دکتر ابولقاسم جزایری
بیماریهای غذازاد (food born diseases) یا مسمومیتهای غذایی (food poisoning) در اثر مصرف غذاهای آلوده به میکروارگانیزم یا مسموم آنها پدید میآیند. علایم بهداشتی-درمانی عبارتند از: تهوع، استفراغ، اسهال و تب. در بیشتر موارد علایم شدید نیست و بیمار به مراکز بهداشتی-درمانی مراجعه نمیکند. از اینرو، فقط تعداد کمی از این مسمومیتها گزارش میشوند.
بیماریهای غذازاد یکی از نگرانیهای اصلی تولیدکنندگان و واحدها و سازمانهای مسوول سلامت غذا و سلامت جامعه از نظر پیآمدهای نامطلوب تغذیهای، بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی است.