چند دلیل خوب برای خوردن کدو و بادمجان


اگر از طرفداران کدو و بادمجان هستید که هیچ، نوش جانتان. اما اگر لب به کدو یا بادمجان نمی‌زنید توصیه می‌کنیم در ذائقه‌ی غذایی‌تان تغییراتی بدهید.
خوشبختانه ما ایرانی‌ها کدو و بادمجان را دوست داریم و غذاهای متنوعی با این دو ماده‌ی غذایی مفید درست می‌کنیم: مثل خوراک کدو، خورش بادمجان، قیمه بادمجان، دلمه‌ی بادمجان و غیره. اینکه کسی نمی‌تواند به راحتی از کنار خوراک کدو و یا بادمجان بگذرد بی دلیل نیست. این دو ماده‌ی غذایی سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی هستند که با بیماری‌های مختلف مقابله می‌کنند و ضامن سلامتی‌اند.
کدو، برای سلامت چشم‌ها خوب است

کدو سرشار از «لوتئین» و «زآگزانتین» است. این دو ماده جزو کاروتنوئیدهای اصلی موجود در عدسی و منطقه‌ی ماکولای چشم هستند. محققان پژوهشی را به مدت ده سال روی بیش از 35000 زن انجام دادند. نتایج به دست آمده نشان می‌دهد خانم‌هایی که از طریق مواد غذایی میزان زیادی از این دو رنگدانه‌ی ضروری (لوتئین و زآگزانتین) را دریافت می‌کنند یعنی 6716 گرم در روز، در مقایسه با زن‌هایی که سهم‌شان از این دو رنگدانه کمتر از 1177 در روز است به میزان 18 درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری آب مروارید قرار می‌گیرند.
باید بدانید که یک عدد کدوی متوسط حاوی 4165 گرم از این دو رنگدانه‌ی مفید است. پس اگر به سلامت چشم‌هایتان می‌اندیشید از هر فرصتی برای مصرف کدو استفاده کنید.
بادمجان، با سرطان مقابله می‌کند
بادمجان را با پوست بپزید تا از یک آنتی اکسیدان بسیار قوی به نام «ناسونین» بهره‌مند شوید. محققان روی رشد سلول‌های سرطانی حیوانات آزمایشگاهی و همچنین انسان مطالعاتی انجام دادند و متوجه شدند آنتی اکسیدان ناسونین اجازه نمی‌دهد رگ‌های خونی جدیدی تشکیل شود و تومورهای خوش‌خیم را به تومورهای بدخیم تبدیل کند.
کدو، گلبول‌های قرمز خون را چند برابر می‌کند
یک عدد کدوی متوسط حاوی 33 درصد نیاز روزانه‌ی ما به ویتامین B6 می‌باشد.
این ویتامین به ساخت و تولید هموگلوبین کمک می‌کند. هموگلوبین‌ها پروتئین‌هایی هستند که به رساندن اکسیژن موجود در گلبول‌های قرمز خون به بافت‌های بدن شرکت دارند.
کمبود ویتامین B6 می‌تواند باعث بروز کم‌خونی شود. از آنجایی که این ویتامین محلول در آب است و میزان اضافی آن از طریق ادرار دفع می‌شود لازم است که به طور منظم به فکر جذب آن باشید. کدو یکی از گزینه‌های خوب برای تأمین این ویتامین بدن است.
بادمجان، هوای قلب نازنینتان را دارد
نتایج پژوهشی که در مجله‌ی Food & Function به چاپ رسیده است خبر از خواص مفید بادمجان برای سلامتی قلب می‌دهد.
در این پژوهش محققان حلقه‌های خام و یا کباب شده‌ی بادمجان را به مدت 30 روز به حیوانات آزمایشگاهی دادند و سپس وضعیت قلبشان را بررسی کردند. نتایج بررسی‌ها نشان داد که این ماده‌ی غذایی، عملکرد بطن چپ قلب را تقویت کرده و شدت سکته‌های قلبی را کاهش می‌دهد.
بادمجان، باعث مشکل مفاصل نمی‌شود
بادمجان به خانواده‌ای تعلق دارد که در آن گوجه‌فرنگی، فلفل و سیب‌زمینی نیز جای دارند. گفته می‌شود که این گیاهان برای افرادی که دچار مشکلات مفصلی هستند خوب نیست. اما متخصصان مفاصل معتقدند هیچ ارتباطی بین مصرف بادمجان و شدید شدن مشکل مفاصل وجود ندارد. پس با خیال راحت بادمجان میل کنید.
کدو، علائم و دردهای قبل از قاعدگی را تسکین می‌دهد
کدو منبع فوق‌العاده‌ی منگنز محسوب می‌شود. بر اساس نتایج بررسی‌ها زن‌هایی که به میزان زیادی از این ماده‌ی معدنی مصرف می‌کنند کمتر دچار مشکلات قبل از قاعدگی از قبیل افسردگی و کمر درد می‌شوند. اگر شما هم جزو افرادی هستید که از این مشکلات رنج می‌برید بهتر است کدو را در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید و از خواص آن بهره‌مند شوید.
منبع: تبیان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر