10 فـرمـان تـخـم‌مـرغـي




نگاه دوم/ دکتر آراسب دباغ مقدم/متخصص بهداشت مواد غذايي


1. به هيچ وجه تخم‌مرغ را پيش از قرار دادن در يخچال نشوييد. تخم‌مرغ منفذ‌هاي ريزي دارد که وقتي سطح آن را مي‌شوييد،‌ اين منفذها به دليل تغيير دمايي که بين درجه حرارت داخل و بيرون تخم‌مرغ اتفاق مي‌افتد، بازتر مي‌شوند و آلودگي‌هاي محيطي از اين طريق خيلي ساده‌تر به داخل تخم‌مرغ نفوذ مي‌کنند.
2. براساس استانداردها و ابلاغيه‌هاي سازمان دامپزشکي، فروش هر نوع تخم‌مرغ آلوده به فضولات مرغ ممنوع است. يعني چنين تخم‌مرغ‌هايي نبايد خريد‌ و ‌فروش شوند زيرا خطر ورود آلودگي‌هاي موجود در فضولات مرغ به داخل تخم‌مرغ و ايجاد بيماري‌هايي مانند سالمونلا در صورت مصرف تخم‌مرغ‌هاي آغشته به فضولات مرغ بالاست.

ميوه‌ها را با محلول سرکه بشوييد



ترجمه: فرزانه فولادبند/توصيه سازمان غذا و داروي آمريکا

تابستان فصل سبزي و ميوه‎هاي تازه است. اين گروه از مواد غذايي فوايد زيادي دارند و کارشناسان تغذيه توصيه مي‎کنند روزانه 5 سهم از آنها را در برنامه غذايي بگنجانيم اما گاهي بي‌توجهي به نكته‌هاي بهداشتي هنگام خريد، شستشو و نگهداري اين مواد باعث ايجاد مسموميت غذايي مي‎شود...
 براي پيشگيري از بروز اين مشكل و آشنايي با بهترين روش شستن ميوه و سبزي اين مطلب را بخوانيد.

طبق آمار، در اثر مصرف غذاهاي آلوده به باکتري‎هاي بيماري‎زا، سالانه حدود 48ميليون نفر بيمار و 128هزار نفر در بيمارستان بستري مي‎شوند و 3هزار نفر جانشان را از دست مي‎دهند. بيشتر اين افراد مي‎دانند براي پيشگيري از ابتلا به بيماري‎ها بايد مواد غذايي با منشأ حيواني را با دقت مصرف كنند اما بسياري از اين موضوع که ميوه و سبزي تازه هم مي‎توانند علت شيوع مسموميت‎هاي غذايي باشند، بي‎اطلاع‎اند و روش صحيح شستشوي آنها را نمي‌دانند.

بادمجان سلطان سبزي‌هاست



نگاه متخصص فارماکوگنوزي/دکتر محمدحسين صالحي سورمقي/ استاد دانشکده داروسازي دانشگاه تهران

بادمجان گونه‌هاي مختلفي از نظر شکل، رنگ و اندازه دارد و بيشتر به رنگ‏هاي سفيد، سبز، بنفش و سياه است. بعضي از بادمجان‌ها تقريبا کروي و برخي بسيار درازند. ‏مزه آن تقريبا تلخ است اما با پختن، اين تلخي كاهش پيدا مي‌کند...
 اگر بادمجان را ورقه‌اي ببريد و به آن نمک بزنيد و پس از مدتي بشوييد، تلخي‌اش به ميزان قابل‌ملاحظه‌اي گرفته خواهد شد.
معمولا حين سرخ‌كردن، بادمجان، مقدار زيادي روغن به خود مي‌گيرد، براي کاهش جذب روغن، نمک زدن به آن مي‌تواند موثر باشد.
بهترين نوع بادمجان براي استفاده در غذا، بادمجان تازه و کم دانه است که بر اثر ماندن زياد پلاسيده نشده باشد.

رفتار خوردن و سوخت و ساز


رفتار خوردن و سوخت و سازتعادل مایعات بدن از طریق دو عنصر برقرار می شود: آب و کلرید سدیم. اما در رفتار خوردن باید مقادیر مناسبی از مواد مختلف از جمله کربو هیدرات ها، چربی ها، اسید های آمینه، ویتامین ها و مواد معدنی دیگری علاوه بر سدیم را وارد خون خود سازیم، لذا رفتارهای خوردن بمراتب پیچیده تر بوده و مکانیسم های کنترل کننده آن نیز بمراتب پیچیده تر است.
وقتی که غذا می خوریم در حقیقت مولکو ل های جانداران دیگر مانند گیاهان و حیوانات را وارد بدن خود می سازیم و به دو دلیل این مولکول ها را می بلعیم: ساختن و نگهداری اعضای بدن و کسب انرژی برای انجام حرکات عضلانی و گرم نگه داشتن بدن. کمبود گلوکز توسط سلول های مغزی پیگردی می شود.

کاهش وزن با غذاهای وسوسه‌انگیز


تخم‌مرغبسیاری از غذا‌هایی که به شدت مورد انتقاد قرار گرفته‌اند در واقع تا آن اندازه بد نیستند. باید مطلع شد کدام غذا‌های لذت‌بخش می‌توانند به واقع در کاهش دادن وزن، و حفظ نمودن این کاهش وزن، مفید باشند.


تخم‌مرغ

در ارتباط با خوردن غذا‌های مفید، تعداد معدودی از مواد غذایی به اندازه تخم‌مرغ بحث برانگیز بوده‌اند. تازه‌ترین تحقیقات حاکی از آن است که خوردن یک عدد تخم‌مرغ در روز برای اکثر افراد بالغ بی‌خطر و مغذی است، و اگر این تخم‌مرغ به هنگام صرف صبحانه خورده شود، احتمال کاهش یافتن وزن بیشتر می‌شود، به این دلیل که تخم‌مرغ سرشار از پروتئین می‌باشد و هضم کردن آن زمان می‌برد. با خوردن مواد پروتئینی در صبح، شکم پر می‌ماند و، بنابراین، در طول ساعات باقیمانده روز شخص غذای کمتری می‌خورد.

مصرف غذاهای چرب و شیرین کودکان را چاق و کوتاه می‌کند



 ۸۵ درصد افرادی که در کودکی چاق هستند در بزرگسالی مدام در حال رژیم درمانی و کم و زیاد کردن وزن هستند و والدینی که به بچه‌های خود فقط غذاهای با کالری بالا، چرب و شیرین می‌دهند باعث می‌شوند وزن کودک بالا برود ولی قد نکشد.
خبرگزاری فارس: مصرف غذاهای چرب و شیرین کودکان را چاق و کوتاه می‌کند
شیوا فرجی در گفت‌و‌گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار داشت: تحقیقات نشان می‌دهد 10 درصد افرادی که در دوران کودکی چاق هستند در بزرگسالی هم چاقی را تجربه می‌کنند و 5 درصد آنها کمی اضافه وزن خواهند داشت و بقیه مدام در حال جابه‌جایی بین اضافه وزن، رژیم کردن، لاغر کردن و چاق شدن هستند که خود این امر عوارضی را در پی دارد.

وقتي ‌كوچولويمان بايد شير خشك بخورد


جام جم آنلاين: اين روزها كمتر كسي است كه نداند بهترين غذا براي شيرخواران، بخصوص تا شش ماهگي، شير مادر است. تغذيه با شير مادر جداي از فوايد تغذيه‌اي، به دليل دارا بودن مواد مصونيت‌زا و تقويت‌كننده سيستم ايمني بدن، كودك را در برابر بسياري از بيماري‌هاي عفوني و تنفسي محافظت مي‌كند.
اما اگر مادراني را كه به دلايل شخصي يا باورهاي غلط ذهني از شيردادن به كودك طفره مي‌روند، مستثني كنيم، گروهي از مادران ناگزير به تغذيه كودكشان با شير خشك هستند.
دكتر فريبا شيرواني، فوق‌تخصص عفوني اطفال و عضو هيات علمي گروه اطفال دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در گفت‌وگو با جام‌جم مي‌گويد: گرچه به طور معمول هر مادري مي‌تواند فرزندش را با شير خود تغذيه كند، اما در صورت وجود برخي بيماري‌هاي حاد كليوي، اختلالات متابوليكي، هپاتيت يا برخي بيماري‌هاي عفوني در مادر، تغذيه كودك با شير خشك بهترين گزينه تلقي مي‌شود.

