كاهش بروز بيماري‌هاي متابوليكي با بهره‌گيري از گياه پسيليوم

 پسيليوم يا اسفرزه گياهي از خانواده پلانتا جيناسه مي‌تواند پيامدهاي ناشي از سندروم متابوليك را كاهش دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از مطالعات آنلاين منتشر شده با عنوان پيشگيري و درمان چاقي، محققان دانشگاه كورتين استراليا، با بررسي تأثيرات اسفرزه يا پسيليوم بر روي عوامل خطرزاي بروز سندروم متابوليك و بازنگري مطالعات سال 2012 – 1980 دراين خصوص دريافتند كه اين ملين گياهي نقش مهمي در كنترل مضرات چاقي و اضافه وزن حاصل از بيماري‌هاي متابوليكي دارد.
براساس اين گزارش محققان افزودند: مصرف مكمل فيبري پسيليوم يا اسفرزه گياهي باعث ايجاد منافع بسياري بر سطح گلوكز خون، واكنش و حساسيت بدن به انسولين، فشارخون و همچنين بهبود وضعيت چربي در انسان‌ها و حيوانات مي‌شود.

استفاده از نمك يددار از سقط جنين پيشگيري مي كند

 قابل توجه مادران باردار؛
  
استفاده از نمك يددار به ميزان لازم در دوران بارداري،‌ احتمال سقط خود به خود را كاهش داده و در هوش،‌ شنوايي و بينايي نوزاد تاثير گذار خواهد بود.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌با بيان اين مطلب اظهار داشت: مادراني كه به اندازه كافي انرژي دريافت نمي كنند، در معرض خطر زايمان نوزادان كم وزن و كوتاه قد قرار دارند و موفقيت آنان در تداوم شيردهي كمتر است.
سعيده معاني افزود: اگر مادران در دوران بارداري افزايش وزن مناسب نداشته باشند، روابط عاطفي بين مادر و شيرخوار در بدو تولد و دو سال اول زندگي با اشكال و به سختي برقرار مي شود.

فیسالیس

گـوشـت خـطـر دارد؟



دکتر سعيد حسيني/متخصص تغذيه و رژيم‌درماني و استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران

يکي از عادت‌هاي تغذيه‌اي قديمي‌ها مصرف کمتر گوشت قرمز بود و اتفاقا يکي از سوال‌هاي خوانندگان «سلامت» اين است که آيا مصرف گوشت قرمز خطر دارد؟ آيا مي‌توانيم گوشت‌قرمز را به‌طور کل از سبد غذايي روزانه خود حذف کنيم و به جاي آن گوشت سفيد بخوريم؟ آيا اين کار باعث کم‌خوني فقرآهن نمي‌شود؟...
با مصرف گوشت‌قرمز، نياز بدن به دو ماده يعني پروتئين و آهن تامين مي‌شود. حذف گوشت قرمز باعث کم‌خوني نخواهد شد اما به شرطي که گوشت‌سفيد و منابع آهن گياهي جايگزين آن شود.

کرفس اوره خون را پايين مي‌آورد



نگاه متخصص فارماکوگنوزي/دکتر محمدحسين صالحي سورمقي / استاد دانشکده داروسازي دانشگاه تهران

در طب سنتي شرقي از كرفس به‌عنوان درمان‌كننده سردرد، هضم‌کننده غذا، ادرارآور، ضدنفخ و تقويت‌کننده قواي جنسي ياد شده است. در گذشته نيز معتقد بودند خوردن اين سبزي به رفع ورم مفاصل كمك مي‌كند و امروزه اين باور به اثبات رسيده است...
زماني كه ميزان اسيداوريك در بدن افزايش مي‌يابد و بيماري‌هايي مانند نقرس و درد مفاصل بروز مي‌كند، مصرف كرفس مي‌تواند سطح اوره را پايين ‌آورد. به افراد دچار ضعف اعصاب نيز توصيه مي‌شود كرفس بخورند. امروزه در كشورهاي مختلف از جمله انگلستان، در تهيه بيش از 60 فراورده‌ دارويي گياهي ضدورم از دانه كرفس استفاده مي‌شود.

غذاها را حرفه ای هضم کنید




غذاها را حرفه ای هضم کنیدهضم غذا از خوردن خود غذا بسیار مهم تر است. اگر بدن شما توانایی هضم کردن غذا را نداشته باشد شما دچار مشکلات بسیار زیادی خواهید شد. برای اینکه هضم راحت و همچنین دستگاه گوارش سالمی داشته باشید پزشکان توصیه می کنند تا در کنار غذا از مواد مغذی استفاده کنید. در ادامه به برخی از این مواد اشاره می کنیم که می توانند بدن شما را برای داشتن یک دستگاه گوارش سالم تضمین کنند.
موز: موز از جمله میوه هایی است که مش تواند به شما کمک بسیار زیادی کند. به گفته متخصصین این میوه بیشتر برای افرادی که دچار اسهال شده اند مفید است. این میوه کمک می کند تا دستگاه گوارش شما به حالت قبلی اش بازگردد و همچنین می تواند پتاسیم از دست رفته بدن شما را بازگرداند. متخصصین تغذیه می گویند روزانه یک موز بخورید تا دیگر دکتر نروید.

