نوشابه‌های انرژی‌زا باعث ایجاد آرامش در فرد می‌شود



 با وجود آن كه نوشابه‌های انرژی‌زا ارزش تغذیه‌ای چندانی ندارند اما استفاده از آنها برای برخی از افراد مفید است.





دكتر سیدعلی كشاورز مدیر گروه تغذیه بالینی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با (ایسنا)، در این رابطه افزود: نوشابه‌های انرژی‌زا با وجود قند بالایی كه دارند باعث چاقی می‌شوند اما بعضی از آنها حاوی ویتامین B هستند كه باعث ایجاد آرامش در فرد می‌شود.وی افزود: هر كدام از این نوشابه‌ها 200 كیلو كالری انرژی به بدن می‌رساند و بعضی از افراد با مصرف چهار تا پنج نوشابه به اندازه مصرف یك پرس غذا كالری دریافت می‌كنند كه اگر این انرژی سوزانده نشود به همان اندازه فرد را چاق می‌كند.




دكتر كشاورز تاكید كرد:

سلامتی با نوشیدنی های سبز


سرانجام رژیم های غلط غذایی سبک زندگی ناسالم است

سلامت نیوز:مطالعات نشان داده است افراد چاق و بیماران مزمن که تمام سهم میوه و سبزیجات روزانه خود را مصرف نمی کنند، در عوض به خوردن چربی های بسیار اشباع شده و غذاهای شیرین روی می آورند. اکثر مردم به پرخوری و افراط در مصرف این نوع غذاها تمایل دارند که درنتیجه می تواند خیلی زود به یک سبک زندگی ناسالم بیانجامد. متاسفانه بیشتر این عادت های غذایی ناسالم و سبک های زندگی بدون فعالیت های فیزیکی، در حال انتقال به کودکانشان است.

رژیم غذایی سالم، هوش کودکان را بالا می‌برد



سلامت نیوز:تحقیقات جدید محققان دانشگاه آدلاید نشان داد: کودکانی که از رژیم های غذایی سالم در اوایل زندگیشان استفاده می‌کنند، بهره‌هوشی (آی‌کی‌یو) نسبتاً بیشتری دارند اما آن دسته از کودکانی که از غذاهای ناسالم و سنگین‌تر استفاده می کنند؛ آی‌‌کی‌یو‌ی نسبتاً کمتری دارند.
این تحقیقات به سرپرستی خانم دکتر لیزا اسمیترز، محقق سلامت عمومی دانشگاه آدلاید انجام شد و محققان به رابطه بین عادتهای غذایی کودکان در 6 ماهگی، 15 ماهگی و دو سال اول زندگیشان و میزان بهره هوشی آنها در سال هشتم زندگیشان توجه کردند.محققان در این تحقیقات الگوهای غذایی بیش از 7 هزار کودک از جمله میزان استفاده از غذاهای خانگی سنتی و جدید، غذاهای آماده کودک، استفاده از شیر مادر و غذاهای بی خاصیت را با یکدیگر مقایسه کردند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ دکتر اسمیترز گفت: رژیم غذایی مواد مغذی لازم برای رشد بافتهای مغزی کودک را در 2 سال اول زندگی فراهم می‌کند و هدف از این تحقیقات بررسی تاثیر رژیم غذایی بر IQ کودکان بوده است.وی تصریح کرد: کودکانی که در 6 ماهه اول زندگی از شیر مادر استفاده کرده بودند و سپس در طول 15 تا 24 ماه بعد از آن از رژیم‌های غذایی سالم مثل حبوبات، پنیر، میوه و سبزیجات مصرف کرده بودند، در سن 8 سالگی نمره IQ آنها تقریباً 2 نمره بیشتر بود.
اما به گفته اسمیتز؛ "کودکانی که در 2 سال اول زندگیشان از بیسکویت، شکلات، شیرینی، نوشیدنی‌های غیرالکلی و چیپس استفاده کرده بودند، بهره هوشیشان در سن 8 سالگی 2 نمره کمتر بود.دکتر اسمیترز گفت: علاوه بر اینها؛ ما متوجه تاثیر منفی غذاهای آماده کودکان روی IQ آنها که در شش ماهگی به کودک داده می‌شود؛ شدیم اما اگر این غذاها در ماه بیست و چهارم مصرف شوند؛ تاثیری مثبت روی IQ خواهند داشت.

مصرف گردو باعث افزایش باروری در مردان می‌شود




 تحقیقات اخیر محققان دانشگاه كالیفرنیا نشان می دهد كه مصرف گردو باروری در مردان را افزایش می‌دهد

مصرف گردو باعث افزایش باروری در مردان می‌شود
به گزارش 'هلث'، مصرف روزانه 80 گرم گردو كیفیت اسپرم و درنتیجه قدرت باروری را در مردان جوان 21 تا 35 ساله افزایش می‌دهد.
مصرف گردو باعث افزایش اسید چرب غیر اشباع می‌شود كه تحرك اسپرم را افزایش می‌دهد. اسید چرب غیر اشباع علاوه بر گردو در ماهی، روغن ماهی و دانه كتان نیز وجود دارد.

مصرف ميوه و سبزيجات به كنترل و پيشگيري از فشار خون بالا كمك مي كند

 پتاسیم به کنترل و پیشگیري از فشار خون بالا کمک می کند و بسیاري از میوه هاو سبزیجات و برخی لبنیات و ماهی ها منابع خوبی از پتاسیم هستند.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا با بيان اين كه رژيم غذايي مناسب در كاهش و كنترل فشارخون موثر است، اظهار داشت: مصرف نمک، بیش از نیاز بدن سبب افزایش فشار خون یا تشدید آن می شود و افرادي كه دچار فشار خون هستند بيشتر در معرض ابتلا به بيماريهاي قلبي هستند.


دانستني هايي در مورد شيرهاي كم چرب، پرچرب و معمولي

 چربي شير حاوي ويتامينهاي محلول در چربي مثل ويتامين آ، كلسترول و اسيدهاي چرب اشباع ميباشد و ويتامين موجود در شير براي رشد كودكان بسيار حائز اهميت است.
سعيده معاني كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكيدر گفت وگو با خبرنگار وب دا، در خصوص شيرهاي كمچرب، معمولي و پرچرب اظهار داشت:درصد چربي موجود در شير بسته به نياز تغذيهاي افراد خاص متفاوت است افراد بايد با توجه به نيازهاي تغذيهاي خود يكي از انواع شير را انتخاب كنند.
وي افزود: مقدار چربي شير استاندارد يا شير معمولي در ايران 5/2 درصد است، شير كمچرب حدود 1 درصد و شير پرچرب يا شير كامل حدود 3/3 درصد چربي دارد.

ریزش مو با رژیم غذایی مناسب تا حد زیادی برطرف می‌شود


ریزش مو در اثر عوامل مختلفی ایجاد می شود که پیروی از یک رژیم غذایی مناسب تا حد زیادی این مشکل را برطرف می‌کند.
رئیس اداره غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی نیشابور در گفتگو با خبرنگار وب‌دا، افزود: کم‌خونی یکی از علت‌های اصلی ریزش مو است که برای رفع آن، مصرف مواد غذایی غنی از آهن مانند گوشت، غلات کامل، سبزیجات برگی سبز تیره، تخم مرغ، خرما و کشمش توصیه می‌شود.
دکتر سیدحسین حسینی دیگر منبع غنی آهن را میوه‌های خشک و آب آلبالو دانست و اظهار داشت: این عامل اغلب یکی از موثرترین دلایل ریزش مو در خانم‌هاست که ممکن است نشانه‌ای از وجود اختلال در دستگاه گوارش و یا ناکافی بودن اسید معده نیز باشد.

کاهش بار بیماریها در گروه سنی زیر80 سال از اهداف برنامه سالمندی


اهداف کلی برنامه سالمندی مشتمل بر کاهش بار بیماریها در گروه سنی زیر80 سال و کاهش بیماری و معلولیت های شایع در گروه سنی 80 سال و بالاتر و ترویج شیوه زندگی سالم در دوره سالمندی است.
به گزارش وب دا، مدیر گروه سلامت خانواده وجمعیت مرکز بهداشت نیشابور ضمن بیان این مطلب گفت: اداره سلامت سالمندان برنامه های مراقبتهای ادغام یافته سالمند،(ترویج شیوه زندگی سالم در سالمندی) را دنبال می کند.
دکتر حسن سجادی گفت: در حال حاضر برنامه مراقبتهای ادغام یافته سالمندی در شهرستان نیشابور در سطح مراکز بهداشتی درمانی اجرا می گردد که در مراکز جهت کلیه افراد سالمند(بالای 60سال)پرونده تشکیل می شود.

مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان پروستات افزايش می دهد


خوردن گوشت قرمز به ويژه گوشت قرمز طبخ شده در حرارت‌هاي بالا، خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزايش مي‌دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه آنلاين سرطان، نتايج يك پژوهش از دانشگاه كاليفرنياي جنوبي و مؤسسه پيشگيري از سرطان كاليفرنيا نشان داد كه پخت و پز گوشت قرمز در درجه حرارت‌هاي بالا به خصوص هنگامي كه آنها در ماهي‌تابه سرخ مي‌شوند، خطر ابتلا به سرطان پروستات از نوع پيشرفته را افزايش مي‌دهند.
براساس اين گزارش محققان با بررسي داده‌هاي جمع‌آوري شده از 2000 نفر در سانفرانسيسكو و لس‌آنجلس كه 1000 نفر آنها به سرطان پروستات مبتلا بودند و با استفاده از يك پرسشنامه جامع كه براساس نوع مصرف گوشت قرمز و مرغ و شيوه‌هاي پخت و پز آنها تنظيم شده بود، دريافتند كه مرداني كه بيش از 5/1 وعده در هفته گوشت قرمز سرخ شده در ماهي‌تابه مي‌خوردند، تا 30 درصد بيشتر از بقيه در معرض خطر ابتلا به اين نوع سرطان قرار گرفتند.

پس از اتمام شیفت، غذاهای حجیم نخورید

 چند توصیه به شاغلان:
 
شاغلان از مصرف غذاهای حجیم پس از اتمام شیفت بپرهیزند.
به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه مرکز تحقیقاتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی یزدضمن بیان این مطلب گفت: تغذیه نقش اساسی در سلامت و پیشگیری از بیماریها و بهبود عملکرد انسان دارد. یکی از ابزارهای مهم بهبود عملکرد نیروی انسانی در مجموعه های صنعتی ارتقاء سطح تغذیه کارکنان آن است که باعث بهبود کمی و کیفی شود.
ناهید برخورداری در ادامه گفت: نتایج مطالعات نشان می دهد که برنامه غذایی نامناسب باعث بی حوصلگی و افسردگی شده،تمایل به کار و ارتقاء فردی را کاهش می دهد و با گذشت زمان بازده تولید را پایین خواهد آورد.