چاي و ماست دشمن آهن هستند

بنابر تحقيقات اخير دانشمندان، مصرف چاي بعد از غذا و ماست و لبنيات همراه غذا باعث كاهش در جذب آهن بدن مي‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پايگاه خبري آبزرور فرانسه؛ بيشتر نسبت به مصرف چاي مقاله‌هاي با چاپ رسيده بود اما اكنون دانشمندان درباره ماست اعلام كردند در حين غذا خوردن باعث كاهش جذب آهن، اين ماده حياتي در بدن مي‌شود.
بنابراين گزارش؛ وجود فراوان كلسيم در لبنيات باعث كاهش جذب آهن در بدن مي‌شود زيرا اولويت جذب با كلسيم است و آهن جذب نشده و مستقيما دفع مي‌گردد.
يادآور مي‌شود؛ كمبود آهن بيماري خطرناكي است كه در زنان جوان بسيار مشاهده مي‌گردد و باعث اختلالات شديدي در بدن مي‌شود.

آب یا کولا؟

 همه ما شنيده‌ايم كه نوشابه‌های گازدار برای سلامتی مضر است،
 اما آيا می‌دانيد:
·   در بسياری از ايالتهای آمريكا، مامورين پليس راه دو گالن كوكاكولا در صندوق‌عقب ماشينشان دارند تا در صورت تصادف رانندگی، خون را با كمك آن از جاده پاك كند.
·       اگر تكه‌ای از گوشت گاو را در يك كاسه كوكاكولا قراردهيد، پس از دو روز ناپديد می‌شود.
·   برای تميز كردن توالت: يك قوطی كوكاكولا را داخل كاسه توالت بريزيد و يك ساعت صبر كنيد، سپس با آب پر فشاربشوييد. اسيد سيتريك موجود در كوكاكولا لكه‌ها را از سطوح چينی می‌زدايد.
·   برای برطرف‌كردن لكه‌های زنگ از سپر آب‌كرم كاری شده اتومبيل: سپر را با يك تكه كاغذ (فويل) آلومينيوم مچاله‌شده آغشته به كوكاكولا بساييد.

رابطه نوشيدن چاي و سلامتي


1 - ديباچه نوشيدنِ چاي
 مصرف چاي منجر به پيشگيري از بيماري ها ، تداوم سلامتي و افزايش طول عمر مي گردد. در چين مردم از زمان هاي طولاني به اين نگرش سودمند عادت داشته اند. لو يو (Lu Yu) ازسلسله تنگ (AD 618-907) ، کتاب قطوري در مورد چاي (Cha Jing) نوشته که او را به چنان افتخار ابدي نايل کرده بود که فروشندگان چاي براي وي مقام الوهيت"خداي چاي" قايل بودند. به همين دليل ، بعضي از مردم عادت نوشيدن ساقه هاي چاي را در آن دوره زماني تقليد کردند. اما در حقيقت برگ هاي چاي قبلا ً به عنوان داروي گياهي در زمان هاي خيلي دور مورد استفاده مردم قرار مي گرفت :

چای داغ خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهد'


تحقیقات پژوهشگران ایرانی نشان می دهد که نوشیدن چای داغی که بخار از آن بلند می شود خطر ابتلا به سرطان مری را به میزان زیادی افزایش می دهد.
طبق این بررسی که تحت سرپرستی پرفسور ملک زاده صورت گرفته و در "نشریه پزشکی بریتانیایی" British Medical Journal انتشار یافته نوشیدن چایی که حرارت آن بالای 70 درجه سانتیگراد است، موجب افزایش خطر سرطان مری از نوع (OSCC) می شود.
پژوهشگران می گویند این یافته ها ممکن است به درک این که چرا در میان بعضی از جامعه های غیر اروپایی، خطر مبتلا شدن به سرطان مری بیشتر است، کمک کند.

خوردنی های از بین برنده استرس

یک کارشناس در سایت تغذیه هول فود کاتولوگ فهرستی از مواد غذایی ارائه ‌کرده‌ است که این خوردنی‌ها تاثیر بسزایی در دور کردن استرس از انسان دارند و یا به عبارتی آرامش بخش هستند.استرس ممکن است همه جا با شما باشد، مثل محیط کار، در هنگام رانندگی، در جشن‌ها و مراسم و یا حتی در منزل و زمانی که اخبار ناخوشایندی ممکن است از طریق رادیو و تلویزیون به گوشتان برسد، اما در دنیای پرتنش امروز، چه کسانی ممکن است از استرس در امان باشند؟
به گزارش سرویس «بهداشت و درمان » خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کارشناسان معتقدند که یک رژیم غذایی تحریک کننده و نامنظم و آشفته در واقع پیش فاکتوری برای بروز استرس است که معمولا شامل مصرف چای و میان وعده‌ها به طور مکرر و نامنظم است، اما با دنبال کردن یک رژیم غذایی منظم و همچنین انتخاب خوردنی‌هایی مناسب می‌توان تا حد امکان استرس روزانه را از خود دور نگهداشت

پروتئين سويا و بيماري قلبي

سودمندي هاي بهداشتي پروتئين سويا به نظر مي رسد بي حد و مرز باشد . در سال هاي اخير ، اين پروتئين كم ارزش humble protein  با كاهش خطر سرطان ، استئوپروز ، علائم يائسگي و بيماري كرونر قلب مرتبط دانسته شده است . درخصوص بيماري كرونرقلب   ، خوردن پروتئين سويا  ، مخصوصا با كاهش كلسترول بد LDL  ؛ افزايش كلسترول خوب HDL  ؛ و كاهش تري گليسريد مرتبط مي باشد . يافته ها آن چنان مهم و قابل توجه مي باشند كه سازمان FDA امريكا با ادعا رابطه مصرف پروتئين سويا و كاهش خطر بيماري قلبي  موافقت كرده است* .
يكي از توجه هاي اصلي  تحقيق دراين  زمينه ،  دقيق كردن توصيه ها براي مقادير و نوع فيتواسترول ها و فيتواستانول هاي مورد نياز بر پايه دريافت روزانه براي كسب بيشترين نتايج مي باشد . فيتواسترول و فيتواستانول ها مولكول هايي هستند كه در غذاهاي گياهي كه داراي تاثير كاهنده كلسترول را دارند يافت مي شوند . عمل آنها جلوگيري از جذب كلسترول در دستگاه گوارش مي باشد .

آجیل شور موجب ایست قلبی می شود

 مصرف آجیل های شور در افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند می تواند منجر به شوک ناگهانی و ایست قلبی شود.

به گزارش سلامت نيوز به نقل از كارگزاران،پزشکان با اعلام این که بیماری فشارخون یکی از شایع ترین بیماری ها ست که در دو سوم افراد مسن بالای 65 سال تظاهر می یابد، می گویند؛ تاکنون در سراسر دنیا تحقیقات فراوانی در خصوص رابطه برخی مواد غذایی با فشار خون انجام شده است.
به این ترتیب بر اساس یکی از پژوهش های انجام شده در انگلستان بر روی 120 فرد مبتلا به فشار خون که دچار ایست قلبی خفیف شده بودند و مقایسه آنها با 120 فرد مبتلا به فشار خون که ایست قلبی را تجربه نکرده بودند مشخص شده است، مصرف آجیل های نمکی یکی از فاکتور های اصلی در بروز ایست قلبی در این افراد است. متخصصان توصیه می کنند در صورت تمایل به مصرف آجیل و بهره مندی از پروتئین موجود در این مواد غذایی تا حد ممکن از آجیل های خام استفاده کنید نه آجیل های نمکی

فلفل قلب و عروق را تقویت می کند

 سلامت نیوز-فلفل قلب و عروق ,دستگاه گوارش و ریه را تقویت می کند .

کپساسین موجود در فلفل موجب می شود با وجود طبع گرم این گیاه احساس خنکی در فرد استفاده کننده ایجاد شود .
فلفل درد های مفاصل را از بین می برد و تقویت کننده دستگاه گوارش است و خاصیت ضد باکتریایی دارد .
فلفل کلسترول خون را کاهش می دهد و موجب پایین آمدن فشارخون می شود .
فلفل به پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند و مسکنی بسیار قوی است .
این گیاه درد و ورم ناشی از آرتروز و آرتریت روماتیسمی را کاهش می دهد .
فلفل خاصیت ضد احتقان دارد و تقویت کننده ریه است .

چگونه می توان با تغذیه قلب سالم داشت?



بیماری اصلی قلب  ، تصلب شرائين  می باشد. این فرآیند بعنوان پلاک هاي فیبروز fibrus  چربی شناسایی می شود ، که ممکن است در کودکی شروع و به شکل  لایه های چربی که از مقدار زیادی کلسترول تشکیل شده است به صورت انباشته در سطوح درونی عروق اصلی خون رسوب كند . 
عوامل خطر بوجود آورنده بيماري هاي قلبي عروقي كه با رژيم غذايي و نحوه زندگي در ارتباط است :

       فشار خون
        چاقي
        بالا رفتن سطوح چربي خون 
      بي تحركي
       مصرف سيگار  

توصيه هاي مهم بهداشتي و تغذيه اي

بعد از غذا 8 کار نکنيد



دكتر اميرعلي سهراب‌پور/متخصص بيماري‌هاي داخلي و گوارش/استاديار دانشگاه علوم پزشکي تهران/قدغن‌هاي پس از شام و ناهار؛ از نوشيدن چاي داغ تا بلند کردن جسم سنگين

يادم است بچه که بوديم مادر هميشه مي‌گفت تا هنوز سفره پهن است، دراز نکشيد. غذايتان را که خورديد، آرام بنشينيد و کمي استراحت کنيد. بازي و بدو بدو بعد از غذا ممنوع است و...
 متخصصان هم انجام برخي از اين كارها را بعد از غذا خوردن براي دستگاه گوارش مضر مي‌دانند و مي‌گويند حتي مي‌توانند سرطان‌زا باشند. شايد دانستن اين موضوع كه چرا اين كارها اشتباه هستند و نبايد بلافاصله بعد از صرف غذا به آنها پرداخت، تا حدي باعث شود از انجامشان صرف‌نظر كنيم.