پيشگيري از مسموميت‌هاي غذايي در روزهاي گرم تابستان


209-10.jpg
گاهي ممكن است براي خوردن يك ظرف سالاد آماده كه چند ساعتي در آفتاب مانده ترديد كنيد و نگران باشيد كه با خوردن آن بيمار شويد.
به گزارش سرويس «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كارشناسان سازمان غذا و داروي آمريكا هشدار دادند كه هواي گرم به معني رشد و تكثير سريع‌تر باكتري‌ها بر روي مواد غذايي بوده و تهديد جدي براي سلامت انسان محسوب مي‌شود.
به گزارش سايت اينترنتي هلت دي نيوز، هم‌زمان با رسيدن فصل گرما و مسافرت، اين كارشناسان توصيه‌هاي مفيد و كاربردي را براي پيشگيري از مسموميت‌هاي غذايي در مواقع سفر و پيك نيك ارائه كرده‌اند كه عبارتند از:

افزایش تشنگی با مصرف غذاهای پر ادویه در وعده سحری

 مصرف غذاهای پر ادویه در وعده سحری موجب افزایش تشنگی در طول روز می شود.
به گزارش وب دا، مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: مصرف مواد غذایی همچون بادمجان، فلفل و سایر ادویه‌ها در هنگام سحر به دلیل ایجاد احساس تشنگی بیش‌تر، برای روزه‌داران توصیه نمی‌شود.
دکتر زهرا اباصلتی خاطر نشان کرد: مصرف میوه یا آب میوه تازه هنگام سحر از تشنگی در طول روز جلوگیری می كند و برای جبران كمبود میزان آب و املاح بدن در ماه رمضان، می توان از مقداری سوپ یا آش هنگام افطار استفاده كرد.
وی با اشاره به اینکه روزه داران باید از خوردن غذاهای شور هنگام سحر خودداری كنند، زیرا تشنگی را در طول روز افزایش می دهد افزود: همچنین باید از خوردن غذاهای بسیار سرد یا بسیار گرم و نیز از نوشیدن آب سرد در ابتدای افطار خودداری شود و در صورت رفع تشنگی می توان از آب گرم، چای یا شیر گرم استفاده كرد.

لاغرها در سحر، شیر و ماست بخورند

 براي پيشگيري از تشنگي در روزهاي گرم و طولاني تابستان، روزه‌داران در وعده سحري غذاهاي چرب و شور مصرف نكنند.
به گزارش وب دا، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز ضمن بیان این مطلب گفت: مصرف غذاهاي چرب و شور در وعده سحري موجب ايجاد احساس تشنگي شديد در افراد روزه‌دار مي‌شود و در مقابل، مصرف ميوه و سالاد در وعده سحري از تشنگي در طول روز پيشگيري مي‌كند.
 دكتر دردانه حسين‌ با بيان اينكه افرادي كه اضافه وزن دارند بهتر است در وعده سحري از مصرف غذاهاي پركالري خودداري كنند، افزود: افراد كم‌وزن مي‌توانند در اين وعده از غذاهاي پركالري استفاده كنند،‌ ولي اين افراد نيز بايد از خوردن غذاهاي چرب و شور خودداري كنند.

تاثير مواد غذايي پرچرب بر كاهش احساس طعم مواد غذايي

 وردن مواد غذايي پرچرب ميزان تشخيص در طعم و مزه غذاها را كاهش مي‌دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه اشپرينگر، محققان دانشگاه ناتينگهام و شركت مواد غذايي يونيلور دريافتند كه چربي موجود در غذاها مي‌تواند فعاليت قسمتي از مغز را كه مسئول پردازش و پاسخ‌دهي به طعم و مزه غذاهاست را مختل ‌كند.
براساس اين گزارش محققان طي يك دوره سه ساله با بررسي واكنش مغزي گروهي از افراد به چشيدن محتواي چربي چهار امولسيون از ميوه‌هاي مختلف تحت نظر يك اسكنر MRI، مشاهده كردند كه قشرهاي سوماتو سنسوري و قدامي، اينسولاي خلفي و مياني كه مسئول درك طعم غذاها در مغز هستند را در مقايسه  با خوردن نمونه‌هاي چرب، فعال‌تر مي‌كند.

روزه داران برای رفع تشنگی از آب لیموی تازه و طبيعي استفاده کنند


افراد روزه دار برای رفع تشنگی از آب لیموی تازه و طبيعي استفاده کنند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، با بیان اینکه بیماریهای قلبی عروقی و سرطان در جوامع به دلیل نوع تغذیه و شیوه زندگی رو به افزایش است، گفت: تصور اینکه روزه داری حذف یک وعده غذایی است اشتباه است و در این ماه تنها 20 درصد كمتر نسبت به روزهای عادی کالری دریافت می کنیم.
مهندس حسین مکرمی رستمی با اشاره به اینکه در روزهای عادی سال، هنگام صرف غذا قند و چربی در بدن از جمله کبد و عضله ذخیره می شود و  فرصتی برای سوزاندن آنها وجود ندارد، تصریح کرد: در زمان روزه داری بدن فرصت می یابد چربی و قند  ذخیره شده را مصرف نماید که این امر درکاهش بیماریهای قلبی، دیابت و چاقی موثر است.

