوشت محتومش دچارشدن به کمبود ویتامین ب 12 می باشد. شاید بتوان گفت در این ادعا حقیقتی هر چند بسیار ناچیز نهفته است ولی چنانکه در ادامه مقاله خواهیم دید این حقیقت بیشتر به دلیل روشهاي مدرن کشاورزي، سترون کردن و فرسودن خاك و تهی نمودن آن از بسیاري مواد و همچنین باکتريهاي مفید است تا در اثر رژیم گیاهخواري.
خطر ایجاد کمبود بیماريزاي ویتامین ب 12 در افرادي که رژیم درست و اصولی گیاهخواري را دنبال کرده به مقدار فراوان از ریشه ها و غدد گیاهی، سبزیجات و میوه جات، مغزهاي و دانه هاي خام استفاده می کنند بسیار بسیار اندك بوده، به یک در میلیون هم نمی رسد. حال آنکه جالب است بدانیم که کمبود ویتامین ب 12 در گوشتخواران می تواند بیش از گیاهخواران باشد . در ادامه مقاله به این مسئله اشاره بیشتري خواهد شد.

فقر يد و اهميت آن


دکتر زهرا عبداللهی

كارشناس ارشد اداره تغذيه وزارت بهداشت 
فقر يد و اهميت آنيد يكي از ریزمغذی های ضروری است که بدن براي ساختن هورمون هاي تيروئيد به آن نياز دارد. تيروئيد غده اي است با ساختماني شبيه پروانه كه در قسمت جلوي گردن قرار گرفته ومسئول ساختن هورمون های تیروئید است. این غده از دو لوب تشكيل شده كه در دو طرف ناي قرار گرفته اند، اين دو لوب توسط پلي به نام ايستموس با يكديگر ارتباط دارند. هورمون هاي تيروئيد پس از ساخته شدن ازطریق جريان خون در سراسر بدن حركت كرده و بسياري از فعل و انفعالات شيميايي قسمتهاي مختلف بدن را كنترل مي نمايند. اين هورمون ها براي تكامل و عملكرد طبيعي بدن، مغز و دستگاه عصبي، حفظ گرماي بدن و تولیدانرژي ضروري هستند.
فقر يد چه عوارضی دارد؟
وقتي يد به اندازه كافي به بدن نرسد، تيروئيد نمي تــــواند به اندازه كافي هورمون بسازد. اين كمبود پـــي آمــــدهاي بهـــداشــتي مهـــمي دارد كه مـــجمـوعه آنها را "اختلالات ناشي از فقر يد يا Iodine Deficiency Disorders و يا به اختصار IDD" مي نامند. اين پي آمد ها عبارتند از:

نان، بركت سفره


دكتر ربابه شيخ الاسلام

متخصص اپيدميولوژي تغذيه
در کشور ما نان یکی از پرمصرف ترین ماده هاي غذایی است. مواد غذایی پر مصرف همیشه نقش مهمتری در وضعیت سلامت دارند و بیشتر از سایر مواد غذایی باید از نظر ایمنی و سلامت بخشی مورد توجه قرار گیرند . بالابردن کیفیت نان در گرو نگاه همه جانبه به چرخه تولید گندم از مزرعه تا سفره ( نوع خاک کشاورزی ،واریته گندم، آسیابانی ، میزان سبوس گیری ، ونهایتا چگونگی تولید نان) دارد همانطور که ملاحظه مي‌کنید عوامل متعددی باید با دقت مورد بررسی قرار گیرند و آآسیب شناسی تولید نان باید از مزرعه شروع شود و نهایتا فرهنگ مصرف نان ،سلیقه و ذایقه مردم و کاربردهای نان مورد توجه قرار گیرد
الگوی سنتی غذای ما ایرانیان بر عکس تصور همگانی بسیار خوب بوده است . ما در پنجاه سال پیش نان بهتری نسبت به حالا داشتیم .نانوا صبح خیلی زود با وضو برای خمیر گیری آماده بود و خمیر ور آمده تبدیل به نان مي‌شد .عوامل زیادی در طول زمان ما را از داشتن نان خوب محروم کرد شاید یکی از مهمترین ها افزایش جمعیت و دادن یارانه برای ا ینکه مردم مورد حمایت تغذیه ای قرار گیرند وتبعات ناشی از آن بود سفره ایرانی همیشه سبزی خوردن ،ماست و انواع خورشت هایی راد اشته که اغلب با حداقل یک نوع سبزی و یا صیفی همراه با حبوبات پخت مي‌شده و نانمان سبوس بیشتری نسبت به امروز داشته است. البته با صنعتی شدن و شهر نشینی شیوه زندگی ما هم دچار تغییر شده و برای همین شیوع بعضی بیماریها روند روبه گسترشی پیدا کرده است و متاسفانه سن ابتلا به این بیماریها هم کاهش یافته است .