رنگين‌كمان سلامت در آشپزخانه شما


جام جم آنلاين: سبز، زرد، قرمز، بنفش، نارنجي... با شنيدن نام اين رنگ‌ها، ياد چه چيزي مي‌افتيد؛ رنگين‌كمان؟ جعبه مدادرنگي؟ يا... اما اگر كمي بيشتر دقت كنيد، شايد تصوير يك ميز غذا در ذهن‌تان نقش ببندد كه همه اين رنگ‌ها را در خودش جاي داده است؛ ظرفي پر از رنگ‌هاي سبز و قرمز و زرد و كنارش يك ظرف سالاد كاهوي سبز رنگ با هويج‌هاي نارنجي و كلم‌هاي بنفش و يك كاسه هندوانه قرمز كه آماده شده تا پس از غذا ميل شود.
ديدن و چشيدن اين غذاهاي رنگارنگ، دلنشين است و هوس‌انگيز، اما در كنار طعم خوبشان نبايد از خواص بيشمار آنها هم غافل شويم؛ متخصصان و كارشناسان تغذيه بارها توصيه كرده‌اند از ميوه‌ها و سبزيجات رنگي و متنوعي كه در دسترس داريم، استفاده كنيم و علاوه بر زيبايي آنها، از صدها خاصيت‌شان بهره بگيريم.
ميترا زراتي، كارشناس ارشد تغذيه نيز در اين‌باره به «جام‌جم» مي‌گويد: همان‌ طور كه سيستم ايمني بدن انسان براي پيشگيري از بروز بيماري‌هاي مختلف با انواع ويروس‌ها و باكتري‌ها مقابله مي‌كند، گياهان هم براي مبارزه با سموم، آفات، انگل‌ها و قارچ‌هاي موجود در محيط از موادي به نام «فيتوكميكال» كمك مي‌گيرند.

کدام غذاها را با هم بخوریم ؟


حتما تا امروز بارها در میان صحبت‌های مادربزرگ یا مادرتان شنیده‌اید که به‌عنوان مثال ماهی را نباید با دوغ خورد یا حتما باید کباب را با سماق خورد.در هر یک از این توصیه‌ها که شاید بسیاری از ما به‌سادگی از کنار آنها عبور کنیم نکته‌ای نهفته است .
برترین مجله اینترنتی ایران

همه ما بی‌آنکه بدانیم در وعده‌های غذایی‌مان از خوراکی‌ها و ترکیباتی استفاده می‌کنیم که مصرف آنها فواید درمانی و اصلاحی بی‌نظیری دارد؛ به این معنی که مصرف برخی از خوراکی‌ها با چاشنی‌هایی خاص می‌تواند خواص مفید آن غذا یا خوراکی را قوت ببخشد یا عوارض احتمالی موادغذایی را که ناشی از طبع آنهاست در بدن به حداقل ممکن برساند.

سنگ کلیه در کمین دوستداران چای سرد



یك متخصص اورولوژی در دانشكده پزشكی دانشگاه لویولا هشدار داده‌ است كه مصرف آیس تی یا چای سرد می‌تواند موجب تشكیل سنگ كلیه دردناك شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دكتر جان میلز استادیار دپارتمان اورولوژی در دانشگاه لویولا در این اظهار داشت: آیس تی حاوی غلظت بالای اوكسالات است. اوكسالات نیز از مواد شیمیایی مهمی است كه منجر به تشكیل سنگ كلیه می‌شود.