افراد چاق ميزان دريافت مواد غذايي در ماه رمضان را 20 درصد كاهش دهند


در ماه رمضان افرادي كه اضافه وزن دارند و يا چاق هستند بهتر است ميزان دريافت مواد غذايي را نسبت به ساير ايام تا 20 درصد كاهش دهند.
دكتر احمد پورآرام متخصص تغذيه،‌ در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: افراد چاق و داراي اضافه وزن در صورت پيروي از يك برنامه غذايي صحيح و كنترل شده، با سوزاندن و حذف چربي هاي اضافه در بدن سبب كنترل اضافه وزن و چاقي شده و در نهايت سبب بالابردن سطح سلامت در اين افراد مي شود.
وي افزود: چاقي و اضافه وزن منشاء اصلي بسياري از بيماري هاي متابوليك و غيرواگير است كه مرگ ومير بالايي را به خود اختصاص مي دهد كه اين خود از فوايد و تاثيرات مهم روزه داري در كنترل بيماري ها است.

خوردن چند نوع غذا در افطار مضر است


افطار را باید با آرامش کامل و به دور از استرس و نگرانی میل کرد و هر یک از لقمه‌های غذا باید کاملا جویده شوند و این طور نباشد که هنوز لقمه در دهان در حال جویدن است، لقمه بعدی را وارد دهان کنیم.
به گزارش وب دا، یک متخصص طب سنتی، راز ماندگاری طب سنتی ایران، را عقلانیت منطبق بر اخلاق و ادب موجود در این مکتب طبی دانست و اظهار داشت: تمام مواردی که به عنوان الگوی صحیح، قابلیت ماندگاری در ذهن تاریخی بشر را دارند تابع همین دو قاعده کلی هستند. وقتی که از این دو قاعده به عنوان اصل مهم و اساسی در طب سنتی ایران زمین نام برده می‌شود، موجودیت آن را در تمام موارد و مبانی این مکتب طبی پویا می‌توان مشاهده کرد. به طوری که در مباحث پیشگیری و درمان صحیح بیماری‌ها هم این دو قاعده کلی به طور کامل رعایت شده است.

تعريق زياد و تپش قلب از علائم كاهش قند خون در ماه رمضان است

 ضعف ، سرگیجه، خستگی،‌ کاهش تمرکز،‌ تعریق زیاد، لرزش بدن، عدم توانائی برای انجام فعالیت های بدنی، سردرد و تپش قلب از علائم كاهش قند خون در ماه رمضان است.
معاون آموزش اورژانس كشور در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بيان اين مطلب اظهار داشت: مصرف زیاد قند مثل کربوهیدرات های تصفیه شده مخصوصاً در هنگام سحر باعث می شود که بدن مقدار زیادی انسولین تولید کرده و باعث افت قند خون شود .
دكتر فرهاد رضواني افزود: افراد هنگام سحر حتما غذا بخورند و مصرف نوشیدنی ها و غذاهای حاوی قند را کاهش دهند.
وي تصريح كرد: افراد روزه‌دار همانند زمانی که روزه‌ دار نیستند، باید سه وعده غذا بخورند که این وعده‌ها شامل سحر، افطار و شام است البته مصرف غذا در دو وعده(سحری و افطار) نیز اشکالی ندارد.

كاهش وزن با ميوه‌هاي استوايي


ميوه‌هاي استوايي مانند انبه مي‌تواند نقش مهمي در كاهش وزن و چربي داشته باشند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه آنلاين تحقيقات تغيه دوله محققان دانشگاه كاروليناي شمالي با بررسي اثر ميوه انبه روي موش‌هاي آزمايشگاهي مشاهده كردند كه اين ميوه مي‌تواند به طور چشمگيري در مسدود كردن اثرات زيان‌آور رژيم‌هاي غذايي سرشار از چربي موثر باشد.
براساس اين گزارش محققان با قرار دادن موش‌هاي آزمايشگاهي در معرض رژيم غذايي سرشار از چربي به مدت 2 ماه و تجويز انبه براي آنها در مقايسه با گروه شاهد، دريافتند كه موش‌هاي تغذيه شده با انبه به ميزان 84 درصد چربي كمتري نسبت به بقيه موش‌ها دارند.

بیماران تالاسمی از طبخ غذا در ظروف آهنی خودداری كنند

 بیماران مبتلا به تالاسمی، از طبخ غذا در ظروف آهنی خودداری كنند.
به گزارش وب دا، مسئول واحد بیماری های خاص مركز پزشكی، آموزشی و درمانی اخوان كاشان با اشاره به اینكه تالاسمی نوعی بیماری ژنتیكی است، افزود: بیماران مبتلا به تالاسمی به علت دریافت خون های مكرر، كمبود هموگلوبین با درجاتی از هیپوكسی(كمبود اكسیژن) و جذب آهن بیشتر از مواد غذایی برای تولید سلول های خونی، نه تنها دچار كمبود آهن نیستند بلكه در معرض مسمومیت نیز قرار دارند.
دکتر جواد الماسی تصریح کرد: استفاده از ظروف آهنی برای پخت غذا، احتمال ورود مقداری از آهن را به مواد مصرفی افزایش می دهد.