گندم سبوس‌دار بهترین غذا برای کودکان


سبوس گندم حاوی مقادیر مناسبی از مواد معدنی و ویتامین‌ها و بهترین غذا برای کودکان است.


دکتر حقیقی متخصص تغذیه درگفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: سبوس گندم حیاتی‌ترین عنصر گندم است که حاوی مقادیر فراوانی از کلسیم، فلوئور، سیلیس، آهن و ویتامین‌های B و PP است.
وی با اشاره به مفید بودن سبوس گندم برای کودکانی که دچار سوء تغذیه هستند، ادامه داد: از آنجاکه افراد مبتلا به سوء تغذیه نیاز به رژیم‌های خاصی دارند تا جایگزین ذخایر مغذی از دست رفته باشد گنجاندن سبوس گندم در برنامه غذایی روزانه این کودکان می‌تواند فقر موجود در زمینه بسیاری از املاح و ویتامین‌ها را برطرف کند.
این متخصص تغذیه درباره تاثیرات درمانی سبوس گندم تصریح کرد: جوشانده سبوس در درمان سرفه موثر است و مصرف این جوشانده به همراه عسل بهترین دارو برای افرادی است که دچار یبوست هستند.
وی ادامه داد: سوپ حاوی سبوس برای زنان باردار هم توصیه می‌شود چرا که می‌تواند بسیاری از ویتامین‌های مورد نیاز این افراد را تامین کند.

اثر شگفت انگیز ماست در لاغری


محققان توصیه می‌کنند، برای کاهش وزن باید ماست در رژیم غذایی گنجانده شود.
بسیاری از افرادی که برای لاغر شدن رژیم غذایی دارند، فرآورده‌های لبنی را از فهرست مواد غذایی حذف می‌کنند. این در حالی است که محققان دریافتند ماست در واقع توانایی بدن را برای سوزاندن چربی‌های زائد تقویت کرده و حفظ عضلات در وضعیت مناسب را تسهیل می‌کند.
افرادی که در رژیم لاغری خود ماست کم چربی را می‌گنجانند، بیشتر از افرادی که صرفا دریافت کالری خود را کم می‌کنند، کاهش وزن دارند. همچنین افرادی که ماست می‌خورند، در مقایسه با افراد دیگر 22 درصد وزن ، 61 درصد چربی بدن و 81 درصد چربی شکم بیشتری را در طی 12 هفته کم می‌کنند.

چند دلیل خوب برای خوردن کدو و بادمجان


اگر از طرفداران کدو و بادمجان هستید که هیچ، نوش جانتان. اما اگر لب به کدو یا بادمجان نمی‌زنید توصیه می‌کنیم در ذائقه‌ی غذایی‌تان تغییراتی بدهید.
خوشبختانه ما ایرانی‌ها کدو و بادمجان را دوست داریم و غذاهای متنوعی با این دو ماده‌ی غذایی مفید درست می‌کنیم: مثل خوراک کدو، خورش بادمجان، قیمه بادمجان، دلمه‌ی بادمجان و غیره. اینکه کسی نمی‌تواند به راحتی از کنار خوراک کدو و یا بادمجان بگذرد بی دلیل نیست. این دو ماده‌ی غذایی سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی هستند که با بیماری‌های مختلف مقابله می‌کنند و ضامن سلامتی‌اند.
کدو، برای سلامت چشم‌ها خوب است

امواج مایکرو بر ساختار پروتئین بی‌تاثیر است


متخصصان درباره خطرات پرتوهای الکترومغناطیسی برای سلامت انسان‌ها اختلاف نظر دارند.
روزنامه اتریشی استاندارد گزارش داد، سازمان بهداشت جهانی (WHO) سال 2011 درباره ارتباط احتمالی بین استفاده مداوم از تلفن همراه و گونه نادری از تومور مغزی هشدار داده بود.
حالا پژوهشگران اتریشی توانسته‌اند ثابت کنند که پرتوهای الکترومغناطیسی کم انرژی همچون امواج تلفن همراه، WLAN یا مایکروفر دستکم ساختار پروتئین‌ها را تغییر نمی‌دهند.
پروتئین که بخش بزرگی از بدن انسان را تشکیل می‌دهد، متشکل از زنجیره‌های طولانی اسیدهای آمینه است. بر اثر گرما، آنزیم‌های خاصی از پروتئین سریع‌تر جمع می‌شود.
این یعنی، این آنزیم‌ها در یک توالی زنجیروار از هم جدا می‌شوند. از آنجا که امواج مایکرو در مدت زمان بسیار کوتاهی گرمای شدیدی ایجاد می‌کنند، پروتئین‌ها نسبت به گرمایش معمول، سریع‌تر می‌شکند.
بنابراین به واقع فقط دماست که روند را تسریع می‌کند و امواج مایکرو هیچ اثر دیگری ندارد.
تغذیه > آشپزخانه- همشهری آنلاین: